Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rosjanin, jak wracał z wojny to wyrywali nawet futryny okienne, oni zachowywali się jak dzicz. jak weszli w 17 września na tereny wschodnie zachowywali się jeszcze gorzej. myślę, że obecnie wojna z polską nie jest im potrzebna. oni raczej chcą konfliktu, dla cen gazu, ropy itd. przy okazji zabierając Ukrainie wschodnie rubieże, od Dniepru na wschód.

Opublikowano
9 minut temu, Siedzacybyk napisał:

Rosjanin, jak wracał z wojny to wyrywali nawet futryny okienne, oni zachowywali się jak dzicz. jak weszli w 17 września na tereny wschodnie zachowywali się jeszcze gorzej. myślę, że obecnie wojna z polską nie jest im potrzebna. oni raczej chcą konfliktu, dla cen gazu, ropy itd. przy okazji zabierając Ukrainie wschodnie rubieże, od Dniepru na wschód.

Oj tam oj tam jeszcze w latach 90 tych w Polsce jak ktoś budował dom gdzieś na uboczu to nie raz też miał wszystko powyrywane okna drzwi z futrynami nie mówiąc o kaloryferach.

Opublikowano

hehe prawda, dwie różne historie, a efekt ten sam :))) zabrałem się kiedyś na stopa, gość z ciężarówki opowiadał mi o zachodnich sąsiadach. niczym się nie różnią od nas, powiedział że takie walki jak z Niemcami to nigdy nie robił hehe. wynika z tego ,że wszędzie są tacy sami :)))

Opublikowano (edytowane)

złodziejstwo innym najgłośniej wypomina ten kto się już nakradł wcześniej i teraz sam ma z czego być okradziony

np to że większość zabytków starożytnego Egiptu jest w muzeach brytyjskich wcale nie oznacza że jakieś prawo spadkowe tu zadziałało
co najwyżej Testament zwany "Nowym"  czyli przez spadkodawców na pewno nie napisany ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

no tak, jak ma się puste wiadro to się krzyczy, że oni kradna, złodzieje, kulami, jak okazuje się ,że w moim wiadrze jest więcej niż u przeciętnego obywatela,krzyczy się by przestać.krasc, że to moje ,wara ode mnie. rewolucja francuska, październikowa, okrągły stół. przez lata jakąś część ludzi się bogaci,potem ci z dołu nie są wstanie się już wyrwać ku górze. być może,gdyby ci bardzo bogaci czasem odpuścili, choćby w dostępności ziemi, to może mieliby mniej, ale zachowali głowy przy ciele :)))

Opublikowano

toczące się głowy są nieodłącznym elementem równowagi w Przyrodzie gdy zostanie zachwiana jak w tym powiedzeniu - był za bardzo do przodu że go z tyłu zabrakło

tak obrazowo ujmując bo rozpisanie czysto techniczne za dużo by zajęło.

Opublikowano
11 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Dokładnie.... Co ma napisać dziad 4 hektarowy co niczego nie osiągnął... Zresztą co on jeden tu taki... 😂

marko kolo  łobuzie po co zmiana tych ników 

Opublikowano

co jakiś czas przewroty się obserwuje, słuszne bądź mniej słuszne. wielcy tego świata pewnie to wiedza, dali nam za nasze pieniądze podsłuchy ( telefony kom), by w czas zapobiec swojemu upadkowi. może to i dziwne, ale nawet polikwidowali budki telefoniczne, bo dzwoniący był niezidentyfikowany. pod pretekstem terroru każą nawet karty rejestrować. oj boją się ludzi, boją.

Opublikowano
7 godzin temu, Leszy napisał:

Szybciej Cię pisowcy wywłaszczą pod kolejny przewał który nigdy nie powstanie. 

gdyby nie rudy to dzisiaj nie musieli by nikogo wywłaszczać setki tyś ha poszło pa pa do Niemca 

Opublikowano

Rusek prędko ro***erdoli biznesmenów Unijnych .

Katar nie chce sprzedać Niemcom LNG

Chiny podpisały z Katarem kontrakt na 27 lat, w ramach którego ten drugi dostarczy aż 108 mln ton gazu skroplonego. Katarczycy nalegają na umowy długoterminowe ze względu na inwestycje w rozbudowę wydobycia i skraplania gazu o wartości 45 mld dol., a także gigantyczną rozbudowę floty tankowców LNG. Polska posiada taki długoterminowy kontrakt z Katarem.

https://www.onet.pl/biznes/biznesalert/katar-nie-chce-sprzedac-niemcom-lng/znhhgvn,30bc1058

Tylko czekać kiedy to pierwszy kraj się wyłamie z solidarności z Ukrainą .

Kto będzie pierwszym zdradnik .

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

z perspektywy czasu i zapisów rusek moze zjesc kure znoszącą złote jaja . w czasie 2 wojny swiatowej niemiec jak przyszedł do dziadkow to patrzył czy są zwierzaki jak było mało to zostawiał a rusek wszystko brał nawet teraz na ukrainie widać ten sam efekt wiec ten Twój wpis nie wiele ma wspólnego z historią ot chociazby ,, wielki głód na Ukrainie ''

Ale popatrz jaka jest sytuacja teraz. Rosja nie cierpi na żadne niedobory żywności. Oni są jednym z największych eksporterów. To już nie jest kraj bezmyślnej kolektywizacji, upaństwowienia wszystkiego i obsadzenia aparatczykami partyjnymi. Biorą wszystko na upainie? To jakim cudemwysyłaja tyle zboża przez porty i przez nasza granicę. 

Odnoszenie wszystkiego do historii jest z założenia błędne bo jesteśmy w innej epoce. Inne są interesy, inne potrzeby o co innego idzie gra.  Obecnie wojna to przede wszystkim interes.

2 godziny temu, hubertuss napisał:

A co oni o upaińcach myśleli? Że to draństwo jakąś wdzięczność okaże? Naiwni jak dzieci....

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jarecki napisał:

z perspektywy czasu i zapisów rusek moze zjesc kure znoszącą złote jaja . w czasie 2 wojny swiatowej niemiec jak przyszedł do dziadkow to patrzył czy są zwierzaki jak było mało to zostawiał a rusek wszystko brał nawet teraz na ukrainie widać ten sam efekt wiec ten Twój wpis nie wiele ma wspólnego z historią ot chociazby ,, wielki głód na Ukrainie ''

Zyjesz historią która trwała w Rosji,ZSRR,Rosji  nieprzerwanie od wieków[ tam zawsze wybuchały powstania chłopskie,głód, zamordyzm,korupcja] Ostatnie  lata 1900-2000  ten kraj nigdy nie był zainteresowany własnym rolnictwem zbiory całego ZSRR sięgały w najlepszych latach max 150 mln t zbóż, po dojściu Władimira do władzy sama Rosja przyszła po rozum do głowy ładując duża kasę w rolnictwo doprowadziła do tego że obecnie produkuje tyle co cały ZSRR w przeszłości, czyli w końcu wyciągneli wnioski,najgorsze dla Europy jest to że po obecnym blamażu militarnym moze dojść do władzy gość,który uzdrowi ich gospodarkę i za dwadzieścia lat zrobi kuku całej Europie, wbrew wszystkiemu Rosji trafiał się sensowny przywódca tak średnio co 100 lat

Edytowane przez ws71
Opublikowano
Ulman napisał:

Mam to w d*pie co zrobi zachód. Robię swoje bo jakbym się wiecznie oglądał na innych i snuł urojenia to bym się nie różnił od ciebie.

Uuu... Z powodu już 8 mld kibola na ziemi należy jednak się tym zacząć interesować.

Agrest napisał:

A ty myślisz że nawet pod butem rusa musi być jak onegdaj było? Ile żołądków mają do wykarmienia? Zabiorą ulmanowi ziemię i las posadzą czy będzie robił co robi? Naród musi jeść. Myślisz że w pierwszym ruchu zarżnie kurę ze złotym jajem? Jeszcze Ulman od ościennych będzie kupował i biznes robił by matuszkę Rosję wyżywić. Oczywiście to takie galanienie, ups! pardon pierdolenie🤭 bo obecnie to nam nie grozi. A jeśli dojdzie do tego na wschodzie to historia zatoczy koło i na zachodzie ku uciesze wielu Niemiec ponownie się osiedli.

Optymistyczna wersja jest taka, że będzie robił co robi tylko guano z tego będzie mieć choć lokalnie może być bonzo. Pesymistycznie - patrz dajmy na to Węgry.

hubertuss napisał:

Taka sama dobra jak i tego Ukraińca😄

Ukrainiec jakby mniej się wpiżdżal w polskie nominacje - chuba wygrywa Polska myśl.

Opublikowano (edytowane)

seks i sport jednak lepiej uprawiać niż tylko oglądać tak że kibol to takie samo mało groźne zero jak... jak się nazywa zaśliniony na sam widok podglądacz alkowowy?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

A wew Świntuchowie to jednak bardziej zostawili niż zabrali. Tyle, że lokalsi mieli inny pomysł na to mienie.

Opublikowano
Ulman napisał:

A skąd ty to wiesz?

Bo ruski patriota z Moskwy nie lubi nawet innego ruskiego bo trochę ma bardziej skośne oczy. Pojedź tam... albo choć do Turcji.

Ulman napisał:

Jeśli uważasz  paranoiczne  fobie galana za prawdopodobne yo możesz brać pod uwagę taka opcję 

Aaale że co?

Opublikowano
dysydent napisał:

seks i sport jednak lepiej uprawiać niż tylko oglądać tak że kibol to takie samo mało groźne zero jak... jak się nazywa zaśliniony na sam widok podglądacz alkowowy?

A to znasz: i Herkules dupa kiedy ludzi kupa? Albo: Polak pyta ruska w charakterystycznym wagonie kolejowym: - Ty, nie wiesz do jakiego obozu nas wiozą? Ten mu odpowiada: - niewiem, nie obchodzi mnie to, ja się polityką nie interesuję.

dysydent napisał:

Polak z PiSu Polaka z PO też nie lubi (aż dziw że się wzajem rozpoznają bo skos oczu mają identyczny... resztę... z resztą też ) tak że po co aż po jakichś Turcjach szukać

I cisnie się teraz do @Ulman a: na xuj się pytasz popacz co wyrabiasz.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

gdyby nie rudy to dzisiaj nie musieli by nikogo wywłaszczać setki tyś ha poszło pa pa do Niemca 

a teraz pisia panom w czarnych sukienkach. 

nie wiem co gorsze. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v