Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

To, że to strzeliło UA to już nie ma dyskusji. Teraz pytani. Awaria, przypadek, nie kompetencja, prowokacja? W to ostatnie wierzę najmniej. Ale rozlew wojny był by w interesie UA. Bo inaczej nigdy tego Krymu nie odbiją.

Jak prowokacja to im coś nie wyszła. Przypadek? Przypadkowo to mogła gdzieś w las uderzyć czy pole.  W traktor przypadkowo niby też można trafić, ale jaki jest rachunek prawdopodobieństwa? Chyba, że przeleciała cel i dalej szukała źródła ciepła(nie wiem czy to możliwe czy nie). Bo to mnie najbardziej interesuje. Czemu trafiła dokładnie tam gdzie było coś do zniszczenia?

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

Bo to mnie najbardziej interesuje. Czemu trafiła dokładnie tam gdzie było coś do zniszczenia?

Bo tak zawsze jest. Jak coś ma pójść źle, to zawsze tak się złoży że planowo, by Ci się nie udało. 

Opublikowano

rakiety OPL naprowadzane sa wielotorowo, w tym na źródła ciepła (sygnatury cieplne) a zasada ich działania jest taka, że zazwyczaj nie wybuchają w kontakcie z obiektem, tylko w jego bliskości (nawet kilkanaście metrów) i rażą obiekt odłamkami, aby doprowadzić do jego uszkodzenia tak, aby nie mógł kontynuowac lotu

to, że rakieta przypadkowo jako cel wybrała źródło ciepła czyli suszarnię do kukurydzy, nie jest nieprawdopodobne

Opublikowano

powiedzcie mi jak to teraz wyglądamy w oczach innych, spadły dwie rakiety, wybadali że to ruskie i już sciągają ambasadora do wyjaśnień, a teraz okazuje się że to jednak ukraińskie rakiety. To tak na prawde czyje te rakiety w końcu są?

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

A czy AWACS przeleciał dziś czy wczoraj to tez nie wiem.

Co by to nie było, co zarejestrowało, to i tak powiedzą że AWACS. Ludzie to najlepiej kojarzą i nie zadają pytań. Bo jeszcze się wyda że podatnik o czymś nie wie.😂

Przed chwilą, kubaguzik napisał:

To tak na prawde czyje te rakiety w końcu są?

Teraz już nasze.🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Ogólnie na tej wojnie jakoś cięzko znalesc kraj który korzysta  . Czym konflikt bedzie dłuzszy tym straty wieksze dalsze bombardowanie ukrainy przez rosje jest bez sensu .         Chyba ze niemcy z przemysłu maszynowego , robotyki przestawią się bardziej na produkcje wojskową .

nawet w czasie wojny nikt charytatywnie niczego nie produkuje zbyt długo bo szybko ginie z głodu a już widzę jak Niemcy chętnie za Ukrainę przymierają głodem bo za friko broń zechcą rozdawać i to tym którzy w przewidywalnej przyszłości mogą być wśród najeźdźców tych Niemiec bo ktokolwiek zwycięży w wojnie rusko ukraińskiej w przyszłości będzie wrogiem obecnego układu jaki jest w Europie i tu szkopy mają najwięcej do stracenia, no z resztą my też ale nam i tak nic po za bat w d..pę nigdy do rozumu nie przemawiało.
chm, po prawdzie to i szkopom też tak że nie jankesi ustawią szkopów do pionu i nie w tej jeszcze wojnie

jak nie raz już pisałem - się dopiero zaczyna przemawianie do rozumu okrężną drogą przez srakę

na razie mamy zagwozdkę jak na rykoszet rusko ukraińskiej wojny zareagować bo wątpliwe to profity z pomocy wszelakiej gdy w zamian nam będą na łeb ichnie rykoszeta spadać.
Przecież to jest wypisz wymaluj argument aby jednak nad Ukrainą strefę zakazu lotów w końcu ustanowić i wyegzekwować i to wobec obydwu stron a że kacapy zadyszki dostali to i za bardzo nie będą protestować
I jak myślisz - padnie bodaj nieśmiała propozycja ze strony NATO?
Jedzie mi tu czołg? ot co myślę (choć rakiety już latają)

w perspektywie długoterminowej jeszcze może się okazać zbawienno ożywcza ta wojna i kacapy przysługę Europie zrobili demaskując poziom nikczemności i bezradności

z dawnej potęgi zachodu już tylko cień pozostał jeśli takich troglodytów jak kacapy nie potrafi przygiąć pyskiem w glebę
żeby jeszcze do tego nie doszło że koniecznością logiki stanie się do tych troglodytów przyłączyć

tfu! co ja wypisuję!? no ale jest przecież coś takiego w dobrych strategiach jak wariantowanie choć niektórzy z wariatowniem je mylą ale kampanią przedwyborczą w Polsce może zajmiemy się przy innej okazji

Opublikowano
Przed chwilą, kubaguzik napisał:

powiedzcie mi jak to teraz wyglądamy w oczach innych, spadły dwie rakiety, wybadali że to ruskie i już sciągają ambasadora do wyjaśnień, a teraz okazuje się że to jednak ukraińskie rakiety. To tak na prawde czyje te rakiety w końcu są?

znalezione elementy pochodzą z rakiety rosyjskiej produkcji

dopiero wielotorowa analiza zapisów pokazała, że niekoniecznie zostały one wystrzelone przez rosjan

natomiast kwestią pierwotną pozostaje to, że Rosja, jako winny  agresji , wystrzeliła wczoraj na teren Ukrainy wiele rakiet , czym spowodowała reakcję tej drugiej w postaci uruchomienia obrony OPL

wręczenie noty ambasadorowi Rosji nie było bezpodstawne, mimo, że nie oni bezpośrednio odpowiadają za ten wypadek, sa jednak pośrednio odpowiedzialni, gdyż atakowali cele w bezpośrednim sąsiedztwie naszej granicy

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, kubaguzik napisał:

ruskie wystrzelone przez ukraincow 

Opublikowano
5 minut temu, kubaguzik napisał:

Bo Polską rządzą fajtłapy których pierwszym ruchem zawsze jest pomyśleć jak oszukać.

5 minut temu, jahooo napisał:

rakiety OPL naprowadzane sa wielotorowo, w tym na źródła ciepła (sygnatury cieplne) a zasada ich działania jest taka, że zazwyczaj nie wybuchają w kontakcie z obiektem, tylko w jego bliskości (nawet kilkanaście metrów) i rażą obiekt odłamkami, aby doprowadzić do jego uszkodzenia tak, aby nie mógł kontynuowac lotu

to, że rakieta przypadkowo jako cel wybrała źródło ciepła czyli suszarnię do kukurydzy, nie jest nieprawdopodobne

To chyba qq się parzyła na przyczepie, że w nią a nie w traktor trafiło.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Bo Polską rządzą fajtłapy których pierwszym ruchem zawsze jest pomyśleć jak oszukać.

nie znam układu tego skupu, a rozrzut rzędu kilkunastu metrów jest możliwy, być może też rakieta się uszkodziła, kto to wie

Opublikowano

To nigdy nie trafi dokładnie. Jednak trafiła w coś konkretnego, a nie pola czy pobliskie krzaki.

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

A to dobre.😂 Daniłow chce parasola , tarczy NATOwskiej nad Ukrainą. Tylko taki mały problemik. Trza pogodzić się z faktem że część Ukrainy będzie chroniona, a część nie. A jak wtedy podzielić samą Ukrainę? Na lepszą chronioną i tę resztę bez parasola?🤣

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

nie znam układu tego skupu, a rozrzut rzędu kilkunastu metrów jest możliwy, być może też rakieta się uszkodziła, kto to wie

Jeśli szukała źródła ciepła to powinna pizgnąć w suszarnię a nie wagę. 

Opublikowano
jahooo napisał:

Ale nie huknęła tak jak to wcześniej opisałeś...

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

A to dobre.😂 Daniłow chce parasola , tarczy NATOwskiej nad Ukrainą. Tylko taki mały problemik. Trza pogodzić się z faktem że część Ukrainy będzie chroniona, a część nie. A jak wtedy podzielić samą Ukrainę? Na lepszą chronioną i tę resztę bez parasola?🤣

to by się nazywało - kompromis
a że zgniły?
a znasz inne?

Opublikowano

A ja wygłoszę bardzo odważną tezę  - jebli w przyczepę z kukurydzą bo im sie popcornu zachciało.

4 minuty temu, mirro napisał:

Jeszcze kilka takich występów i zacznę na poważnie sądzić że to było celowe działanie upainy. Ta cała ro***erducha jest najbardziej w ich interesie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v