Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hubertuss napisał:

18 minut temu, GRZES1545 napisał:

Agencje USA już podają że pocisk wystrzelony z terytorium Ukraina, miał zniszczyć nadlatująca rakietę Rosyjską.

Ty nie słuchaj jakiejś agencji tylko tego co Biden powiedział. A on powiedział jasno, ze mało prawdopodobne by pocisk wystrzeliła Rosja patrząc na jego trajektorię. A trajektorię zarejestrował samolot NATO pewnie AWAX czy jak mu tam krążący przy granicy PL UA>

6 minut temu, Ulman napisał:

To musi być kłamstwo ! Każdy prawdziwy Polak z sekty PIS  wie że to strzelał Putin bo on nas chce wymordować My mamy Błaszczaka i tak silną armię że Putin boi się przyznać że to on bo byśmy ich pokonali w dwa dni🤣 

No przecież szczujnia od rana trąbi, ze to Putin podczas gdy inni pokazują wypowiedź Bidena, że to mało prawdopodobne, że od ruskich przyleciał pocisk. kh101.

Biden wie, ze jest Polska, Ruskie i Ukraina. Ni wuja nie może zlokalizować Białorusi... Jest to możliwe. X101 jest niskiej sygnatury zatem jak Biden widzi trajektorie to może być coś innego. Albo może to być silna chęć do wyciszenia tematu.

Opublikowano
hubertuss napisał:

Dla mnie to Polski rząd się teraz ośmiesza tylko. Te wszystkie rady ta cała sraczka medialna. Nikt nie chce powiedzieć prawdy choć Biden już powiedział. Popatrzcie w mediach co tam się dzieje na miejscu. cała miejscowość zablokowana autobusu z dzieciakami do szkoły nie chcą przepuścić normalnie taki kabaret z tego robią. Jak to mówią i straszno i śmieszno.

Samolot NATO zarejestrował trajektorię. Nasi wiedzieli wieczorem skąd przyleciał pocisk było widać jak Duda się pulta bo on już wiedział. Ale dalej robią szopkę, że to ruscy.

Bajden powiedział jeno że nie z Rosji! Jest ta Bialoruś czy jej niema w końcu?

jahooo napisał:

Chyba nikomu w tej chwili nie zależy na zaczynaniu wojny z Białorusią

No gdzie.. Płot by trzeba popsuć. Mi chodzi o czytanie ze zrozumieniem i nie sianie paniki. Jedna rakieta nie zaczyna wojny a traktor to nie był nawet Ursus.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, witejus napisał:

Myślisz że te rakiety spadły z nieba rządzącym?

Na pewno będą z tego korzystać by z jednej strony stwarzać atmosferę zagrożenia a z drugiej pokazywać, że pracują radzą i uspokajać. A przede wszystkim  nie mówi się o inflacji i innych problemach.

31 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Szkoda tych dwóch 60cio latków co zginęli ale mnie najbardziej śmieszy jazgot przeciwników PIS że będzie stan wojenny i Duda będzie dalej prezydentem a PIS dalej rządził .

Pewnie podkręcał by rząd atmosferę zagrożenia. Ale Biden zespół im robotę.

29 minut temu, witejus napisał:

Chyba nie całkiem bo widząc zawiedzione miny i komentarze w TVP INFO , znacznie lepiej by było gdyby Biden potwierdził że to ruscy i do tego celowo rozpirzyli tą suszarnię

No właśnie Biden zespół im robotę. Ale zaglądałem do szczujni i widać było, ze do jakiejś 8 pewnie do póki do pracy nie przyszli ci ważniejsi nie bardzo wiedzieli o czym mówić. I pierdzeilili trzy po trzy. Dopiero po 8 pokazali to co inne stacje mówiły wcześniej.

16 minut temu, DTaras napisał:

Bajden powiedział jeno że nie z Rosji! Jest ta Bialoruś czy jej niema w końcu?

Przez chwilkę o tym pomyślałem. Ale słuchając tego co Duda mówił w nocy i kontekst to raczej zły trop. To rakieta wystrzelona przez UA. Nasi rządzący i media próbują jeszcze to eksploatować na swoje sposoby. Zamiast powiedzieć wprost, ze to nie atak a tylko przypadek błąd awaria itd i czyja jest to rakieta.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Nikt nic przeciętnemu zjadaczowi chleba nie powie.

Lud ma snuć domysły, bać się, zajmować się wyjaśnianiem w swoim otoczeniu i nie zaprzątać sobie głowy tym co robią politycy. Tak jest łatwiej dla rządu.

A i łatwiej będzie kolejne miliardy wydatków zaakceptować przez lud.

czyli po to utrzymujemy rzesze urzędniczego i żołdackiego darmozjadztwa aby "żyli własnym życiem" i np jak w przypadku Przewodowa gdy sfinansowane przez nas systemy gdy nawet zadziałają to ta klasa pasożytów społecznych może uznać za wygodne ukrywać że systemy zadziałały?
Kilku lat trzeba było po tym jak np i tu na af uznaliśmy współczesny aparat państwowy za raka społecznego aby w końcu dotarło to do "wielkiego stratega" Bartosiaka
(kilka minut od linkowanego)

zauważcie że On to chlapnął przed tym zdarzeniem i jak prorocze się to okazuje z każdą kolejną godziną tego zamętu informacyjnego.
Gdyby Bartosiak wiedział w jakim kontekście będzie np tu cytowany to pewnie nie było by co cytować.

i jeszcze tylko niejako przy okazji

1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

A to najlepiej wychodzi na AF 😛

Twoja pogarda dla podobnych ... nie wiem - portali? zjawisk? enklaw swobodnej wymiany myśli w pełnym wachlarzu od sensu do irracjonalizmu świadczy tylko o tym że pojęcia nie masz czym one są naprawdę i jak trafnie potrafią w całym swym śmietniku jako pierwsze ukryć najtrafniejsze oceny zjawisk zanim nawet te zjawiska zaistniały.

Oczywiście totalnie Ciebie nie potępiam bo rzeczywiście wyszukiwanie podobnych perełek to mozolne grzebanie w śmieciu całej reszty ale są tacy co grzebią wręcz zawodowo.
Jednaki a może i większy wpływ opiniotwórczy mają takie jak ten smietniki niż szambo zwane tvp. Uwierz proszę skoro zrozumieć nie chcesz choć akurat Ciebie nie kojarzę czyś natury dużej czy małej wiary.

Ja np szambami oficjalnej propagandy gardzę (w tym i tej z ambon kościelnych) a tutaj... zobacz ile naklikałem :P
i czas okazał że wśród naszych tu klikanin już wiele lat a wręcz rządów temu jest to co wreszcie i u takich Bartosiaków dostrzegłem
wreszcie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
19 minut temu, DTaras napisał:

Biden wie, ze jest Polska, Ruskie i Ukraina. Ni wuja nie może zlokalizować Białorusi... Jest to możliwe. X101 jest niskiej sygnatury zatem jak Biden widzi trajektorie to może być coś innego. Albo może to być silna chęć do wyciszenia tematu.

Od wczoraj się głowię co to jest za rakieta X-101, dopiero mnie dziś oświeciło że chodzi o rosyjską Ch-101,jedna uwaga ta rakieta jest specyficznej budowy w związku z użytymi materiałami była by prosta do potwierdzenia kto był jej właścicielem, a tutaj dalej pojawiają sie coraz ciekawsze informacje, jeden z generałow stwierdził dziś że będą szukać właściciela według umiejscowienia kierunku wybuch na podstawie przewróconej przyczepy i leja

• Haha 2
Opublikowano
hubertuss napisał:

Przez chwilkę o tym pomyślałem. Ale słuchając tego co Duda mówił w nocy i kontekst to raczej zły trop. To rakieta wystrzelona przez UA. Nasi rządzący i media próbują jeszcze to eksploatować na swoje sposoby. Zamiast powiedzieć wprost, ze to nie atak a tylko przypadek błąd awaria itd i czyja jest to rakieta.

Czyja, czyja - teraz już nasza. Zrąbał się likwidator albo ktoś ją celowo posłał. A co do OPL to nikt nigdy wszystkiego nie ochroni. Stawiam na to, że wojsko wiedziało bo nikogo nie trzeba bylo budzić ani szukać i stawiło się w miejscu upadku. Jeno ta suszarnia to ani lotnisko w Rzeszowie ani transformator w Bełchatowie.

Opublikowano (edytowane)

jankesi zaczynają powoli grillować ukrów na jakieś powoli już kończenie tej wojny zatem

19 minut temu, hubertuss napisał:

Ja tam jednak wolę posłuchać Bidena. Skoro samolot NATO zarejestrował trajektorie to wie o czym mówi.

ja tylko rozumiem po co to mówi a czy wie wiele więcej to sądzę że wie nawet dużo więcej niż mówi tylko jest komórką tego samego raka zdiagnozowanego w poprzednich postach.
Nie prawda dla takich się liczy a efekt prawdą manipulacji

@jarecki a czy nie uznasz za wysoce prawdopodobne że to kacapy skorzystają najwięcej na tym zamęcie który musi wśród tzw "elit" zachodnich wywołać.
Przecież mało kto wierzy aby te nikczemne kreatury zdołały stanowczo tupnąć ... czym tam która może i powiedzieć - dość tego i radykalniej zaatakować kacapów już w wymiarze realnie praktycznym np zganiając ich flotę ze wszystkich mórz międzynarodowych?
Jedno jest pewne, znacząco kacapy ograniczą swoje rajdy myśliwców w zbytnią bliskość natowskich terytoriów. no chyba że tam rzeczywiście również rządzą debile i ofermy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
ws71 napisał:

19 minut temu, DTaras napisał:

Od wczoraj się głowię co to jest za rakieta X-101, dopiero mnie dziś oświeciło że chodzi o rosyjską Ch-101,jedna uwaga ta rakieta jest specyficznej budowy w związku z użytymi materiałami była by prosta do potwierdzenia kto był jej właścicielem, a tutaj dalej pojawiają sie coraz ciekawsze informacje, jeden z generałow stwierdził dziś że będą szukać właściciela według umiejscowienia kierunku wybuch na podstawie przewróconej przyczepy i leja

Ruskie X czyta się jak twarde H a nie CH chyba 🤔 a Xuj tam. Mirro jasno zauważył że to jakby gruz z nieba walnął a nie jakiś wybuch. Owe 101 natomiast ma mocy tyle, że traktor turlałby się jeszcze rano. Gdyby ktoś znalazł graty od 101 to byłaby to rakieta specjalnie przygotowana czyli prowokacja. No już do takiej komedii to ruskie się by nie posunęli chyba, ze komuś zależy aby tę wojnę jednak kończyć zimą. Czekamy.

dysydent napisał:

jankesi zaczynają powoli grillować ukrów na jakieś powoli już kończenie tej wojny zatem

3 minuty temu, hubertuss napisał:

Ja tam jednak wolę posłuchać Bidena. Skoro samolot NATO zarejestrował trajektorie to wie o czym mówi.

ja tylko rozumiem po co to mówi a czy wie wiele więcej to sądzę że wie nawet dużo więcej niż mówi tylko jest komórką tego samego raka zdiagnozowanego w poprzednich postach.

Mogą grillować ale prędzej studzą emocje przed nadmiernym dymem. Lepiej zasilać Ukrainców przez bezpieczne terytorium.

Opublikowano
20 minut temu, DTaras napisał:

Czyja, czyja - teraz już nasza. Zrąbał się likwidator albo ktoś ją celowo posłał. A co do OPL to nikt nigdy wszystkiego nie ochroni. Stawiam na to, że wojsko wiedziało bo nikogo nie trzeba bylo budzić ani szukać i stawiło się w miejscu upadku. Jeno ta suszarnia to ani lotnisko w Rzeszowie ani transformator w Bełchatowie.

Ja gdzieś pisałem, ze nasz bo chyba mi umknęło?

16 minut temu, dysydent napisał:

Biden Bidenem wystarczy posłuchać to co Duda mówi w nocy i dziś. O tym,, że pocisk produkcji rosyjskiej ale jeszcze ustalają brzmi to można by rzec wymijająco. Potem kolejna wypowiedź o tym, że nie ma zagrożenia następnymi pociskami. Oni wiedzą, że to UA i tyle. Problem jest tylko jak to oficjalnie sprzedać naszym rodakom. No i jeszcze trochę wykorzystać politycznie.

Opublikowano

Teraz to niewiem o co chodzi...

dysydent napisał:

to kacapy skorzystają najwięcej na tym zamęcie

Noo giełdowe szpece już zareagowali to nie tylko kacapskoje zyskają.

hubertuss napisał:

Oni wiedzą, że to UA i tyle. Problem jest tylko jak to oficjalnie

Oni podejrzewają że to UA a biorą pod uwagę też Inne kierunki. Ot estetyka śledztwa. Była mowa o dwóch rakietach więc możliwy jest też pościg i upadek gruzu. Czekamy. Jak już wcześniej ktoś wspominał najlepiej jest zapobiegać na terenie UA.

Opublikowano
6 minut temu, Krzak napisał:

Ukraina się jakoś odniosła do tego?

Tak się poczuwają do odpowiedzialności jak i do Wołynia. 🤨

Opublikowano
PRIMO napisał:

Tak się poczuwają do odpowiedzialności jak i do Wołynia. 🤨

Powszechnie wiadomo, ze ruska rakieta lubi zawrócić i piznąć w wyrzutnię a dorabiać Wołyń do wszystkiego zadziała tylko przeciw tej tragedii

Opublikowano

Znalazłem na mapie google tę suszarnie w Przewodowie. Ostrość marna ale jeśli waga i ta buda to jest to po prawej między tymi magazynami a osiedlem i rakieta uderzyła w wagę/przyczepę i budkę. To chyba jednak przyleciała prosto ze wschodu a nie z północy tj Białorusi.

Opublikowano

Powszechnie wiadomo, ze ruska rakieta lubi zawrócić i piznąć w wyrzutnię a dorabiać Wołyń do wszystkiego zadziała tylko przeciw tej tragedii

Chcesz przez to powiedzieć że ta rakieta wróciła do nadawcy?😵🥴

1 minutę temu, Ulman napisał:

Rakiety lataja tylko prosto? Nie manewrują?  Jakim cudem one w  cel trafiają?

I to jeszcze w ruchomy cel. 

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

czyli po to utrzymujemy rzesze urzędniczego i żołdackiego darmozjadztwa aby "żyli własnym życiem" i np jak w przypadku Przewodowa gdy sfinansowane przez nas systemy gdy nawet zadziałają to ta klasa pasożytów społecznych może uznać za wygodne ukrywać że systemy zadziałały?
Kilku lat trzeba było po tym jak np i tu na af uznaliśmy współczesny aparat państwowy za raka społecznego aby w końcu dotarło to do "wielkiego stratega" Bartosiaka
(kilka minut od linkowanego)

zauważcie że On to chlapnął przed tym zdarzeniem i jak prorocze się to okazuje z każdą kolejną godziną tego zamętu informacyjnego.
Gdyby Bartosiak wiedział w jakim kontekście będzie np tu cytowany to pewnie nie było by co cytować.

i jeszcze tylko niejako przy okazji

Twoja pogarda dla podobnych ... nie wiem - portali? zjawisk? enklaw swobodnej wymiany myśli w pełnym wachlarzu od sensu do irracjonalizmu świadczy tylko o tym że pojęcia nie masz czym one są naprawdę i jak trafnie potrafią w całym swym śmietniku jako pierwsze ukryć najtrafniejsze oceny zjawisk zanim nawet te zjawiska zaistniały.

Oczywiście totalnie Ciebie nie potępiam bo rzeczywiście wyszukiwanie podobnych perełek to mozolne grzebanie w śmieciu całej reszty ale są tacy co grzebią wręcz zawodowo.
Jednaki a może i większy wpływ opiniotwórczy mają takie jak ten smietniki niż szambo zwane tvp. Uwierz proszę skoro zrozumieć nie chcesz choć akurat Ciebie nie kojarzę czyś natury dużej czy małej wiary.

Ja np szambami oficjalnej propagandy gardzę (w tym i tej z ambon kościelnych) a tutaj... zobacz ile naklikałem :P
i czas okazał że wśród naszych tu klikanin już wiele lat a wręcz rządów temu jest to co wreszcie i u takich Bartosiaków dostrzegłem
wreszcie

A niby dlaczego pogarda ,   napisałem jaka jest prawda 

Opublikowano
PRIMO napisał:

Chcesz przez to powiedzieć że ta rakieta wróciła do nadawcy?😵🥴

1 minutę temu, Ulman napisał:

I to jeszcze w ruchomy cel. 

Nie jest intencją strzelającego aby własną bronią oberwać - nie nie to miałem na myśli. Mogło się zjebsuć? Czy nie mogło?

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Ulman napisał:

Manewrują ale raczej nikt nie strzela tak by rakieta leciała kilkaset kilkanaście czy tam ile km prosto i na końcu skręciła o 90 st. Bo jak inaczej rakieta leciała sobie z północy na południe wzdłuż granicy a potem nagle skręciła pod kątem prostym do PL. Gdyby leciała z Białorusi walnęła by w tył przyczepy a nie w bok. Tak mi wychodzi z tego zdjęcia.

Oś wagi jest północ południe tak stał zestaw. A uderzenie jest z boku. Może z zachodu przyleciała heheh.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v