Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Dublin napisał:

Pan Prezes miał zupełnie co innego na myśli. Chodziło mu o to, że młode kobiety chcą się kształcić, rozwijać pasje, niż zakładać rodziny. I On stworzy warunki, aby mogły się realizować zarówno w sferze rodzinnej jak i zawodowej. Taki był przekaz.Wy jak zwykle wszystko przeinaczacie!

Tiaaaaaaa podobnego zdania są islamiści. Tylko proporcje im się pojebały.😂

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, Pafnucy napisał:

matko. nie widzisz że odpowiedź może być tylko jedna przy takim pytaniu? 🤦‍♂️

no chyba że to podchwytliwe...?

twoi koledzy  plują tutaj jadem  od  rana  a ty  nie  reagujesz  oj  oj oj

Opublikowano
14 minut temu, Denwer napisał:

twoi koledzy  plują tutaj jadem  od  rana  a ty  nie  reagujesz  oj  oj oj

Gdzie jad?

Realia ukazują 

Opublikowano

19 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

A przepraszam za co ?? 

Ja tylko rozważam, czy to co robimy w obliczy wojny na Ukrainie jest w naszym interesie ...

Może lepiej by było mieć Ukraińców gdzieś.

Przynajmniej nie zachowujemy się jak Francja i Anglia w 1939 r. Chociaż z tą pomocą jest jak z tarczą covidową. Nie wiadomo komu ona jest udzielana i na co Ukraińcy otrzymują PESEL.

17 godzin temu, Agrest napisał:

Iran oficjalnie ogłosił że wysłał pomoc Rosji. Do tego pierwszą broń dostarczył jeszcze przed inwazją na Ukrainę.

No i nieprzyjemnie się robi.

Chyba naprężyli muskuły...

To słabo świadczy o potędze Rosji. Widocznie kasa z surowców zamiast na gospodarkę poszła na prywatne konta a to miało być takie imperium.

15 godzin temu, hubertuss napisał:

Posrasz się jak dostaniesz mandat bo gdzieś kiedyś nie zauważysz kogoś na ciemno ubranego kto metr czy dwa od przejścia w ciemnej uliczce zechce akurat przejść a nie zawsze będziesz młodym z dobrym wzrokiem.

Gdy będzie starszy to będzie wolniej jeździł. Mieliśmy kampanię odnośnie kierowania pod wpływem alkoholu, mieliśmy odnośnie prędkości ale czy była kampania dotycząca używania odblasków przez pieszych ? Mijam osoby, które noszą odblaski idąc poboczem czy chodnikiem i zdaje to egzamin. Mijam też osoby ubrane na ciemno z telefonem w ręce i zastanawiam się czy nie odżałować tych 3 złotych i kupić im. Tylko nie wiem jak by zareagowały na to. Na pewno w takich przypadkach sprawdzi się kamera samochodowa ale to jest zabezpieczenie dla kierowcy. Tej drugiej osobie raczej to może już nie pomóc. Co do przejść dla pieszych to można książkę chyba napisać. Ostatnio miałem pijanego na pasach, który chyba nie wiedział gdzie się znajduje.

14 godzin temu, Ulman napisał:

Żyjesz 100 lat temu. Obecne wojny nie polegają na zajęciu obszaru i okupacji ale najczesciej na doprowadzeniu danego kraju lub rejonu do upadku. Widzę że pomiedzy twoją opinią a oficjalną linią propagandową mediów nie ma żadnych odstępstw. Ciekawe dlaczego 🤣

Ta, agresor zajmie część państwa a ten kraj się będzie biernie temu przyglądał. Dane państwo można doprowadzić do ruiny i bez wojny, nie ponosząc straty w ludziach.

Opublikowano
11 minut temu, Pafnucy napisał:

Gdzie jad?

Wystarczy TVi włączyć a zwłaszcza TVP a z resztą innym stacjom też niczego nie brakuje. 😩

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Ostatnio miałem pijanego na pasach, który chyba nie wiedział gdzie się znajduje.

Bo miał dylemet poznawczy. Iść po czarnych, czy po białych. Przejście to jednak dżungla.😂

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Kuźwa niech ktoś w końcu zacznie cytaty z Pana Prezesa spisywać, 🤣

Slucham właśnie i się śmieje ;) a spisywać jego głupot nie da rady, bo ciągle je plecie a ja tak szybko nie pisze xD

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Czterech jeźdźców apokalipsy.😂

Ty się nie śmiej. 

Opublikowano

Jak to jest że mamy już od dawna demokrację a ludzie mówią o wyborach tylko PIS i PO a gdzie inne partie ? Chyba że już mamy tak jak w USA , republikanie i demokraci a to już łatwo w PL powiązać politycznie .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v