Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

,Zakochałem się w PIS i Jarku na śmierć,  m. in. za antyterrorystyczny Pegasus, Polski, łajdacki ład i szereg idiotycznych decyzji w tym, które spowodowały gigantyczną drożyznę i inflację!

Opublikowano
mirro napisał:

Noooo takie nowe sprzęciory do unieruchamiania ruskich czołgów.

Ruski czołg najlepiej unieruchamia się przez łojenie w okolicę obsady lufy z grubego działka ..

Opublikowano

Komuna wraca, przymus prenumeraty wybranych czasopism, czyli czasopisma partyjne są kiepskie, nikt ich nie kupuje. Dotuje się je z budżetu a potem jeszcze raz wydaje się na nie pieniądze podatników zmuszając spółki skarbu Państwa do prenumeraty. Ekonomiczny absurd.

Opublikowano

@racyl możesz używać standardowej k**wa czcionki ! Bo mi się na ekranie tel te głupoty nie mieszczą 

Opublikowano

No no a za niedługo będzie się chwalił Obs®ajtek jakie to ma PolskaPress świetne wyniki i pewnie powie że nawet wzrosły. xd Nie ważne że to tak jak by moja ciotka kupowała ode mnie większość nakładu, a ja bym mówił że się świetnie sprzedaje w całej polsce, prawda nikogo nie interesuje, ma się na papierze zgadzać żeby można było wykreować propagandowy sukces w tvp.

Opublikowano

Polski ład ,czyli jeszcze więcej krętactwa, kłamstwa, inwigilacji i pisowskiego złodziejstwa. Jeszcze więcej Obajtków, ,Szumowskich ,Chrzanowskich, Mejzów itp. Więcej nepotyzmu w sferze publicznej i więcej rodzin rozsiadłych w spółkach skarbu państwa. Więcej haniebnego sojuszu rządzących ze skompromitowanym klerem. Więcej policji chroniącej Bąkiewiczów oraz im podobnych i bezkarności dla swoich. Więcej afer, chaosu i durnej propagandy. Więcej podatków i łupienia obywateli.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, mirro napisał:

Noooo takie nowe sprzęciory do unieruchamiania ruskich czołgów.:lol:

coś tam angole podesłali Ukrainie na ruskie czołgi i tak pytam czy może...

szkopki nie puściły nad szkoplandem i musiały drogi samoloty dostawcze nadkładać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Ale dlaczego emerytom ,którzy zapracowali prawie całym swoim życiem na wysoką emeryturę teraz ją rząd umniejsza.Niech sobie pomniejszą pensję politycy, którzy na moment przed Polskim Wałem podnieśli sobie pensje o 8 000 zł.
OJ,ŁATWO IM ROZDAWAĆ NIE SWOJE PIENIĄDZE.

3 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

A Golce   1,5 ml zapomogi...a rolnik ile...

Zapytaj się takich mądrych jak @Ursus932 @Roman176 @Rogas71 @Mariusz2903 🤣

To są prawdziwy znawcy finansów państwa 🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano
12 minut temu, racyl napisał:

Ale dlaczego emerytom ,którzy zapracowali prawie całym swoim życiem na wysoką emeryturę teraz ją rząd umniejsza.Niech sobie pomniejszą pensję politycy, którzy na moment przed Polskim Wałem podnieśli sobie pensje o 8 000 zł.
OJ,ŁATWO IM ROZDAWAĆ NIE SWOJE PIENIĄDZE.

Zapytaj się takich mądrych jak @Ursus932 @Roman176 @Rogas71 @Mariusz2903 🤣

To są prawdziwy znawcy finansów państwa 🤣

A spierdzielaj i nie wciągaj mnie w ten swój ból d*py 

Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał:

szkoplandem 

A co to toto 🤔  brzmi jak odmiana szpinaku 

Opublikowano

Pisowcy robią w majty,by nadal utrzymać władzę.I tu nie chodzi o Polskę, honor,czy idee partyjne,Ale o to,żeby utrzymać w pazurach nieprawnie zdobyte majątki.Bo jak do władzy dojdą normalni ludzie to rozliczanie będzie ostre i bolesne.

4 minuty temu, witejus napisał:

Najlepiej nie czytać i po problemie.Jakaś ułomność go dopadła że tylko kopiuje

wiciuś socjal dojechał ? 🤣

Opublikowano

widzę że dojechał i już skonsumowany 🤣

16 minut temu, Ursus932 napisał:

A spierdzielaj i nie wciągaj mnie w ten swój ból d*py 

jesteś jednym z wibitnych tłumaczy dobrej zmiany i polskiego wału 😄 a teraz wymiękasz ? 😄

9 godzin temu, galan99 napisał:

Gdy tylko PiS zaczyna słabnąć, a obóz władzy się rozpadać, najwyraźniej przerażona tym część opozycji rusza Kaczyńskiemu z odsieczą. Wygląda to tak, jakby machali do publiki, szczególnie do zwolenników PiS, krzycząc: „Nie panikujcie, to chwilowy kryzys, po drugiej stronie wcale nie jest lepiej, a cała ta zjednoczona opozycja to mrzonka, której nie powinniście brać poważnie”.

Sprzątania po PIS to w ciągu jednej kadencji się nie załatwi 😄

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, mirro napisał:

No widzisz a ja myslalem o użyciu Straży Miejskiej do takich działań. :lol:A co niech se chłopaki tanka zajumają.

ciekawe jakby Straż Miejska chciała odholować  🤔

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

W kraju mamy 9 mln emerytów i rencistów i 16,4 mln pracujących ale w tym jest ponad 0,9 mln cudzoziemców i 0,5 mln pracujących emerytów. Co daje raptem góra 24 mln Polaków osiągających dochody z pracy/emerytury/renty. Na Polskim Ładzie nie skorzystają osoby nie płacące PIT już teraz - rolnicy (1,8 mln), pracujący do 26 roku życia jeżeli nie prowadzą działalności ( ok 1,8 mln), osoby z dochodami poniżej 8 tys PLN rocznie (emeryci/renciści "groszowi", pracujący na częściowych etatach, umowach-zleceniach, nieregularnie, podejmujący pierwszą pracę pod koniec roku - co najmniej 0,5 mln). Razem 4,1+ mln. Teraz ci co stracą na Polskim Ładzie: "liniowcy" prowadzący działalność gospodarczą - wszyscy, ok 0,8 mln, większość z pozostałych prowadzących działalność gospodarczą - ok 1,2 mln, etatowcy przekraczający próg ulgi dla klasy średniej - ok 1,5 mln, emeryci ze świadczeniami powyżej 4,8 tys PLN brutto - ok 0,7 mln. Razem ok 4,5 mln. Do tego jeszcze dochodzą przypadki szczególne: samotni rodzice tracący na braku możliwości wspólnego rozliczenia się z dzieckiem, emeryci mający na utrzymaniu uczące się dzieci do lat 26 (brak możliwości odliczenia ulgi na dzieci ). Finalne liczby wyglądają więc mniej więcej tak: na 24 mln 4,1 mln nie zyskuje nic, 4,5 mln traci a zyskuje nie 18 mln a 15,4 mln - z czego część dosłownie grosze. Ponad połowa zyskujących to emeryci/renciści...Dodatkowe straty Polski Ład spowoduje podbijając inflację - dokładanie emerytom i słabiej zarabiającym oraz dociskanie pracujących i przedsiębiorców sprzyja dalszemu wzrostowi cen. Dzięki temu tegoroczna waloryzacja emerytur znowu będzie poniżej inflacji co może dla wielu zjeść zysk z Polskiego Ładu...

• Haha 1
Opublikowano

Jedna z lubelskich ulic otrzymała imię „Inflacji Morawieckiego”. Nazwa ta widnieje w najpopularniejszych mapach na Świecie 17:29 18-01-2022

Użytkownicy map Google na planie Lublina mogą znaleźć ulicę o nazwie „Inflacji Morawieckiego”. Również wyszukiwarki internetowe po wprowadzeniu tego hasła prowadzą do naszego regionu.

Jeden z naszych czytelników zauważył, że na mapach Google jedna z ulic nosi imię „Inflacji Morawieckiego”. Chodzi o odnogę ul. Fantastycznej, która prowadzi do parkingu dla mieszkańców. Oczywiście miejscy urzędnicy zapewniają, że ze strony Urzędu Miasta nie wyszła żadna inicjatywa w tej sprawie. Ostatni raz radni zajmowali się nadawaniem nazw na początku listopada, jednak dotyczyło to ulicy Morelowej.

111i63.jpg
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v