Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy napisał:

tak.    widać że Tusk Cię nasłał...

jeszcze tylko dopisz że pracujesz w bibliotece .... i wszystko jasne...

to nie ten. 

Opublikowano

Możecie uważać, że z  rudym będzie Wam jeszcze lepiej, że będzie 1000+ 15 16, dopłaty 2krotność średniej ue- macie prawo. Zobaczycie wspomniecie moje słowa, utrzymanie nawet połowy tych programów, które Pan Jarosław z taką łatwością wdrożył  będzie ponad siły rudego, czy kogokolwiek kto przejmie schedę po Panu Jarosławie.

Opublikowano

chce tylko stary uj przejść do historii za wszelką cenę. 

nie ważne kto przyjdzie to będzie ciężko spłacić te rozdawnictwo. 

Opublikowano

w tym roku ponad 250 miliardow ma isc bokiem obok budzetu nowych dlugow..

no ale dzieci prezesa nie beda tego splacac- moje pewnie tez ,bo to niemozliwe  zeby ktos to splacal-zbankrutujemy jak wiele krajow,  jak prl nam dlugi umorza..

juz nawet naszych obligacji spekulanci nie chca..

jaroslaw I krotki dorowna edwardowi I slaskiemu pardon zaglebiowskiemu.

30 minut temu, galan99 napisał:

ja za to dostalem doplaty, zarobilem tez pare[set] zlotych od 5 rano. dodatku nie dostalem bo gmina nie ma pieniedzy. wegla nie kupilem.

ten lublin to albo jajcarz albo kolega marecka tylko skrzyzowany z galanem 🤣.

Nie dostałeś na węgiel nie to że gmina nie ma kasy , tylko Krakusy nie wypłacają swym bo walka ze smogiem .

A co do mnie to na Pan .

pany to byly przed wojna

Opublikowano
Dublin napisał:

Dlaczegotak uważasz?  To są realne pieniądze, który każdy inny by rozkradł a Pan Jarosław szczodrze dzieli wśród poddanych.

I jeszcze za kwotę wolną od podatku dla wszystkich i to , że zawsze pamięta Pan o nas Rolnikach.Za suszowe, covidowe, dopłaty do ubezpieczeń i inne- Dziękuję

Pieniądze są ale realne nie. Realne by były gdyby nie to co się wydarzy z cenami a zapowiedzi jest coraz więcej.

jaki masz zarzut?

mirro napisał:

3 godziny temu, DTaras napisał: Amerykańce też to mają tylko brakło im drona dopasowanego do F35.. Przecież mają program "lojalny ( wierny) skrzydłowy" i to nie typowy dron a normalny samolot przerobiony na drona.

No. Właśnie to mają ale nie tego potrzebują. Rozumisz?

Dublin napisał:

Nie umiem inaczej tego wyrazić jak wdzięczny jestem Panu Prezesowi, ale wszystko co napisałem jest prawdą oczywistą. Ja nie wiem jak możecie tego nie zauważyć!!! Tej dobroci, która płynie z serca Pana Jarosława, tej troski o najsłabszych, tej walki o Polskość.

Yyyuuuyy ale to on nie Polak? Imigrajszon nie dało mu obatelstwa? Ruski może?

Dublin napisał:

Rudy nawet nie może nam tyle obiecać co Pan Jarosław dać.

Aaa właściwie too... czemu Dublin?

Opublikowano

Co wy się dziwcie ich radości? To ekonomiczni głupcy. Przeciętny wyborca pisu jest z ekonomii totalnym zerem. I nie chcę tu nikogo obrażać to jest po prostu fakt. Mamy 422 mld długu poza budżetem. Roczne odsetki tego długu to 66 mld zł. A oni się cieszą, że im tyle dają. Sprzedali by ten kraj zniszczyli a by tylko micha pełna była.

Pal licho, że babcia z mamą kupią za te emerytury mniej niż kilka lat temu ale dają Pal licho, ze wszystko drożeje a żł bez wartości się staje ale dają. A odsetki od obligacji państwowych już 9 %. Ale oni pewnie myślą ze to dobrze. A potem za to z czego się tak cieszą, że dają przyjdzie nam wszystkim i im też słono zapłacić. I Kaczor im powie, że to wina Tuska.

Opublikowano
Dublin napisał:

Możecie uważać, że z  rudym będzie Wam jeszcze lepiej, że będzie 1000+ 15 16, dopłaty 2krotność średniej ue- macie prawo. Zobaczycie wspomniecie moje słowa, utrzymanie nawet połowy tych programów, które Pan Jarosław z taką łatwością wdrożył  będzie ponad siły rudego, czy kogokolwiek kto przejmie schedę po Panu Jarosławie.

Tak sie spytam: jakiś ukryty przekaz masz?Punkty łapiesz? Bo to by znaczyło, że tutejsza nasza twórczość wyszła do szerszego grona. Elity to czytają...

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

To będzie zależało od programu co przedstawi Rudy .

Choć Rudy to zdradnik - jedno mówi a drugie robi .

Za rudego płaciłem kredyt +- 1900 zł , a za jarka płacę prawie 2900

Opublikowano
11 godzin temu, Denwer napisał:

FgFoMe8XoAUr6dQ?format=png&name=small

Szumowski to dobry lekarz. Był nim i jest. Szkoda, że w życiu publicznym okazał się złodziejem i oszustem. Oszukał społeczeństwo i Kaczyńśkiego. Zbił na kombinacjach i przekrętach olbrzymi majątek i odszedł z polityki. Migalski podobnie oszukał Jarka tylko zarobił mniej i przekrętów nie robił. A ty jakiegoś Budkę wklejasz.

11 godzin temu, Denwer napisał:

FgBXcqdXwAMxzwf?format=jpg&name=small

Przy Obajtku czy Szumowskim to jest jakiś biedak.

7 godzin temu, Roman176 napisał:

Nie opozycja opuszcza kraj tylko pis będzie opuszczał za rok po przegranych wyborach i ze strachu przed więzieniem.

• Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

dodatku nie dostalem bo gmina nie ma pieniedzy.

NIE JEST ZLE Kraków emituje obligacje na 700 mln zł  to moze starczy , choć cos mówili ze to na spłate poprzednich ,

Opublikowano
10 godzin temu, Dublin napisał:

To są realne pieniądze, który każdy inny by rozkradł a Pan Jarosław szczodrze dzieli wśród poddanych.

To są pieniądze wytworzone przez inflację . Generalnie to wygląda jakby  Pan Jarosław Ci je ukradł. Tylko że to co Ukradł Tobie, daje sąsiadowi. A te zajmumane sąsiadowi daje Tobie. Radość jest taka że ani Ty , ani sąsiad nie pójdziecie siedzieć za kradzież a Jarosłąw ma wasz szacunek i uwielbienie.🤣

Opublikowano
7 godzin temu, farmerss34 napisał:

A zarobki o ile Ci  wzrosły/spadły 🤔 

Opublikowano

Nie wiem jak to zbudowane ale turbinka pewnie siatką osłonięta by pijany tam Wacka nie wsadził mocz oddając. Więc mam wrażenie że wszystkie liście i reklamówki należą do tego płotu 🤭

Może jako panel oczyszczający też się sprawdzi

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

To są pieniądze wytworzone przez inflację . Generalnie to wygląda jakby  Pan Jarosław Ci je ukradł. Tylko że to co Ukradł Tobie, daje sąsiadowi. A te zajmumane sąsiadowi daje Tobie. Radość jest taka że ani Ty , ani sąsiad nie pójdziecie siedzieć za kradzież a Jarosłąw ma wasz szacunek i uwielbienie.🤣

Ale u pana chyba nie jest tak źle 🤔 , PiS załatwił tanie Ukrainki do pracy na chłodni , kasują hodowlę zwierzątka w Polsce a w to miejsce lud będzie żarł pańskie mrożonki  itp

Nie wspominając że emeryturka wzrosła 😜 a może i z jakiej tarczy coś wpadło 😉

Opublikowano
8 godzin temu, farmerss34 napisał:

Bardzo ĺatwo to wytłumaczyć i temat dobry dla tvp.

Otóż za rudego miałeś niski kredyt bo korzystał z prosperity po latach rządów i kłótni kaczorka.

Teraz kredyt ci wzrósł bo płacisz za ośmiorniczki rudego. Ale kaczorek ciągle pracuje, by rudy po powrocie mógł Ci obniżyć ratę.

I tak będzie. Rata będzie niższa... tylko co dwa tygodnie płacona...🤣🤣🤣🤣

Może by ktoś temat na felieton Olbratowskiemu podrzucił?🤭🤭🤭

Opublikowano
20 minut temu, Dziad932 napisał:

A zarobki o ile Ci  wzrosły/spadły 🤔 

Obawiam się, ze aż o tyle mu nie wzrosły.

12 minut temu, galan99 napisał:

W strefie Euro tez podnoszą % .

Tak ale tam jest inflacja około 10 a  u nas chyba już 18 będzie.

Opublikowano

mając tak wybitnych specjalistów i fachowców toto inflacja max z 2 %  powinna być. 

przecież to I jaszczomp i reszta strategów na miarę galaktyki 🙉

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Obawiam się, ze aż o tyle mu nie wzrosły.

Tak ale tam jest inflacja około 10 a  u nas chyba już 18 będzie.

Tylko taka różnica , ci co zarabiają zagranicą w Euro , w Polsce żyją to jest luks bo Euro trzyma cenę .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v