Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, dsbh napisał:

Mógł też go ktoś opić, podrzucić pod przystanek i w ramach życzliwości zadzwonić po odpowiednie służby i media :ph34r:. Możliwości jest dużo.

Jak pił z kumplami, to pewnie by tak nie zrobili, tylko odstawili w bezpieczne miejsce. Jak pił sam, to mógł pobłądzić. No chyba że pił z opozycją i faktycznie zmontowali całą akcję.😂 Wnioski mogą być następujące. Albo ma ciul nie kumpli, albo jest alkoholikiem i już wali sam, Albo nie ma kumpli i wali z opozycją bo nawet PiSowcy z nim pić nie chcą. 🤣 Czyli odwyk, spowiedź i psychiatra albo próba samobójcza. 

10 godzin temu, dsbh napisał:

Co z wymogami UE, sprawdza to ktoś ?

Chyba se kpisz. 

10 godzin temu, Leszy napisał:

Przecież tu na forum sami tacy specjaliści. Od prawa do medycyny. Przez geopolitykę oczywiście włącznie. Gdzie tyle specjalistów znajdziesz? Jak nie tu na tym forum?😉

No i tu masz rację. Tylko że nasz poziom specjalizacji jest mniej więcej poziomem średnim jaki powinien być prezentowany w życiu publicznym. W sumie to też mamy swoje dziwactwa, ale jak widać nie są one groźne. 🤣

Opublikowano

"Tak Huta Stepańska jak cień przeminęła,

Janowa Dolina podobny los wzięła!

Pieniacka, nazw jest tak wiele,

A bito do nogi też ludzi w kościele.

Komu się udało, kto życie ocalił,

Wynosząc wspomnienia stamtąd się oddalił,

By więcej nie wrócić, zacząć nowe życie,

A śnić to do śmierci, popłakując skrycie.

Kazano udawać że nic się nie stało,

Lecz liczni świadkowie tragedie przeżyli

Jak naprawdę było, młodym przedstawili.

Dorosły ich dzieci, i wnuki dojrzały,

Niejedne pielgrzymki już tam pojechały,

Każdy swej wsi szuka, która w ogniu legła,

Wszak mapy wskazują jako droga biegła.

Wiadomo, gdzie była Janowa Dolina,

Tam już tylko pola i wichry wyjące,

I liście na drzewach jakby w lęku drżące.

Setki i tysięce tych, co tam mieszkali,

I tych, którzy w lęku schronienia szukali,

Polacy wśród płaczu sąsiadów grzebali,

Ludzie swoich bliskich z drżeniem rąk szukali,

A jak mordowali, tutaj nie napiszę.

Mdli mnie wyobraźnia i w niej krzyki słyszę.

Kościół pełen ludzi i trupów zarazem

Ranek noc pożegnał takim że obrazem.

Bo Huty już nie ma łąki, lasy, pola,

Oj, Polsko Ty moja, tak twoja dola!"

311483147_963330345069840_30192401121841

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

takimi kradziezami  to nie ukraincy sie trudnili , to chyba gangi z gruzji .

Taaa? A jakimi kradzieżami się ukraincy zajmują?  Podzielili się narodowościami na  rodzaje bandyterki?🤣

• Haha 1
Opublikowano

nie wiem akurat czym sie ukraincy zajmują ale gangi gruzinskie wchodzily do mieszkań i jeszcze ich specjalizacją były kradzieze z samochodu tzn przekówali opone a jak kierowca zmieniał koło to podbiegali i kradli saszete z dokumentami i kasą 

9 minut temu, Ulman napisał:

Taaa? A jakimi kradzieżami się ukraincy zajmują?  Podzielili się narodowościami na  rodzaje bandyterki?🤣

Opublikowano

A to nie siedzą zamknięci?

Wydaje mi się że tak, są zamknięci w swoim świecie, podobnie jak reszta polityków. I żyją w alternatywnym świecie odizolowani od reszty społeczeństwa🤣

Do doopy takie życie...

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

marecek gdzie jest zero??? tyle lat i co ??? czemu tuskow dwoch jeszcze nie zamkneli ???

Nikt nigdy takiego precedensu nie stworzy. Zbyt niebezpieczne by to było dla nich samych. 

Opublikowano
31 minut temu, Agrest napisał:

A to nie siedzą zamknięci?

Wydaje mi się że tak, są zamknięci w swoim świecie, podobnie jak reszta polityków. I żyją w alternatywnym świecie odizolowani od reszty społeczeństwa🤣

Do doopy takie życie...

To tak zwana elita , bawią się , żyją ponad stan ,robią co chcą nie tylko podczas bycia politykiem , ale ich dzieci .

Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Skąd wiesz że nie mieliście jak nie jest znana narodowość sprawców?

Mój kolega ze szkolnej ławki jest policjantem, więc wiem lepiej od ciebie, czepialski rusofilu.

2 godziny temu, many13 napisał:
  11 godzin temu, mirro napisał:

Raczej "miękkie przejęcie". Obecnie właśnie nastepuje to w sektorze spożywki, choć nie tylko , przez firmy ukraińskie ( tylko mi tu nie pisać o onucach, bo wiem co piszę).

Chłodnie składowe są zapchane towarem ukraińskim, bo każdy kto ma tam biznes to co wyprodukuje przewala do Polski, Efekt - brak miejsca na polską produkcję. Poza tym cenowo schodzą poniżej tego co my byśmy chcieli uzyskać. Dwie duże chłodnie, w sumie 4 zakłądy na ścianie wschodniej szorują po dnie albo są w restrkturyzacji, czyli ci co towar im dostarczyli o pieniążkach mogą zapomnieć.

Przecież UPAdlina nie należy do Junii - powinienny obowiązywać zasady zawarte w Traktacie z Szengen. Cały czas ciężko mi zrozumieć na jakiej zasadzie te upadłe państewko zalewa nas  asortymentem branży spożywczo-rolnej.

A witaj pomiocie "Akcji Wisła"". Ta cała Akcja przesiedlenia banderowców po II Wojence Światowej w okolice między innymi Gol,ubia-Dobrzynia była inspirowana przez moskiewskiego czekistę nijakiego Bieruta. Rzekomo jaj zalążkiem była śmierć Gen. Który się kulom nie kłaniał przez sotnię Stacha i Hrynia. Wiem, że tam na zachodzie i na Warmii i Mazurach was pomiotów banderowskich jest sporo ale nas Polaków jest więcej - pamiętaj o tym.

Moja rodzina mieszka tu od pokoleń, ruski czubie. Choć mam niemiecko brzmiące nazwisko, to mam większe prawo do nazywania się Polakiem od cieciów twojego pokroju. Dziadek odmówił podpisania Volkslisty, za co został wysiedlony z ojcowizny razem z rodziną. A po wojnie, przez wspomnianego przez ciebie Bieruta, był prześladowany jako kułak, bo miał "aż 11 ha". Więc idź się leczyć ruski pomiocie.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, AS2 napisał:

Mój kolega ze szkolnej ławki jest policjantem, więc wiem lepiej od ciebie, czepialski rusofilu.

Moja rodzina mieszka tu od pokoleń, ruski czubie. Choć mam niemiecko brzmiące nazwisko, to mam większe prawo do nazywania się Polakiem od cieciów twojego pokroju. Dziadek odmówił podpisania Volkslisty, za co został wysiedlony z ojcowizny razem z rodziną. A po wojnie, przez wspomnianego przez ciebie Bieruta, był prześladowany jako kułak, bo miał "aż 11 ha". Więc idź się leczyć ruski pomiocie.

Na wstępie Ci wygarnę, że niezłych masz kolegów - policmajstrów -  bym się porzygał jakbym takiemu łapkę podał - nie cierpię systemowego gówna - to primo, a sekundo wróciłem z kościółka i nie będę Waści ubliżał. Wspomnę tylko, że mojego dziadka uziemniła ruska partyzantka dowodzona przez "Griszę" - być może złożona z upadlińców ale nie mam złudzeń - to wstrętny banderowski naród.

Opublikowano
14 godzin temu, Denwer napisał:

koledzy  mu  pomogą  :P  

Na to bym nie liczył. W pisie jak w ruskim wojsku kopią leżących. Nawet prezes się z niego nabijał.

Kaczyński drwił z osób LGBT i pijanego posła. "Do domu było niewiele" (msn.com)

12 godzin temu, dsbh napisał:

Polityk z PSlu, Dorn, jeden prezydent, celebryci. Czyli w tym kraju pije każdy, tylko jednym wolno więcej a innym mniej.

Prezydentów było dwóch. Pamiętasz irasiad i barubara? Lechu lubił małpki.

1 godzinę temu, Denwer napisał:

FfsphWTWIAAGwXj?format=jpg&name=small

Nie wiem po co ty to wklejasz? To ani nie pomoże ani nie zaszkodzi ani pisowi ani po. Naprawdę nie rozumiesz tego? Nawet wyborcy pisu co naktuzy myślący zadają sobie pytanie czemu zero nic z tym nie zrobił i nawet nie przesłuchał Tuskó przez 5 lat.

Opublikowano
1 godzinę temu, AS2 napisał:

Mój kolega ze szkolnej ławki jest policjantem, więc wiem lepiej od ciebie, 

A ja znam dyrektora w Agroloku i on twierdzi że wszyscy wiedzą że to upaincy

Opublikowano
33 minuty temu, many13 napisał:

Na wstępie Ci wygarnę, że niezłych masz kolegów - policmajstrów bym się porzygał jakbym takiemu łapkę podał - nie cierpię systemowego gówna - to primo, a sekundo wróciłem z kościółka i nie będę Waści ubliżał.

To chyba słyszałeś dzisiaj  kościele o celniku który w świątyni stał i powtarzał "jam nie godzien" i faryzeuszu, ( elicie co dziękował że nie jest jak ten celnik) a pokory w nim nie było? Chyba wiesz jak to się skończyło i który odszedł usprawiedliwiony?😂 

• Haha 1
Opublikowano

wlasnie temu ze tacy jak many chodza do kosciola to ja nie chodze 🤣

50 minut temu, many13 napisał:

Na wstępie Ci wygarnę, że niezłych masz kolegów - policmajstrów -  bym się porzygał jakbym takiemu łapkę podał - nie cierpię systemowego gówna - to primo, a sekundo wróciłem z kościółka i nie będę Waści ubliżał. Wspomnę tylko, że mojego dziadka uziemniła ruska partyzantka dowodzona przez "Griszę" - być może złożona z upadlińców ale nie mam złudzeń - to wstrętny banderowski naród.

a co robisz gdy padaja slowa- i odpusc nam nasze winy ,jako i my odpuszczamy naszym winowajcom ???????

16 minut temu, Ulman napisał:

A ja znam dyrektora w Agroloku i on twierdzi że wszyscy wiedzą że to upaincy

ja znam dyrektora z yary i nigdy o grzegorzu jarzynie ze szczecina nie rozmawiamy 😂.

ta rozmowa z dyrektorem firmy o wydarzeniu  ktorym 99,99 % nawet nie wie..

juz onuce i psychole zapomnieliscie o nozowniku z warszawy ??? bo okazal sie polakiem ??

Opublikowano
15 godzin temu, Denwer napisał:

@Pafnucy   Pozdro  :D  :D  :D  

Ffm8bDCXEAArQ-x?format=jpg&name=small

Mózg inteligencie działa schematami, To forma radzenia sobie z natłokiem informacji pozwalająca przyspieszyć pracę i czas reakcji. Ot takie ewolucyjne przystosowanie. Jest jednak jeden warunek, aby wytworzyć schemat trzeba wielokrotnie powtarzać prawidłowy wzór, dlatego potrzebne są wzorce między innymi  ortografia i gramatyka niedojdo.

Opublikowano

Co tu piszą , co poszło nie tak .

Proszę sobie wyobrazić tę niemal gangsterską scenę. Jest wczesna wiosna 2014 r., rządzi koalicja PO-PSL, a premierem jest Donald Tusk. Tak, tak wiemy, na samą myśl o tym jedni wzdychają z rozrzewnieniem, inni toczą pianę z ust — ale my nie o tym. Oto prowadzący kelnerskie studio nagrań w knajpie u "Sowy" szemrany biznesmen Marek Falenta wraz ze swym niemniej szemranym wspólnikiem z sektora ruskiego węgla Marcinem W. podejmują premierowicza Michała Tuska. Nie, żeby go jakoś szczególnie znali. Po prostu poprosili, żeby to on wpadł po łapówkę od Ruskich dla starego. Nie wiedzą biedacy, że młody drze koty ze starym — ale to znów nie o tym. Falenta zachowawczo siedzi w fotelu, za to W. zawadiacko zasiadł za biurkiem. Wchodzi młody, rozgląda się po pokoju. Widzi kamery, ale nie sprawia wrażenia, że czegoś się boi, może nawet lekko się do nich uśmiecha. Wyciąga z kieszeni reklamówkę z Biedronki. Gospodarze rozumieją ten umówiony kod. Wskazują na podłogę, na której spoczywa podobna reklamówka, z nieco bardziej wytartą biedronką, mocno napęczniałą od 600 tys. ruskich euro znajdujących się w środku. Młody rozchyla spuchniętą biedronkę i rzuca do szemranych ruskich węglarzy: "Czy kasa się zgadza?". Marcin W. nie wytrzymuje: "Czy to są jakieś jaja? Może byś wziął reklamówkę i wyszedł?". Młody jest namolny, jego wprawne oko podejrzewa, że biedronka na reklamówce gospodarzy jest jednak trochę za chuda. Marcin W. też z niejednego pieca jadł ruskie pierogi. "A co, jak się kasa nie zgadza?" — rzuca premierowiczowi w twarz. Młody z flegmą: "Nie wiem, czy oglądamy te same filmy, ale jak się j***ąłeś, to cię od***ią" — choć jest humanistą, nie bawi się w zaawansowane słowotwórstwo. W. nie poddaje się w tym pojedynku na elokwencję. Wszak ma szeroką wiedzę filmową — w myślach ekspresowo dokonuje selekcji: "seriale kryminalne", "telewizja TVN", "rok 2007". "Też oglądałem »Odwróconych« czy »Świadka Koronnego«" — cedzi przez zęby. Młody nie wytrzymuje. Spuszcza wzrok, pospiesznie chwyta reklamówkę z Biedronki i, machając do kamer "cześć", wychodzi. Dla twórców słuchowiska politycznego "Stan Wyjątkowy" — Andrzeja Stankiewicza (ONET.PL) oraz Dominiki Długosz ("Newsweek") — ten naturalistyczny opis korupcji klanu Tusków oparty o zeznania Marcina W. przed prokuraturą jest całkowicie wiarygodny. Nie potrafimy w tej sytuacji zrozumieć, jak to jest, że Zbigniew Ziobro — Najlepszy Prokurator Generalny Naszej Galaktyki — do tej pory nie aresztował zepsutych do spodu młodego, starego i Ruskich, a w dodatku nie zabezpieczył nagrań i nie przechwycił 600 tys. euro. Dla Polski rzecz jasna. Może pan Zbigniew ma mniej od nas wiary w tę sielankową scenkę? A może pan Zbigniew obawia się zbyt drastycznych kroków w sprawach dotyczących Falenty, bo zakłada, że wpadłby na trop swych towarzyszy z PiS, a może i biedronek? No bo, panie Zbyszku, i Pan, i twórcy "Stanu Wyjątkowego" wiedzą, że ludzie PiS kręcili się wokół Falenty tak skutecznie, że pod koniec 2013 r. odpalił im parę kelnerskich taśm ze swej reklamówki, która latem 2014 r. posłużyła do zatopienia rządów Platformy. Tak, to wydanie naszego słuchowiska politycznego będzie właśnie o tym.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/stan-wyjatkowy-tusk-w-szponach-ziobry-falenta-szantazowal-pis/g5fx5t8,79cfc278

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v