Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, many13 napisał:

Polskie transportery opancerzone KTO Rosomak w służbie Sił Zbrojnych Ukrainy znaczy się banderowców- wstyd, żenada i obciach po pachę.

Mnie jako Polaka cieszy że sprzęt sprawdza się w 100%, bo do zwalczania właśnie tego wroga był projektowany.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

to jednak przygłup nad przygłupy

obrażasz człowieka, a w innym temacie przygłupa bronisz i nie pozwalasz obrażać.

Opublikowano

o kurna -snieg na wschodzie spadl?? bo na zachodzie prawie lato 🤣.jeszcze u siebie pszenicy nie zasialem.

2 godziny temu, witejus napisał:

Możesz być pewny że tej obietnicy dotrzyma.Wasze sranie w gacie jest przedwczesne i nieuzasadnione😆

bardzo mozliwe ze wegiel bedzie po 1000 -kiedys, po kolejne denominacji..gdy zamiast kapusty beda rosly kaktusy i wrak powroci ..

1 godzinę temu, Ulman napisał:

To jest wiejskie prostactwo co piszesz. Moje dzieci i wnuki będą wtedy żyły więc jak najbardziej mnie obchodzi co będzie.

najpierw sie o nie postaraj- a chocby i to i tak uciekna z zadupia do cywilizacji.

Opublikowano
44 minuty temu, jacus napisał:

najpierw sie o nie postaraj- a chocby i to i tak uciekna z zadupia do cywilizacji.

Co z tego że u ciebie niby cywilizacja jak wszyscy takie małorolne dziady wielopokoleniowe jak i ty.

Opublikowano

ten ksiezulek tez swiety nie jest..

38 minut temu, witejus napisał:

nie wiesz o czym mowa to nie bekaj.

za malo cofnalem do przodu..

6 godzin temu, witejus napisał:

Nie słyszałeś że Niemcy dopiero zakończyli wypłacanie reperacji (celowe) za I WŚ? tak że cierpliwości.

ze ktos moze byc glupi to normalka-ale  az tak zeby wierzyc ze niemcy dobrowolnie nam cos dadza ????

te reparacje zostaly wpisane w traktat wersalski i pokonane niemcy pokornie placili.. 

nasze reparacje mial wyplaca zsrr- i wyplacal w jakim tam procencie przez pare lat, o reszte trzeba sie zwrocic do moskwy, tak ustalila wielka trojka w traktatach..

Opublikowano

many13 napisał:

Polskie transportery opancerzone KTO Rosomak w służbie Sił Zbrojnych Ukrainy znaczy się banderowców- wstyd, żenada i obciach po pachę.

Rosomak jest w porządku a w Polsce jeno klepany.

Opublikowano (edytowane)

Toć mamy pewnie sporo kredytu u niemca to się nie odda i będzie na poczet reparacji... 🤔

Albo zrepolinizowac  niemieckie inwestycje? 

Już tam pewnie sasino ma plany 🤔😁

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Thanks 1
Opublikowano
jacus napisał:

o kurna -snieg na wschodzie spadl?? bo na zachodzie prawie lato 🤣.jeszcze u siebie pszenicy nie zasialem.

2 godziny temu, witejus napisał:

Możesz być pewny że tej obietnicy dotrzyma.Wasze sranie w gacie jest przedwczesne i nieuzasadnione😆

bardzo mozliwe ze wegiel bedzie po 1000 -kiedys, po kolejne denominacji..gdy zamiast kapusty beda rosly kaktusy i wrak powroci ..

1 godzinę temu, Ulman napisał:

To jest wiejskie prostactwo co piszesz. Moje dzieci i wnuki będą wtedy żyły więc jak najbardziej mnie obchodzi co będzie.

No jest cieplutko iiii spadł deszcz Panowie! Jest moc. Orałem hektara sąsiadowi to się jeszcze kurzyło ale pada to może sytuacja się zmieni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v