Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
hubertuss napisał:

9 minut temu, jarecki napisał:

no , ja bojkotuje lubelle , nic nie kupie juz dziady obnizyli wage makaronów z 0,5 kg do 0,4 kg a cena ta sama z dopiskiem ,, cena gwarantowana '' . rozumiem , chcą drożęj nie ma problemu ale nie takie numery ,, ze mną '' 😁

Za chwile nie będziesz miał co jeść. Wiele produktów już albo ma obniżoną masę albo ilość sztuk w opakowaniu czy rozmiar. czy objętość.

Mam podobnie złe wieści co do papieru toaletowego. Wiadomo przecież że jak papier toaletowy to i parówki.

mirro napisał:

18 minut temu, Roman176 napisał:

wielkie nawrócenie Lewaków ?  zostaniecie pobożnymi ?  lisek był pierwszy już po spowiedzi i odwiedzinach księdza ....  typowy Polak jak był zdrowy to uje pedofile kasę naciągają ........... a jak trwoga to do .......... 😆

A widzisz . Czyli wcale nie jesteś taki cenny jak myślisz.🤣

„w niebie większa będzie radość z jednego grzesznika, który się nawraca, niż z dziewięćdziesięciu dziewięciu sprawiedliwych, którzy nie potrzebują nawrócenia” (Łk 15, 7).

Nooo bo na smutno to i w niebie się ckni. Na każdym weselu musi być jakiś wesoły wujek - wodzirej.

jahooo napisał:

10 minut temu, mirro napisał:

Inflacja się nie zatrzyma, choćby ograniczali wydatki.😂

inflacja sie zatrzyma, gdy całkiem klapnie konsumpcja, zacznie brakowac środków w budżecie i zacznie się zaciskanie pasa przez rząd.

Nie zatrzyma się bo rozpoczną się restrukturyzacje przedsiębiorstw a vo za tym idzie ograniczanie produkcji. Tego do siebie nie dopuszczali zwolennicy szczerbatej inflacji...

Opublikowano

firmy  z branzy budowlanej juz zwalniaja ludzi albo planuja redukcje..

1 godzinę temu, jarecki napisał:

a  kto pamieta ile bylo poprzednio ? mi akurat zabrakło opakowania na obiad i musiałem sprawdzić .

kurna ile ty zjesz ?? cale opakowanie makaronu ?? dokladasz cos do niego czy sam jesz ??😂 az sprawdze w sklepie -bo mam zapas od wiosny, a czaniecki juz dawno po 400 gr..

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Bo ciągnie biede do biedy i tyle... To są osiedleńcy niewiadomego pochodzenia i tyle... U nas się nie lubi takich i muszą szukać sobie miejsca gdzie indziej... Gdzie idą?... a no tam gdzie już jest taka zbieranina...  U nas niczego się nie dorobili i uwas się nie dorobią bo to tylko genetyczny odpad niewiadomego pochodzenia i tyle... 

Ale zdupca może jaka ukrainkę bo tam bliżej do tego upadłego kraju i to dla nich szansa... 

Zresztą widać że ty też zajadle bronisz te upadline..  zapewne nie bez powodu.... 🤔 

Bardzo dużo u nas działek ludzie kupują i budują się gdzie popadnie w szczerym polu.... Jak myślisz dlaczego? Bo tu jest  płuco polski i jezioro obok jeziora a nie smród i brud jak u was. 

srednia zycia  u nas jest wieksza niz u was-bo to nie powietrze decyduje ale karetki i szpitale..

warszawak sie buduje ile razy w roku przyjezdzaja, juz nie pamietam nad jakim jeziorem znajomy warszawiak ma dacze- proc komarow i ryb to tam nic nie ma.. jada pare razy w roku zeby sprawdzic co i ile ukradli, nawet juz drzwi nie zamykaja na klucz zeby ich nie niszczyli 😂

Opublikowano
jacus napisał:

tona cementu luty/marzec 580zł, obecnie 780, a do nowego roku ponoć i tysiąca ma załapać. gość prowadzący skład budowlany w zeszłym roku zaopatrzył w materiał 150 budowi chałup, w tym roku mniej więcej 30

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Pogrzebał w d*pie  i  do  boju   ruski  kowboju  :D  :D  :D  

Opublikowano

Grzebał nie grzebał. Jego sprawa. Grunt, że pisowskie złodziejstwo i nieudolność puentuje i zniechęca wyborców pisu do ponownego oddanie głosu. Niech zostają w domu a coraz ich więcej mówi, że tak zrobi.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

A nie ma racji? 

rynek rosyjski czy wczesniej czy puzniej to i tak by został skasowany ,  juz na rynku polskim pojawiły się ogórki z rosji przed wojną ato tylko początek był  rosja by sama była eksporterem zywnosci ,

1 godzinę temu, jacus napisał:

kurna ile ty zjesz ?? cale opakowanie makaronu ?? dokladasz cos do niego czy sam jesz ??😂 az sprawdze w sklepie -bo mam zapas od wiosny, a czaniecki juz dawno po 400 gr..

makaron penne dla 5 osób z sosem arabiatta i 0,4 kg zabrakło  , na pewno wizualnie było mniej .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Teraz wam kłoda takie brednie do głów a potem jak wyjdzie, że pis przegrał to będzie, że wybory sfałszowane. Stara śpiewka. Pis przy obecnych notowaniach nie ma szans na rząd nawet z konfą. A co dopiero będzie za rok jak tu coraz gorzej.

Unia wymierzyła dzisiaj pisowi siarczystego kopniaka w d za nie dotrzymywanie tego na co zgodził się Morawiecki. I to jest właśnie odpowiedź pisowskiej propagandy. Jakiś lipny sondaż. Bo innych komentarzy póki co niema.

Amerykanie nie chcą płacić Muskowi tak jak płacą za broń prywatnym amerykańskim jej producentom. Więc znalazł się jeleń. Czyli Polska. Tak Ameryka zarabia na frajerach.

Polska płaci miliony Muskowi za Starlinki dla Ukrainy (msn.com)

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Jestem za jak najszybszym opuszczeniem tej bolszewickiej junii sterowanej przez niemieckie stronnictwo. 

Za zablokowane środków odpowiada Donald Tusk i Platforma Obywatelska wespół z niemieckimi politykami, którzy udzielają im wielkiego wsparcia, na czele z Niemką, komisarz von der Leyen - powiedział lider Solidarnej Polski Zbigniew Ziobro. Tak minister sprawiedliwości w rządzie obozu PiS odniósł się do informacji na temat możliwości wstrzymania przez Brukselę niemal wszystkich środków dla Polski.

17800257_1222811524498754_3475585615131528497_n.jpg

Pamiętam było dwudniowe referendum - kazdy się vcieszył ze to wolność nam niesie a to IV Rzesza pod szwabskim przewodnictwem - pilnowałem wtedy w nocy URNY jako strażnik.

8 godzin temu, jacus napisał:

wiesz co to biurokracja ?? my od wiekow na panstwowym[krolewskim] wikcie -wiec pierwszy raz moje nazwisko pada w XVI w. do dzisiaj wszystkie wymienione nazwiska chlopow sa w okolicy.

Dlatego masz onuce pod grzywką boć Waści  jeszcze chłopina pańszczyżniany mentalnie.

Opublikowano
many13 napisał:

Jestem za jak najszybszym opuszczeniem tej bolszewickiej junii sterowanej przez niemieckie stronnictwo. 

Za zablokowane środków odpowiada Donald Tusk i Platforma Obywatelska wespół z niemieckimi politykami, którzy udzielają im wielkiego wsparcia, na czele z Niemką, komisarz von der Leyen - powiedział lider Solidarnej Polski Zbigniew Ziobro. Tak minister sprawiedliwości w rządzie obozu PiS odniósł się do informacji na temat możliwości wstrzymania przez Brukselę niemal wszystkich środków dla Polski.

17800257_1222811524498754_3475585615131528497_n.jpg

Pamiętam było dwudniowe referendum - kazdy się vcieszył ze to wolność nam niesie a to IV Rzesza pod szwabskim przewodnictwem - pilnowałem wtedy w nocy URNY jako strażnik.

8 godzin temu, jacus napisał:

wiesz co to biurokracja ?? my od wiekow na panstwowym[krolewskim] wikcie -wiec pierwszy raz moje nazwisko pada w XVI w. do dzisiaj wszystkie wymienione nazwiska chlopow sa w okolicy.

Dlatego masz onuce pod grzywką boć Waści  jeszcze chłopina pańszczyżniany mentalnie.

No to wychodź. Wiza i na wschód. Morawiecki pojechał do Brukseli i naopowiadał jakby otwierał kolejny fragment autostrady. Teraz wszyscy zdziwieni, że nie zadziałało jak w Polsce...

Ile to @Roman176 kopalnie podatków wpłaciły? I jak to możliwe wg tych danych?

Opublikowano

Ciekawe co dalej z strzykawkami - mnie to nie dotyczy ale tak z ciekawości. Dorobek naukowy propagandy cowidowej spisany w tomie książki. 

Transmisja z kolejnego XI posiedzenia Poselskiej Komisji Śledczej Norymberga 2.0 w ramach Parlamentarnego Zespołu Zespołu ds. Nadużyć i Naruszeń Prawa w Związku z COVID 19, poświęcone prezentacji wiedzy ukrywanej przed opinią publiczną a zebranej w opracowanej przez polskich ekspertów Białej księdze pandemii koronawirusa. W pierwszej części posiedzenia prezentowana jest informacja o ostatnich działaniach zespołu realizującego projekt Norymberga 2.0.

https://www.facebook.com/groups/736046746437432/posts/9365897550118932/?__c

225258484_988531908590671_1301651228787166324_n.jpg

Opublikowano

Gorze - będziemy szkolić wnuków morderców naszych dziadów - co za przewrotna historia, Alfred Hitchcock by tego nie wymyślił?

Ukraińscy żołnierze będą się szkolić na Podkarpaciu? - ośrodek szkoleni ukraińskich żołnierzy. Inicjatywa podjęta została przez Unię Europejską. Drugi ośrodek szkolenia Ukraińców powstanie w Wiesbaden w Niemczech, gdzie obecnie stacjonują wojska amerykańskie. Ciekawe czy Chińczycy i Iran też się szkolą do pomocy zagrożonym ruskim. Będzie zadyma oj będzie a syjonistom w to graj bo nie na ich terenie - taka prawda. Europa zbyt wyskoczyła potencjałem do przodu to trzeba troszeczkę kolanem docisnąć. Żenada nawet uśmiech mi się wykrzywił.

UA.jpg&fb_obo=1&utld=dziejesienapodkarpa

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, jahooo napisał:

wyszło, że nie ma tanich obiadków  - za tani gaz teraz trzeba zapłacić wielkokrotnie więcej, może raczej "tani"

Niemcy mieli wizję, że atom jest zły, węgiel zły, wszystko jest zle, a gaz jest cacy, bo chwilowo ruscy im tanio sprzedawali, aby ich silnie przywiązać do swojego Gazpromu

Jak Polska budowała z bólem gazoport, Niemcy si pukali w głowę, a ich media kwiczały, że to "zaburza solidarność europejską i godzi w demokrację"

Hipokryzja do sześcianu

ja pamiętam z lat 80-tych, do czego to prowadzi, ale widać niektórzy w NBP mają taką demencję, że nie

To znaczy że mieli rację. Oni mieli tani gaz a my drogi a teraz i my i oni mamy drogi. Oni dadza sobie radę lepiej od nas bo nie maja tak nasrane we łbach i nie kierują się emocjami i fobiami a biznesem. Z Norwegii już zapewnili sobie duzo wiekszy transfer przez baltic pipe. Biznes wymaga żeby układać się ze wszystkimi a nasi nie chcą sie dogadywać z nikim a jedynie niektórym się podkładają.

3 godziny temu, jarecki napisał:

rynek rosyjski czy wczesniej czy puzniej to i tak by został skasowany ,  juz na rynku polskim pojawiły się ogórki z rosji przed wojną ato tylko początek był  rosja by sama była eksporterem zywnosci ,

Przez naszych kretynów wspieranych przez unijnych kretynów  przy aplauzie naszego głupkowatego społeczeństwa zablokowaliśmy sobie wschodni rynek zbytu. To wywołało na tamtym rynku niedobory , wzrosty cen i opłacalność lokalnej produkcji. W naszym interesie było i jest by podkarmiać ich produktami w średnich cenach by nie miało wiekszego sensu ekonomicznego produkowanie ich w Rosji.  Ukreciliśmy sobie bat na własne dupsko tak samo zresztą jak poprzez odcięcie się od gazu, węgla i nawozów. Zobacz ile nieszczęść może wywołać głupota połączona z emocjami.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

dopiero przy tych cenach wydobycie moze byc na chwile oplacalne-teraz zamiast panstwa do gornictwa dokladaja obywatele- wegiel zdrozal od 2 do 3 razy w ciagu roku..

na zakup wegla juz nie ma takiego naporu na pgg- 3 razy w tygodniu kupilem , ludzie chyba zrezygnowali bo po policzeniu wszystkich kosztow tanio juz nie wychodzi.

3 godziny temu, Denwer napisał:

Pogrzebał w d*pie  i  do  boju   ruski  kowboju  :D  :D  :D  

to w koncu byly radny z list pis-u ..gdyby tak prezesowi pogrzebal to bylby nawet prezydentem😂

Opublikowano

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/ostry-wpis-sikorskiego-do-wiceministra-powiedz-knurze-to-co-insynuujesz/x6my81p,79cfc278  😂

kurna u nas to pelna kultura-co najwyzej od swin zwyzywaja ale od knurow nigdy 😂..

przyslali mi z taurona fakture za prad- nowy lad wprowadzili wiec tylko 900 zl za pol roku[tak tauron rozlicza], mysle dziwne panele hulaja na dachu  a to tylko polowe mniej niz  zwykle... chcieli ode mnie 700 zl pozyczyc na pol roku, policzyli prognozowane zuzycie pradu a nie odliczyli produkcji-szwagier tak przeplacil 1600 zl , nie zorientowal sie ze placi im z gorki..

na kazdym kroku probuja czlowieka naciagnac..

od razu na infolini nagrali komunikat -ze nie ma zadnychn przepisow na temat cen pradu od przyszego roku-zeby im glowy nie zawracac.

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

srednia zycia  u nas jest wieksza niz u was-bo to nie powietrze decyduje ale karetki i szpitale..

warszawak sie buduje ile razy w roku przyjezdzaja, juz nie pamietam nad jakim jeziorem znajomy warszawiak ma dacze- proc komarow i ryb to tam nic nie ma.. jada pare razy w roku zeby sprawdzic co i ile ukradli, nawet juz drzwi nie zamykaja na klucz zeby ich nie niszczyli 😂

Sranie w baNie jak o tej wili marecka... 😋

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

kurna u nas to pelna kultura-co najwyzej od swin zwyzywaja ale od knurow nigdy 

sie muszą sporo jeszcze uczyć.... od nas.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v