Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A dlaczego ja w PL mam hodować dzieci legatom?

Tylko wychować .

Hoduje się świnie , krowy i tak dalej .

Oj popłynie w h*j rolników , w tych czasach co tak mordy darli jacy są mocni .

Świat się zmienia .

Może być komiksem

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, hubertuss napisał:

Nie patole hodują dzieci, wychowują ludzie pracujący i dbający. A patole z forsy dla dzieci utrzymują siebie.

Każdy normalnym kraju jest zasiłek dla dzieci i bezrobotnych .

Obecne czasy są pojebane , dzieci są skazane na porażkę nie myślą samodzielnie .

Może być zdjęciem przedstawiającym 5 osób, ludzie stoją, pomnik i tekst „Nawet bez grosza byliśmy ekipą K LOLMANIA.PL WA Bo najpiękniejsze chwile w życiu są za friko...”

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Nie liczymy 100-200 mln. Ale chcemy, żeby nas szanowano – oświadczył prezydent Tadżykistanu Emomali Rahmon. Apel przywódcy byłego kraju wchodzącego w skład ZSRR był zaadresowany do Władimira Putina.

Przypomnijmy, że w Astanie – stolicy Kazachstanu – odbywa się szczyt Azja Centralna–Rosja. W spotkaniu wzięli udział przywódcy Rosji, Kazachstanu, Kirgistanu, Turkmenistanu, Uzbekistanu i Tadżykistanu.

Podczas wydarzenia doszło do zgrzytu. Prezydent Tadżykistanu Emomali Rahmon postanowił skorzystać z okazji i zwrócił się do prezydenta Władimira Putina, domagając się od niego szacunku dla swojego kraju.

Rahmon dał do zrozumienia, że jego państwo zawsze szanowało interesy Moskwy i oczekuje wzajemności. – Nie liczymy 100-200 mln. Ale chcemy, żeby nas szanowano. Gdzie coś naruszyliśmy? Gdzieś się nie tak przywitaliśmy? Zawsze szanowaliśmy interesy swojego głównego partnera strategicznego – stwierdził, mając na myśli Rosję.

– Chcemy, żeby nas szanowano. (…) Władimirze Władimirowiczu, prośba do pana, by nie było polityki traktowania Azji Centralnej jako przedłużenia ZSRR – oświadczył.

Prezydent Tadżykistanu dostrzega problem ignorowania interesów regionu. W tym kontekście wskazuje właśnie na Rosjan. W opinii Rahmona, jego kraj jest jedynie w centrum zainteresowania ze względu na ropę i gaz.

Władek ma problem nie tylko z Ukrainą , przegrywa wojnę i zaraz będzie miał , wielką wojnę na Caucasus .

https://wmeritum.pl/tadzykistanu-prezydent-putina/386196

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Alina Makarczuk @Alina_Makarczuk Odesski humor w czasie wojny be like: -Monia, co tam się nas w Odessie dzieje? No wiesz. Tu Rosja walczy z NATO. Straciła już krążownik, 70 tys. żołnierzy, 200 samolotów, czołgi wiesz... takie tam. jak NATO się trzyma? -Nie uwierzysz! NATO jeszcze nawet nie dojechało. 10:18 PM 13 paź 2022 Twitter for iPhone”

Opublikowano

15 października 1959 roku w Monachium agent KGB Bohdan Staszynski zabił Stepana Banderę, lidera ukraińskiego ruchu nacjonalistycznego. Bandera był przywódcą Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów (OUN), współodpowiedzialnym m.in. za zbrodnie dokonane przez Ukraińską Powstańczą Armię (UPA) na polskiej ludności na Wołyniu i w Galicji Wschodniej w latach 1943-1944. W 2010 r. prezydent Ukrainy Wiktor Juszczenko nadał Banderze pośmiertnie tytuł Bohatera Ukrainy "za niezłomny duch w służbie idei narodowej, bohaterstwo i poświęcenie w walce o niezależne państwo ukraińskie". Dekret ostatecznie został uchylony przez sąd. Przyznanie Banderze tytułu Bohatera Ukrainy wywołało sprzeciw nie tylko w Polsce, ale także we wschodniej Ukrainie i w Rosji, gdzie ukraiński nacjonalista uchodzi za zbrodniarza i nazistowskiego kolaboranta.

311490084_5050945715005549_2762701787025

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

E  tam niech  żyje  chłopek  z tą świadomością   że  obudzi  się któregoś  ranka  w swojej chaupince    odpali  tyvn  i zobaczy  sasina  w kajdankach o 6 rano  :D  :D  :D  

FfDgRaPXwAExem_?format=jpg&name=small

Marecek, tak z czystej ciekawości: co powiesz jak jednak sasina i paru innych zabiorą w kajdankach o 6 rano i wsadzą na parę lat?

• Haha 1
Opublikowano

Wysłuchałem przed chwilą co pan Kaczyński wygaduje w Częstochowie odnośnie roli kultury chrześcijańskiej w postępie technologicznym.😂 

27 minut temu, jacek1296 napisał:

Marecek, tak z czystej ciekawości: co powiesz jak jednak sasina i paru innych zabiorą w kajdankach o 6 rano i wsadzą na parę lat?

A co ma powiedzieć? Złoży obszerne zeznania i pójdzie na współpracę z prokuratorem.🤣

Opublikowano (edytowane)

Nooooo że wielki wkład miało chrześcijaństwo w ten postęp tak cywilizacyjny jak i technologiczny. 😂  A to przez system wartości tam zawarty, bo tam nadano człowiekowi prawa i od tej pory mamy prawa człowieka.🤣 oczywiście były jeszcze jakieś inne systemy np grecki albo rzymski ale tymi pierdołąmi zajmować się nie ma sensu.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, mirro napisał:

A co ma powiedzieć? Złoży obszerne zeznania i pójdzie na współpracę z prokuratorem.🤣

A co prokurator może chcieć od takiego ...... marecka? Chodziło mi, co marecek powie, jak zamkną sasina.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
many13 napisał:

15 października 1959 roku w Monachium agent KGB Bohdan Staszynski zabił Stepana Banderę, lidera ukraińskiego ruchu nacjonalistycznego. Bandera był przywódcą Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów (OUN), współodpowiedzialnym m.in. za zbrodnie dokonane przez Ukraińską Powstańczą Armię (UPA) na polskiej ludności na Wołyniu i w Galicji Wschodniej w latach 1943-1944. W 2010 r. prezydent Ukrainy Wiktor Juszczenko nadał Banderze pośmiertnie tytuł Bohatera Ukrainy "za niezłomny duch w służbie idei narodowej, bohaterstwo i poświęcenie w walce o niezależne państwo ukraińskie". Dekret ostatecznie został uchylony przez sąd. Przyznanie Banderze tytułu Bohatera Ukrainy wywołało sprzeciw nie tylko w Polsce, ale także we wschodniej Ukrainie i w Rosji, gdzie ukraiński nacjonalista uchodzi za zbrodniarza i nazistowskiego kolaboranta.

Oni z Lebedziem zostali otruci nie za współpracę z Nazistami tylko za to co organizowali na Ukrainie po wojnie. Ruskie liczyli na kontakty i grę z agenturą Anglii i RFN a dostawali jeno do rozpracowania bojówki. Trzeba było sprawę zamknąć.

mirro napisał:

Wysłuchałem przed chwilą co pan Kaczyński wygaduje w Częstochowie odnośnie roli kultury chrześcijańskiej w postępie technologicznym.😂 

27 minut temu, jacek1296 napisał:

Było o świętej kotłowni w Toruniu? Ktoś się wychlapał że Rydzyk będzie miał ogrzewanie za friko po Państwowych dotacjach?

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

dzieci są skazane na porażkę nie myślą samodzielnie .

dużo Ich masz?

Opublikowano
15 minut temu, many13 napisał:

Najgorszy rezydent Rzeczypospolitej.

173707366_3847874545294597_3257076904523682893_n.jpg

283001652_128076823213418_160362497114001_n.jpg

Maniek, ale dajesz... 😄

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Maniek, ale dajesz... 😄

Czesiek ja nie jestem cichodajka  - a tobie chyba już buzuje pod grzywką z wrażenia bo to na pewno news dla Ciebie.

283000636_127018293319271_962857068691120398_n.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v