Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tam niema. Mógł im się robot "badawczy" rozpizgać.

mirro napisał:

Szczególnie tej mafijnej. A jak wezmą przykład z PiSu to tylko własnej rodziny.😂

Sztandary... Ciekawe jako prędko je rzeczywistość poszarpie?

Opublikowano

@many13 A widziałeś jak się traktuje w Rosji jej własnych żołnierzy? To jakieś niewyobrażalne,nierealne wręcz żeby żołnierz sam musiał sobie kupować sprzęt i jedzenie. To ten normalny świat wg ciebie?

Opublikowano

Zakierzonnyj  Kraj to mają być tereny od lat zasiedziałe przez ludność ukraińską o którą UPA mordowała Polaków i Rosjan a dziś mówią że i tatarski Krym i polski Lwów to jest ich wielką Ukraina to Kłamcy historii.  Teraz gdy ten upadliniec znowu przy korycie to Przemyśl lada dzionek anektują do upadliny.

309401664_606625151192100_27393992875346

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Sztandary... Ciekawe jako prędko je rzeczywistość poszarpie?

Noooooo jak były pochody na 1 maja to szturmówki szybko lądowały w śmietnikach. Oczywiście po tym akcie sabotażu trza było szybko się oddalić i udawać że to nie moje.😂

31 minut temu, Krzak napisał:

żeby żołnierz sam musiał sobie kupować sprzęt i jedzenie.

Nie chcesz wiedzieć jak było u nas w początku Iraku. Oj nie chcesz.🤣

59 minut temu, DTaras napisał:

A w czym on lepszy?

Podnosi wiarę kierowcy w moc jego pojazdu. 😂

Opublikowano
6 godzin temu, many13 napisał:

To w 1991 roku my Polacy mieliśmy w referendum decydować o być albo nie być  upaDLINIE?. Buszowałem onegdaj w tych latkach po Warszawie na studiach   politechnicznych to być może mi umknęło uwadze- ALE JESZCZE RAZ SIĘ DZIWIE. W naszym kraju Polsce to my zadecydowaliśmy - coś mi tu nie pasuje - nie logiczna a nawet abinarne. 

Życzę mu dużo zdrowia, bo propagandowa pisowska tuba nadaje ze podupadł na zdrowiu - putinek cały rozsądny światek na Ciebie zerka i podziwia żeś dał opór syjonistom.

310962198_165663682799695_82613355038250

Ty k**wa sam z siebie jesteś taki j**nięty czy ktoś ci za to płaci? To było referendum na Ukrainie i o tym była mowa bo odpowiadałem na komentarz @dysydent . Mam ci to po rusku napisać żebyś zrozumiał?

Zresztą czemu ja z tym debilem dyskutuje...

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, tomek222 napisał:

Ty k**wa sam z siebie jesteś taki j**nięty czy ktoś ci za to płaci? To było referendum na Ukrainie i o tym była mowa bo odpowiadałem na komentarz @dysydent . Mam ci to po rusku napisać żebyś zrozumiał?

A co mnie obchodzi referendum na upadlinie - ja ich nienawidzę a sam wyraz "ukrainiec" wywołuje u mnie odruch rzygowin z otworu gębowego - poczytaj młodzieńcze wyblakły o Wołyniu i się do mnie nie zwracaj - chyba jasno piszę.

Opublikowano
14 minut temu, mirro napisał:

Noooooo jak były pochody na 1 maja to szturmówki szybko lądowały w śmietnikach. Oczywiście po tym akcie sabotażu trza było szybko się oddalić i udawać że to nie moje.😂

Nie chcesz wiedzieć jak było u nas w początku Iraku. Oj nie chcesz.🤣

Podnosi wiarę kierowcy w moc jego pojazdu. 😂

Ale teraz chyba lepiej jest nie? Jeżeli chodzi o WP.

Opublikowano
1 minutę temu, many13 napisał:

A co mnie obchodzi referendum na upadlinie - ja ich nienawidzę a sam wyraz "ukrainiec" wywołuje u mnie odruch rzygowin z otworu gębowego - poczytaj młodzieńcze wyblakły o Wołyniu i się do mnie nie zwracaj - chyba jasno piszę.

Nienawiścią do niczego nie dojdziesz. Tylko sobie zdrowie zniszczysz i komuś. Ogólnie mam obecnie daleko politykę poza kluczowymi sprawami,ponadpaństwowymi. I jestem weselszy i zdrowszy :)

Z Ukraińcami pracuję,normalni ludzie jak wszyscy tak samo jak i Rosjanie.

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

lepiej niż co?

Niż 20 lat temu jeżeli chodzi o naszą armię.

Opublikowano
many13 napisał:

6 minut temu, tomek222 napisał:

Ty to z tem Wołyniem masz jak ja z combatcamera mi chyba. 🤔 Ja wiem że jestem jebnięty - a Ty?

Opublikowano
6 minut temu, many13 napisał:

No to po ch*j mi d*pę zwracasz kacapie...

IMG_20221007_192512.jpg

Opublikowano

310969481_5081781171922148_3387949001016

2 minuty temu, DTaras napisał:

Ty to z tem Wołyniem masz jak ja z combatcamera mi chyba. 🤔 Ja wiem że jestem j**nięty - a Ty?

Chcę tylko jednego, żeby upadlińce przeprosili za ludobójstwo ponad 200 tys. naszych dziadów i udostępnili godny ich katolicki pochówek i będzie po sp;rawie. Każdy Polak powinien się tego domagać bo jak nie rozliczymy przeszłości to nas zagryzą - już to po cichu się dzieje. Coraz więcej upadlińców przy korycie. Najgorzej, że upadliniec wnuczek banderowców ogłosił poprawność polityczną i rodakom ruszają się porcięta - nienawidzę tchórzy.

277525790_2851124458525438_586431754972938_n.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, many13 napisał:

Chcę tylko jednego, żeby upadlińce przeprosili za ludobójstwo ponad 200 tys. naszych dziadów i udostępnili godny ich katolicki pochówek i będzie po sp;rawie. Każdy Polak powinien się tego domagać bo jak nie rozliczymy przeszłości to nas zagryzą - już to po cichu się dzieje. Coraz więcej upadlińców przy korycie. Najgorzej, że upadliniec wnuczek banderowców ogłosił poprawność polityczną i rodakom ruszają się porcięta - nienawidzę tchórzy.

chłopie ułomny, tobie te liczby rosną jak wędkarzowi ryba w kolejnej opowieści za chwilę podasz ze 2 miliony. 50-60k to było maks ofiar, my też jakoś za nabijanie ukraińców na pale w XVI-XVIII wieku nie przepraszaliśmy, AK się po rzezi i tak zemściła, a historycznie patrząc to i tak jesteśmy jako kraj parę tysięcy do przodu, więc towarzyszu ewidentnie podzielcie się lekami chociażby z denwerem to pomoże i tobie i jemu

• Like 1
Opublikowano

Ukraińcy nie chcą i nie pozwalają na ekshumację pomordowanych przez UPA i wrzuconych do masowych grobów 250.000 Polaków. Taką mają wrażliwość. Są, jak mówią u siebie i nikt nie będzie im wybierał bohaterów. A UPO-wcy to ich bohaterowie. Świat milczy! Gorzej, Polska milczy, pan Andrzej Duda zaleca nam "miarkowanie słów" bo każde słowo "Za dużo wypowiedziane, za mocno wypowiedziane nie służy ani nam ani nie służy drugiej stronie." Pani dziennikarka prowadząca w Polsat News dostosowała się do tej narracji bo ona rozumie liczbę 418 i sześcioro dzieci. To jest dla niej do ogarnięcia. A 100.000 wymordowanych na Wołyniu dzieci to statystyka?! Katyń, miejsce sowieckiej zbrodni na elicie polskiego narodu był okryty przed Polakami oficjalną tajemnicą przez 50 lat. Nasi zachodni sojusznicy w II w. św., USA i WB znali prawdę o Katyniu ale nie chcieli jej oficjalnie przyznawać żeby nie urazić sowieckiego wujaszka Joe. Czy znają także prawdę o Wołyniu i też jej nie chcą ujawnić bo nie chcą urazić ukraińskiego Władimira? Władze PRL-u nie mówiły o Katyniu bo przyjaźniły się z sowieckimi oprawcami. Władze III RP nie mówią o Wołyniu bo przyjaźnią się z Ukrainą? ZSRR utrzymywał władze PRL-u na swoich czołgach i bagnetach. Jaki jest związek władz III RP z Ukrainą?

240596094_4645642162147204_3505366979738

Opublikowano
8 godzin temu, mirro napisał:

No tak mi ten pomysł wbiłeś do głowy że aż polazłem na halę i przypiąłem siewnik. Bo faktycznie miałem posiać trochę pszenicy. Tylko gdzieś mi kamery wjebało z zestawu i musiałem przypiąć dwie nowe.😂

mokro i taka trochę technologia nie teges, sąsiad agregatem robił co by jako tako obeschło a ja za Nim siałem i trochę za krótko to schło ale nie ma zmiłuj bo połowa nawet dzisiaj nie posiana bo zawsze coś, a to znacznik obleciał, a to zawleczka z bolca że omal siewnika nie zgubiłem, co jakiś czas trzeba stawać i błoto z redlic, kół czyścić. Dopiero pod wieczór jako tako zaczęło iść to żarówka w jednym reflektorze padła i zjechałem a jeszcze by z 1,5 ha posiał. no nie wiem czy juto uda się skończyć. U mnie już wschodzi pszenica po fasoli ale deszcze i ... sąsiad został a też po fasoli tylko On miał jej więcej i się nie wyrobił przed deszczami. no nic, jeszcze nie spóźniało a pogoda ma być ... z resztą zaraz zobaczę no i poczytam co tam tu i ówdzie słychać nowego

Opublikowano

Dla ukraińców:; Takedów, Krzaków,  Tomciów Paluchów - chociaż wątpię czy im pojaśnieje pod czuprynką skoro rodzice wychowali ich na UPAdlińców - wyznawców  bandery stepana.

11 lipca, rocznica Krwawej Niedzieli, czyli apogeum Rzezi Wołyńskiej, zgotowanej nam Polakom, lecz także Żydom, Czechom czy Ormianom, oraz sprawiedliwym Ukraińcom przez ich rodaków, sąsiadów, Ukraińską Powstańczą Armie, oraz Organizację Ukraińskich Nacjonalistów, których głównym wodzirejem, oraz prowadzącym był Stefan Bandera, lecz często z tej okazji zapomina się o jeszcze jednej istotnej postaci, która przyczyniła się do tej ludobójczej tragedii... mianowicie o Dmytro Klaczkiwskim... Kim był Dmytro? Owszem, to oczywiste, był Ukraińcem, a dokładniej Ukraińskim Nacjonalistą, członkiem UPA w stopniu Pułkownika... .. dowodził UPA-Północ, był inicjatorem Rzezi Wołyńskiej, zbrodniarzem wojenny, mordercą.

Co ważne!

Podczas III Konferencji OUN, która miała miejsce w dniach 17–23 lutego 1943, należał do działaczy wskazujących jako największych wrogów Polaków. To właśnie z jego inicjatywy oddziały UPA rozpoczęły rzeź wołyńską. Chociaż Klaczkiwski uważał za główny cel działań podległych mu oddziałów walkę z Niemcami i Sowietami, równocześnie uznał za nieodzowne wyeliminowanie „elementów niepożądanych, do których OUN zaliczała również Polaków.

W czerwcu 1943 roku wydał tajną dyrektywę dowództwa UPA-„Piwnicz” w sprawie przeprowadzenia wielkiej akcji wymordowania polskiej ludności męskiej w wieku od 16 do 60 lat.

Cytując "(...) powinniśmy przeprowadzić wielką akcję likwidacji polskiego elementu. Przy odejściu wojsk niemieckich należy wykorzystać ten dogodny moment dla zlikwidowania całej ludności męskiej w wieku od 16 do 60 lat (...) Tej walki nie możemy przegrać, i za każdą cenę trzeba osłabić polskie siły. Leśne wsie oraz wioski położone obok leśnych masywów powinny zniknąć z powierzchni ziemi." Rozkaz ten Klaczkiwski przekazał dowódcom UPA na obszarze zachodniego Wołynia. Oskarżał też Polaków o czynną działalność antyukraińską, pomoc partyzantom radzieckim i współpracę z Niemcami... Dmytro jest postacią oficjalnie upamiętnioną, na jego cześć postawiono pamiątkowy krzyż w pobliżu Orżewa... W 1995 ukraińskie władze samorządowe ufundowały Dmytrowi Klaczkiwskiemu pomnik w Zbarażu. W 2002 roku jego pomnik powstał również w Równem na rogu ulic Puszkina i Sobornej. Jego imieniem nazwano również wiele ulic w miastach zachodniej Ukrainy. Tarnopolska Rada Obwodowa poświęciła rok 2011 Dmytrowi Klaczkiwskiemu...

W 2015 roku w miejscu śmierci Klaczkiwskiego został poświęcony krzyż pamiątkowy... W grudniu 2020 roku Rada Najwyższa Ukrainy przyjęła uchwałę w sprawie wydarzeń i postaci historycznych, które zostaną upamiętnione na szczeblu państwowym w 2021 roku. Wśród tych postaci znalazł się m.in. Dmytro Klaczkiwski. W uchwale został on nazwany „wojskowym i politycznym działaczem, organizatorem i pierwszym dowódcą Ukraińskiej Powstańczej Armii, kierownikiem Ukraińskiej Powstańczej Armii na Wołyniu i uczestnikiem walk o niepodległość Ukrainy w XX wieku”. Dokument ani słowem nie odnosi się do kwestii odpowiedzialności Klaczkiwskiego za ludobójstwo Polaków... - historia pisana na nowo ale w tej upadlińskiej wersji. Komu my pomagamy się pytam?

292766640_403774478450705_21612424519976

Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał:

Grundig, to był Grundig

masz na mysli tę pokrakę? to rzęchot już z fabryki bo i taśmy toto niszczyło i brzmienie jak szczekaczka a już o nagrywaniu na tym ...szkoda nerwów bo kupa szumu i badziewny automat poziomu zapisu co poziom ustawiał wedle przypadku, albo przesterował, albo utopił w szumach albo ... z esztą gdzie dziś ten Grundig? nawet ten oryginalny, firma niemiecka co licencjonowała to taradajło :P
3eccea8d419eb9f9ec5d7059ade2

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v