Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, many13 napisał:

Pamiętam za radiomagnetofonem Kasprzaka uganiałem sie po Pradze kilka dni

ja upolowałem Zodiaka i DECKa M8017 za równowartość dobrej przyczepy pszenicy i z przenośnych magnetofonów wystarczyło mi już tylko na ... pamiętasz magnetofon Kapral? :ph34r: do GeeSu rzucili i w sklepie nawet nie bardzo wiedzieli co to jest, z resztą jak się i ja dowiedziałem to zbyt tanie toto było i wstyd było zwracać xD

tylko że wtedy już w normalnym świecie wchodziło kodowanie dźwięku PCM i płyty CD tak że za bardzo chlubić się nie ma czym a tego ręcznie w hali gdzie robili te Kaprale i Kasprzaki nie poskłada. A czy było to takie proste aby technolog z linii nawet tego M8017 gdzie ręcznie nawet te ledy na wskaźnikach lutowali nie zbaraniał przy automacie składającym lasery do odtwarzaczy jeśli by nawet jakim cudem od Philipsa lub Sony wtedy wydębili automatyczną linię technologiczną.
Byliśmy za bardzo z tyłu a póżniej zmieniliśmy kierunek o 180 stopni a ostatnio wręcz zaczynamy przyspieszać. przynajmniej w kwestii własnych technologii

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, dysydent napisał:

bo to zejście do Jego poziomu.
Nie mamy szans ;)

A ja dam radę, 🤣 Czy nie wystarczy zawołanie ( z całym szacunkiem) "Denwer- synu dzika i nornicy a bywaj że tu, bywaj w te pędy'😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

A ja dam radę, 🤣 Czy nie wystarczy zawołanie ( z całym szacunkiem) "Denwer- synu dzika i nornicy a bywaj że tu, bywaj w te pędy'😂

praktyczniej by było - a podskocz no do Rzeszowa bo straży miejskiej tłumacz potrzebny

• Haha 1
Opublikowano

UPAdliniec Kuchciński znowu przy korycie - szykują toto na miejsce Dworczyka. Dlaczego jesteśmy bezsini na takie kór**stwo tego chazarskiego nierządu w biały dzień. Człowiek który zabawiał się w hotelu z małolatą na ministerialnym stanowisku a temat nagłośniły upadlińskie służby.. Dokąd my Polacy pozwolimy na takie draństwo?

49090700_218545629036578_6591882133357199360_n[1].jpg

49368773_733821373663360_5782259933110075392_n[1].jpg

67678195_2431610126900821_8547415184568745984_n.jpg

Opublikowano

POLACY !

Zastanawiam się czy w Polsce mamy króla którego musimy chronić bezwzględnie na koszty publiczne ?

Ludzie tracą firmy, ludzi starszych nie stać na leki, ludzi nie stać na opał a stać Nas na utrzymywanie za pieniądze publiczne czyli Nasze na opłacanie Policji która ochrania Kaczyńskiego w czasie wycieczek krajoznawczych po Polsce ???

To trzeba zatrzymać ! Obudź się Narodzie !!!

LANDSCAPE_1280&fb_obo=1&utld=tvn24.pl&st

Opublikowano
2 godziny temu, many13 napisał:

57368689_1227659837409832_7336998825376088064_n[1].jpg

amen ale ciemnemu ludowi typu ulman wszystko można wcisnąć 

1 godzinę temu, many13 napisał:

UPAdliniec Kuchciński znowu przy korycie - szykują toto na miejsce Dworczyka. Dlaczego jesteśmy bezsini na takie kór**stwo tego chazarskiego nierządu w biały dzień. Człowiek który zabawiał się w hotelu z małolatą na ministerialnym stanowisku a temat nagłośniły upadlińskie służby.. Dokąd my Polacy pozwolimy na takie draństwo?

zapomniałeś o milerze 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 5.10.2022 o 21:27, Takeda napisał:

@dysydent BTW rzuciłes okiem na tą ustawę o ochronie ludności co ma wejść od 1 stycznia? jak w takim kształcie to przejdzie to upadek wszelkich zasad

no wreszcie ale to ustawa o ochronie ludności i stanach klęski żywiołowej ... czy jakoś tak
Już sam tekst jest klęską żywiołową co do swej monstrualnej wielkości.
https://legislacja.rcl.gov.pl/docs//2/12363754/12909374/12909375/dokument573203.DOCX

jak masz mało pamięci RAM w kompie to nie otwieraj bo może kompa zawiesić

załóżmy jakiś huragan, katastrofę .. nie wiem, toksykologiczną, albo paraliż śnieżycami kiedy to jest ratuj się kto może a wtedy będzie kto czytał owo monstrum co zanim doczyta do końca? to reszta zapomni że jakaś katastrofa była. To gó..no legislacyjne jest tak przeładowane zaleceniami zaleconkami i tysiącem podobnych bzdetów że na pewno w obliczu prawdziwej klęski nikt tego ani będzie czytał ani tym bardziej literalnie stosował
zaręczam i szkoda czasu na lekturę ale jeszcze bardziej szkoda kosztów utrzymania darmozjadów którzy takie molochy prawne tworzą.

a te punkty które wskazujesz
no pewnie że nikt nie chce oddać ani majątku ani oddelegować pracowników i prędzej znajdzie sposób jak się uchylić niż płodzono tego potworka prawniczego
I tak pomoże ten kto chce a ten co tylko musi... lepiej żeby nic nie musiał bo z niewolnika nie ma robotnika a już wbrew jakiejkolwiek logice - pomocnika

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Pis sprzedał za bezcen część aktywów Lotosu Aramco. Miał być to pewny partner w dostawach ropy dla Polski. I co zrobili Saudowie? A no wraz z Putinem zdecydowali się na redukcję wydobycia ropy. Kolejny strzał w kolano pisowskiej ekipy będący na korzyść Putina. Tylko czekać aż aramco sprzeda te udziały ruskim.

• Like 2
Opublikowano

8 godzin temu, Roman176 napisał:

amen ale ciemnemu ludowi typu ulman wszystko można wcisnąć 

Ciemny lud nawet się nie spodziewał że swoim kosztem wypracował 10x większy zysk w porównaniu z rokiem poprzednim w grupie azoty.

Tyle jest z tych państwowych spółek a ty dalej z klapkami na oczach

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v