Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czy ja mam inny żołądek i inne potrzeby niż pracujący, będący przed emeryturą? . Co to jest za koszyk emeryta i rencisty?. Czy jesteśmy gorsi niż Ci co pracują? Młodzi pracownicy są zwolnieni z podatku. Ja musiałam pracować, zajmować się dziećmi. Państwo mi nic nie dawało. Nigdy w życiu nie zagłosuję na PiS.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał:

Teraz popatrz tak ludzie powiedzą że dali tyle ile magli bo kryzys jest na świecie nie tylko w Polsce a za PO podnosili po 5 zł było tak było .

Mi do ani  jedych ani drugich , najbliżej mi do tych ... ale nazwy ich nie mogę wymawiać ... bo bana dostane xD takie trendy 

Edytowane przez V12
Opublikowano

A może by tak Jarek kaczyński kiedyś na grobie TATUSIA zapalił świeczkę? Jedynie tatuś poznał charakter tych gagatków i powiedział, że nie wolno im dać władzy, bo będzie nieszczęście. Zniszczą każdego inteligentniejszego od siebie... Właśnie dopełnia się przepowiednia : (

• Like 2
Opublikowano
18 minut temu, racyl napisał:

A może by tak Jarek kaczyński kiedyś na grobie TATUSIA zapalił świeczkę? Jedynie tatuś poznał charakter tych gagatków i powiedział, że nie wolno im dać władzy, bo będzie nieszczęście. Zniszczą każdego inteligentniejszego od siebie... Właśnie dopełnia się przepowiednia : (

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Dramatem życia jest to, ze starzejemy się zbyt szybko a mądrzejemy zbyt późno... ZOBACZWIĘCEJNA STYLOWI.PL”

Opublikowano
47 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Napiszcie coś o umowach zleceniach w PŁ , podobno przez cały rok i aż do kwietnia nie ma ulgi podatkowej a składka zdrowotna 9%

A twoim zdaniem, czyja to wina ten brak ulgi na śmieciówki i taka składka zdrowotna?

• Haha 1
Opublikowano

Mateusz ma znowu większy nos ! Polski ład zapowiadał jako american dream !!! Faktycznie, emeryt z najniższą, gdy dostanie 152 złote, poczuje się już jak w Chicago ! Tyle, że za prohibicji ! Może to i dużo, tyle, że stanowi około 7% emerytury. Zatem już w czerwcu bilans zysku do inflacji zostanie wyzerowany !

Opublikowano (edytowane)

Ale jaja. Akurat Morawiecki milioner bankster rozumie zwykłych ludzi . Co On może wiedzieć o ich życiu? Nic.Nagle znalazł się Janosik który zabiera bogatym i rozdaje biednym ha ha . Koń by się uśmiał.Niech ten milioner trochę da ze swojego konta jak taki miłosierny

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

Nie znam biografii Pinokia, ale o ile nie dostał milionów od ojca, to jakoś na nie zapracował. Od urodzenia chyba milionerem nie jest? Generalnie chodzi mi o to, że bycie bogatym, to że ktoś do czegoś doszedł nie znaczy, że nie zna życia.

A co do rozdawania ze swojego konta, to jest bardzo słabe i pod publiczkę. 

Żeby nie było, do Mateuszka i opcji przez niego reprezentowanej bardzo mi daleko (delikatnie rzecz ujmując).

Aha i ktoś do rzęs napisał -  faktycznie mógłbyś przestać wrzucać te randomowy tweety, czy skąd Ty to tam bierzesz.

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)

Jak komuna podnosiła ceny to mówili że to konieczne i dla dobra narodu bo nie ma innego wyjścia. Teraz poprzez ten Polski Wał tak namieszali że mało kto jest w stanie się połapać o co chodzi a efekt jest taki że tracą wszyscy bo wysoka inflacja robi swoje i wszyscy poza władzą z dnia na dzień są biedniesi.

Edytowane przez racyl
Opublikowano
31 minut temu, Roman176 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 6 osób, ludzie stoją i tekst „w czasie, kiedy Niemcy wspólnie z Rosją tworzyły sojusz gazowy ponad naszymi głowami D. Tusk wolał usłużnie czapkować A. Merkel i tulić się z W. Putinem- zamiast dla dobra Polski, ten sojusz rozbijać. OROSTREAM2 DZIŚ BEZCZELNIE UDAJE ZDZIWIONEGO KONSEKWENCJAMI KONSEK SWOJEJ BIERNOŚCI. WSTYD! fb.com/andrusckiewicz.blog”

Czy za Tuska czy za PIS Polska jest zbyt słabym krajem żeby cokolwiek mogła rozbijać. To po prostu nie nasza liga i niezależnie od tego jak będą PISiaki ujadać to i tak guzik zdziałają. 

• Like 2
Opublikowano

krajem rządzi banda oderwanych od rzeczywistości oszołomów. ZDRAJCY! uderzają we własnych rodaków. Okradają ludzi którzy chcą zarobić. Sami sobie dali podwyżki nie wiadomo z jakiej racji gdzie tkai poseł to powinien mieć najniższą krajową bo to przeciueż nie jest nawet praca! premier tez nie pracuje tylko dostaje za darmo pieniądze!!! nasze pieniądze!!!

Opublikowano (edytowane)

3 minuty temu, racyl napisał:

krajem rządzi banda oderwanych od rzeczywistości oszołomów. ZDRAJCY! uderzają we własnych rodaków. Okradają ludzi którzy chcą zarobić. Sami sobie dali podwyżki nie wiadomo z jakiej racji gdzie tkai poseł to powinien mieć najniższą krajową bo to przeciueż nie jest nawet praca! premier tez nie pracuje tylko dostaje za darmo pieniądze!!! nasze pieniądze!!!

ile masz lat ? 

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

PiS to lepiej niech nic nie robi, bo czego się nie tkną to s*****olą ;) 

widziałeś dzisiaj śniadanie rymanowskiego bosak zjadł kierwińskiego argumentami kto głupszy 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Prowadziłem jednoosobowa działalność gospodarczą do końca roku na ryczałcie ,mój przychód to około 7 tysięcy miesięcznie, płaciłem 1410 spadek ZUS plus 150zł podatku ,teraz musiałbym zapłacić około 1100 zusu plus 530 skladki zdrowotnej plus okollo 400 zł podatku Pracowałem po 10 godzin dziennie plus prawie wszystkie soboty .Nie jestem koniem ,dalej tak pracować za jeszcze mniejsze pieniądze przy tej inflacji nie będę .Podane dane dotyczą dotyczą przychodu nie dochodu . Zamknąłem jdg.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v