Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak się otumania ludzi w tvp. Drony podwodne ale ze śmigłami. Jaka ciemna masa tam pracuje.

11 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Sikorski za zajadłe ataki na PIS dostał nagrodę , został europosłem , przychodzi do TVN I szkaluje ale w jakiej on tam jest formie i jak wygląda widział go ktoś ?

Chyba w lepszej niż Kempa gdy kazał jej umyć włosy. Co was obchodzi jego forma. Patrzcie na swoją formę i waszych idoli z zjednoczonej prawicy.

10 godzin temu, galan99 napisał:

PiS przegłosował ustawę o zmianie terminu wyborów. Budka nie wytrzymał!

Zawyła jak Gomułka .

Niech lecą do Urszuli na skargę , Sikorski zrobi minę i będzie krzyczał .

4 lata temu pisowi nie przeszkadzały wybory w jednym roku. W przyszłym roku tez nie będą przeszkadzać wybory do parlamentu UE i samorządu. Oni są śmieszni. Tonący brzytwy się trzymają. A jak pis przegra to Jarek znowu powie, że wybory sfałszowane. Jak rządzili w 2007 roku też mieszali z ordynacją wprowadzając jakieś blokowanie list. Jak pis  miesza z wyborami to wiadomo, że przegra. Pokazuje to historia.

Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

kiedyś biczownicy byli postrzegani za świętych, no u nas "kiedyś" to pojęcie względne

Widać stan religijnej ekstazy jest dalej w cenie.🤣

Opublikowano
9 godzin temu, many13 napisał:

309178573_499599612050561_71327798978222

Przecież to wiadomo już od dawna. Oni przyjeżdżają do PL składają wnioski o 500 plus i jadą na UA. Było to widać jak po te stare samochody całymi rodzinami przyjeżdżali. Bo niby po co do zakupu samochodu żonka i dzieciaki. A no po to by było na ten samochód i by polski podatnik za niego zapłacił.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

A jak pis przegra to Jarek znowu powie, że wybory sfałszowane.

Na razie mówi że jedyne nie sfałszowane będą wtedy, kiedy PiS wygra.🤣

• Haha 1
Opublikowano

no nie czekamy
przygotowujemy się

5 minut temu, mirro napisał:

Długotrwała masturbacja miłościwie panujących, dała efekt kopanego psa społeczeństwu. Teraz już nawet nie uciekamy przed tym, tylko czekamy kiedy znowu kopną.

żebyśmy nie mieli przesadnych obaw wobec "kopania" nie będzie prądu 

Opublikowano (edytowane)

a wlaśne
pono termin wyborów samorządowych opóźnili o rok

no to - parafrazując Smolenia "Pelagię" - to "bez Kozery" ja powiem - a dlaczego od razu wszystkich wyborów nie opóźnić o dziesięć... e tam, sto lat?!...tyś....

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

a wlaśne
pono termin wyborów samorządowych opóźnili o rok

Wiedzą że będzie bagno, więc liczą że złość ludu skupi się na samorządach. A potem PiS wejdzie z piękną kampania i wygra.🤣

Opublikowano

akurat z wyborami to roszade zrobiono ok , jak sie wezmie pod uwage ze w mediach juz na pół roku wczesniej zacznie sie jedna kampania wyborcza  zeby nie było mętliku chyba ze wybory na prezydenta opuznić a samorządowe normalnie 😁

Opublikowano (edytowane)

Szwajcaria ma co kilka dni jakieś wybory lub referendum i jeszcze daleko nam do takiego "mętliku"

@jarecki Tobie się chyba podoba samowładztwo pisu?
Se poczytaj kilka postów wstecz :P

łamanie terminów w demokratycznych procedurach jest przede wszystkim manipulacją na demokracji
W/g Leszka Milera - demokracja jest sztuką manipulacji
zatem czy my przetrzymamy manipulację na manipulacji?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 godzin temu, DTaras napisał:

Ty. Wypierdzielę Ci do ogródka ze cztery granaty z Mo81 a potem przyjdę z pytaniem czy chcesz aby przestać a wystarczy tylko zaznaczyć jedną kratkę na płachcie. Co? Referendum w czasie kryzysu? Tu jesteś głupszy od swych idoli?

Przypomnij sobie 5 maja 2014 roku gdy ruscy obywatele szykowali referendum w Odessie to żywcem zostali spaleni w ilości ponad 100 osób przez nazistów Prawego Sektora i azowskich banderowców w budynku gdzie się schronili. Policja z boku się przyglądała. Mają ruscy szczęście, że prezydent putin broni godności swojej nacji. Jak postąpił by nijaki ukrainiec rzekomy narzucony w sfałszowanych wyborach prezydent A. Dudowicz -Kanzejchauer?

Opublikowano (edytowane)

Dysydent czytałem  posty , pół roku nic nie zmieni a i tak w wiekszosci duzych miast nie rządzi pis tylko PO  .W Polsce kampani wyborczej mozna spodzewać się burzliwej wiec łączenie ich byłby meczarnią dla zwykłego obywatel a tak to wybory prezydenckie bedą mogły być bardziej merytoryczne i tu juz raczej kandydat PIS nie wygra , to jest szansa Trzaskowskiego R . Jakby PIS zdezydował ze wybory samorządowe odbędą się na wiosne 2023 r to tez było by zle albo według opozycji jeszcze gorzej  .,

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

ja sie Ciebie nie pytam o argumenty propisowskie a o co innego

w na prawdę demokratycznym kraju termin wyborów jest święty i za łamanie zasad z automatu coś w rodzaju trybunału stanu!
Nawet jeśli z jakichś przyczyn wybory się opóźnią to i tak poprzednicy kadencyjni winni tracić legitymizację władzy z dniem wygaśnięcia kadencji na którą zostali wybrani.
Manipulowanie długością kadencji powinno wykraczać nawet ponad naruszenie Konstytucji.

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano

Zamykają nam Polakom usta w biały dzień. Braun pozbawiony imunitetu - kto teraz będzie nas publicznie bronił. Panie pułkowniku Wołodyjowski ratuj - gorze nieprzyjaciel zza Wielkiej Wody już nas okupuje. Odpowiednią ustawą będzie neutralizował nas Polaków zabiegających o podstawowe wolności człowieka. co z nami będzie? Obce barwy  na naszych budynkach użyteczności publicznej - niesłychane ale prawdziwe. Zaciskają się pięści z bezsilności, tętno przyspiesza a grzywka domaga się odpowiedzi - co dalej, co z nami będzie?

https://www.facebook.com/groups/736046746437432/posts/9275721139136574/?__c

Opublikowano

to nie są argumenty propissowskiego tylko ocena sytuacji wedłu mnie , nie byłem w szwajcari i niewiem jak tam przebiega kampania wyborcza czy skupiają się na merytorycznej  dyskusji czy tak jak w krajach bloku wschodniego na tym kto głosniej krzyknie . A czy to jest propisowskie , jestem ciekawy jak w roli prezydenta Polski sprawdził by się obecny prezydent stolicy  .

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie termin wyborów i kadencji powinny byś święte i nie tykane i tylko tchórze i ludzie przegrani chwytają się tych zmian. Samorządowe mogły by się odbyć we wrześniu. A parlamentarne gdzieś w połowie grudnia. I było by wszystko spoko. Wrzesień był by na kampanię samorządową. Od 15paqździernika kampania do parlamentu. Półtora miesiąca jatki w zupełności by wystarczyło. Tym bardziej, że największe partie prowadzą kampanię od kilku miesięcy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, many13 napisał:

Zamykają nam Polakom usta w biały dzień.

za ten wpis nizej też bym Tobie klawiature zabrał na kilka dni   

18 minut temu, many13 napisał:

Mają ruscy szczęście, że prezydent putin broni godności swojej nacji

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

to nie są argumenty propissowskiego tylko ocena sytuacji wedłu mnie , nie byłem w szwajcari i niewiem jak tam przebiega kampania wyborcza czy skupiają się na merytorycznej  dyskusji czy tak jak w krajach bloku wschodniego na tym kto głosniej krzyknie . A czy to jest propisowskie , jestem ciekawy jak w roli prezydenta Polski sprawdził by się obecny prezydent stolicy  .

Ja jego osoby nie jestem Ciekaw. Już wolę Jakubiaka.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

A parlamentarne

prezydenckie .

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Ja jego osoby nie jestem Ciekaw. Już wolę Jakubiaka.

Marka Jakubiaka , Trzaskowski według mnie jak się zdecyduje na kandydowanie to wygra , ostatnio Warszawa w rankingu najlepszych miejsc do życia w europie bardzo zle wypadła , jeszcze jakby wziął pod uwage w tym rankingu stosunek płac do ceny najmu mieszkania to by chyba nawet była ostatnia 

• Like 1
Opublikowano
mirro napisał:

4 minuty temu, dysydent napisał:

jak się takie coś nazywa?

Długotrwała masturbacja miłościwie panujących, dała efekt kopanego psa społeczeństwu. Teraz już nawet nie uciekamy przed tym, tylko czekamy kiedy znowu kopną.

Albo się zatrą... do tego potrzebna jeszcze jedna kadencja niestety.

• Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

jestem ciekawy jak w roli prezydenta Polski sprawdził by się obecny prezydent stolicy 

to zagłosuj na Niego jeśli by nadarzyła się taka okazja, tzn jeśli by wystartował kiedy i o ile dożyjemy do końca tej kadencji Prezydenta w obliczu łatwości z jaką pisiorom przechodzi przedłużanie trzymania się koryta ze złamaniem zasad które ich do tego koryta dopuściły.

7 minut temu, jarecki napisał:

to nie są argumenty propissowskiego tylko ocena sytuacji wedłu mnie

to były argumenty broniące usprawiedliwiające łamanie świętych zasad wręcz fundamentalnych demokracji kadencyjnej czyli broniące zła może i koniecznego a może nie ale na pewno zła które kolejny już raz ta partia spłodziła.
Można dyskutować o dobrowolnym skróceniu kadencji ale nigdy o przedłużeniu bo to łamanie umowy z wyborcami opozycyjnymi którzy tylko dla tego nie wszczynają rewolucji bo wierzą że zgodnie z kalendarzem kadencyjnym w ściśle określony i nienaruszalnym terminie będą mieli kolejną szansę na bezkrwawe, bezsiłowe zmiany w niewłaściwych w/g nich władzach

bronisz łamania zasad a ja Cię wprost oskarżam że jesteś pisowskim trollem bo bronisz tylko dla tego że to nie partia np tego "czaskowskiego" robi co zresztą wskazujesz w akapicie z pierwszego cytatu w którym rozpoznaję tylko cynizm i prymitywizm porównań z propisowskiej szczujni.

Ja zaatakuję każdego za łamanie zasad nawet tego kto by miał moje polityczne poparcie... które by z resztą za coś takiego stracił czego pis nie ma zaszczytu dostąpić bo ostatnio żadna z partii znaczących nie ma mojego poparcia chociażby za to że jedni manipulują świętościami demokracji a inni im na to pozwalają.

większość Twoich argumentów jest propisowska i o wielu z nich mogę dyskutować z wieloma się zgadzać no ale tutaj nie ma pola do żadnej dyskusji

to partactwo zaczyna przekraczać wszelkie granice a partactwo przede wszystkim definiuje że nic nie jest na czas

• Like 1
Opublikowano
many13 napisał:

9 godzin temu, DTaras napisał:

Ty. Wypierdzielę Ci do ogródka ze cztery granaty z Mo81 a potem przyjdę z pytaniem czy chcesz aby przestać a wystarczy tylko zaznaczyć jedną kratkę na płachcie. Co? Referendum w czasie kryzysu? Tu jesteś głupszy od swych idoli?

Przypomnij sobie 5 maja 2014 roku gdy ruscy obywatele szykowali referendum w Odessie to żywcem zostali spaleni w ilości ponad 100 osób przez nazistów Prawego Sektora i azowskich banderowców w budynku gdzie się schronili. Policja z boku się przyglądała. Mają ruscy szczęście, że prezydent putin broni godności swojej nacji. Jak postąpił by nijaki ukrainiec rzekomy narzucony w sfałszowanych wyborach prezydent A. Dudowicz -Kanzejchauer?

Ale co? Nie było więcej ruskich aby ich wybronić? Bo jak nie było to temat nie szykowali obywatele a kto inny koleżko. Dobrze wiesz, ze to był przewał. Sama proporcja "aktywistów" jednych do drugich nie wskazywała na powodzenie akcji. Teraz ruski rozpieprza to miasto - podobnie jak inne, selektywnie? Tam giną wqrwieni na Putina rosjanie. Kogo zatem chroni kacap?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v