Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A Morawiecki wam mówił U Sowy w 2014 - najlepsza na to zawsze była wojna, wojna zmienia perspektywę w 5 minut ..

My tej wojny nie chcemy. O zmniejszaniu oczekiwań to mówił. Nawet angielskiego lowering expectations użył taki światowy. Pamiętacie jak opowiadał że zrechrystianizują Europę. Jak wam porządnie zmniejszą oczekiwania to od razu zapełnicie boże domy.

Opublikowano

rozbiję (nie pierwszy już raz ) monotematyczność spamu tego tematu a przy okazji ... może jeszcze ktoś nie zna tego kanału na yt a bywa ciekawy

zbieranie i przechowywanie danych tych i podobnych ustawowo wymuszane na operatorach przede wszystkim podnosi operatorom koszty czyli ceny usług i Adam tutaj broni polskich przepisów no ale dane takie mogą wykorzystać - co prawda - przestępcy ale i rządy przeciw własnym obywatelom z przyczyn nie kryminalnych a politycznych tak że ten miecz jest na prawdę obosieczny

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

zbieranie i przechowywanie danych tych i podobnych ustawowo wymuszane na operatorach przede wszystkim podnosi operatorom koszty czyli ceny usług

To tylko problem maluczkich. Tak to se tylko uczennice z liceum mogą złapać.😂

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Cała UNIA TO LEWACTWO , WIEC JAK Z TYM BĘDZIESZ WALCZYŁ .

Kurna cała Unia płaci socjal i co na to powiecie .

Trzeba tluc do lba  wszystkim komu sie da ze socjal jest idiotyzmem a cnotą  jest pracowitość, zaradnosc i wyksztalcenie.

To że unia płaci socjal jest patologią  bo jest konsekwencją głosowania głupiej  większości.

2 godziny temu, Roman176 napisał:

czyli wygrałeś bo pierwszy sie odezwałeś ?

Ty się czytania i logiki w szkole specjalnej uczyłeś?  Po co odpowiadales i zrobiłeś z siebie znów głupka?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, mirro napisał:

To tylko problem maluczkich. Tak to se tylko uczennice z liceum mogą złapać.😂

a to ten koń.. no ten skrzydlaty to już im zdechł?

no tak - nigdy nie mieli ręki do koni :P

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

a to ten koń.. no ten skrzydlaty to już im zdechł?

Sprawa się rypła. I szkapa jest passe.😂

7 minut temu, dysydent napisał:

no tak - nigdy nie mieli ręki do koni

Poza waleniem konia.🤣

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Trzeba tluc do lba  wszystkim komu sie da ze socjal jest idiotyzmem a cnotą  jest pracowitość, zaradnosc i wyksztalcenie.

To że unia płaci socjal jest patologią  bo jest konsekwencją głosowania głupiej  większości.

Ty się czytania i logiki w szkole specjalnej uczyłeś?  Po co odpowiadales i zrobiłeś z siebie znów głupka?

Zdarza mi się czasem wsłuchać w słowo Boże i dochodzę do wniosku że jednak socjal ma trochę dłuższą historię niż ostatnie kilka lat🤭😜😜😜

Opublikowano

Przyswoili teorię i w życie wprowadzili. Tylko że dystrybucja siłowo się odbywa poprzez ściąganie podatków😉

Opublikowano (edytowane)

Nie szydzić bo nie ładnie tak .

Socjal był już w latach 70 , na zachodzie i ludziom płacili jak nie miał przcy .

Tak jest dalej co miesiąc dostaje na życie tak , jest w Niemczech i innych krajach . W Stanach dostają talony na michę .

Wiec socjal wszedł do Polski , jak wstąpiliśmy do Unii .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

A nie o tym akurat myślałem...

Ogólnie, idź rozdaj wszystko ubogim... dość często w różnych formach się przewija

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Nie szyć bo nie ładnie tak

Od kiedy szycie jest nie ładne?

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Agrest napisał:

Przyswoili teorię i w życie wprowadzili. Tylko że dystrybucja siłowo się odbywa poprzez ściąganie podatków😉

podatki to pół biedy bo w końcu ktoś pierwszy zacznie poborcom łby rozwalać i nie będzie ostatni no i podatki są z tego co jest
Gorzej z przerzucaniem w przyszłość kosztów socjalu bo kiedy przyjdzie to spłacić nie bardzo wiadomo w czyj czerep przywalić

im któremu z kacyków bliżej do grobu tym wyższy socjal i większe długi zarządza
na pewno nie wierzą w życie pozagrobowe ;) za mojego życia to już kolejni choć tylko ci pierwsi to wprost przyznawali

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Nie szyć bo nie ładnie tak .

To Mirek człowiek wielu talentów,  nawet szyć umie?🤭

Opublikowano (edytowane)

Żeby nie było - nie jestem za żadną partią.  387 posłów glosowało za . Tu nie ma znaczenia lewica prawica. Większość jest umoczona. Otworzyć oczy! Polska ma przestać istnieć .

Projekt dotyczy dostosowania prawa Polskiego do ,  Unijnego .

Nowy, kosztowny obowiązek dla właścicieli domów. Sejm przyjął przepisy .

Sejm uchwalił nowelizację przepisów o poprawie efektywności energetycznej budynków. Ustawa wprowadza m.in. obowiązek sporządzania świadectw charakterystyki energetycznej każdego budynku jednorodzinnego czy wielorodzinnego. Cena takiego dokumentu to około 300 złotych.

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,28950595,swiadectwo-charakterystyki-energetycznej-budynku.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Buzz&fbclid=IwAR1pvqaJ0buGzYdKbQVqPzu0FHNr1n_AnPP674KXEdVFT-2dsf1PuJYx6yQ

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

3800zł to dziękuje za taki dobrobyt. nie ma dosłownie wszystkiego z tych kopalń co było

U nas ruski to zawsze był jeden na wszystkich składach w okolicy

przeważnie to piast i mysłowice

Fedrowany w Bogdance na składzie 3600 zł.

Opublikowano

Państwowe ( PiS) to już mamy spółki energetyczne u Sasina. I zamiast produkować tani prąd i sprzedawać tanio węgiel grabią Polaków, polskie firmy i nasze samorządy ( gminy i miasta) na maksa!

Koszt produkcji 1 MWh prądu to 250 zł , a w sprzedaży po 2000 zł !!!

Węgiel na kopalniach po 1000, dla elektrowni po 600 zł a w sprzedaży po 4000 zł!

Gdzie idą te miliardowe zyski?

Dlaczego PiS niszczy polski przemysł, handel i usługi?

To jest celowe działanie!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v