Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

nasz rzecznik msw

Dupczysz jak ciotka w czechach to  to nasz mynyster  od szczepionek stojący przed czarno-czerwoną banderowską szmatą w Kijowie na spotkaniu z swoim upadlińskim odpowiednikiem.

Opublikowano

Maniek, czemu mi się wydaje że Ty ruskich darzysz sporą sympatią?

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Coś mi podpowiada, że "ruski człowiek" to zwierciadlane odbicie Polaka tylko troszeczkę więcej wstawiony.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Pisze wielka rosja i nazywa się  polskim patriotą, dupek zapomniał o uzdrowiskach na Kołymie, w Murmańsku, Katyniu, czy na stepach kazachskich.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe kiedy tekewizja zdf ponownie upubliczni to slynne nagranie z Berlina w latach 70. Gdzie wyraznie widac prezesa Kaczyńskiego pijacego drinka w klubie gejowskim. Nie byl sam ... byl podpiety do smyczy ktora trzymal ... 

Edytowane przez racyl
Opublikowano

ZAGŁADA MIASTECZKA Cieszanów

W nocy z 3 na 4 maja 1944 r. zamordowano 45 mieszkańców Cieszanowa. Spalono 90% zabudowań miasta! Sotnia Ukraińskiej Powstańczej Armii (UPA) dowodzona przez Iwana Szpontaka „Zalizniaka” wkroczyła do opustoszałego Cieszanowa dokonując licznych podpaleń. Mordowano głównie przedstawicieli narodowości polskiej. Pamięć o tym wydarzeniu jest kultywowana przez społeczność lokalną Cieszanowa. Poświęcony jednemu z najtragiczniejszych wydarzeń w historii Cieszanowa został także powyższy film dokumentalny.

Opublikowano

PiS jak nikt inny realizuje putinowski model państwa. Centralizacja wszystkich instytucji i poddanie ich kontroli jednej partii, zamach na sądy oraz media, inwigilacja obywateli, itd,itd, Politycznie i mentalnie, prezes jest kieszonkową kopią Putina, na razie w wersji soft. Atakując ciągle UE oraz Niemcy, narodowy brylant ,realizuje de facto politykę Kremla.
Nowak-Jeziorański przed śmiercią powiedział :albo Polska w UE razem z Niemcami, albo pod butem Rosji. Trzeciej drogi nie ma!! Krasnodębski jako doradca prezesa objaśnił nam kierunek PiSu. Bliżej im do Rosji niż do Zachodu.

Opublikowano
6 godzin temu, jarecki napisał:

Celowo dla takich osób jak Ty podałem date wywiadu z ardanowskim który był wczoraj czy przedwczoraj a wiec ja napisałem duzo wczesniej  a po drugie to nie brnij w cos czego nie rozumiesz zarówno , w regionie południowo- wschodnim musi byc taniej bo tam nie ma komu tego zboza zjadać a jak chcesz to sobie sprawdz ile polska wyeksportowała zboża drogą morską a ile  ladowa .   Wypowiadasz się na tematy na które nie masz pojącia taka firma agrolok zamawiała soję  tys . ton  w portach niemieckich bo nawet po doliczeniu kosztów transportu było taniej jak w portach polskich 

Teraz to się uśmiałem. Człowieku motasz się i tyle. Przecież pisaliśmy, że im bliżej potów tym drożej i dlaczego. A ty piszesz, że w południowo wschodniej części taniej. Ale to każdy rozumie i nikt tego nie kwestionował. Na koniec wyskakujesz z tym agrolokiem. Ale to jest IMPORT podczas gdy pod wywiadem z Ardanowskim podpisane jak byk o łapie na eksporcie Ogarniasz to? Ty mi nie tłumacz o niemieckich portach bo wszystko z poza UE się tamtędy sprowadza do Polski bo jest taniej. Samochody Ameryka, ZEA Japonia niższy vat wszystko idzie przez Niemcy. Ale to nie było tematem . Tematem było to, że rzekomo zagraniczne firmy trzymają łapę na eksporcie zbóż z Polski. A ty o imporcie i agroloku bredzisz.

Opublikowano

Jeszcze się zimą nie zaczęła.a PiS już ledwo piszczy i zipie.A jak ludzie dostaną rachunki do zapłaty za gaz.prad i brak wungla,to na ulicach mogą być nie wiece poparcia,ale zadymy.

Opublikowano

SYJONIZM - MISJA PRIORYTETOWA DLA POLIN

https://l.facebook.com/l.php?

4 minuty temu, racyl napisał:

Jeszcze się zimą nie zaczęła.a PiS już ledwo piszczy i zipie.A jak ludzie dostaną rachunki do zapłaty za gaz.prad i brak wungla,to na ulicach mogą być nie wiece poparcia,ale zadymy.

Ale Polaczki i tak nie wyjdą na uilicę bo są tak zindoktryzowani pisdzielstwem, że o braki podstawowych potgrzeb oskarżają carewicza Wołodię Putinowicza.

Opublikowano

drożyznę i nieudolność PIS to się widzi przy kasie w sklepie i opłatach za mieszkanie .... a w tvp jak za komuny na zachodzie zgnilizna i bieda a za PIS raj i dobrobyt ....

Opublikowano
13 minut temu, many13 napisał:

Ale Polaczki

jak śmiesz tak pisać ty ruski trolu?

Opublikowano
14 minut temu, many13 napisał:

Ale Polaczki i tak nie wyjdą na uilicę bo są tak zindoktryzowani pisdzielstwem, że o braki podstawowych potgrzeb oskarżają carewicza Wołodię Putinowicza.

Kacapski patriota za walonki i kufajkę z papaszą się sprzedał.

Opublikowano

PiS jak nikt inny realizuje putinowski model państwa. Centralizacja wszystkich instytucji i poddanie ich kontroli jednej partii, zamach na sądy oraz media, inwigilacja obywateli, itd,itd, Politycznie i mentalnie, prezes jest kieszonkową kopią Putina, na razie w wersji soft. Atakując ciągle UE oraz Niemcy, narodowy brylant ,realizuje de facto politykę Kremla.
Nowak-Jeziorański przed śmiercią powiedział :albo Polska w UE razem z Niemcami, albo pod butem Rosji. Trzeciej drogi nie ma!! Krasnodębski jako doradca prezesa objaśnił nam kierunek PiSu. Bliżej im do Rosji niż do Zachodu.

• Like 1
Opublikowano

Pisdowskie  zakłamanie tak samo kłamią o rzekomych zbrodniach na upadlinie przez rosyjskich żołnierzy podczas gdy to są zbrodnie upadlińskich sałdatów z brygad azowskich.  Jeżeli masowe mordowanie ludzi nie jest ludobójstwem to, co jest ludobójstwem? - pytał wczoraj retorycznie p. Jarosław Kaczyński odnosząc te słowa do sowieckiego mordu w Katyniu. I ja się zgadzam z p. J. Kaczyńskim to było ludobójstwo. I ono zostało publicznie nazwane i ujawnione. Potomkowie i następcy sowieckich przywódców, którzy tę zbrodnię przygotowali i przeprowadzili przyznali się do jej dokonania i potępili jej wykonawców. W Katyniu powstał cmentarz ekshumowanych ofiar i stoi pomnik. Aż tyle i tylko tyle. Osiemset kilometrów od tego tragicznego miejsca inni zbrodniarze spod innego znaku, spod znaku tryzuba wymordowali 150 - 250 tys. Polaków. Bo chcieli żeby ich wymarzona Ukraina była "czysta jak szklanka wody". Czysta od Polaków, którzy tworzyli bogactwo tej ziemi i żyli na niej od wieków. Kilkaset tysięcy bezbronnych i poza swoją polskością niczemu niewinnych dzieci, kobiet, starców, mężczyzn zostało okrutnie wymordowanych, a ich szczątki zostały rozrzucone po polach, lasach, bagnach, studniach Wołynia i Kresów wschodnich II RP. Ci ludzie do dziś nie doczekali się godnego pochówku. A potomkowie zbrodniarzy, którzy tego dokonali i przywódcy Ukrainy, która powstała na polskiej ziemi nie chcą do dziś nazwać publicznie i przyznać się do dokonania tej zbrodni. Nie chcą zezwolić na dokonanie ekshumacji i dokonać godnego pochówku ofiar.  "jeżeli masowe mordowanie ludzi nie jest ludobójstwem to, co jest ludobójstwem"? Czy są ludobójstwa ważne i nieważne?

2 minuty temu, agromatik napisał:

Kacapski patriota za walonki i kufajkę z papaszą się sprzedał.

Banderowski lizodup

Opublikowano

Ostatnio media podają że (zdymisjonowany) p. Kaczmarczyk (SP) ma objąć stanowisko w Komisji Kontroli Państwowej - jak się uda ( PMM - się sprzeciwia) to "bójcie" się ci co go "szkalowali".

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

Kiedy Kaczyński będzie przesłuchany przez prokuratura w sprawie afery Srebrna i łapówki 50.000zl. Panie Ziobro czy chroni Pan przesstępcę?

wtedy kiedy POpaprańcy staną przed sądem za OFE , reprywatyzacje polskich firm w obce ręce , za kredyty we frankach za które PO odpowiada , za współpracę z mafią vatowską !

• Confused 1
Opublikowano

Panie Jarek, a tobie ochroniarze sprowadzili już węgiel, czy partia płaci za ogrzewanie (z pieniędzy podatnika) tak jak za ochronę, bo się obawiasz suwerena?. A może będzie opalał wszystkim oprócz opon (no bo niby skąd opony?), chyba że papierami z "archiwum".

czyżby  Kaczynski potrafił czarować i te 1,5 tony węgla rozmnożyło się kupieniu jego do 3 tan węgla 🤣🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v