Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TVP z instytucji dochodowej, zrobili deficytową. Najpierw przekopali moje oszczędności na czarną godzinę. Następnie przekopali kredyt mojego syna. Przekopali przyszłość mojego wnuka, zadłużając kraj na dziesięciolecia. Przekopali rów między nami. Podzielili nas jak przed rozbiorami i Drugą Wojną Światową. Oby znów nie skończyło się utratą niepodległości na wiele pokoleń. Kto to zrobił? Podli i Skorumpowani.

Opublikowano (edytowane)

@Roman176 ale to nie w 2015 zamknęli te 8 kopalni tylko od 2015 roku gdy władzę przejął pis. To rząd pisu zamknął te 8 kopalni i obniżał wydobycie uzależniając nas od ruskich.

A takie plany pis miał przed wojną w 2021.

https://www.money.pl/gospodarka/kopalnie-maja-zniknac-do-2049-roku-sejm-skierowal-projekt-wielkiej-reformy-do-komisji-6715743578041216a.html

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

TVP z instytucji dochodowej, zrobili deficytową. Najpierw przekopali moje oszczędności na czarną godzinę. Następnie przekopali kredyt mojego syna. Przekopali przyszłość mojego wnuka, zadłużając kraj na dziesięciolecia. Przekopali rów między nami. Podzielili nas jak przed rozbiorami i Drugą Wojną Światową. Oby znów nie skończyło się utratą niepodległości na wiele pokoleń. Kto to zrobił? Podli i Skorumpowani.

278743684_5074610642628829_3105025304189723464_n (1).jpg

Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał:

@Roman176 ale to nie w 2015 zamknęli te 8 kopalni tylko od 2015 roku gdy władzę przejął pis. To rząd pisu zamknął te 8 kopalni i obniżał wydobycie uzależniając nas od ruskich.

Rosyjski węgiel wyprze z rynku polski surowiec? - Forsal.pl

13 minut temu, hubertuss napisał:

Poseł Krzysztof Gadowski w imieniu Koalicji Obywatelskiej zadeklarował, iż formacja ta, zdając sobie sprawę z wagi procesu transformacji górnictwa i Śląska, podejmie się dalszych prac nad projektem oraz będzie wspierać proces transformacji. - Problem wymaga poważnego wsparcia z budżetu państwa, nikt inaczej nie mówi - zaznaczył Gadowski.

Ocenił jednocześnie, iż waga problemu wymaga jego procedowania w partnerstwie ze wszystkimi zainteresowanymi stronami, podczas gdy poselski projekt rozpatrywany jest w bardzo szybkim tempie. Poseł zgłosił poprawkę do projektu, zobowiązującą rząd do składania Sejmowi corocznych sprawozdań z realizacji ustawy.

W ocenie posła Lewicy Macieja Koniecznego, rozpatrywany projekt nowelizacji "jest absolutnie kluczowy dla przyszłości polskiej energetyki i dla przyszłości Śląska", dotyczy bowiem implementacji umowy społecznej dla górnictwa, a także wielu tysięcy miejsc pracy w regionie.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ulman napisał:

Co według ciebie obrazuje ten wykres?

Ten wykres to jakaś pisowska lipa. GUS mówi co innego. Specjalnie pokazał taki gdzie nie widać wzrostu ostatnich lat. @Roman176 czytaj poniżej.

https://demagog.org.pl/wypowiedzi/ile-wynosil-import-rosyjskiego-wegla-przed-i-po-przejeciu-wladzy-przez-pis/

Według danych GUS w latach 2014–2020 import węgla z Rosji wynosił:

2014: 6 510 188 965 kg,

2015: 4 944 053 446 kg,

2016: 5 209 270 709 kg,

2017: 8 621 927 325 kg,

2018: 13 054 408 336 kg,

2019: 10 800 563 750 kg,

2020: 9 452 711 387 kg.

Czytaj więcej na: https://demagog.org.pl/wypowiedzi/ile-wynosil-import-rosyjskiego-wegla-przed-i-po-przejeciu-wladzy-przez-pis/

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Ten widoczny na wykresie spadek to wynik od stycznia do maja a w  całym 2018 był rekordowy import. Romek zobaczył że strzałka w dół to chciał nachwalić za to PIS a tu cały misterny plan w PISdu🤣

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano

Przyroda sama ludzi doprowadzi do porządku , skoro dawno temu miało to miejsce , KAMIENIE  GŁODU , coś to musi oznaczać widocznie cykl się powtarza co ileś lat .

https://www.facebook.com/watch?v=2265694763610982

Przecież wiadomo że klimatu zmienia się cyklicznie i my ludzie nie mamy na to żadnego wpływu , mamy na to dowody od tysięcy lat , tylko że ludzie są coraz głupsi i cwaniaki od klimatu na tym zarabiają .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Przyroda sama ludzi doprowadzi do porządku ,

to uważaj na siebie

Opublikowano
9 godzin temu, witejus napisał:

Nie widzisz jaki jest poziom wody na Renie czy Dunaju? podobny jak na Wiśle.A tak w ogóle to mógłbyś wreszcie zacząć pisać normalnie.

gdy ty zacznie to ja tez..

nie chce mi sie sprawdzac-na wisle jest system wodomierzy[mam niedaleko] i mozna stan sprawdzic na wodomierzu. a pewnie u nich tez.

2 godziny temu, racyl napisał:

Węgiel koksujący jest eksportowany, a Kaczyński zaleca palenie w piecach wszystkim oprócz opon. polityka PiS.

da sie w piecu palic koksujacym ??

2 godziny temu, witejus napisał:

maniuś, jeśli to jest już memem to tefaleny biłyby pianę całą dobę a jakoś nic nie słychać.

to stara odgrzewana sprawa- sa jaie sfilmy ale nikt ich nie widzial.

1 godzinę temu, racyl napisał:

ludzie mają zapasy węgla z poprzednich lat a to dobre 🤣

no ja mam z tone.

Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Przecież wiadomo że klimatu zmienia się cyklicznie i my ludzie nie mamy na to żadnego wpływu , mamy na to dowody od tysięcy lat , tylko że ludzie są coraz głupsi i cwaniaki od klimatu na tym zarabiają .

Klimat się zmienia, i zawsze zmieniał. Czy jednak naprawdę tyle miliardów ludzi nie ma wpływu na klimat to bym nie przesądzał. 

2 minuty temu, soltys48 napisał:

Moja ma dopiero niedługo skończy 14lat

To niezła różnica wieku między nią a synem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v