Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

Ja się  cieszę  bo 8ha  w zeszłym tygodniu  kupiłem  i  zapowiada  się  że  w przyszłym roku  jeszcze  ha  będzie  można  w dobrej  cenie  dokupić  ;)

To tatowe łursusy i psizon podołają?

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Kreujesz tu się na nie wiadomo jakiego bogacza. A jak mówią krowa co dużo ryczy mało mleka daje. Przecież każdy widzi jaki jesteś. Albo wodę lejesz albo jako dojna zmiana uwłaszczacie się na jakimś majątku państwowym za grosze? Tylko uważaj byś jak ten minister od traktora nie skończył za dzierżawienie ziemi na słupa, wyłudzanie odszkodowań i inne wałki. Bo końca kadencji na stołku nie doczekasz. A potem przyjdą inni i byś oddawać tego nie musiał.

Ja  bogaczem  nie jestem. Jedynie  skromnym człowiek któremu  od kilku  lat  powodzi  się bardzo  dobrze  gdybym w krypto  zainwestował rok  wcześniej  to byłbym bogaczem  no  ale  mądry  Polak  po szkodzie  ;).  Państwową ziemie  to  tuk  z pawlakiem już  dawno  wyprzedali  w moim rejonie.  Ja na moim  stołku  doczekam  końca  kadencji   to  teściu  mnie  nie wywali  ze  swojej firmy  :P  :P

FcjUVgzXkAMQ0Bo?format=jpg&name=small

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Ulman napisał:

Podatek chociaż zapłaciłeś?

No  inaczej  skąd  by  mieli  na  socjal  dla  @Pafnucy i ciebie. 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Ja  bogaczem  nie jestem. Jedynie  skromnym człowiek któremu  od kilku  lat  powodzi  się bardzo  dobrze  gdybym w krypto  zainwestował rok  wcześniej  to byłbym bogaczem  no  ale  mądry  Polak  po szkodzie  ;)

ktoś zarobił na krypto ale na pewno nie w polsce , możę jakis drobny ciułacz zarobiuł 50 tys . 

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

ktoś zarobił na krypto ale na pewno nie w polsce , możę jakis drobny ciułacz zarobiuł 50 tys . 

zarobki  na krypto  w zeszłym roku   jak i  początkiem tego  szły  w mln  jak ktoś  ostro  szedł.    50 tyś  to  wyciągało  się  z słabych krypto   i to  w krótkim czasie  :D  :D   ale  się zesrało  trzeba  czekać  teraz  jak BTC  wróci  na szczyt

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Czy to jest ten Tweeter dla sprawnych umysłowo inaczej?😂

A ten Pan Czapliński to wie że jego misja kończy się efektem ( z całym szacunkiem) jakby się wysrał ale dupska zapomniał podetrzeć? 🤣

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, Roman176 napisał:

no niestety nie .... bo co tam pis robi ktoś z platformy ma odlot 

306994997_5618678594837966_4839768414882102851_n.jpg

6 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Nie oglądałeś jego mocarnych filmików na połamanych gratach z PRL-u... 😁

To Denewer to ten Jarek Ogarek z youbula/

Opublikowano

Popieram taką akcję - zawsze to jakiś początek aby banderowiec zrozumiał,. że nie jest tu u siebie ani nawet nie jest  gościem bo nikt przy zdrowym rozsądku tu go nie zapraszał tylko na naszej łasce i zwykłym wrzodem na naszej Polaków tkance.

307260667_1542530152870475_1569178183468

Opublikowano
46 minut temu, many13 napisał:

307260667_1542530152870475_1569178183468

Ten człowiek jest niezależny, ale od rozumu. Nic go nie łączy z rozsądkiem i nie chce być z rozsądkiem utożsamiany. Można i tak.

Opublikowano

Nie obchodzi nas, ilu Ukraińców umrze

Były amerykański senator-republikaniec Richard Black wyrzucił z siebie całą prawdę na temat wojny ukraińskiej.

Nie obchodzi nas, ilu Ukraińców umrze. Ile kobiet, dzieci, cywilów, wojskowych zginie. Nie obchodzi nas to. To jak świetny mecz piłki nożnej i… chcemy wygrać! Rosja nie planowała z góry inwazji. Widać to po liczbie żołnierzy biorących udział w ataku. Ukraina miała 250 tys., a Rosja zaatakowała zaledwie 160 tys. Putin został zmuszony do ataku, aby uniemożliwić Ukrainie atak na Donbas. Rosja stara się nie wyrządzać szkód cywilnym Ukraińcom, bo uważa ich za braci-Słowian. W przeciwieństwie do amerykańskich czołgów w Wietnamie, Rosjanie zatrzymali się przed pokojowym tłumem na początku inwazji. W takiej sytuacji po prostu zmiażdżylibyśmy ich. Ukraina nie może podjąć decyzji o pokoju. Decyzję o pokoju mogą podjąć tylko w Waszyngtonie, ale dopóki chcemy kontynuować tę wojnę, będziemy walczyć do śmierci ostatniego Ukraińca.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/kanclerz-niemiec-olaf-scholz-to-nasza-bron-umozliwila-sukcesy-ukrainy/d3vdss3

"Kanclerz Niemiec Olaf Scholz zapewnił, że Niemcy podejmą decyzję o dostawie czołgów Ukrainie jedynie w porozumieniu z zachodnimi partnerami. Jednocześnie stwierdził: "to właśnie dostarczona przez nas broń zmieniła sytuację i umożliwiła obecne sukcesy, które odnosi Ukraina"."

raczysz sobie kpić w "żywe oczy" "szanowny" panie "sztolec"; gdyby Ukraina polegała tylko na niemieckiej pomocy w tej wojnie to już by było po wojnie i po Ukrainie.

od dawna podejrzewałem że niemcy to świnie ale cynizm i hipokryzja ichniego naczelnego knura tutaj przeszły moje najgorsze obawy
nie wiem czy UE taki cynizm przetrzyma

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

no to nawet by nieco usprawiedliwiało, tzn - brak jaj za to ryj pozostał i wręcz przerasta nad miarę

już lepiej gdyby się nie odzywał wcale

może i masz rację, tylko śmiech pozostał jak to niemcy pogubiły się w tym wszystkim co się dzieje

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

taa, kolejny wizjoner co wierzy że w dekadę można wyrównać różnice które kształtowały się wieki jeśli nie millenium

same "orły" w tej Europie
Jak nie pu(t)pin to sztolec a między nimi Kaczyński (co najwyżej w roli zwieracza między poprzednią parą)

takich dwóch jak tych trzech to nie ma ani jednego :P  xD

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v