Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, jarecki napisał:

Galan a po ile była malina 2-3lata temu ? Temat juz przerabialismy z maliną  jest popyt i podaż jak nie ma popytu to trzeba zmniejszyć podaż , ucz się od najlepszych od grupy azoty 😁

W okolicy maliny tragiczne, szacuję że 30% ubiegłorocznych plonów.

Polska malina raczej nie zaspokoi popytu

Opublikowano (edytowane)

Takie czasy i wszyscy zadowoleni. I czy ktos ma jeszcze watpliwosci jakie korzenie ma ten prezydent wybrany po sfalszowanych wyborach. Duda  nie zasługuje na miano "prezydenta' Po groźbach w stronę Księdza Isakiewicza nie da się go oczyścić. Nawet najbardziej lewicowi Prezydenci mieli wiecej szacunku do Polski i historii niz to "coś'. Wstydu nie ma ten banderowski kolaborant. Potrafi przepisywać historię wg lini partii. Nieźle - Całe PRL nie było tak bezczelne.  Teraz juz okazuje sie ze banderowcy to fajne chłopaki i walczyły za niepodległość Polski - Już widzę Janeckiego i Ziemkiewicza sprzedających te kity u Sakiewicza. Napluć na dziada to komplement dla niego. Takie moje przemyślenia ośmielę się zamieścić.Stara zasada dziel i rządź jest stosowana od wieków. Zastanawiające jest to odrodzenie się banderyzmu. Moim zdaniem ktoś to precyzyjnie zaplanował. W 2014 zaowocowało to podziałem na Ukrainie,obecnie celowo drażni się tym tematem Polaków,którzy pamiętają Wołyń. Do tego lepsze traktowanie i profity dla Ukraińców w Polsce. Czy to wszystko nie jest po to, żebyśmy skonfliktowani nie zauważyli nawet,że właśnie trwa rozbiór zarówno Polski ,jak i Ukrainy?Rabunek już trwa w najlepsze.

maxresdefault.jpg&fb_obo=1&utld=ytimg.co

Edytowane przez many13
Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

I to jest normalne ? 

Ale masz na...walonek w głowie..

Normalne   najlepsza  lokata  kapitału.  Jak  ma się dobre  zdjęcia  to    można  wyprzedzić  przyszłość i zaoszczędzić  trochę kasy  :P      Sam masz nawalone w głowie  znam  ludzi  co  mają  drewna  na 10 lat  zapasu  narobione i  limit 5t z pgg  wykorzystali  :P .   Niedojdy  jak  ty  i  twoi  koledzy  nigdy  tego  nie zrozumieją ;).

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Niedojdy  jak  ty  i  twoi  koledzy  nigdy  tego  nie zrozumieją ;).

ja mam drewna na dwa lata, a węgiel kupiłem.

zrozum, ze to tylko patologię zwiększa takie dziwne dotowanie i te ceny. a ty się cieszysz z chorego systemu. cudak jesteś i tyle.

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Polscy piloci lądowali za wszelką cenę za namową L Kaczyńskiego to jest jedyna prawda ? ja nie oglądam tych świństw w TVN .

Jakbyś na to nie patrzył tak było. Pilot nie miał prawa w tych warunkach zejść poniżej 100 m a próbował lądować. Drugi pilot pytał pracownika kancelarii Kaczyńskiego Kazanę co jak nie dadzą rady. Kazana powiedział, że musza próbować do skutku na co pilot odrzekł, że tak długo paliwa nie starczy. Padło też z ust Kazany - prezydent jeszcze nie zdecydował. To się nagrało na trzech rejestratorach w tym polskim o którym ruscy nie wiedzieli.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
55 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Polscy piloci lądowali za wszelką cenę za namową L Kaczyńskiego to jest jedyna prawda ? ja nie oglądam tych świństw w TVN .

A może to generał namawiał na lądowanie co by pokazać prezydentowi jaką ma super kadrę.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Jakbyś na to nie patrzył tak było. Pilot nie miał prawa w tych warunkach zejść poniżej 100 m a próbował lądować. Drugi pilot pytał pracownika kancelarii Kaczyńskiego Kazanę co jak nie dadzą rady. Kazana powiedział, że musza próbować do skutku na co pilot odrzekł, że tak długo paliwa nie starczy. Padło też z ust Kazany - prezydent jeszcze nie zdecydował. To się nagrało na trzech rejestratorach w tym polskim o którym ruscy nie wiedzieli.

1 godzinę temu, 6465 napisał:

A może to generał namawiał na lądowanie co by pokazać prezydentowi jaką ma super kadrę.

Warto sobie przypomnieć to sławne lądowanie w Gruzji i zapoznać się z pojęciem "presji pośredniej"

"- Gdy już wszyscy byli na pokładzie, prezydent wszedł do kabiny pilotów. Wtedy padło pytanie, czy wiem, kto jest zwierzchnikiem sił zbrojnych. Odpowiedziałem: "Tak, wiem, panie prezydencie". Na co prezydent: "W takim razie polecam wykonać lot do Tbilisi". Pan prezydent odwrócił się i wyszedł - opowiada major."

A światkiem tego był nie kto inny jak A.Protasiuk.

"Przyznaje, że miał trudności podczas sporu w 2008 roku. - Miałem wrażenie, że walę głową w mur. Bo na moje racjonalne argumenty nie było żadnej merytorycznej argumentacji. Żadnej. Była tylko argumentacja polityczna, że musimy wylądować przed prezydentem Sarkozym - mówi Pietruczuk. Dodał, że był w tej sprawie naciskany, aby wykonać zadanie, które kolidowało z "jego najważniejszymi obowiązkami".

Major podkreśla, że w całej tej sytuacji najbardziej bolały go słowa krytyki, jakoby miał być "lękliwym" pilotem."

Edytowane przez tomek222
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Pafnucy napisał:

zrozum, ze to tylko patologię zwiększa takie dziwne dotowanie i te ceny. a ty się cieszysz z chorego systemu. cudak jesteś i tyle.

Ja się  cieszę  bo 8ha  w zeszłym tygodniu  kupiłem  i  zapowiada  się  że  w przyszłym roku  jeszcze  ha  będzie  można  w dobrej  cenie  dokupić  ;)

Opublikowano (edytowane)

Jasne, jasne....

Śnij dalej

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Tu dam może się komuś przyda , mają tutaj ludzie problemy z ogrzewaniem ...

9 minut temu, kris91 napisał:

Oho, zaraz kury podrożeją "sprzedam kurę grzewczą" 😂😂😂😂😂😂

307210336_10158983983091931_1396156599755580191_n.jpg

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Denwer napisał:

Ja się  cieszę  bo 8ha  w zeszłym tygodniu  kupiłem  i  zapowiada  się  że  w przyszłym roku  jeszcze  ha  będzie  można  w dobrej  cenie  dokupić  ;)

Kreujesz tu się na nie wiadomo jakiego bogacza. A jak mówią krowa co dużo ryczy mało mleka daje. Przecież każdy widzi jaki jesteś. Albo wodę lejesz albo jako dojna zmiana uwłaszczacie się na jakimś majątku państwowym za grosze? Tylko uważaj byś jak ten minister od traktora nie skończył za dzierżawienie ziemi na słupa, wyłudzanie odszkodowań i inne wałki. Bo końca kadencji na stołku nie doczekasz. A potem przyjdą inni i byś oddawać tego nie musiał.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano

V-ice marszałek naszego ponoć Polskiego Knesetu przy stole biesiadnym z banderowcami. co nią kieruje ta sympatia z nazistowskimi żołdakami batalionu Azow. Na pewno nie potrzeba jej wyborców a tylko prywata - chęć zemsty za utylizację męża kulasa w wypadku lotniczym pod Smoleńskiem. Kasiorki odszkodowawczej się nachapała co jeszcze wymyśli ta pisowska polityk. Bohaterka narodowa Ukrainy M . Gosiewska przy ukraińskim stole biesiadnym w czasie wojny z Rosją.. Zawieżli , nakarmili , napoili , zabawili babinę , a ona z tego wszystkiego i swojej głupoty porównała Mariupol do Warszawy.

307270335_1273164233083209_4027144611941

Cywile nadal dzielą się opowieściami o tym, jak ukraińscy nacjonaliści terroryzowali ich, ukrywając się przed ruskimi w obiektach cywilnych i chowając się za zwykłymi ludżmi.

,,Do diabła, strzelał do nas Azow i Prawy Sektor, osobiście to widziałem mieszkańcy Mariupola opowiadają o tym, jak ostrzelali ich ukraińscy nacjonaliści. Strzelali z Azowstalu do sektora prywatnego, zniszczyli wszystko, całą dzielnicę Lewobrożnyj. To faszyści mówią mieszkańcy Mariupola.

https://www.facebook.com/groups/607776254064419/posts/620053522836692/?__

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Kreujesz tu się na nie wiadomo jakiego bogacza. A jak mówią krowa co dużo ryczy mało mleka daje. Przecież każdy widzi jaki jesteś. Albo wodę lejesz albo jako dojna zmiana uwłaszczacie się na jakimś majątku państwowym za grosze? Tylko uważaj byś jak ten minister od traktora nie skończył za dzierżawienie ziemi na słupa, wyłudzanie odszkodowań i inne wałki. Bo końca kadencji na stołku nie doczekasz. A potem przyjdą inni i byś oddawać tego nie musiał.

Nie oglądałeś jego mocarnych filmików na połamanych gratach z PRL-u... 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v