Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SMUTNA PRAWDA. CZESI MAJĄ WIĘKSZE JAJA NIŻ OGŁUPIONY PROPAGANDĄ I SKŁÓCONY JAK NIGDY LUD ZNAD WISŁY

Często śmiejemy się z Czechów, że brak im charakteru, ducha walki, a tymczasem wczoraj grubo ponad 50 tysięcy Czechów gromadzi się w Pradze, domagając się dymisji rządu, taniego gazu i neutralności w amerykańsko-rosyjskiej wojnie na terenie Ukrainy. Protestujący grożą strajkiem generalnym po 25 września jeśli rząd nie ustąpi. A u nas? Wszyscy grzecznie i posłusznie jak baranki idą na rzeź prowadzeni za rączkę przez sprzedajnych polityków. Czy takie pokojowe mityngi mogą coś zmienić to już inna kwestia, moim zdaniem nie, ale przynajmniej próbują.

QUJDREVGfjQrJiR2eTxzIWh-cCw_ZX13P2ZoZ3l2

O dziwo  nie widać upadlińskich flag.

Opublikowano
many13 napisał:

Warto odnotować protesty w Pradze, Paryżu i Belgradzie, czyżby krytyczne masy w Europie miały już dosyć swoich elit, które sprzedały się lewicowym globalistom, czyżby strach zawitał do europejskich salonów?. W Pradze ludzie wyszli na ulice i protestowali ceny energii, a także wysokie koszty utrzymania. Widać było antyglobalistyczne i antywojenne hasła, jestem pod wrażeniem rozmiarów demonstracji. Warto też zwrócić uwagę jak PiS rozgrywa istniejący kryzys w Polsce, kluczowa grupa społeczna dostanie 15 emeryturę, a jak będzie trzeba to zapewne nawet 16 i 17. Pieniądze już niedługo i tak nie będą miały wartości, dlatego PiS nadrukuje tego tyle ile będzie trzeba, jak papier toaletowy, żeby tylko ludzie siedzieli cicho. Na ten moment, muszę przyznać, jest to skuteczny sposób, maskuje i robi to kryzys nie widoczny, odwleka protesty społeczne w czasie. PiS wyraźnie kupuje sobie czas do wyborów w przyszłym roku, strategia może okazać się skuteczna. Jedyna grupa w Polsce, która tak naprawdę odczuwa kryzys, to mały biznes, rachunki za prąd i gaz są tak wysokie (a jak z Putinem się nie dogadają, to będą jeszcze większe), że wielu z nich po prostu zamknie drzwi. Dla PiS jest to korzystna sytuacja, bo raz... ci ludzie i tak nie głosują na PiS, a dwa, że w sumie jest to zgodne z wytycznymi z Davos, czyli walka i niszczenie małego rodzimego biznesu. Pandemia miała podobne cele, czy fikcyjna walka ze “zmianmi klimatycznymi”, łatwy kredytu i łatwość zadłużania się... te wszystkie pomysły, to wojna przeciwko rodzimym małym i średnim biznesem, czyli zrobienie nas wszystkich biednymi, żebyśmy na koniec błagali Kaczyńskiego o “kuroniówkę”.

Ten gość to zawodowy prawnik... Gazprom dostał po pizdeczce jak ropy nie bylo w co wlewać z powodu pandemii. Od tamtej chwili rozpoczęto manipulacje ceną ropy, z którą powiązana jest cena gazu. Rozpoczęło się świrowanie z dostępnością gazu. Ruskie chcą i będą za te lejce pociągać bo dobrze się żyje bez wysiłku. Nawet gazu sami nie wydobywali bo potrzebowali technologii. Czesi zatem jak chcieli to mogli iść protestować na plac czerwony. Many. Ty aby ze swymi lękami nie popadasz w paranoję?

• Haha 1
Opublikowano

manius popada  w paranoje ??? 🤣 on w niej zyje od lat ..

8 minut temu, witejus napisał:

Od kogo?oni nie mają jaj, oni mają knedliki

knedliczki sa bardzo dobre-jadlem w pradze .

czesi nie granicza z rosja w odroznieniu od nas....w 38 mieli potezny przemysl zbrojeniowy,nowoczesna armie a poddali sie bez najmniejszego oporu, powstanie w pradze tez wybuchlo ,tylko sprawdzcie sobie kiedy..

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

.w 38 mieli potezny przemysl zbrojeniowy,nowoczesna armie a poddali sie bez najmniejszego oporu, powstanie w pradze tez wybuchlo ,tylko sprawdzcie sobie kiedy..

temu piszę że mają knedliki zamiast jaj, mogli Hitlera rozjechać na miazgę

2 minuty temu, jacus napisał:

powstanie w pradze tez wybuchlo ,tylko sprawdzcie sobie kiedy..

jak już Niemców w Pradze nie było🤣

Opublikowano
4 godziny temu, many13 napisał:

Chyba śpiewające dzbany.😂

17 minut temu, witejus napisał:

jak już Niemców w Pradze nie było🤣

Czyli we właściwym czasie.🤣

Opublikowano
12 godzin temu, witejus napisał:

Do czego?piszesz głupoty, jak ci straż pożarna ugasi płonącą stodołę i strażak powie opanowaliśmy pożar to powiesz że strażak przyznał się do podpalenia stodoły?

czasami innych imprekacja zwala mnie z nóg 

13 godzin temu, jacus napisał:

tam opisywano badanie orientacji seksualnej-podlacza sie aparature potem pokazuje delikwentowi odpowiednie filmiki -ciekawe czy prezesa do takiej podepna bo jaki bedzie wynik to kazdy sie domysla.

jacek węz się opanuj ... urządzenie miało być w celu wojskowych wykrywać pedałów nie zdało egzaminu ... nagle jakaś debilna baba z tvn i lewicowy portal ogłaszają ze maszyna działa po 30 latach ale na hetero co widzi geja ? 🤣 typowe lewicowe prostactwo jak krowa gwałcona

12 godzin temu, dysydent napisał:

https://www.money.pl/gospodarka/wazna-deklaracja-ministra-nie-mozemy-pozwolic-by-ceny-nawozow-przekraczaly-4-tys-zl-za-tone-6808690654652928a.html

no i co zrobisz śmieszny człowieku ministruniu żałosny? Jeśli np fabryka powie że nie zamierza poniżej kosztów niczego produkować i się zatrzyma to co? wojsko wyślesz żeby do roboty fabrykę zagoniło?

niestety inni to wierzą .... a szczególności jak wygra Tusk to wszystko wróci tylko ja zadaje te pytania jak ? i nawet hubertus nie odpowiada na te pytanie 

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, hubertuss napisał:

ja wiem czy nie ma. Zobacz na cenę benzyny i ON. Z tej samej ropy naftowej. gdzie produkcja ON jest tańsza

ta ? na bazie gazu i destylacji ? może twój tok myślenia jest taki  ze jak dostaniesz 3k na węgiel to po co przepłacać kupisz skrzynki wódki na zimę  i się zagrzejesz ? 

2 minuty temu, mirro napisał:

Jak najszybciej.😂

ciekawe ...😁

9 godzin temu, hubertuss napisał:

Widać władza rozumie, że szambo już do ludzi nie trafia i koryto ucieka.

Pandemia, polityka klimatyczna, kryzys energetyczny, wojna i dawno niewidziana inflacja w UE i USA.
Co jeszcze musi się wydarzyć aby opozycja pokazała program, który pokaże Polakom, że warto zagłosować na opozycję?
Opozycja jest na najlepszej drodze aby przegrać kolejne wybory. Znowu będą cierpieć za naród siedząc w sejmie za kilkanaście tysięcy zł miesięcznie nic nie robiąc 🤣😆😂
Taka elita polityczna tylko kogo?

Opublikowano
55 minut temu, many13 napisał:

305135420_1488191004961658_7986361174245

Scenariusz i reżyseria .

Goście, goście – seria francuskich filmów komediowych wyprodukowanych przez m.in. Alaina Terziana. W rolach głównych występują Jean Reno i Christian Clavier. Do tej pory powstały 3 filmy:

Tak Polska się cofnie to fajnie będzie , ZIELONY ŁAD W 100 % .

Opublikowano
32 minuty temu, Roman176 napisał:

ta ? na bazie gazu i destylacji ? może twój tok myślenia jest taki  ze jak dostaniesz 3k na węgiel to po co przepłacać kupisz skrzynki wódki na zimę  i się zagrzejesz ? 

ciekawe ...😁

Pandemia, polityka klimatyczna, kryzys energetyczny, wojna i dawno niewidziana inflacja w UE i USA.
Co jeszcze musi się wydarzyć aby opozycja pokazała program, który pokaże Polakom, że warto zagłosować na opozycję?
Opozycja jest na najlepszej drodze aby przegrać kolejne wybory. Znowu będą cierpieć za naród siedząc w sejmie za kilkanaście tysięcy zł miesięcznie nic nie robiąc 🤣😆😂
Taka elita polityczna tylko kogo?

Roman ty już chyba po tym produkcie z tej destylacji jesteś? Rozumiesz w ogóle co czytasz i co komentujesz? Gdzie ja napisałem, że On i benzynę produkuje się z gazu? Ja węgla nie kupuje skrzynek wódki też nie. Bo mam taką swojską samoróbkę co po niej łeb nie boli.

Zapytaj lepiej co jeszcze musi się wydarzyć by pis wziął się do roboty. Bo póki co nic nie robią i mówią jak ty pandemia kryzys Putin. I chodzi w tym o to co wklejałem tutaj, ze powiedział anonimowo polityk pis. Rząd boi się, ze ich wyborcy nie pójdą głosować bo pis nic nie robi. Tylko mówi jak ty. Pandemia kryzys inflacja Putin.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Bo mam taką swojską samoróbkę co po niej łeb nie boli.

sam robisz ?

12 minut temu, hubertuss napisał:

Roman ty już chyba po tym produkcie z tej destylacji jesteś?

baryłkę ropy rozgrzewa się do 300stopni i destyluje 

13 minut temu, hubertuss napisał:

Rozumiesz w ogóle co czytasz i co komentujesz? Gdzie ja napisałem, że On i benzynę produkuje się z gazu?

hubert nie produkuje się tylko gaz potrzebny do destylowania baryłki ropy 

14 minut temu, hubertuss napisał:

Zapytaj lepiej co jeszcze musi się wydarzyć by pis wziął się do roboty

ale co mają robić ? tym mniej tym lepiej dla nas do rolnictwa lepiej łap nie wkładają 

16 minut temu, hubertuss napisał:

Rząd boi się, ze ich wyborcy nie pójdą głosować bo pis nic nie robi. Tylko mówi jak ty. Pandemia kryzys inflacja Putin.

zawsze gadałem ze partia w pl nie może być więcej jak 2 kadencje ... ale dobrze wiesz jak to bd wyglądało niby nowi ale starzy poprzednicy 

a propo jak rzepak ?

Opublikowano

Powrót do korzeni.😂

A tak swoją drogą, to można by szereg cennych mysli Prezesa w jakiś mały tomik zebrać. Zawsze to dla potomnych jakaś wskazówka, albo nauczka , że nie zawaham się powiedzieć memento.😂

Opublikowano
41 minut temu, mikad napisał:

No to teraz w piecu wylądują stare meble, butelki, gumowce i inne "wysokoenergetyczne" śmieci, zezwolenie jest. Kraj stacza się po równi pochyłej.

Nie no opony mogli dopuścić 🤨 , panie prezesie !tyle u mnie tego się marnuje za płotem a temperature dają....

Opublikowano

prezes w stalowe woli-a moze to byla zelazowa,albo aluminiowa ?? niewazne- powiedzial ze on reparacji na pewno nie dozyje ale jego dzieci i wnuki beda latami-bo to na raty ma byc- beda korzystac....

9 godzin temu, witejus napisał:

TO TY JACUŚ-?tak nisko upaść🤦‍♂️🤣

tak jak wiekszosc polakow nie czytam i nie rozumiem instrukcji obslugi i skutki widac..

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

powiedzial ze on reparacji na pewno nie dozyje ale jego dzieci i wnuki

Pewnie ani ty ani ja też, co nie znaczy że nie należy o nie walczyć. JEGO DZIECI I WNUKI NA PEWNO.

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

manius popada  w paranoje ??? 🤣 on w niej zyje od lat ..

knedliczki sa bardzo dobre-jadlem w pradze .

czesi nie granicza z rosja w odroznieniu od nas....w 38 mieli potezny przemysl zbrojeniowy,nowoczesna armie a poddali sie bez najmniejszego oporu, powstanie w pradze tez wybuchlo ,tylko sprawdzcie sobie kiedy..

Czesi to naród pragmatyczny - liczy się tam dobro nacji a nie imperialistycznych interesów zachodu którzy pod płaszczykiem powstania upadlińskiej upadliny osłabiają potencjał militarny rosji. Już w latach dwudziestych byli świadomi, że nijaki Piłsudzki to agent zachodu z którym nie mogli wynegocjować odpowiednich warunków na wdrożenie technologii zbrojeniowej  w Polsce. Jako naród dbający przede wszystkim o swoją tożsamość i niezależność blokowali dostawy broni  z Francji do Polski przez swoje terytorium na czym skorzystali Węgrzy.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v