Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 3.09.2022 o 15:05, Tomasz0611 napisał:

Nie chcę reparacji bo nie widzę sensu tego działania, idąc tym tokiem myślenia to może Niemcy będą chcieli od nas reparacji za Grunwald xD Takie sprawy albo rozwiązuje się w traktatach pokojowych albo w ogóle. Możemy sobie i chcieć tych pieniędzy, ale i tak Niemcy nam ich nie dadzą. Kaczor aby robi głupków z swoich wyborców dając im nadzieje że będą jakieś reparacje.

A już na pewno takich spraw nie załatwia się 80 lat po wojnie ...

Tak jak wnuczek nie odpowiada za to co robił jego dziadek w czasach swojej młodości bo nie miał na to wpływu, tak dziwne jest żądanie od obecnych Niemców reparacji za to, co zrobiły 2-3 pokolenia wstecz.

Może pójdę do sąsiada i powiem mu, że ma mi zapłacić za zboże, które zniszczył jego ojciec mojemu ojcu 25 lat temu ... Tak samo irracjonalne są te reparacje Kaczora...

To porównanie z Grunwaldem ? to przecież była bitwa na szczerym polu . Niemcy nie chcą zapłacić ale granie tą sprawą przed trybunałami może przynieść Polsce jakieś korzyści . Unijny trybunał zajął by się Niemcami a nie tylko karaniem co krok Polski .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Roman176 napisał:

poważnie nie widziałeś ?

pisze blisko-dalej sa jakies ,czasami widze rozjechane na drodze,za to na cmentarzu jest pelno 😂

1 godzinę temu, Denwer napisał:

FbvOgI-XwAAa72E?format=jpg&name=small

a prezes pod kolderka z balbina sobie spal..........

u proboszcza na imprezie bayer full zagral a potem byl pokaz sztucznych ogni- gdy zaczely kawalki papieru masowo spadac to wszyscy zaczeli uciekac, normalnie deszcz parzacych drobinek , nawet babki ktore staly pod parasolami zaczely uciekac ,ludzie dzieci kurtami przykrywali.

pod grunwaldem przodkowie marecka pewnie walczyli- tylko raczej nie po stronie wygranych 🤣..spora czesci wojsk krzyzackich skladal sie z ich polskich poddanych.

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

Tak  tak gamoniu   7,5   a 7,9    to nie wzrost    hehehe   tylko taki bezmózg  może pisać  takie  bzdury   jak ty    będę  miał niezły ubaw  jak  w październiku  będziesz tłumaczył  kolejny wzrost  inflacji  u  niemca  który  to  jak pisałeś  radzi  sobie  i  inflacja  miała spadać   :D  :D

Czyli  w lipcu  inflacja  u niemca  nie spadła  tylko wróciła  do  poziomu  z kwietnia  czy marca  :D  :D  

Gamoniem tutaj to jesteś ty bo nie umiesz sobie poradzić to posuwasz się do manipulacji. Jak pisałem, ze inflacja u Niemca spadała to spadała i to pokazywały dane. Ale ja nigdzie nie napisałem, ze będzie spadała do końca świata bezmózgu. Naprawdę możesz sobie wmawiać te swoje brednie ale tylko sobie. A jak w wrześniu czy październiku inflacja u Niemca wzrośnie to wzrośnie a i tak będzie połowę niższa niż u nas.  Bo u nas tez wzrośnie. Niemcy sobie poradzili z wyhamowaniem wzrostu inflacji przynajmniej na 3 miesiące. U nas rośnie praktycznie non stop.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

ale granie tą sprawą przed trybunałami może przynieść Polsce jakieś korzyśc

Tryb przypuszczajaco powatpiewający z dużym dodatkiem niewiary.😂

Opublikowano (edytowane)

Kwintesencja tego wszystkiego.🤣

Se posluchałem Prezesa co Stalowej Woli opowiada o szykowanych cuuudach.😂 A najwaźniejsze to linia kolejowa z Rzeszowa do CPK oczywiście. Taka szybka.😂 Bo w okolicy przecież wcale lotnisk nie ma.

No i opowiada jak to będą środki inwestowane w tamtą okolicę i najlibższy jej fragment lubelszczyzny. Przypominam tylko że jeśli nawet będzie, to np produkcja koreańskich czołgów i lokowanie przemysłu strategicznego , nie jest przewidywana po wschodniej stronie Wisły. Takie są założenia w związku z obecną sytuacją..

Wszystko idzie na zachód i to Polski a nie  tylko Wisły. Tak że jakby ktoś gdzieś tym bzdurom głoszonym na spotkaniach chciał bić brawo, to lepiej niech tylko z politowaniem pokiwa głową.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Jak pisałem, ze inflacja u Niemca spadała to spadała i to pokazywały dane.

Pisałeś  że niemcy  sobie  poradził  i  inflacja  u nich spada   ale to  był efekt  o którym  pisałem ja   i miałem racje  a ty  bredziłęś  swoje  że  nie   i wyszło  na moje  że  w sierpniu  inflacja  w niemczech  znowu  rośnie    a nie wraca  do  jakieś  poziomu  :D  :D  :D    a  za wrzesień  to dopiero  wystrzeli  w górą   po tej drastycznej  podwyżce cen  energii  i  u niemca  

2 godziny temu, hubertuss napisał:

U nas rośnie praktycznie non stop.

I  znowu kłamiesz   lubisz  robić  z siebie  idiotę   notorycznie  ???  :D  :D  :D  

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Denwer napisał:

Pisałeś  że niemcy  sobie  poradził  i  inflacja  u nich spada   ale to  był efekt  o którym  pisałem ja   i miałem racje  a ty  bredziłęś  swoje  że  nie   i wyszło  na moje  że  w sierpniu  inflacja  w niemczech  znowu  rośnie    a nie wraca  do  jakieś  poziomu  :D  :D  :D    a  za wrzesień  to dopiero  wystrzeli  w górą   po tej drastycznej  podwyżce cen  energii  i  u niemca  

I  znowu kłamiesz   lubisz  robić  z siebie  idiotę   notorycznie  ???  :D  :D  :D  

Możesz sobie wmawiać swoje bajki ale kto ci uwierzy tutaj.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Kwintesencja tego wszystkiego.🤣

Se posluchałem Prezesa co Stalowej Woli opowiada o szykowanych cuuudach.😂 A najwaźniejsze to linia kolejowa z Rzeszowa do CPK oczywiście. Taka szybka.😂 Bo w okolicy przecież wcale lotnisk nie ma.

No i opowiada jak to będą środki inwestowane w tamtą okolicę i najlibższy jej fragment lubelszczyzny. Przypominam tylko że jeśli nawet będzie, to np produkcja koreańskich czołgów i lokowanie przemysłu strategicznego , nie jest przewidywana po wschodniej stronie Wisły. Takie są założenia w związku z obecną sytuacją..

Wszystko idzie na zachód i to Polski a nie  tylko Wisły. Tak że jakby ktoś gdzieś tym bzdurom głoszonym na spotkaniach chciał bić brawo, to lepiej niech tylko z politowaniem pokiwa głową.

Kiwanie czuprynką  z POlitowaniem to jest kunktatorskie stanowisko nie godne Polaka a tym bardziej  gościa z oficerskim patentem. Tu na zebraniach trzeba głośno krzyczeć "wy***rdalaj kaczor do swojej ojczyzny". Musimy zajmować zdecydowane stanowisko wprost proporcjonalne do zakłamania tego nam narzuconego nierządu.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Se posluchałem Prezesa co Stalowej Woli opowiada o szykowanych cuuudach

yyyy. na pewno stalowej? nie o innej woli prezes mówił??

Opublikowano
8 minut temu, many13 napisał:

Tu na zebraniach trzeba głośno krzyczeć "wy***rdalaj kaczor do swojej ojczyzny".

To k**wa do telewizora miałem to krzyczeć? Toż ja to w telewizorni oglądałem a nie na żywo, tam gdzie ględził. Jeszcze żona pomyśli że mi do cna odbiło.🤣

• Haha 1
Opublikowano

Wojną wojną a na Ukrainie bez zmian, kult ludobójców narodu polskiego kwitnie a bezczelność Ukraińców coraz większa, nawet nie dbają o pozory, organizują spotkanie z polskim ministrem w banderowskim anturażu, każdy polski minister w takiej sytuacji powinien wyjść, odmówić jakiejkolwiek pomocy, póki banderowskie szmaty nie znikną z Ukrainy. Lwów: Flaga ukraińskich nacjonalistów podczas wizyty Niedzielskiego. Czy ten pejsaty minister narzuconego nam nierządu tego nie zauważył. Niedzielski rozmawiał z personelem placówki, wisiały flagi: ukraińska, ale i czerwono-czarna, używana przez Organizację Ukraińskich Nacjonalistów.

h4pzzi23aib61iod3x2pd3ox4oputht8.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@many13 bo to duża sala jest i po jednej stronie leżą zwykli Ukraińcy a po drugiej Banderowcy. To tak na szybko stworzone wyjaśnienie,😂 

No chyba że czerwone i czarne to określenie stanu rannych. Ciężki i beznadziejny.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Mam rozumieć, że jesteś bandery stefcia sympatykiem skoro bronisz do końca nie zrozumiałej sytuacji.

2 minuty temu, mirro napisał:

@many13 bo to duża sala jest i po jednej stronie leżą zwykli Ukraińcy a po drugiej Banderowcy. To tak na szybko stworzone wyjaśnienie,😂

Opublikowano

Niewielu Polaków wie, że we wrześniu 1939 roku w agresji na Polskę przy boku wojsk niemieckich i  słowackich wzięła udział formacja wojskowa złożona z  Ukraińców.
Szkolona do wojny z Polską pod nadzorem placówki Abwehry  w Wiedniu nosiła nazwę  Ukraiński Legion płk. Romana Suszki. Faktycznie jednostką kierował mjr Dehmel. Legion Ukraiński zgrupowany w dwóch kureniach (batalionach) po trzy plutony liczących w sumie około 600 żołnierzy był przewidziany do działań dywersyjnych.

305434303_3216782878580615_1831175860310

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

Łacha drę.🤣

Kaczyński wzmacnia Złotego. 😂 Bo wzmacniać trza umić i Prezes to udowodnił.😂

Po tej wiadomości giełda nie wie czy jest sens otwierać się w poniedziałek.

trudno mnie nazwac zwolennikiem pis-u i najwyzszego prezesa jego ale on w kwestii wartosci nabywczej pln ma racje !!!!

poswiecilem sie dla was i ogladnalem dziennik telewizyjny[dla zmylki nazywany wiadomosciami] 

dozynki na jasnej gorze[ wybieram sie wkrotce] byly a my na af siedzimy.. 

tusk dopiero w 9 minucie i to raz sie pokazal. za to temat dnia zamach na walese sprzed 42 lat..dziwne -prezesa chca odwolac i tym daja sygnal ...

Opublikowano

305573378_588092129483339_61924248845601

301972828_172823711947387_10173854881223

Minister zdrowia Adam Niedzielski otworzył w czwartek w Jasionce hub medyczny przeznaczony dla Ukraińców. Czy na tych szabesgoi nie ma bata. Dlaczego nie ma żadnej reakcji jak ten nierząd pogrąża gospodarczo nie tylko naszą ojczyznę Polskę ale metodycznie czyni nas Polaków obywatelami drugiej kategorii.

FbkYsKuXwAA94Ql.jpg&fb_obo=1&utld=kresy.

Opublikowano
many13 napisał:

Mam rozumieć, że jesteś bandery stefcia sympatykiem skoro bronisz do końca nie zrozumiałej sytuacji.

2 minuty temu, mirro napisał:

Przepraszam że się wtrącam - o(hujałeś do reszty? Bierzesz pod uwagę iż można mieć na to wywalone? Mało tego. W obliczu nacierającego syfu najbardziej zagorzały ekstremista robi dokładnie to samo co jego brother in arms - stara się przetrwać.

A. To już mirro ogarnął...

Co do owego przeliczenia to przy obecnej inflacji lepiej niech będzie to 4,50...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v