Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

wlaczcie tv republika tam mul bredzi o reparacja, jeszcze 5 lat i niemcy zaczna nam placic w ratach reparacje..

kto obliczyl ze na lebka wychodzi prawie 200 tysiecy, co z tgaka fura kasy bedziemy robic ??

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertb napisał:

W Czechosłowacji po 89 roku prezydentem był inteligent, u nas gość po zawodówce. U nich po 89 roku nie było durnia który studził gospodarkę i wyprzedawał wszystko za granice. Te subtelne różnice sprawiają że Polacy nie mają już ochoty strajkować bo z reguły jest gorzej niż było przed strajkiem. 

Z krajów post komunistycznych to Polska jest najmniej wyprzedana , mamy najwiekszy udział W  pkb wytworzonego przez firmy z polskim kapitałem wsród tychze krajów , zachodni kapitał jak kupował firme to przeprowadzał restrukturyzacje , zwolnił nierobów i utrzymał produkcje , polak jak kupił wyprzedał sprzet na złom i słuch po nim zaginał , gdyby w FSO ursusa zainwestował zagraniczny podmiot to by przynajmniej troche miejsc pracy utrzymał  np . new holand w płocku , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Tak  za Niemców  uważali  i  dlatego  wypędzili  z własnych gospodarstw  żeby  zasiedlić  Niemcami    widać  że pusto  w głowie  masz.  ale  co  się  dziwić  potomkowi  mongołów   przywiezionych  na  Ruskich  tankach  :D  :D  :D  

Zwykły Niemiec jesteś taki jak Tuk i cię to boli xDxDxD 

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Chciałem się odnieś do postu @many13 a tu znikł. Albo raczej został zniknięty na korzyść obrazka.😂 Totalna inwigilacja?🤣

Sory ale swój tekst uznałem za totalne dno i skasowałem - w lesie susza - zero grzyba nawet betki nie ma.

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, many13 napisał:

Sory ale swój tekst uznałem za totalne dno i skasowałem

W pewnym sensie miał rację bytu. I nawet nasunęło mi sie skojarzenie. Tylko było dosyć ryzykowne i musiałbym pewną świętość zmieszać z błotem.😂

Opublikowano
2 minuty temu, many13 napisał:

Nie ma co siedzieć przy compie - jade na dozynki kontakt z ludżmi dobrze wpływa na psychikę a to cały czas pod lasem i tylko wiewiórki.

O to, to i ja zara jadę na powiatowe...👍

Opublikowano
dysydent napisał:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Erdogan-grozi-Grecji-kiedy-nadejdzie-czas-zrobimy-to-co-konieczne-8400232.html kto wie czy właśnie tam się nie rodzi podobna zaraza która z Niemców sto lat temu zrobiła potwory.

To już dawno urodzone dysydent. Nasze podwórko obrało kierunki na podobnego zajoba. Jednakowoż z racji niewystarczającego wroga istnieje zagrożenie wewnętrznej radosnej napier...lanki. W chwili obecnej wieszczy się stado upadłości i mam wrażenie, że tumany nacjonalizatory zacierają łapy. Czternasta emerytura jest chyba tylko po to aby ją wpłacić na wungel albo gazz...

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

winowajcy a przypadkowi przechodnie co z kolei z tych przechodniów czyni potwory kiedy w słusznym poczuciu niesprawiedliwości sami zaczynają się przed takim postrzeganiem sprawiedliwości bronić.

o to to.

Many chyba nie czuje, że się upodabnia do owych.

Opublikowano
nie napisał:

"To symbol wartości, które wyznajemy i którymi będziemy się kierować, transformując Teatr Dramatyczny w feministyczną instytucję kultury – mówiła jego nowa dyrektorka, Monika Stępka."

"Panie i panowie, oto nowoczesny feminizm i jego nowy złoty cielec: c*pa."

zostawię to bez komentarza

Mi to nie wygląda ale skoro tak twierdzisz... Zresztą - nie lubisz ?

• Haha 1
Opublikowano
48 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Zwykły Niemiec jesteś taki jak Tuk i cię to boli xDxDxD 

Dla bezrozumnego  mongoła  mogę i być niemcem  :P  :P  :P   Wy  żyjecie  w swoim mongolskim świecie  także  :D  :D  :D  

@hubertuss   Czemu  u  niemca  inflacja  rośnie  w sierpniu  przecież     cały  lipiec  pisałeś   że   unich  maleje  a u  nas rośnie    :D  :D  :D  

FbuUs9sXkAEAU4H?format=jpg&name=small

Opublikowano
mirro napisał:

Tureckie etykiety na pudełkach zapewniają wjazd towarów na Białoruś i dalej do Rosji. Nikt tego nawet się nie próbuje czepiać.

Na Białoruś nima tak rozbudowanych sankcji o ile mie wiadomo. Łukaszenka coś tam fiksował ale jest mocno elastyczny. Ale tam, niewiem... Turki płacą za węglowodory w lirze to wiesz.

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Dziad kościelny to służy przy mszy i idzie po ofierze u nas. 

Służba liturgiczna ołtarza do mszy służy. Ofiare wrzuca sie do koszyczka i przekazuje go dalej, A do mszy słuzy nawet Rektor Uniwersytetu Przyrodniczego. Żadnego dziadowania nie ma.😂

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

On pyta czy byłeś w kościele. Dziady kościelne stoją pod kościołem. Do kościoła nie wlezą.😂

czasy się pozmieniały i po to właśnie się pchają do tego kościoła by przestać być dziadem
oj jak wielu to się nawet udało, teraz zaczynają aspirować na panów i to już raczej prędzej ich spowrotem na dziady wyprowadzi niż ktokolwiek takie panowanie przetrz... zniesie

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v