Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

01.png

Cena energii elektrycznej w Niemczech (kontrakty z terminem dostawy za rok) spadła w ciągu 2 dni niemal o połowę z 1050 € za MWh do 545 € dziś.

ładnie się bawią 

• Haha 2
Opublikowano

Jesień przyszła. Poczekej, poczekej z tem siarkazmem.

mirro napisał:

Eeeee tam, raczej jakiś funkcjonariusz, może oficer polityczny.😂

funkcjonariusz - oni jeszcze noszą klamki na szelkach.

• Haha 1
Opublikowano

3 godziny temu, DTaras napisał:

Idzie o brak paliwa ale jest i drugi aspekt - Ty masz prund z elektrowni czy z jakiegoś miejskiego GPZeta? Bo w moim przekonaniu elektrownia robi zasilanie w okolicach 400 ale kV a nie V... Awarie z przeciążenia będą się działy na liniach do 1,5 kV kolego i taki płonący transformator też widać z daleka...

Tak przy okazji - energetycy mogą ograniczyć moc przez zdjęcie napięcia do 200 V. Komórki naładujesz, laptop i telewizor zadziała, boiler nagrzeje ale indukcja, klima i pompa ciepła wypierdzieli Ci kwita o urlop z komunikatem błędu ..

do elektrowni  braknie predzej wody we wisle niz wegla.

ja to mam prad z drugiej strony czyli ze slaska, srednie napiecie idzie z sasiedniej gminy,tam jest duza transformatownia .to tez gora 50 km

2 godziny temu, mirro napisał:

Eeeee tam, raczej jakiś funkcjonariusz, może oficer polityczny.😂

toz to nasz marecek farmerek😂

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

toz to nasz marecek farmerek😂

Eeeeee ten to musiałby mieć jakiś pojemnik na materiały propagandowe.😂

2 godziny temu, nie napisał:

Cena energii elektrycznej w Niemczech (kontrakty z terminem dostawy za rok) spadła w ciągu 2 dni niemal o połowę z 1050 € za MWh do 545 € dziś.

ładnie się bawią 

Pewnie nasi o tym wiedzieli i proponują nam energię w podobnej cenie.😂 Taniej nie zrobią, bo Niemcy wykupią.🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Eeeeee ten to musiałby mieć jakiś pojemnik na materiały propagandowe.😂

Pewnie nasi o tym wiedzieli i proponują nam energię w podobnej cenie.😂 Taniej nie zrobią, bo Niemcy wykupią.🤣

A jak to jest - jest możliwość zakupu germańskiej energii?

11 minut temu, racyl napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „PiS DROŻYZNA INFLACJA W SIERPNIU 16,1% 6 Żródło: GUS”

Widzisz, przygotowujesz truskawki do zimy, a ich cena na przyszły sezon już rośnie🤣

Opublikowano

Śwagier właśnie rwie. 100% zyebsł mu grad 2 tyg temu. 0,4 dostaje. Na skupie 0,35

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

jednak rano chodzą do pracy ty od rana na forum wniosek za węgielek 500 żyć nie umierać 

Człowiek ograniczony nigdy nie zrozumie ze można wykonywać więcej jak jedną czynność na raz. Jak to dla ciebie niemozliwe do ogarnięcia to znaczy że nalezysz do tej grupy.

Opublikowano
DTaras napisał:

jacus napisał:

romus -czasami nie ogarnia,kopalnia,pole internet..

miales zdjecia karmnikow dla swin na poprzednim koncie ?? a teraz swin nie masz i tyle...

8 godzin temu, DTaras napisał:

Foto można, czemu nie. Pod warunkiem że się z 95% dotacji na to skręci. Mirro - tak szacuję - na same mroźnie potrzebuje 500kW a jeszcze trzeba zamrozić... To by musiał obkleić panelami hale plus ze dwa hektary pola.

Siora jest pewna, że chce pompę? Myślałem, że se odpuściła... Teraz to w komplecie z agregatem już chyba.

chyba bedzie chwilowo musiala-nie ma pompy i nie wiadomo kiedy bedzie..

u nas jest o tyle lepiej ze kominy elektrowni skawina z okna widzac, linie sa zmodernizowane, lasow bardzo malo lub brak-wiec i co lini nie ma niszczyc, odleglosc z 10 km a 100 czy 200 robi roznice.

Idzie o brak paliwa ale jest i drugi aspekt - Ty masz prund z elektrowni czy z jakiegoś miejskiego GPZeta? Bo w moim przekonaniu elektrownia robi zasilanie w okolicach 400 ale kV a nie V... Awarie z przeciążenia będą się działy na liniach do 1,5 kV kolego i taki płonący transformator też widać z daleka...

Tak przy okazji - energetycy mogą ograniczyć moc przez zdjęcie napięcia do 200 V. Komórki naładujesz, laptop i telewizor zadziała, boiler nagrzeje ale indukcja, klima i pompa ciepła wypierdzieli Ci kwita o urlop z komunikatem błędu ..

Raczej ok 6.3kV wychodzi z elektrowni

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Agrest napisał:

Widzisz, przygotowujesz truskawki do zimy, a ich cena na przyszły sezon już rośnie🤣

Można by powiedzieć chłop śpi a mu drożeje. 😄

main_01to_takie_proste_ny_sekcja.jpg

main_06mia_o_by_patriotycznie_a_wysz_o_jak_zawsze_ny_sekcja.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Agrest napisał:

Jest bo to jeden system. Są pewne ograniczenia techniczne no i Pani Rzeczkowska musi wziąć na tacę za to.

Dragon36 napisał:

Raczej ok 6.3kV wychodzi z elektrowni

Ze prądnicy... z elektrowni raczej nie e.

Agrest napisał:

Śwagier właśnie rwie. 100% zyebsł mu grad 2 tyg temu. 0,4 dostaje. Na skupie 0,35

Grad? Nooo to czeba szczelbę szykować....

Opublikowano

no dobra. widział kto fałszywca Załusa z widłami Romanem zwanym? doczekam się przeprosin, bądź wyjaśnienia bredni?

Opublikowano

a napisał że kłamie. tylko nie napisał o czym.

patolog , nie patolog. jakiś honor mógł by mieć obszczymór.

Opublikowano
39 minut temu, Pafnucy napisał:

no dobra. widział kto fałszywca Załusa z widłami Romanem zwanym? doczekam się przeprosin, bądź wyjaśnienia bredni?

Prędzej ten zełus z widłami wbije Ci w "D" widły niż przeprosi. 

Szłyszeli niusa?

Ponoć Długopis Duda szykuje emerytom 15 emerytury. 🤯

Opublikowano
44 minuty temu, Pafnucy napisał:

patolog , nie patolog. jakiś honor mógł by mieć obszczymór.

Honor u patusa i to jeszcze PISowca ?

Chyba raczysz żartować. 🤔🤨

Opublikowano
11 godzin temu, agromatik napisał:

zadbaj o ekologię i przestań je zużywać 

jedyny jaki sposób jaki mogę zadbać to nasrać pod drzewem znasz jakiś lepszy ?

11 godzin temu, hubertuss napisał:

Długi po to pikuś przy tym co narobił pis pomimo dodruku pieniędzy. Tylko dowiesz się o tym po zmianie władzy.

opozycja jest tak głupia ze nie może nic odkryć ?

9 godzin temu, agromatik napisał:

Ten w szeleczkach to pewno ze straży narodowej bzdzinkiewicza.

kolegów nie poznajesz przecie to rodzina 

10 godzin temu, agromatik napisał:

Zapomniałem! ostatnio udało mi się naprawić światło w piwnicy. Wkręciłem drugą żarówkę i nie uwierzysz ... zaczęła świecić🤣

gratuluje szczyt marzeń 

3 godziny temu, Ulman napisał:

Człowiek ograniczony nigdy nie zrozumie ze można wykonywać więcej jak jedną czynność na raz.

czyli jednak przebolałeś ze można pracować jak ja 

3 godziny temu, Ulman napisał:

Jak to dla ciebie niemozliwe do ogarnięcia to znaczy że nalezysz do tej grupy.

nie podawaj się oby tak dalej 

19 minut temu, PRIMO napisał:

Prędzej ten zełus z widłami wbije Ci w "D" widły niż przeprosi. 

ooo to jest piękne 

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

dobra wyjaśniam .....  chyba wszystko zostało napisane ?

22 godziny temu, jacus napisał:

na starym koncie mogl miec swinie-

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał:

twoje basnie to chyba po nawachaniu sie smrodu onuc 🤣..

z nieróbstwa się przewraca leży i mu sypią kasa ,uderzyła mu do głowy  dzieci adoptował córki ożenił z menelami  konkubinę przyprowadził i zoną separacji dodatek węglowy to jebnie aż system bankowy 

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i na świeżym powietrzu

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v