Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

PGG planuje otwarcie 20 punktów odbioru w całej Polsce, zarząd JSW zastanawia się nad wprowadzeniem dwuzmianowej sprzedaży. Polacy w obawie przed brakiem węgla i wysokimi cenami ruszyli na wielkie zakupy. sr** taśma cukier a teraz węgiel 

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Gdzie i ile jest poukrywane dowiesz się po zmianie władzy. A spłacać to będą jeszcze twoje wnuki jak po Gierku. Tylko teraz długów więcej.

dostali ludzie za co jebały długi rudy i spółka ? 

4 godziny temu, Pafnucy napisał:

słuchaj,. czy zechciał byś napisać dokładniej o co chodzi?

i czy zgodzisz się publicznie mnie przeprosić jeśli udowodnię że bezpodstawnie napisałeś że kłamię?

sprawdź galerie przez zetorki 12

Opublikowano

romus nie pij o tej porze-a najlepiej o zadnej🤣..

co z tego ze otworza -jesli tam bedzie przywozony wegiel ktory ktos sam sobie kupi na lotto-pgg ...

na starym koncie mogl miec swinie-bo jeszcze asf wtedy nie szalalo, gdy do nas dojdzie to nie bedzie wesolo. wszystkie zboza paszowe sprzedalem na tuczarnie.

Opublikowano
Agrest napisał:

7 godzin temu, mirro napisał:

@Agrest Pytałeś co myślę na temat przyszłego roku. PGE właśnie zaproponowało w umowie na przyszły rok w cenie 2600 PLN za megawatogodzinę. W tym roku było 650 PLN .😂 To kto będzie mroził przy tych cenach.

Tak sobie pomyślałem wówczas zadając pytanie , że porzeczkę czarną to kupili na dwa lata🤣

Fotowoltaiką się posiłkujesz?

U mnie właściciel zakładu w tym roku postawił pokaźną farmę. Dostawców umawia od samego świtu by wykorzystać jak najwięcej z autokonsumpcji.

Foto można, czemu nie. Pod warunkiem że się z 95% dotacji na to skręci. Mirro - tak szacuję - na same mroźnie potrzebuje 500kW a jeszcze trzeba zamrozić... To by musiał obkleić panelami hale plus ze dwa hektary pola.

jacus napisał:

i tysiac stron pyklo -jak i kolejne 3 tony groszku, teraz dla siostry mam kupowac ,bo stracila nadzieje ze pompe ciepla do zimy zamontuje, kolejkina nie sa jak po wegiel..

za komuny to ojciec w lesie drzewo wyciagal -wiec jesli nie bylo wegla to bylo drewno. praktycznie za darmo. nieraz 30 wozow trzebiezy sie przywiozlo,dla calej rodziny ..

Siora jest pewna, że chce pompę? Myślałem, że se odpuściła... Teraz to w komplecie z agregatem już chyba.

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

sprawdź galerie przez zetorki 12

a dokładniej? gdzie kłamstwo Zełusie? :D

Opublikowano

Roman zyje w klamstwie i mu się wydaje ze wszyscy tak żyją i np oszukują sie ze są prawicowcami a lewactwo az cie wylewa z postow. 

8 godzin temu, Roman176 napisał:

dobrze być nierobem prawda ? 

Popytaj na kopalni kolegow ze zwiazkow zawodowych. 

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Roman zyje w klamstwie i mu się wydaje ze wszyscy tak żyją

ale zarzuca innym i pies we co ma na mysli.

Opublikowano (edytowane)

9 godzin temu, Roman176 napisał:

dostali ludzie za co jebały długi rudy i spółka ? 

Weź ty coś z sensem napisz. Bo nawet nie wiadomo jak do tego się odnieść.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

romus -czasami nie ogarnia,kopalnia,pole internet..

miales zdjecia karmnikow dla swin na poprzednim koncie ?? a teraz swin nie masz i tyle...

8 godzin temu, DTaras napisał:

Foto można, czemu nie. Pod warunkiem że się z 95% dotacji na to skręci. Mirro - tak szacuję - na same mroźnie potrzebuje 500kW a jeszcze trzeba zamrozić... To by musiał obkleić panelami hale plus ze dwa hektary pola.

Siora jest pewna, że chce pompę? Myślałem, że se odpuściła... Teraz to w komplecie z agregatem już chyba.

chyba bedzie chwilowo musiala-nie ma pompy i nie wiadomo kiedy bedzie..

u nas jest o tyle lepiej ze kominy elektrowni skawina z okna widzac, linie sa zmodernizowane, lasow bardzo malo lub brak-wiec i co lini nie ma niszczyc, odleglosc z 10 km a 100 czy 200 robi roznice.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Popytaj na kopalni kolegow ze zwiazkow zawodowych. 

jednak rano chodzą do pracy ty od rana na forum wniosek za węgielek 500 żyć nie umierać 

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Weź ty coś z sensem napisz. Bo nawet nie wiadomo jak do tego się odnieść.

ciezko ci odpowiedzieć za platforma takich długów narobiła 400mld z prywatyzacji 300mld ofe i jeszcze takie długi po nich zostały pytam za co ? prosciej nie idzie chyba ze jesteś głupkiem zaślepionym 

1 godzinę temu, agromatik napisał:

a widziałeś żeby osioł śpiewał

prościej idioto można ?

1 godzinę temu, jacus napisał:

miales zdjecia karmnikow dla swin na poprzednim koncie ?? a teraz swin nie masz i tyle...

dokładnie i tam był opis ...............  

jacek chyba najbardziej z was jest opanowany i dodatkowo dobrą ma pamięć 

1 godzinę temu, jacus napisał:

tyle na głowie i jeszcze taka pamięć 

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

ciezko ci odpowiedzieć za platforma takich długów narobiła 400mld z prywatyzacji 300mld ofe i jeszcze takie długi po nich zostały pytam za co ? prosciej nie idzie chyba ze jesteś głupkiem zaślepionym 

Długi po to pikuś przy tym co narobił pis pomimo dodruku pieniędzy. Tylko dowiesz się o tym po zmianie władzy.

Opublikowano
jacus napisał:

8 godzin temu, DTaras napisał:

chyba bedzie chwilowo musiala-nie ma pompy i nie wiadomo kiedy bedzie..

u nas jest o tyle lepiej ze kominy elektrowni skawina z okna widzac, linie sa zmodernizowane, lasow bardzo malo lub brak-wiec i co lini nie ma niszczyc, odleglosc z 10 km a 100 czy 200 robi roznice.

Idzie o brak paliwa ale jest i drugi aspekt - Ty masz prund z elektrowni czy z jakiegoś miejskiego GPZeta? Bo w moim przekonaniu elektrownia robi zasilanie w okolicach 400 ale kV a nie V... Awarie z przeciążenia będą się działy na liniach do 1,5 kV kolego i taki płonący transformator też widać z daleka...

Tak przy okazji - energetycy mogą ograniczyć moc przez zdjęcie napięcia do 200 V. Komórki naładujesz, laptop i telewizor zadziała, boiler nagrzeje ale indukcja, klima i pompa ciepła wypierdzieli Ci kwita o urlop z komunikatem błędu ..

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

a ty w gule coś umiesz ?  

Zapomniałem! ostatnio udało mi się naprawić światło w piwnicy. Wkręciłem drugą żarówkę i nie uwierzysz ... zaczęła świecić🤣

Edytowane przez agromatik
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v