Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Dublin napisał:

Pan  Prezes Jarosław Kaczyński cały czas liderem zaufania społecznego Polaków czego odzwierciedleniem najnowszy sondaż. 

IMG_20221217_204913.jpg

I po co te kłamstwa upowszechniasz?

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Dublin napisał:

Pan  Prezes Jarosław Kaczyński cały czas liderem zaufania społecznego Polaków czego odzwierciedleniem najnowszy sondaż. 

IMG_20221217_204913.jpg

Wypad z tą mordą, daj ludziom spokojnie patrzeć na af🤦‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Przecież już nawet Onet napisał, o co chodzi - chodzi o przymus nałożenia nowych podatków, między innymi na pojazdy spalinowe i wielu innych, których nasz kraj nie chce. Damy wam pieniądze, które później z wielokrotną nadwyżką oddacie do budżetu UE w postaci danin, na które musicie się zgodzić, jak chcecie pieniądze.

Nie wiem, czy w tej chwili nie jest lepszym rozwiązaniem całkowita rezygnacja z tych pieniędzy i stopniowe wycofanie się z UE

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Słyszeliście chleb po NR ma być po 12- 15 zł sejm nie zgodził się na poprawkę senatu na zamrożenie cen energii i gazu dla piekarni i tu stało się źle bo ludzie ceny paliw jakoś przełknęli ale z chlebem to nie przejdzie , to gwóźdź do trumny PISu będzie .

Bardzo dobrze bo, że się nie zgodził bo te wszystkie zero vaty i zamrożenia nabijają kieszenie koncernom które traktują to jak swoje i nie obniżają cen co pokazały ceny np.paliw płynnych na stacjach i innych nośników energii, o których pisał niedawno chłopek o niku Primo, że unia nie zmusza do takiego vatu. Dlatego Pan Jarosław Prezes wychodząc na przeciw naszym oczekiwaniom zmienił strategie i te pieniądze da nam do ręki w postaci zasiłków i my za to kupimy jeszcze więcej nośników niż do tej pory. A jak stacje nie obniżą cen to pójdziemy do innych stacji z 13 emeryturą i tam kupimy zakupy.

Opublikowano
6 minut temu, Dublin napisał:

Bardzo dobrze bo, że się nie zgodził bo te wszystkie zero vaty i zamrożenia nabijają kieszenie koncernom które traktują to jak swoje i nie obniżają cen co pokazały ceny np.paliw płynnych na stacjach i innych nośników energii, o których pisał niedawno chłopek o niku Primo, że unia nie zmusza do takiego vatu. Dlatego Pan Jarosław Prezes wychodząc na przeciw naszym oczekiwaniom zmienił strategie i te pieniądze da nam do ręki w postaci zasiłków i my za to kupimy jeszcze więcej nośników niż do tej pory. A jak stacje nie obniżą cen to pójdziemy do innych stacji z 13 emeryturą i tam kupimy zakupy.

Czyli jak podniosą vat to produkty nie zdrożeją a podatki popłyna do budzetu? To może niech opodatkują wszystko 100%? Kasy do budzetu poszłoby w ciul a ceny by się nie zmieniły. Nawet reparacji byśmy nie musieli mieć zeby być najbogatszym krajem europy

Opublikowano

Stacje paliw i innych nośników nas okradają i Pana Prezesa, bo gdy Pan Prezes Jarosław Kaczyński obniży vat do zera to one obniżą ceny kilka groszy, a potem w ciągu kilku dni wyrównają do poprzedniego poziomu , a kiedy ten vat powraca one kolejny raz podnoszą z nawiązką i w efekcie płacimy dwa vaty jeden koncernom drugi państwu które wypłaca nam zasiłki na pokrycie vatu który koncerny zaanektowały państwu i nam. Do tego dochodzi jeszcze element gry politycznej i sytuacja na froncie wschodnim plus wstrzymanie pieniędzy przez eurokratów o czym poinformowało mnie w dzisiejszym wydaniu tvinfo

IMG_20221217_092936.jpg

Opublikowano

Obsrajtek to największy łupieżca. Udowodnił cenami paliw że 2+2 zawsze jest większe niż 4.  Zdolny chłop.

Opublikowano
3 minuty temu, Dublin napisał:

Stacje paliw i innych nośników nas okradają i Pana Prezesa, bo gdy Pan Prezes Jarosław Kaczyński obniży vat do zera to one obniżą ceny kilka groszy, a potem w ciągu kilku dni wyrównają do poprzedniego poziomu , a kiedy ten vat powraca one kolejny raz podnoszą z nawiązką i w efekcie płacimy dwa vaty jeden koncernom drugi państwu które wypłaca nam zasiłki na pokrycie vatu który koncerny zaanektowały państwu i nam. Do tego dochodzi jeszcze element gry politycznej i sytuacja na froncie wschodnim plus wstrzymanie pieniędzy przez eurokratów o czym poinformowało mnie w dzisiejszym wydaniu tvinfo

IMG_20221217_092936.jpg

A Orlen też nas okrada?

Opublikowano

Nie znam typa ale pewnie też jak każdy polak. Ja wiem jedno i zawsze powtarzam Pan Jarosław Kaczyński w końcu zabierze się za niego i każdego oszusta i tylko kwestią czasu jest rewaloryzacja świadczeń emerytalno rentowych uczciwie pracujących Polaków.

Opublikowano
3 minuty temu, Dublin napisał:

Nie znam typa ale pewnie też jak każdy polak. Ja wiem jedno i zawsze powtarzam Pan Jarosław Kaczyński w końcu zabierze się za niego i każdego oszusta i tylko kwestią czasu jest rewaloryzacja świadczeń emerytalno rentowych uczciwie pracujących Polaków.

Pan Jarosław Kaczyński to analfabeta ekonomiczny, zakamuflowany komunista i stara pierdoła z urojeniami i fobiami. Za nikogo sie nie weźmie bo nie ma pojecia jak działa gospodarka i biznes. Jedyne co mu dobrze wychodzi to straszenie ciemnego motłochu i kupowanie ich za ich własne pieniądze.

Opublikowano

Pan Jarosław Kaczyński jest wybitnym wizjonerem i historykiem nie czytającym z kartki. On pierwszy przewidział wojnę rusko ukraińską i wiele innych wojen i poniewczasie okazuje się, że zawsze ma rację, czego dowodem są wyniki opublikowanych przeze mnie sondaży a potem przy urnach.

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Dublin napisał:

Pan Jarosław Kaczyński jest wybitnym wizjonerem i historykiem nie czytającym z kartki. On pierwszy przewidział wojnę rusko ukraińską i wiele innych wojen i poniewczasie okazuje się, że zawsze ma rację, czego dowodem są wyniki opublikowanych przeze mnie sondaży a potem przy urnach.

Że nawiedzony?😄

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Dublin napisał:

o przepraszam ale to ten drugi Kaczyński przepowiadał :D 

1*FZfP3aYXDt06AJhB_tRiIg.gif

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

A gdzie i kiedy  ty publikowałeś sondaż?

Pan prezes Jarosłąw jest starym ciepluchem i życiową niedojdą która nie obsługuje kompa , nie umie prowadzić auta, jeszcze niedawno nie miał nawet konta w banku a nade wszystko nie umiał nawet założyć rodziny . To jest psychopata z doktoratem z marksizmu. 

Żeby gadać głupoty nie potrzeba kartki. Idź pod sklep i posłuchaj meneli. Oni też z kartki nie korzystają😆

Opublikowano

Raczej dla jaj.

Nie możliwe żeby ktoś naprawdę był tak popieprzony.😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v