Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

jak to policzyles ?? skadte miliony ??

Hipotezuje sobie. Tyle lat zaborów, wszelkich migracji itd. to się mogło nazbierać ludzi których któryś z przodków był pochodzenia bardziej wschodniego niż nasze.  

Opublikowano

nie widziales tego filmu co w necie chodzi dzisiaj 🤣

40 minut temu, Leszy napisał:

Hipotezuje sobie. Tyle lat zaborów, wszelkich migracji itd. to się mogło nazbierać ludzi których któryś z przodków był pochodzenia bardziej wschodniego niż nasze.  

z polowa polski byla pod innymi zaborami. ze wschodu co prawda na ziemie odzyskane przyjechali ale to raczej na pewno byli ukraincy i bialorusini-takich mam w dalszej rodzinie, czy litwini.

czy oni czuja jakas wiez z rosja?? tu wiekszosc ze wschodu niech sie wypowie..

zetorki-kule zostaly mi z dawnych lat..pare miesiecy chodzilem.

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

z polowa polski byla pod innymi zaborami. ze wschodu co prawda na ziemie odzyskane przyjechali ale to raczej na pewno byli ukraincy i bialorusini-takich mam w dalszej rodzinie, czy litwini.

Zaraz podpadałeś mi pod element niepewny politycznie.    :P

• Haha 1
Opublikowano

🐖

+💰

22 minuty temu, jacus napisał:

@jacus  ty tam niepierdolta bo pochodzisz z stolicy żydów

• Haha 1
Opublikowano

romus co to jest ?? swinie cebula karmisz  ??

taki ogarek tez element obcy-jacwing z dziada pradziada. roman -niemiec, sean - kaszub.. na kaszubach tez mam rodzine -pod bytowem mieszkaja.

Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał:

romus co to jest ?? swinie cebula karmisz  ??

taki ogarek tez element obcy-jacwing z dziada pradziada. roman -niemiec, sean - kaszub.. na kaszubach tez mam rodzine -pod bytowem mieszkaja.

Gdzie ja chłopie do Kaszub.

To tera już nas nie będą inne biły po pysku?  O.o

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-12-08/polska-z-najsilniejsza-armia-w-europie-w-ciagu-dekady-tak-jesli-plany-zostana-zrealizowane/?ref=aside_najnowsze

Opublikowano
13 minut temu, Roman176 napisał:

świnia + worek z kasą  

chyba kutasem 

Jesteś ordynarny...

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Roman176 napisał:

świnia + worek z kasą  

ale że co/ bo nie uważałem

PiS jakiś kolejny program społeczny wprowadza - świnia plus?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

a już wiem o co z tą świnią...

Glapiński jankesom podłożył
taki z Kurskiego ekonomista że jak rządził tvp to dopłacać trza było co rok to więcej
bidne jankesy

dobrze dobrze, i bez tego większość Polaków cięta na te dwie kasty to może szybciej zaczną pluć jawnie tym darmozjadom w oczy
https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-politycy-i-duchowni-nie-dostana-wezwania-do-wojska,nId,6460765

oto spójrz jeden z drugim elektorze poszczańców jako to Ty na mięso armatnie a oni święta i nietykalna sekta, no rasa panów wyższej kategorii, a może niższej bo półgłówki też zwolnieni ze służby po odpowiednim badaniu

a swoją drogą to jak odróżnić polityka od symulanta?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 godzin temu, gregor1284 napisał:

Ale że co, będzie te graty serwisował i obsługiwał? Jak tak , no to potęgą już byliśmy😂

8 godzin temu, dysydent napisał:

PiS jakiś kolejny program społeczny wprowadza - świnia plus?

Nie, ten program to od samego początku cyt. panią premier"Im się należy"

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

czy oni czuja jakas wiez z rosja?? tu wiekszosc ze wschodu niech sie wypowie..

Raczej nie, jednak jak kto się zacznie bawić w odszukiwanie przodków to zawsze jakieś multikulti wychodzi. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v