Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, agromatik napisał:

miesiąc wstawiania, toż to łapy się będą trząść po tym i zgaga przez pół roku

Co ty powiadasz ,  byłem w rezerwie 2 razy piło się co dnia w Dęblinie twierdza piękna rezerw wódy nie brakowało , kto idzie do rezerwy  pamiętać kasy trzeba  brać minimum 1000 zł .

Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

Abyś nikogo granatem nie podrzucił ani postrzelił na strzelaniu to reszta będzie zadowoleni że odbył i poszedł.

Albo znajdzie kolegów w zaopatrzeniu...

Zawsze można ich siłą wziąść 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Polski rząd przywraca VAT na gaz bo - jak oświadcza - komisja europejska zmusza

pierwsze co mi przyszło to pytanie - a od kiedy to Wy tak skrzętnie wykonujecie polecenia Brukseli?

co ciekawsze KE się wypiera jakoby cokolwiek miała nakazywać czyli do tego wszystkiego jeszcze ktoś tu łże no i tu pewnie aby wskazać kto jednego palca było by mało

czyli jakiś poziom kultury zachowany bo niekulturalnie palcem wskazywać no ale już dwoma... :P

Większość rzeczy o których ludzie u nas myślą, że to wymysł Unii, to jest rzeczywiście wesoła twórczość naszych decydentów. Unia to dla nich zawsze dobry straszak i dobre alibi. 

Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

ciekawe jak by nazywał sie szpieg amerykański w Polsce 😅  , czy też został by okrzykniety mianem ,, szpieg ''

a myslisz ze ich nie ma ?? 

3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Bo ja jestem strasznie groźny i narwany 😂

bohater w necie piz*a w swiecie- moze z najmanem bys w mma powalczyl 😂.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

a niektórzy to chodzące tarcze strzelnicze same wołające - strzel we mnie, jestem niezniszczalny/a
na takich wymyślono snajperów

no szpiedzy to iście matematyczna odwrotność takowych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

Tak z tubylców - ale rosyjskiego pochodzenia zostali w Polsce jest ich tysiące ich dzieci i wnuku ale nadal , są to Rosjanie .

Ja bym powiedział, że miliony(jakby liczyć wszystkich co mają chociaż jakiś mały ułamek), ale nawet nie wiedzą o tym. Ci co mają oficjalne pochodzenie rosyjskie to marny materiał na współpracowników. Takich służby zazwyczaj mają zawczasu na celowniku. 

Opublikowano (edytowane)

problem że w tych służbach takich najwięcej
zawód przechodzi z rodziców na dzieci a przecież za komuny kto był ruskim pod..erdalaczem jak nie tacy... ich dzieci teraz... podobnie jak z pokomunistycznym uwłaszczeniem przede wszystkim partyjnych aparatczyków a obecna "magnateria" to spadkobiercy tamtych w tym i w PiSie
nie posprzątaliśmy kraju od razu to nie posprzątamy już nigdy

choć tak uczciwie - to nie wiem czy coś takiego gdzie- i kiedy-kolwiek jest możliwe

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

problem że w tych służbach takich najwięcej
zawód przechodzi z rodziców na dzieci a przecież za komuny kto był ruskim pod..erdalaczem jak nie tacy... ich dzieci teraz... podobnie jak z pokomunistycznym uwłaszczeniem przede wszystkim partyjnych aparatczyków
nie posprzątaliśmy kraju od razu to nie posprzątamy już nigdy

cześći z nich daliśmy zarządzać krajem 🤫

Opublikowano
9 minut temu, HF86 napisał:

cześći z nich daliśmy zarządzać krajem 🤫

sami sobie wzięli bo najbliżej stali, tak zwani "my" byliśmy bezsilni i nadal jesteśmy w tej bezsilności utzymywani choćby coraz skuteczniejszą likwidacją tych zaczątków społeczeństwa obywatelskiego jakie im się wymkło w tamtym bałaganie i zaczęło oddolnie kiełkować.

pisaliście wcześniej o niechęci do armii i tego teraz a'la pospolitego ruszenia.
U wielu niechęć do skoszarowania to nie "kalesoniarstwo" co obrzydzenie czego i kogo zostaną zmuszeni bronić no i dalsza militaryzacja zinstytucjonalizowana - pzeciwieństwo powszechnego cywilnego dostępu do broni ale nie takiego teoretycznego to tylko kolejny etap odpodmiotowienia obywatela na rzecz zbiorowości.
nad zbiorowością stoi kacyk i cały dwór a reszta nadal nie ma szans nic z samowolą kacyka zrobić bo wzajem siebie pilnuje pogubiona kto swój a kto wróg gdy ciągle się krzyczy że wszyscy to wrogowie.

nie widzę ratunku dla Polski aby się wyrwać z tych standardów a dlaczego to może przy innej okazji jak i już nie raz pisałem wcześniej wspomnę tylko efekt selekcji pozytywnej emigracji, najlepsi zostali wyeliminowani na zewnątrz

na razie trza się do śnieżycy przygotować gdyby się prognozy miały sprawdzić bo ma być z wiatrem a takie coś pcha śnieg przez wszystkie dziury to łaże i wyszukuję co by tu jeszcze zatkać
jakkolwiek to zabrzmi

Opublikowano
26 minut temu, dysydent napisał:

pisaliście wcześniej o niechęci do armii i tego teraz a'la pospolitego ruszenia.
U wielu niechęć do skoszarowania to nie "kalesoniarstwo" co obrzydzenie czego i kogo zostaną zmuszeni bronić

Sąsiad, starszy odemnie, opowiadał jak niedawno był na takim spędzie. Wypadł taki dwudziestoparolatek z czymś więcej na pagonie i zaczyna spędzać  takich dziadków i ustawiać w szeregu. Stworzyli coś na ten kształt, sterczą oni i ich brzuszyska, a ten podskakuje i drze ryja że się za nich weźmie i go popamiętają. Szereg w śmiech, a  jeden z nich się odzywa "Synku ty nas co najwyżej możesz prosić". Walczył z nimi chyba ze dwa dni, potem prosił😂.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, agromatik napisał:

Sąsiad, starszy odemnie, opowiadał jak niedawno był na takim spędzie. Wypadł taki dwudziestoparolatek z czymś więcej na pagonie i zaczyna spędzać  takich dziadków i ustawiać w szeregu. Stworzyli coś na ten kształt, sterczą oni i ich brzuszyska, a ten podskakuje i drze ryja że się za nich weźmie i go popamiętają. Szereg w śmiech, a  jeden z nich się odzywa "Synku ty nas co najwyżej możesz prosić". Walczył z nimi chyba ze dwa dni, potem prosił😂.

Szwagier był  ze dwa lata temu w Drawsku, to mówił, że pełna kultura i jeszcze im % przywozili i to otwarcie, bez żadnego owijania w bawełnę. ;) 

Opublikowano (edytowane)

Ukrainka napadła na bank w Polsce i miała duże szczęście że kula trafiła ją w rękę bo powinna .....
żeby mi na drugi raz celniej było ;) Seniorkę na szkolenie, proszę no i  doposażyć we właściwsze "kule".
no!

https://wydarzenia.interia.pl/podkarpackie/news-seniorka-udaremnila-napad-na-bank-w-ruch-poszla-kula-ortoped,nId,6460348

Oczywiście seniorkę na instruktora
a coście myśleli?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, agromatik napisał:

Zawsze tak było. Dlatego rezerwą powinni dowodzić oficerowie rezerwy.😂 Przy ćwiczeniach skadrowanych pododdziałów trza zachować maksimum spokoju. Dystans i szacunek dla ludzi którzy stawiają się na wezwanie. No i raz dane słowo nie może być złamane. Inaczej nic nie zdziałasz. A młodym czasem trza to wytłumaczyć, tylko że czasem nie ma kto.😂

Opublikowano
6 godzin temu, agromatik napisał:

"Choć rząd tłumaczy, że jest to podyktowane stanowiskiem Komisji Europejskiej, to rzeczywistość jest nieco inna: Bruksela dopuszcza, aby kraje członkowskie mogły obniżyć stawkę nawet do 5 proc. Polski rząd tego jednak nie zrobi. Dlaczego? Może chodzić o wzrost wpływów budżetowych w roku wyborczym"

Salceson wyborczy kosztuje a najlepszym sposobem jest aby obdarowany sam zafundował sobie darowiznę😂

2 tygodnie pewne partie przegłosowały w eurokołchozie ze nie chcą ... siedzą dzisiaj cicho a pisałem 2 tygodnie temu co opublikował poseł konfederacjo bosak 

wierzysz jeszcze ze za łopozycji bd lepiej dla nich tylko ważne koryto 

przeciw było pis i konfederacja 😆

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

wierzysz jeszcze ze za łopozycji bd lepiej

to co proponujesz?

Opublikowano
7 godzin temu, Leszy napisał:

Ja bym powiedział, że miliony(jakby liczyć wszystkich co mają chociaż jakiś mały ułamek), ale nawet nie wiedzą o tym. Ci co mają oficjalne pochodzenie rosyjskie to marny materiał na współpracowników. Takich służby zazwyczaj mają zawczasu na celowniku. 

jak to policzyles ?? skadte miliony ??

4 godziny temu, dysydent napisał:

Ukrainka napadła na bank w Polsce i miała duże szczęście że kula trafiła ją w rękę bo powinna .....
żeby mi na drugi raz celniej było ;) Seniorkę na szkolenie, proszę no i  doposażyć we właściwsze "kule".
no!

https://wydarzenia.interia.pl/podkarpackie/news-seniorka-udaremnila-napad-na-bank-w-ruch-poszla-kula-ortoped,nId,6460348

Oczywiście seniorkę na instruktora
a coście myśleli?

uwaga !! ja tez posiadam kule 🤣🤣

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

ja tez posiadam kule 

co se w noge zrobiłeś? 😟

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v