Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

To rozdawanie to jest tylko rozdmuchane medialnie 😁😁😁

Więc o zabieraniu nie może być mowy🤭

Tyle przekonywali że dają, że wreszcie uwierzyłem iż faktycznie ludziom dają. Bo ja ludziom nie zazdroszczę że dostajom. i cieszem sie ich radościom.😂

Opublikowano
2 minuty temu, agromatik napisał:

A jak tu starszej osobie w kulturalny sposób powiedzieć że zapeiprza 😂

trybunał uznał że aborcja jest nielegalna 😂

Dlatego płody rolne🤭

Przed chwilą, HF86 napisał:

jakto, toto nie każdy dostanie 🤔

a już na kreskę biorą w oczekiwaniu na wpłatę susiowego 🤭

Wejdź w suszę, Rysiek na pis psioczy bo mu 10tys przepadnie. Nie ma faktur🤣

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

i jeszcze : "kradno jak wszystkie przed nimi, ale troche się dzielo"

a toto hasło zaciętych pisiorkow. 

przedstawisz im 10 argumentów niepodważalnych, a oni kończą rozmowę tym tekstem 🤣

Opublikowano

Przez dwa lata wprowadzano w życie "wystarczy nie kraść" - zreformowano służby skarbowe, uszczelniono podatki i kontrole, to wystarczyło na pierwszą kadencję, aby załatać budżet

teraz też nie byłoby źle, ale ktoś się przeliczył z tą pomocą Ukrainie i teraz jest cienko

znajdzie się chłopiec do bicia, dziś głowne tematy w mediach to VAT 23% i ON po 10zł oraz narzekanie, że Orlen produkuje zbyt drogie paliwo, najdrożej w Unii

tak ciężko to ze sobą powiązać ??

Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

Ja nie byłbym takim optymistą

Na optymistów dołożą dodatkowy podatek.

Pesymistom zaproponują program sznur +

🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Dlatego płody rolne🤭

Wejdź w suszę, Rysiek na pis psioczy bo mu 10tys przepadnie. Nie ma faktur🤣

to na wieczór sobie zostawię na rozweselenie lektura będzie 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

i ON po 10zł oraz narzekanie, że Orlen produkuje zbyt drogie paliwo, najdrożej w Unii

Ale Orlen potęgą jest i basta, Tylko bez własnych złóż.😂

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

dziś głowne tematy w mediach to VAT 23% i ON po 10zł oraz narzekanie, że Orlen produkuje zbyt drogie paliwo, najdrożej w Unii

Ja stawiam na propagandę sukcesu i retoryke że Orlen rezygnuje z zysku aby cena paliwa z VAT pozostała na dotychczasowym poziomie

2 minuty temu, Agrest napisał:

Na optymistów dołożą dodatkowy podatek.

Pesymistom zaproponują program sznur +

🤣

Także za dopłatą 😜

Opublikowano

Kużwa mać. Ruscy nie mogą doliczyć  się czterech brygad co wysłali do walki w okolice Chersonia. Ponoć jakieś niedobitki zapieprzają z lacza w kierunku granicy.

Opublikowano

aż se chyba wieczorem tvp info pooglądam. 

od jakiegoś czasu jako kabaret to idzie, albo ta niezależna debata "minęła 20" czy jak. 

kiedyś powinna być "jak minęło 20 lat w pierdlu 🤣

Opublikowano
galan99 napisał:

Wróci Rudy i będzie , kraj w ruinie .

Rudy kasy skąd ma nabrać , będzie okładał podatkami , ludziom to się nie spodoba .

Kraj w ruinie jest teraz

mirro napisał:

A widzisz. Czyli PO tak namotało, że odkręcenie tego dwa lata PiSowi zajęło. A przez te dwa lata to oni realizowali doktrynę "wystarczy nie kraść", ale ta nudna była.🤣

Jak nie kraść? A ta deweloperka "wesoła" czy jak to tam się nazywało co miało szacher-macher z samym prezesem? Po prostu na początku ciągnęli ci na wyższych stołkach potem tez ci na niższych, a teraz kradnie kto żywy i ciepły.

Opublikowano
38 minut temu, jahooo napisał:

myślisz, że Jaro wypuścił z ręki swoje teczki ??

37 minut temu, mirro napisał:

A zostały te oryginalne teczki jeszcze?😂

Kwity są zbierane na bieżąco bo każdy grzeszy na bieżąco i o te teczki chodzi a nie o esbeckie.

Opublikowano

Ja to bym nieruchomość jaką kupił. Tylko nie proponujcie zepsutego auta🤣

Opublikowano
1 minutę temu, mikad napisał:

Kwity są zbierane na bieżąco bo każdy grzeszy na bieżąco i o te teczki chodzi a nie o esbeckie.

A wiesz jak fajnie wyglądają nowe kwity w SB eckiej teczce?😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v