Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

No faktycznie można zaliczyć wtopę🤣

w Polsce mogą zwinąć za krzyczenie na ulicy "jeden litr" ale po niemiecku
za reklamę tranzystorów bipolarnych z izolowaną bramką w angielskim akronimie też mogą zwinąć

Polska to niespotykanie przyzwoity kraj

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał:

tranzystorów bipolarnych z izolowaną bramką w angielskim akronimie

I weź tu ucz o zaletach ich stosowania  w szkole elektronicznej toż kurator z egzorcystą murowany😨

Kacapom sojusznicy się kurczą

chińscy dyplomaci nie powtarzają już zarzutów pod adresem NATO w związku z konfliktem w Ukrainie i "jasno dali do zrozumienia, że użycie broni jądrowej przez Rosję będzie w Pekinie postrzegane jako całkowicie niedopuszczalne"

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
mirro napisał:

Uuuuuu Panie szesnaście zakonnic? To już perwersja.😂

Można tak... a można też po wieku..

mirro napisał:

2 minuty temu, dysydent napisał:

za reklamę tranzystorów bipolarnych z izolowaną bramką w angielskim akronimie też mogą zwinąć

O to dobre jest, szacunek.

Alee tam jest aj miast el.

mirro napisał:

5 minut temu, agromatik napisał:

Kacapom sojusznicy się kurczą

No to Chińczycy chyba już zwietrzyli trupa płynącego😂 z nurtem rzeki.

już dawno.. Teraz pozbawiają go ubrań bo gaz LNG zamówiony w USA odsprzedają do ojropy...

Opublikowano (edytowane)

żabojady chcieli by mieć pewnie udział aby stawiać warunki i czerpać profity za transfer a pewnie szkopy budują za swoje jako kolejny "projekt czysto biznesowy" z własnością na jakieś niemieckie prywatne słupy. Jak Niemcy "poproszą Francuzów o współfinansowanie i współwłasność to problemy znikną

a to już i żabojady chcą Leyen-ową wykopać?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Taka rura to jak tunele w Polsce. Budują do oporu. Z jednej strony dobrze z drugiej nikomu do łba nie przychodzi iż taki tunel do Świnoujścia to ze dwa baniaki ba miesiąc a taki na Zakopiance będzie kole melona kosztów. Francja mając u siebie taką rurę będzie miała koszty - od utraty wartości terenów po eksploatację.

Opublikowano
5 godzin temu, dysydent napisał:

w Polsce nikt nie potrafi nawet prostego mikroprocesora sklecić od podstaw i jedyne co potrafimy to

Składałem komputery w latkach osiemdziesiątych z płytek zakupionych na stadionie Skry w W-awie   w przerwach od zajęć na Polibudzie. Nasze wynalazki nie mają szans przebicia bo nie są koszerne?.

Opublikowano (edytowane)

jakie wynalazki?
zasadniczo to cała Europa obecnie w technologiach hardware-u jest jedynie petentem głównie Azji lub USA ew Izraela co Oni też mają podwykonawców w Azji.
Intel coś tam kleci w Niemczech i jest to jakaś jaskółka ale Polska w elektronice była z tyłu odkąd pamiętam. Teraz nawet jest jeszcze gorzej niż pod koniec komuny bo tamci mieli żałosne bo żałosne ale swoje różne radmoryny i kompy ... jakaś "odra" czy coś a i tak na nie swoich komponentach w sporej części no to teraz w kompach nic polskiego

Teraz co? Goodram czyli montownia gotowych kości pamięci od chyba Hitachi lub innych japońców? Nawet nie wiem czy jaki sensowny tranzystor jest w Polsce produkowany a co mówić o scalakach a tym bardziej procesorach.
Teraz jest trend uniezależniania się od azjatyckich potentatów ale u nas nic mi nie wiadomo aby kto bodaj pomyślał aby jaki bodaj mikrokontroler próbować własny sklecić dedykowany na początek
No w sumie - po co? u Chińczyków na miarę można zamówić i za grosze a to właśnie produkcja chipów jest motorem rozwoju automatyki przemysłowej w tym i militarnej

Chińczycy muszą być przeciw wojnie jądrowej w Europie bo komu będą elektronikę sprzedawać?
Oby się za szybko nie skapnęli że klient gołodupiec bo tak się Europa "rozwijała" że towarem najbardziej poszukiwanym stać się może improwizowany piecyk z rury zwany kozą z opcją spalin przez okno bo z tej nowoczesności to nawet kominów już nie ma dymowych w budynkach. 
Rządy głupców zaczynają dawać gorzkie owoce a wystarczył jeden - wcale nie taki duży - kryzys ukraiński.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v