Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

Pafnuc nie wiesz jak wygląda Cza toż to siostra młodsza Cze

a oki. tera łapie... 👍

Opublikowano
47 minut temu, mirro napisał:

I jeszcze wyjaśni że Ruscy to wcale Polski nie chcieli w swojej strefie, ale amerykanie na siłę im wcisnęli. A poza tym to był ten problem że Polski nie było bardzo gdzie przenieść i zostało jak zostało.😂

a żeś mi przypomniał ten świetny skecz z czasów kiedy moralni mieli poziom, polecam, zwłaszcza końcówkę z głosowaniem

• Haha 1
Opublikowano

KROPKA MAD i 

DR grabowski kto słuchał to wie co było powiadane .

Tak w skrócie dopiero Polska w chodzi w kryzys ba lat nie ,będzie kasy na inwestycje , a procenta będą rosły jeszcze .

+ Ukraina gospodarka Ukrainy bardziej dobije Polską wiec na lata nędzy trzeba się spodziewać .

Opublikowano
8 godzin temu, dysydent napisał:

@many13 powtarzasz się z ciągle wypominaniem Wołynia tak że kto miał się dowiedzieć dawno już wie a kto nie chce to i kafarem weń nie wbijesz i jedni drudzy raczej nie czytają postów zaczynających się "a Wołyń...." niekoniecznie z niechęci do tematu a jego zbędnego "ospamowienia" zbyt częstym powtarzaniem

ja Cię zapytam o coś innego
Chyba wczoraj E. Musk rzucił propozycję aby ew referenda na teenach wsch Ukrainy zrobić pod auspicjami i pod nadzorem społeczności międzynarodowej oczywiście po wycofaniu wojsk rosyjskich i zapewne - tego nie sprecyzował - nie wchodzeniu ukraińskich a od razu np ONZ-owskich

oczywiście Ukraińcy zaprotestowali nawet z użyciem zwrotu "pier...ol się", rosja - jak na razie - nic na to zapewne dla tego że Musk Krym wyjął spoza tego pomysłu

ja swoje zdanie na to mam i gdyby nie ten Krym to w zasadzie albo trzecia światowa, albo kolaps wewn rosji albo właśnie coś takiego/podobnego a że padło od Musk-a to niezobowiązujące (na razie) ale zachodnie sondowanie Ukraińców już się rozpoczęło i nawet nie jest to takie głupie z polskiego punktu widzenia, co?

oczywiście umowy z Tobą żadnej nie mam i odpowiadać nie musisz ani - tym bardziej, jeśli już - sensownie xD

No i na kim to referendum miałoby być przeprowadzane? Pamiętaj że sporo ukrainców uciekło z tych terenów a ruskie nawiezli swoich, nie ma czegoś takiego jak demokratyczne wybory czy referenda na okupowanych terytoriach, w dodatku na których części trwają aktywne działania wojenne. Musk się zbłaźnił bo chciał zabłysnąć jako wyznawca pokoju za wszelką cenę. Jeśli chcesz referendum powtórzyć to najpierw sprowadź z powrotem wszystkich uciekinierów i wywiezionych na Sybir oraz wskrześ wszystkich zabitych.🤷

Zresztą przypomnij sobie referendum z 1991r jakie były wyniki.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Referendum_na_Ukrainie_w_1991_roku

IMG_20221005_202226.jpg

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał:

Wylicz może PO jakie były ich grzechy, nie zrobisz tego bo masz krótką pamięć.

tak z ciekawości. dalej pisom wierzysz i ufasz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v