Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"To symbol wartości, które wyznajemy i którymi będziemy się kierować, transformując Teatr Dramatyczny w feministyczną instytucję kultury – mówiła jego nowa dyrektorka, Monika Stępka."

"Panie i panowie, oto nowoczesny feminizm i jego nowy złoty cielec: c*pa."

Zdjęcie

zostawię to bez komentarza

Opublikowano
8 godzin temu, mikad napisał:

Pamiętaj też że:

To Polacy strzelali Polakom w tył głowy, nie jacyś mityczni komuniści

To Polacy skazywali Polaków na śmierć, nie jacyś mityczni komuniści

To Polacy strzelali do protestujących na ulicach Polaków, nie komuniści

Być może robił to również Twój dziadek, ojciec, wujek lub inny członek rodziny a potem ukrywał to przed światem.

Aleś POsunął jak prawdziwy wróg polskiej tożsamości - mój dziadek zginął w wieku 34 latek w wojence wywołanej przez twoich mocodawców.

Opublikowano
9 godzin temu, DTaras napisał:

To dawaj kolejne historie. Że eksterminowali to mają udowodnione, że pokręceni ideologią nazistowską tealizowali plan Eichmana mają zapisane w historii. Tak się kończy rezimowa władza. Poszukiwanie wroga, ustawienie siebie na pozycji światła i skok w przepaść wymyślonego nowego ładu.

Coś mi tu się kojarzy z naszym zerem grzebiącym w niezależności od polityki naszych sądów.

20155696_481040292257876_9084744415285346418_n[1].jpg

Opublikowano
8 godzin temu, mikad napisał:

Pamiętaj też że:

To Polacy strzelali Polakom w tył głowy, nie jacyś mityczni komuniści

To Polacy skazywali Polaków na śmierć, nie jacyś mityczni komuniści

To Polacy strzelali do protestujących na ulicach Polaków, nie komuniści

Być może robił to również Twój dziadek, ojciec, wujek lub inny członek rodziny a potem ukrywał to przed światem.

Zachowuj się jak na polaka przystało a nie jak bezmyślne bydło.

Te twoje przytoczone fakty nie mają nic wspólnego z Niemcami 1939-1945r

W czym tu się dziwić że jesteś tak głupi że zestawiasz masowe zaplanowane zbrodnie z mniejszymi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, racyl napisał:

W czym tu się dziwić że jesteś tak głupi że zestawiasz masowe zaplanowane zbrodnie z mniejszymi

Podmiotem tu nie jest zbrodnia jako akt tylko ofiara tej zbrodni. Skala zaś zbrodni i dzielenie na mniejszą czy większą, to próba, no właśnie próba czego? Bo cały czas mam problemy z klasyfikacją . Rozpieprzenie po pijaku samochodem czteroosobowej rodziny to też zaplanowana zbrodnia.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
10 godzin temu, jarecki napisał:

coś mi się zdaje żę ztym CO2 problem wróci szybciej niz nam się wydaje , rosja nie wznowiła przesyłu do niemiec a my z niemiec ten gaz kupowalismy chyba jak dobrze pamietam . Odrazu  dopisze ze kupowalismy z rosji ale transportowany nord stream bo to jeszcze kontrakt obowiązuje .

Od poczatku pisalem ze sanicjami wiecej krzywdy sami sobie zrobimy  n8z ruskim ale malo kto w to wierzyl tylko pieprzyli ze rosja nic nie znaczy, slaba gospodarka, tylko surowce...... Echhh gamonie 🤣

9 godzin temu, DTaras napisał:

tylko czemu ruska flaga?

Bo to nowy pomysl PIS - Polska w barwach Rosji 🤔

6 godzin temu, nie napisał:

"To symbol wartości, które wyznajemy i którymi będziemy się kierować, transformując Teatr Dramatyczny w feministyczną instytucję kultury – mówiła jego nowa dyrektorka, Monika Stępka."

Zdjęcie

A ja twierdzę ze bez c*py nas wszystkich by nie bylo a bez prezesa Jaroslawa bysmy istnieli. Tak więc nawet wielki prezes nic nie znaczy wobec c*py. Ba, nawet Lech majacy tyle pomnikow jest wobec niej nikim. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

A ja twierdzę ze bez c*py nas wszystkich by nie bylo a bez prezesa Jaroslawa bysmy istnieli.

Pewne jest jedno. Do tego teatru Prezes nie przyjdzie.😂

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Podmiotem tu nie jest zbrodnia jako akt tylko ofiara tej zbrodni. Skala zaś zbrodni i dzielenie na mniejszą czy większą, to próba, no właśnie próba czego? Bo cały czas mam problemy z klasyfikacją . Rozpieprzenie po pijaku samochodem czteroosobowej rodziny to też zaplanowana zbrodnia.

To ostatnie to nieszczęśliwy wypadek a zbrodnie nie nazistowskie a niemieckie tak jak upadlińskie na Wołyniu i Podkarpaciu to ludobójstwo które nigdy się nie przedawnia. Zajmując się jednym nie zapominajmy o drugim i nic tu nie POmoże POPRAWNOŚĆ POLITYCZNA

20953966_1957006007905515_2098869361121795408_n.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, many13 napisał:

To ostatnie to nieszczęśliwy wypadek

Żaden nieszczęśliwy. Znając wpływ alkoholu na prowadzenie pojazdów godzisz się na konsekwencje, którymi może być śmierć. Nieszczęściem jest to że nie przyjmujesz tego do wiadomości. Reszta to już tragedia.

https://wiadomosci.wp.pl/nowy-targ-spiecie-przed-spotkaniem-z-jaroslawem-kaczynskim-6808420717447680a

"Prezes PiS odniósł się do wysokich zarobków prezesów spółek Skarbu Państwa.

- Rzeczywiście dużo zarabiają, ale biorąc pod uwagę inflacje, zarabiają dwa razy mniej niż ich poprzednicy. Jeżeli my te zarobki zdecydowanie obniżymy, to po prostu fachowców od zarządzania dużymi przedsiębiorcami mieć nie będziemy, bo na rynku prywatnym uzyskają dużo więcej - tłumaczył."

No właśnie i tu wszyscy mamy jasno wytłumaczone ile na prawdę wynosi inflacja ile mniej zarabiamy.🤣 Pan Prezes ( oby Allach wiódł go drogą prawdy) zdobył się na akt szczerości wobec suwerena. Niezamierzenie, ale początki zawsze są trudne.😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, mirro napisał:

Rozpieprzenie po pijaku samochodem czteroosobowej rodziny to też zaplanowana zbrodnia.

Zależy w jakim kraju . Ciekawostka kradziesz samochodu w stanie Alaska jest klasyfikowane jako usiłowanie zabójstwa , ale tam to jest uzasadnione ze względu na trudne warunki ai to prawo jest też stosowane tam , a europie nawet rzadko do pierdla sie trafia zatakie coś .                a propos USA i jezdzenia pod wpływem oni tam dalej uzywają lini na asfalcie zamiast alkomatu chyba

25 minut temu, Ulman napisał:

Od poczatku pisalem ze sanicjami wiecej krzywdy sami sobie zrobimy  n8z ruskim ale malo kto w to wierzyl tylko pieprzyli ze rosja nic nie znaczy, slaba gospodarka, tylko surowce...... Echhh gamonie 🤣

tu nawet nie chodzi o sankcje co o próbę oparcia całej gospodarki europejskiej na energi z gazu , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

w wiekszym stopniu na energi z elektrowni jądrowych ,  niemcy postawiły głownie na gaz i energie odnawialną typu biogazownie , wiatraki czy fotowoltanika  rozproszona , węgiel to raczej już przeszłosc i nie ma co się nad nim rozwodzić , ogólnie w połączeniu z elektromobilnośćią raczej bedą problemy tak samo jak w norwegi obecnie mozna tłomaczyć to niskim stanem wód [ norwegia ma głownie prąd z elektrowni wodnych ] ale nakłada się wzrost zuzycia prądu przez samochody .  Niemcy są najwiewkszą gospodarką UE i dlatego się ich czepiam .

Opublikowano

wirus niedzielnego poranka..

7 godzin temu, nie napisał:

Zdjęcie

on podobnie jak prezes od urodzenia nie widzial nagiej kobiety i sie podnieca jakas sztuczna 😂

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Sam byłeś Niemiec, nie wzięli was do GG tylko wcielili do Reichu, bo za Niemców was uważali ;) 

Ciekawe czy twoi przodkowie tam w Koronowie nie służyli Niemcom pod zaborami ...

Tak  za Niemców  uważali  i  dlatego  wypędzili  z własnych gospodarstw  żeby  zasiedlić  Niemcami    widać  że pusto  w głowie  masz.  ale  co  się  dziwić  potomkowi  mongołów   przywiezionych  na  Ruskich  tankach  :D  :D  :D  

Za Niemców  to uważali przodków  tuka 

Wolność   wedle  tuka   jak zwykle  dzielenie  Polaków 

FbwysQfXgAE8eSa?format=jpg&name=small

Edytowane przez Denwer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v