Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
38 minut temu, mirro napisał:

No właśnie Zbysio liczy że łyknie schedę po Prezesie.😂

Czy tam ktoś myśli 😅

33 minuty temu, witejus napisał:

Jaki to Patryk, Norbert K znikł, pan młody z wesela.

W podróży poślubnej ,może nawet John Deerem się wybrali 😊

Opublikowano

Skąd pewność że Zbysio liczy, Morawiecki jest namaszczony i on dobrze wie

3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Czy tam ktoś myśli

3 minuty temu, Dziad932 napisał:

W podróży poślubnej ,może nawet John Deerem się wybrali

Na Ukrainę ciągać ruskie czołgi

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał:

dzięki wczorajszemu raportowi media na świecie piszą, że to niemcy mordowali polaków i niszczyli polskę a nie jacyś naziści 👍

To już zawsze będą naziści. Na ten przekaz poszły takie miliardy, że się dało i historie Niemiec wybielić. 

Opublikowano

@witejus no niby tak  , ale wszystko może się zmienić  ,  wysadzi z siodła  obu prezesa z premierem  i fotelik będzie wolny 

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, many13 napisał:

Trzeba primo zadać sobie pytanko kto wylansował Adolka z wąsikiem w zrujnowanej I wojenką Republice Weimarskiej. Odpowiedż dla zainteresowanych - wywiad amerykański pracujący nad strategiczną hegemonią syjonistów amerykańskich na świecie.

Ja bym wytłumaczenie bardziej przyziemne znalazł. Po rewolucji bolszewickiej w Rosji w całej Europie tworzyły się oddolnie, albo i odgórnie ruchy komunistyczne. Poza tym ciągle się obawiano najazdu armii czerwonej ze wschodu.  Słaba republika Weimarska to była otwarta brama na zachód. Hitler sam zwalczał komunistów u siebie, i miał zagwarantować bezpieczeństwo od strony wschodu. Po trochu wspierali go wszyscy, bo nikomu się nie uśmiechało wybuch rewolucji w środku Europy. Wymknęło się to po prostu z pod kontroli. Widać syjoniści to też tylko ludzie i popełniają błędy. 

Edytowane przez Leszy
  • Like 1
Opublikowano
27 minut temu, witejus napisał:

A jeśli nie wygra?przecież rok temu twierdził że pojedzie do Brukseli, pogada z kumpelami i kumplami i on w try miga te pieniądze nam polakom załatwi i co?teraz jeśli opozycja wygra?

To nie sekta liczy kasę to folksdojcze wściekle ujadają że ktoś śmiał tknąć niemieckie gówno.

Jak nie wygra to ani KPO nie będzie ani reparacji. Ja tam nie słucham Tuska nie wiem co mówi. Ale jest taka różnica. Że KPO zależy od decyzji polskiego rządu. A reparacje od decyzji rządu niemieckiego. To chyba rząd polski ma prościej załatwić sam sobie KPO niż załatwić by inny rząd płacił nam 12 letni nasz budżet. Pis mógł by mieć KPO w miesiąc lub dwa reparacji nie będzie miał nigdy.

Opublikowano
35 minut temu, witejus napisał:

To nie sekta liczy kasę to folksdojcze wściekle ujadają że ktoś śmiał tknąć niemieckie gówno.

A kto niby tak ujada? Niemcy od razu pokazali srodkowy palec i ucieli temat. 

Opublikowano
witejus napisał:

7 minut temu, hubertuss napisał:

Tusk jeśli opozycja wygra

A jeśli nie wygra?przecież rok temu twierdził że pojedzie do Brukseli, pogada z kumpelami i kumplami i on w try miga te pieniądze nam polakom załatwi i co?teraz jeśli opozycja wygra?

2 minuty temu, Ulman napisał:

Sekta z wypiekami na twarzy juz liczy kasę i

Zetrzyj mgłę z okularów i pomyśl. Te biliony a właściwie jeden bilion z haczykiem bo Niemcy to ojro to oni sobie odrobią w wynegocjowanych około 20 latach. W tych dwudziestu latach dadzą nam jakąś inwestycję i parę starych czolgów. To będą jakieś grosze. Tu niema ma nad czym ujadać. Pasuje Ci ta hipoteza? Biorąc to pod uwagę Niemcy widzą jedynie cyrk. W cyrku nawet klauny występują w ramach przerw a nie razem z poważnymi artystami a szabiszcza wolą też od cyrku teatr...

Leszy napisał:

13 godzin temu, many13 napisał:

Trzeba primo zadać sobie pytanko kto wylansował Adolka z wąsikiem w zrujnowanej I wojenką Republice Weimarskiej. Odpowiedż dla zainteresowanych - wywiad amerykański pracujący nad strategiczną hegemonią syjonistów amerykańskich na świecie.

Ja bym wytłumaczenie bardziej przyziemne znalazł. Po rewolucji bolszewickiej w Rosji w całej Europie tworzyły się oddolnie, albo i odgórnie ruchy komunistyczne. Poza tym ciągle się obawiano najazdu armii czerwonej ze wschodu.  Słaba republika Weimarska to była otwarta brama na zachód. Hitler sam zwalczał komunistów u siebie, i miał zagwarantować bezpieczeństwo od strony wschodu. Po trochu wspierali go wszyscy, bo nikomu się nie uśmiechało wybuch rewolucji w środku Europy. Wymknęło się to po prostu z pod kontroli. Widać syjoniści to też tylko ludzie i popełniają błędy. 

Republika była zrujnowana tak samo wojną jak wszystko wokół. Republikę wykończyły reparacje...

Swoje też zrobiła okupacja.

Opublikowano
54 minuty temu, Ulman napisał:

Niemcy

Swołocz  niemiecka   która  z ludzkiej skóry  robiła  abażury   a  ludzi  palili w piecu

Opublikowano

wlasnie dla takich mareckow ta cala heca jest robiona...

3 godziny temu, witejus napisał:

Jakbym nie wierzył to bym nie pisał o tym,ogłupku.

jesli wierzyw w to ze dostaniemuy jakies reparacje to koronny dowod na to ze jestes patentowanym glupkiem, 

moze sie przytrafic ze sypna pare miliardow na jakies dzialania typu- utrzymanie obozow zaglady,czy wsparcie dla jeszcze zyjacych i tyle

3 godziny temu, jacek1296 napisał:

Witek, czy kaczyński sprowadził wrak jak zapowiadał? Nie. Czy pozamykał popaprańców? Nie? I kto tu jest głupi?

prezes mlody jest ma jeszcze czas..

nie chodzi by zlapac kroliczka ,leczo oto by gonic go..

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Swołocz  niemiecka   która  z ludzkiej skóry  robiła  abażury   a  ludzi  palili w piecu

Sam byłeś Niemiec, nie wzięli was do GG tylko wcielili do Reichu, bo za Niemców was uważali ;) 

Ciekawe czy twoi przodkowie tam w Koronowie nie służyli Niemcom pod zaborami ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Leszy napisał:

Wymknęło się to po prostu z pod kontroli. Widać syjoniści to też tylko ludzie i popełniają błędy. 

Yyyyyyyyy a ówcześni Syjoniści, to co wiedzieli o Syjonie? Bo chyba Żydzi wtedy nigdzie się nie wybierali z Europy?😂

51 minut temu, jacus napisał:

moze sie przytrafic ze sypna pare miliardow na jakies dzialania typu- utrzymanie obozow zaglady,czy wsparcie dla jeszcze zyjacych i tyle

Niemiec wie że utrzymanie infrastruktury ważne. W razie potrzeby szybszy rozruch.😂  się nie mogłem powstrzymać.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
26 minut temu, mirro napisał:

Yyyyyyyyy a ówcześni Syjoniści, to co wiedzieli o Syjonie? Bo chyba Żydzi wtedy nigdzie się nie wybierali z Europy?😂

Panie, oni zaplanowali to wszystko na kilka wieków do przodu.  Namówili pewnie Konrada Mazowieckiego do sprowadzania krzyżaków. Dzięki czemu mogły powstać Prusy, I wojna, II wojna, holokaust, i późniejsze powstanie Izraela w Palestynie 😜 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

jesli wierzyw w to ze dostaniemuy jakies reparacje to koronny dowod na to ze jestes patentowanym glupkiem, 

Murzynom z Namibii za czteroletnią okupację miliard euro zapłacą?wytłumacz ogłupku w jaki sposób murzyni zmusili Niemców do zapłaty?

Opublikowano
44 minuty temu, witejus napisał:

Murzynom z Namibii za czteroletnią okupację miliard euro zapłacą?wytłumacz ogłupku w jaki sposób murzyni zmusili Niemców do zapłaty?

Jak w jaki? Bo Murzynom (z całym szacunkiem) się należy, po prostu się im należy.😂

10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

wszyscy POpaprańcy nie chcą reparacji .

A wszyscy inni co nie wierzą w te reparacje, to ich nie chcą czy tylko uznają za nieosiągalne? 😂

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Mariusz2903 napisał:

No wiadomo nie tyle się zrzekasz co mówisz nie PIS . wszyscy POpaprańcy nie chcą reparacji .

Nie chcę reparacji bo nie widzę sensu tego działania, idąc tym tokiem myślenia to może Niemcy będą chcieli od nas reparacji za Grunwald xD Takie sprawy albo rozwiązuje się w traktatach pokojowych albo w ogóle. Możemy sobie i chcieć tych pieniędzy, ale i tak Niemcy nam ich nie dadzą. Kaczor aby robi głupków z swoich wyborców dając im nadzieje że będą jakieś reparacje.

A już na pewno takich spraw nie załatwia się 80 lat po wojnie ...

Tak jak wnuczek nie odpowiada za to co robił jego dziadek w czasach swojej młodości bo nie miał na to wpływu, tak dziwne jest żądanie od obecnych Niemców reparacji za to, co zrobiły 2-3 pokolenia wstecz.

Może pójdę do sąsiada i powiem mu, że ma mi zapłacić za zboże, które zniszczył jego ojciec mojemu ojcu 25 lat temu ... Tak samo irracjonalne są te reparacje Kaczora...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

w zaden, chcieli to zaplacili..w jaki sposob my zmusimy ??

https://www.rp.pl/kraj/art102821-niemcy-placa-za-ludobojstwo-w-namibii-to-nie-reparacje

ja chce reparacji choc wiem ze i tak nic nie dostaniemy..

trzeba po prostu niemcow od czasu do czasu sprowadzic na ziemie gdy beda za bardzo podskakiwac.

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

No wiadomo nie tyle się zrzekasz co mówisz nie PIS . wszyscy POpaprańcy nie chcą reparacji .

Patologia pisowska jest tak pazerna że każdą kasę by przytuliła

Opublikowano
Denwer napisał:

54 minuty temu, Ulman napisał:

Niemcy

Następny oświetleniowiec.... Gdzie te abażury?

mirro napisał:

Niemiec wie że utrzymanie infrastruktury ważne. W razie potrzeby szybszy rozruch.😂  się nie mogłem powstrzymać.

Ale to by musieli dać więcej bo też na konserwacje...

mirro napisał:

Jak w jaki? Bo Murzynom (z całym szacunkiem) się należy, po prostu się im należy.😂

Skoro tak... to w rządzie siedzą same czarne, za przeproszeniem, owce.

witejus napisał:

Wsprawie reparacji zachowujecie się jak ten z Plutycz ,,aleee nic z tego nieee będzie" ,,to nic nie daaa".Prasę dostał to już popsuł🤬

No i tak będzie z reparacjami - dostaną i popsują.

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Wsprawie reparacji zachowujecie się jak ten z Plutycz ,,aleee nic z tego nieee będzie" ,,to nic nie daaa".Prasę dostał to już popsuł🤬

A powiedz ty co PSowi z dużych projektów politycznych czy gospodarczych wyszło?  Ano nic i tak samo będzie z reparacjami.  

Nie kupimy my , to kupią inni Ten kraj staje się kluczowym odbiorcą ropy z Rosji. Zaczyna wyprzedzać Chiny - Money.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v