Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@niez ciebie zawsze głupka zrobią. A tak w ogóle to już wiesz jak ta Odra płynie czy dalej masz z tym problem?

Rtęć w próbce z Odry. Nowe informacje z Niemiec (msn.com)+

- Wyjaśnijmy raz na zawsze temat rtęci. Pierwsza próbka przebadana przez krajowe laboratorium wykazała, że rtęć wybiła poza skalę. Nie mogliśmy zatem przy tej metodzie ustalić jej dokładnej zawartości. Rozmawiałem o tym z marszałek Polak, że to może być lokalny problem, anomalia, wyjątek, z którego nie możemy wyciągnąć wniosków dotyczących całej Odry. Powiedziałem, że muszą być pobrane dalsze próbki - przekazał Vogel.

Nasi sprytnie pobrali próbki do badania z środkowego nurtu gdzie jak wiadomo woda najszybciej się wymienia.  I wyszło, że rtęci nie ma.

Niemcy przesłali dziś stronie polskiej wyniki próbek z Odry. Różnią się od wyników z laboratorium GIOŚ (msn.com)

"Wyniki niemieckich badań laboratoryjnych wykazują obecność rtęci i wskazują na przekroczone normy dla wód powierzchniowych. Wskaźnik ten nie przekracza norm dopuszczalnych dla wody pitnej"

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

i co  pis-owski glupku ryby od tej wiadomosci odzyly ?? ucieszyly sie ze nie zdechly od rteci ?0_1_113426_Hymn_przez_ghoroh.jpg

9 godzin temu, Ulman napisał:

Jak dla ciebie infrastruktura nad naszym morzem jest ok to znaczy że w cywilizowanych krajach nie bywasz.

To że kogoś na coś stać ,nie ma nic wspólnego z sensownością nabywania tego czegoś.

a ty skad masz takie porownanie jesli nigdzie nie bywasz?? w jakich rejonach nadmorskich polski i swiata byles osobiscie ??

nigdzie  nie byles,nic nie widziales a zgrywasz asa- zwykle onucowe zero..

Opublikowano

i pojechali..

podwyzka piekna po prawie 400 zl . w koncu rzestaniemy doplacac do kopaln, chco wydaje mi sie ze oni i tak wszystkie pieniadze przepala.........

https://sklep.pgg.pl/

38 minut temu, Ulman napisał:

Zal dupcie scisnal?

Skad ty mozesz wiedziec gdzie ja bylem a gdzie nie? Na podstawie tego ze ci sie tak wydaje? 

baju baj ,baju baj,prosze pana.. 

w leningradzkiej oblasti choc byles ???? tam nie bylem przyznjae sie bez bicia, na ukrainie raz w zyciu..

bredzisz coraz bardziej onuca-zupelnie jak korwin,im starszy tym bardziej odlatuje w kosmos glupoty..

Opublikowano
jacus napisał:

i co  pis-owski glupku ryby od tej wiadomosci odzyly ?? ucieszyly sie ze nie zdechly od rteci ?

9 godzin temu, Ulman napisał:

Jak dla ciebie infrastruktura nad naszym morzem jest ok to znaczy że w cywilizowanych krajach nie bywasz.

To że kogoś na coś stać ,nie ma nic wspólnego z sensownością nabywania tego czegoś.

a ty skad masz takie porownanie jesli nigdzie nie bywasz?? w jakich rejonach nadmorskich polski i swiata byles osobiscie ??

nigdzie  nie byles,nic nie widziales a zgrywasz asa- zwykle onucowe zero..

To sinice pewno, jak w Gdyni... Infrastruktura nad naszym morzem zależy od samego miejsca. Są kible i śmietniki a jednak na plaży trzeba zmienić się w świniopasa i posprzątać po świniach a po wydmach i laskach pełno papierzaków...

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

i pojechali..

podwyzka piekna po prawie 400 zl . w koncu rzestaniemy doplacac do kopaln, chco wydaje mi sie ze oni i tak wszystkie pieniadze przepala.........

https://sklep.pgg.pl/

baju baj ,baju baj,prosze pana.. 

w leningradzkiej oblasti choc byles ???? tam nie bylem przyznjae sie bez bicia, na ukrainie raz w zyciu..

bredzisz coraz bardziej onuca-zupelnie jak korwin,im starszy tym bardziej odlatuje w kosmos glupoty..

Tak sie pocieszaj. 

Opublikowano
mirro napisał:

Pytanie tu rodzi się inne. Jeśli zagrożenie jest duże i na dodatek jeszcze nie określono co je powoduje, to kiego kija do walki z i kontroli z tym nie wysłano pododdziałów chemicznych? Przecież to robota stricte dla nich. Sam zaś fakt że wysłano zwykłe pododdziały świadczy o tym, jak nisko ceni się życie człowieka w mundurze. Czernobyl też tak był załatwiony. To tak trochę dziegciu przy święcie.

Booo jak ludzie na wysuniętych pozycjach czyli wędkarze sygnalizowali problem to gruby gość za biurkiem olał temat. A teraz to już się rozcieńczyło i wlało do Bałtyku a woda niesie biomasę...

nie napisał:

W poniedziałek sprawę skomentował rzecznik niemieckiego federalnego ministerstwa środowiska. Rtęć nie została wykryta zarówno u śniętych ryb, jak i w samej wodzie. Tak więc dzisiaj możemy to wykluczyć - mówił w rozmowie z Polsat News rzecznik niemieckiego federalnego ministerstwa środowiska Urlich Schulte. zakłamane, fałszywe po; a taką mieli nadzieję, 🤮

Rtęć jest bo to metal który w tej rzece będzie już zawsze. Nie wiem o co chodzi z tym PO. Jednakowoż, dla równowagi a może przewagi poczytaj sobie komediodramat HIT czyli podręcznik do przedmiotu Historia i teraźniejszość. Trzeba było zmienić nazwę z WOS bo na to nikt nie chodził. Wpadlo mi to w łapy i wywołało śmiech... do czasu aż się dowiedziałem, że to jednak nie żart...

Opublikowano

ryby zdechly przez zmiany klimatu- od ilu lat  nad odra jest susza ??? nad wisla moze roche lepiej ale pewnei niedlugo..

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Tak sie pocieszaj. 

czym mam sie pocieszac i dla czego ???

Opublikowano

@DTaras w kraju w którym coś takiego jak Czarnek może być ministrem i jeszcze mienić się tytułami naukowymi do dobrego iść nie może bo problem strukturalny.
Uznanie praw do wszelkich ciemnot religijnych wcale nie oznacza że elity mają te ciemnoty propagować a u nas istnieje groźba że będą siłą narzucane.

to że jakiś chamek z pospólstwa czy nawet szamanek jakiejś grupki lokalnej może sobie na nietolerancję pozwolić to jak najbardziej mieści się w granicach tolerancji bo idiotą prywatnie ma prawo być każdy ale gdy na szczeble ministerialne ideologie docierają to już jest nietolerancja i przejaw zacofania całej krainy która do tego dopuszcza

Opublikowano

ciekawe czy tacy jak on naprawde w to wierza czy to tylko na pokaz ?? zycie prywatne wielu politykow pokazuje z eich wiara to tylko przyklad obludy i zaklamania- wiare traktuja instumentalnie , jak potrzeba to klekaja przed oltarzem a jak trzeba to biora rozwod..

kurna kupuje elektrowlacznik do blizej nie okreslonego rozrusznika z reduktorem - w  trzecim sklepie kupilem i od kazdego za chwile informacja ze jednak nie maja na stanie..

Opublikowano
33 minuty temu, DTaras napisał:

Rtęć jest bo to metal który w tej rzece będzie już zawsze.

ja to wiem, ale takie "pisowskie głupi" jak @hubertuss i @jacus nie są w stanie tego pojąć; oni wylizali by niemieckie tyłki nawet gdyby były posmarowane rtęcią :D 

Opublikowano

A móglbyś w prostych słowach napisać o co kaman? Bo po słowach "ja to wiem" już nijak zajarzyć sensu nie mogę.😂

19 minut temu, dysydent napisał:

Uznanie praw do wszelkich ciemnot religijnych wcale nie oznacza że elity mają te ciemnoty propagować a u nas istnieje groźba że będą siłą narzucane.

W sumie nasze elity to raczej z przypadkowego użycia wobec nich tego określenia, niż z powodu posiadania zestawu cnót. Z gówna bata nie ukręcisz, jak to głosi mądrość ludowa.😂

Opublikowano

takie mamy ... cokolwiek na jakie zasługujemy w tym i elity. Jeśli taki ekstrakt jak ten "materiał na bat" zdolni byliśmy spośród siebie wyekstrahować i to jeszcze z poparciem jakiejś jednej trzeciej spośród nas to równie źle i o nas jeśli nie gorzej niż naszych "elitach" świadczy

a z tym kręceniem bata to obyś nie był kolejny raz mimowolnym prorokiem bo jedyne o czym te elity marzą to metodzie bata i może z nich tych akurat nie ukręci ale na takim nawożeniu bardzo szybko jaki krzak wyrośnie na tęgie biczysko jak najbardziej zdatny

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, nie napisał:

ja to wiem, ale takie "pisowskie głupi" jak @hubertuss i @jacus nie są w stanie tego pojąć; oni wylizali by niemieckie tyłki nawet gdyby były posmarowane rtęcią :D 

Ty już wylizałeś tyłek Kaczyńskiego i patrząc na ciebie nikt lizania niczyjego tyłka już chyba się nie podejmie. Rtęć może i w rzece będzie zawsze. Ale po pierwsze naszym wyszło, że jej nie ma. Bo wzięli sobie próbki tam gdzie woda najszybciej płynie i już wypłukała co nie trzeba. A w próbkach niemieckich jednak jej stężenie przewyższa normy. To tak jak byś sprawdzał zboże w magazynie. Debil weźmie z wierzchu i powie super. Mądry włoży rękę i sprawdzi tam gdzie prawdopodobieństwo zepsucia jest wyższe. Ale od początku widać, że pis tak to wszystko sprawdza by nic nie znaleźć tak jak było z tym handlarzem bronią. Tak szukali by nie znaleźć i z Odra będzie to samo. badają by nic nie znaleźć i szukać sprawdzi będą by nie znaleźć.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dysydent napisał:

to wolny kraj (jeszcze) i nikt nie zmusza

nie miałem akurat ciebie na myśli bo akurat to czytałem .... bardziej o to mi chodzi jedne podają media to, drugie innego nurtu to, a ludzie żerom się miedzy sobą  kto ma racje 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
mirro napisał:

A móglbyś w prostych słowach napisać o co kaman? Bo po słowach "ja to wiem" już nijak zajarzyć sensu nie mogę.😂

19 minut temu, dysydent napisał:

W sumie nasze elity to raczej z przypadkowego użycia wobec nich tego określenia, niż z powodu posiadania zestawu cnót. Z gówna bata nie ukręcisz, jak to głosi mądrość ludowa.😂

I mi, i mi...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Będziesz lizał rudego? Roman naprawdę nie jesteśmy ciekawi twoich dewiacji.

ja nie , chyba ze masz jakąś rudą siostra koleżankę to tak ale pamiętaj kładę nacisk na urodę  ale rude wiesz mało urodziwe  ale zdarzają się perełki 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, jacus napisał:

ciekawe czy tacy jak on naprawde w to wierza czy to tylko na pokaz ?? zycie prywatne wielu politykow pokazuje z eich wiara to tylko przyklad obludy i zaklamania- wiare traktuja instumentalnie , jak potrzeba to klekaja przed oltarzem a jak trzeba to biora rozwod..

kurna kupuje elektrowlacznik do blizej nie okreslonego rozrusznika z reduktorem - w  trzecim sklepie kupilem i od kazdego za chwile informacja ze jednak nie maja na stanie..

czyli w końcu nie pozostanie nic jak kupić nowy cały rozrusznik

nie ma znaczenia w co polityk wierzy lub nie wierzy bo nie jest poligonem jego działań teologia (choć tyle w tym "logii" ile w literaturze fantasy) poligonem działania polityka jest materialna rzeczywistość z jej naukowo poznanymi lub nie poznanymi uwarunkowaniami.  Jeśli polityk zaczyna działać w oderwaniu od materii to z polityki czyni abstrakcję a z siebie polityka abstakcyjnego i szybko podrządnych na skraj upadku doprowadzi gdy inni z zewnątrz jak najbardziej materialnymi metodami i kraj i jego takich polityków przeniosą w sfery abstrakcji podręczników mniej lub bardziej zafałszowanej abstrakcją Historii

z pół minuty tzn do pierwszych braw po konkluzji Generała (kto by pomyślał że "Generał" dobrowolnie z dużej litery zechcę napisać :P )

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
hubertuss napisał:

Ale od początku widać, że pis tak to wszystko sprawdza by nic nie znaleźć tak jak było z tym handlarzem bronią. Tak szukali by nie znaleźć i z Odra będzie to samo. badają by nic nie znaleźć i szukać sprawdzi będą by nie znaleźć.

Można się z Tobą zgodzić pod warunkiem iż wyzierające spod całości emocje nie są motorem napędowym całości. Gówno robią a co gorsza zatruwają nim rzekę. W Gdyni jest odtwarzany cyklicznie komunikat o sinicach co odwraca uwagę odpoczywających od faktu iż do ich zakwitnięcia potrzebne są: fosfor ,azot i ciepło. Ciepła jest pod dostatkiem a fosfor i azot? No cóż - robi je cała Gdynia. Komunikat powinien brzmieć: nie wchodźta do wody bo to gnój. Ratownik na cyplu w Helu, gdy kto biegnie do niego zafrasowany, krzyczy z daleka: "meduzy nie parzą". Takie mamy społeczeństwo - wiedzy szuka w streszczeniach. Patrząc na to co się dzieje w Odrze i wskazywane zasolenie jako jedną z opcji wskazałbym na ruch z dna i zakwit jakichś "sinic" właśnie - taka logika. A co wyjdzie? To trzebaby się z Niemcami dogadać i razem zbadać.

dysydent napisał:

42 minuty temu, jacus napisał:

czyli w końcu nie pozostanie nic jak kupić nowy cały rozrusznik

nie ma znaczenia w co polityk wierzy lub nie wierzy bo nie jest poligonem jego działań teologia (choć tyle w tym "logii" ile w literaturze fantasy) poligonem działania polityka jest materialna rzeczywistość z jej naukowo poznanymi lub nie poznanymi uwarunkowaniami.  Jeśli polityk zaczyna działać w oderwaniu od materii to z polityki czyni abstrakcję a z siebie polityka abstakcyjnego i szybko podrządnych na skraj upadku doprowadzi gdy inni z zewnątrz jak najbardziej materialnymi metodami i kraj i jego takich polityków przeniosą w sfery abstrakcji podręczników mniej lub bardziej zafałszowanej abstrakcją Historii

z pół minuty tzn do pierwszych braw po konkluzji Generała (kto by pomyślał że "Generał" dobrowolnie z dużej litery zechcę napisać :P )

W firmie AutoStart paczył ty? AS-pl.com...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v