Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 godzin temu, galan99 napisał:

Konflikty na świecie Po II wojnie światowej

1.Kryzys kubański
2. Wojna domowa w Chinach
3. Konflikt koreański.
4.Wojna w Wietnamie.
5. Wojna domowa w Kambodży
6.Wojna iracko- irańska.
7.Powstanie państwa Izrael.
8. Konflikt sueski.
9. Agresja Iraku na Kuwejt i operacja „Pustynna Burza”.
10.Ameryka Środkowa i Południowa.
11. Dekolonizacja .
12. Bałkany w ogniu.
13. Afganistan.

To nie tylko konflikty w których zaangażowane było USA, to także konflikty w których brali udział rosjanie tylko że po przeciwnej stronie w roli prowokatorów.

4 minuty temu, witejus napisał:

I wylazło szydło z wora, Huba  to ,,Marecek"🤣

No wybacz, Hubiś nie brandzluje się tak Tuskiem 😜

Opublikowano
16 godzin temu, galan99 napisał:

Konflikty na świecie Po II wojnie światowej

1.Kryzys kubański
2. Wojna domowa w Chinach
3. Konflikt koreański.
4.Wojna w Wietnamie.
5. Wojna domowa w Kambodży
6.Wojna iracko- irańska.
7.Powstanie państwa Izrael.
8. Konflikt sueski.
9. Agresja Iraku na Kuwejt i operacja „Pustynna Burza”.
10.Ameryka Środkowa i Południowa.
11. Dekolonizacja .
12. Bałkany w ogniu.
13. Afganistan.

A jeszcze słynny konflikt Kargula i Pawlaka , ktoś zapomniał dopisać ☺️

Opublikowano (edytowane)

ŁO cholera  przelazło na niego czyli zaraźliwa franca

15 minut temu, witejus napisał:

Ostatnio Huba zamieszcza memy seriami, a rebours .

Dziadu, nie mieszaj ziomali do polityki😁

10 minut temu, Dziad932 napisał:

A jeszcze słynny konflikt Kargula i Pawlaka , ktoś zapomniał dopisać ☺️

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
Dnia 6.08.2022 o 05:41, hubertuss napisał:

Pis też próbował fałszować historię i też się nie udało. Ludzie pamiętają. Więc nie uda wam się to.

tak ? a pamiętasz jak przyjechał Obama i Merkel polskie obozy zagłady Tusk z Komorowskim aż stali i bili brawo 

Dnia 6.08.2022 o 05:41, hubertuss napisał:

Roman debil to jesteś ty.

dzięki ale ja nie wklejam jak ty bzdur ... 3 osoby to robiły chyba odebrałeś salwę jeden o upa drugi i ty 3  wszyscy przestali ty natrętnie 

Opublikowano
17 godzin temu, Agrest napisał:

Electrolux- 17 lat, raz zapchany filtr jakimś kamykiem.

Dwa lata temu padło łożysko na bębnie.

Zawieziona do serwisu - o dziwo jeszcze rozbieralny bęben,  wymienione i chodzi.

Czajnik zelmer 17 lat - jeszcze żyje, lodówka whirlpool  17 lat żyje.

17 lat bo tyle po ślubie🤭

Odkurzacz Electrolux chyba 14 lat wytrzymał.

Lodówk Polar u siostry - miesiąc po gwarancji pękła na pół w środku

bosch pralka prawie 4k 7 lat miedzy tym bardzo się psuła komputer błędy itp  w kocu padł płyta koszt tyle co nowa pralka 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

tak ? a pamiętasz jak przyjechał Obama i Merkel polskie obozy zagłady Tusk z Komorowskim aż stali i bili brawo 

Rumek ale kogo ty porównujesz?

Przecież PO i PIS to to samo gówno i tylko ślepiec tego nie widzi. 

Opublikowano
mirro napisał:

Ruski musi się oglądac na sąsiadów, bo jak sie wyprztyka z uzbrojenia, to sam może kawałek terytorium stracic. 😂

Na dzień dzisiejszy jest wyprztykany na tyle poważnie iż chętnym mówię - do dzieła. Na razie zainteresowani czekają na zmianę nastrojów społecznych.

dysydent napisał:

3 godziny temu, jacek1296 napisał:

Lodówka bosch lat 21, nie tykana.

farciarz

choć to już jest prawidłowość, postęp technologiczny obecnie sprowadza się do coraz większego standecenia
Im coś starsze tym mniejsza awaryjność

Ale i prundu potrafi w...bać i wodą popić. W pralkach najpierwszy mi pada zamek w oknie, potem kolej przychodzi na szczotki silnika. Łożysko przed dziesiątym rokiem nigdzie nie zdechło... Raz reperowałem Amicę z systemem co pompuje wodę na wierzch bębna to tam zdechła pompka. Ze suszarką miałem jazdę od nowości bo serwisant olewał temat luzu na silniku i wciąż pasek zmieniał aż tu doszło do wqwienia i suszarka suszy obecnie bezproblemowo. Lodówka najgorzej jak padnie poprzez rozszczelnienie parownika bo jest zintegrowany ze ścianką a takie pęknięcia to często wynik ustawienia sprzętu. Co do gwarancji to jest ona i owszem dopóki jesteś w stanie udowodnić iż to wada ukryta lub projektowa czyli że przy użytkowaniu zgodnie z instrukcją obsługi na stówę wystąpi - taki dowód to już temat na wymianę wraz z odszkodowaniem. To samo dotyczy gwarancji dokupowanych. Najlepiej działa oc na dzieci ale muszą być to znajomi a nie rodzina.

Opublikowano

k**wa, a mnie się sypie wiązka w kabinie traktora i wkurwienie doszło już zenitu.😂 Chyba wymienię francę bo nijak nie mogę zlokalizować dziury. A zaczęło się niewinnie bo od czasu do czasu sama w włączała się przednia wycieraczka.

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

dzięki ale ja nie wklejam jak ty bzdur ... 3 osoby to robiły chyba odebrałeś salwę jeden o upa drugi i ty 3  wszyscy przestali ty natrętnie 

Drożyzna inflacja wykreowana po części przez pis. Złodziejstwo i marnotrawstwo publicznych pieniędzy wykonywane przez pis to nie bzdury. To prawda i to pokazują lub wyśmiewają memy.

Opublikowano
4 godziny temu, agromatik napisał:

To nie tylko konflikty w których zaangażowane było USA, to także konflikty w których brali udział rosjanie tylko że po przeciwnej stronie w roli prowokatorów.

No wybacz, Hubiś nie brandzluje się tak Tuskiem 😜

Może i nie ale czytając te jego posty to Pis mu się śni po nocach tak jak Denwerowi Tusk :ph34r:.

• Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, Denwer napisał:

FZh-raaX0AAMUxO?format=jpg&name=small

Maruś tymi to idź straszyć dziadków przed kościołem. 😂

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Drożyzna inflacja wykreowana po części przez pis. Złodziejstwo i marnotrawstwo publicznych pieniędzy wykonywane przez pis to nie bzdury. To prawda i to pokazują lub wyśmiewają memy.

20220719_hicp_ramka.jpg

już nie jesteśmy najlepsi doganiają na wina Kaczyńskiego 

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

MI się tam pis nie śni po prostu ich wyśmiewam. Pokazuje obłudę i oszukaństwo oraz złodziejstwo.

ty wklejasz generatory 

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Jak zwykle co nie wytkniesz to i tak wychodzi, że w pisie to już mają.

hubertuss wychodzi na paradę po wygranej PO

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

k**wa, a mnie się sypie wiązka w kabinie traktora i wkurwienie doszło już zenitu.😂 Chyba wymienię francę bo nijak nie mogę zlokalizować dziury. A zaczęło się niewinnie bo od czasu do czasu sama w włączała się przednia wycieraczka.

może traktor popadł w samoświadomość a tak mu dajesz zapir..ol że pot z czoła odruchowo ściera?

przypomniało mi sie do dziś niewyjaśnione zdarzenie sprzed już ok trzydziestu lat gdy robiłem podorywki a zostało dwa pokosy słomy niesprasowanej bo się prasa połamała nim skończyła a pole daleko od domu na odludziu to zostawiłem do spalenia gdy będę orał. Trafiło że mżawka zaczęła jak orałem, słoma zmokła to zgasiłem traktor i rękami bo wideł nie wziąłem no bo po co a tylko zapałki, rękami zwalałem tę słomę w bruzdę a tu coraz bardziej mży, jakaś mgła, zmierzch to aż pot mnie oblał tak chciałem szybko... i w pewnym momencie jakieś dwadzieścia metrów ode mnie traktor... odpalił. Zrazu sądziłem że jeden z moich kolegów mnie odwiedził ale nie, gdy zajrzałem do traktora i wsiadłem wzrokiem ogarniałem po kilkaset metrów w każdą stronę i... nikogo.

pole doorywałem kilka dni później za dnia i jak się upewniłem że inni ludzie w zasięgu wzroku będą na tamtych polach :P  bo za bardzo nawet nie pamiętam którą drogą do domu zjechałem po tym samopale xD
Oczywiście później sprawdzałem i stacyjkę i cewkę na rozruszniku ale do dziś tylko domysły bo nic nie wykazywało jakichkolwiek nieprawidłowości i taki fenomen nie zdarzył mi się nigdy wcześniej ani później ani w tamtym ani innym traktorze.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v