Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No bo taryfę G reguluje URE, ale i to niedługo ma się skończyć. A ja mówię o taryfie C, taryfie dla firm, gdzie URE nie reguluje cen energii. Zwykłemu Kowalskiemu jeszcze nie podnieśli, ale firmom już podnieśli.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
dysydent napisał:

1 godzinę temu, dysydent napisał:

przecież herezją było by okrzyczane ograniczenie praw wyborczych emerytom a przede wszystkim całej tzw budżetówce jak i bezrobotnym czy beneficjentom socjalu proporcjonalne na ile stanowi ich źródło egzystencji.

no i widzisz @DTaras
co prawda słowo "zakała" padło ale dokładnie tak jak pisałem, wrzask się podniesie natychmiast a w tym przypadku już w następnym po moich poscie xD

degeneracja społeczna zbyt zakorzeniona aby bez jakiej wojny rewolucji czy bodaj głębszej nędzy możliwe było jej wyplenienie

w nas wszystkich to siedzi

dosyć osobliwa próba wyszukiwania zakały w szambie gdzie wszystko już gnije
Dla (z punktu widzenia) szamba największą zakałą może być postrzegana ... szambiarka ;)

Jeżeli jestem zakałą z racji chęci ochrony dziadków przed systemem na wnuczka to mogę być w temacie i bandytą.

Opublikowano

Skaptowałem kombajnistę na moje 45ar słomy i kuźwa z tego mojego eko pszenżyta wyszło 50% więcej niż myślałem że jest. Gdyby opryskać i nawozić jak trzeba wyszłoby jakie 4,8t/ha na 6 klasie. A że akurat bobrów pilnowałem to lipa.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, jacus napisał:

dkad milicja scigala wujka zamieszanego w handel kradziona siatka kopalniana i wywalilsmy jego instalacje do wisly-nie zajmuje sie tym.

siatka M ? 

14 godzin temu, jacus napisał:

dzisiaj zamiast wolnej europy jest tvn.......

tvn jest sorsa jak gazeta wyborcza uchronił przed bankructwem i radio zet uprzedził pis 

14 godzin temu, agromatik napisał:

Wolna Europa nie  nadaje to wina opozycji, niby nowa płyta a trzeszczy tak samo.

co ty dupisz za flaki jest tylko jest lewicowa pewny żyd ją wspiera i nazywa się Radio Free Europe/Radio Liberty spadek w w Rankingu Wolnych Mediów o ponad 50 miejsc😁

starszych ludzi łatwo media kiwają a to bardzo proste 

ulman napierdala gupoty

plansza

zajęło mi to 6sec

tusk love sprzeda nas Niemcom

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
Ulman napisał:

Na czym polega to bohaterstwo?

Było Ulman. Mirro już był powtórzył wnioski. Żołnierze wykonali zadanie bez parania się polityką - bohaterstwa odmówić im nie można. Żolnierze od parania się polityką dali ciała.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, witejus napisał:

Nie ma bez emisyjnych, końskie pierdy to też emisja.

a gdzie tu konia widzisz? to jest pojazd opuszczony tylko pod "pedały" :P

11 godzin temu, jahooo napisał:

.xxx4a.jpg

ani na wozie ani pod wozem bo może być jeszcze gorzej - przed, czyli w napędzie woza

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Denwer napisał:

FZDF3cGXgAECuGi?format=jpg&name=small

Wczoraj miałem skomentować ten materiał propagandowy, ale nie wyszło. Dlatego robię to dzisiaj. 

Tak se patrzę i nie wiem bo z jednej strony chwytliwe i niby patriotyczne ale z drugiej strony to chyba ktoś czegoś nie zrozumiał. 

Życie na kolanach odpadało w tym czasie, bo i tak ich przeznaczeniem była śmierć. Beznadzieja zrobiła swoje, terror zrobił swoje i ci co oferowali odległe ale zawsze, światełko w tym tunelu, też zrobili swoje. Tak na prawdę powstanie miało dwu wrogów. Hitlerowców i w dalszej perspektywie wyzwolicieli. Proces mordowania przebiegałby bez względu na wszystko. Nawet po zwycięstwie nikt nie gwarantował iż ujęte bohaterstwem siły sowieckie pozostawiłyby Warszawę jako "miasto bohatera" a nie spacyfikowały jej w sposób totalny. 

• Like 1
Opublikowano

pamietajcie ze to krakowianie zgotowali warszawie taki los.....

u nas sie nie dalo-w koncu bylismy stolica polski, niemcow bylo 2 razy wiecej niz w warszawie. szanse byly marne.

powstanie wybuchlo glownie przeciw armii czerwonej a nie wermahtowi- to byla polityka i nic wiecej.......

Opublikowano

Ja bym tego, w ten sposób, jednym ciągiem powiedzieć nie nie potrafił. 😂

55 minut temu, jacus napisał:

powstanie wybuchlo glownie przeciw armii czerwonej a nie wermahtowi- to byla polityka i nic wiecej.......

No a ja bałem sie wcześniej napisać to wprost. Szacunek , czyli po murzyńsku respect maximal.😂

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Zapytaj ostatnich powstańców z kim walczyli

Z ,,tuka  dziadkiem  i jego  kolegami."

Opublikowano (edytowane)

Powstańcy Warszawscy byli ofiarą błędnych wizji nieudolnych polityków. (P)polityków zarówno niemieckich, sowieckich ale i polskich. Byli tylko ofiarą na ołtarzach różnych wizji, ofiarą bezwolną wobec sytuacji w jakiej się znaleźli

nienawidzę polityków a zwłaszcza wizjonerów i w każdym ich poczynaniu podejrzewam czy nie budują ołtarza dla mnie, moich dzieci, znajomych...?

"Moja wizja jest warta poświęcania gospodarki" - czy aby autorowi tych słów chodziło li tylko o gospodarkę?
Jeśli Powstanie Warszawskie ma być gloryfikowane do rangi celu a nie tylko aktu desperacji - jedynego jaki czasem pozostaje gdy polityków zawodzą ich wizje a politycy wszystkich którym winni służyć a nie zmieniać w fanatyków czyichkolwiek ... wizji

nie chciał bym oddziału żołnierzy wyznawców takiej doktryny
FZDF3cGXgAECuGi?format=jpg&name=small
na takich nie trzeba nowoczesnych broni, karabin maszynowy wystarczy bo czasem nie na kolanach a czołgać się trzeba aby wygrać wojnę

Polegli w wojnach niczego dla nikogo nie wygrali i nie dajcie zrobić z siebie marionetki na makietach pól bitewnych nawiedzonych wizjami różnych... poronionych wizjonerów

стоит перевести на русский и выложить на какой-нибудь портал для русских

bo ich to też dotyczy

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Zapytaj ostatnich powstańców z kim walczyli a nie pochwalaj jacusiowych bzdetów.

to nie bzdety, marzyło się rządowi na emigracji i dowództwu AK witanie Rosjan w wyzwolonej Warszawie po gospodarsku. Któraś tam z biorących udział w powstaniu wypowiadała się wczoraj, że alianci zawiedli bo nie pomogli, a to bzdura, alianci jasno powiedzieli naszemu 'dowództwu" że na pomoc nie ma szans. Ale klasyka jak zwykle wyszła. Wielkie obchody i duma narodowa z powstania warszawskiego to błąd. Co roku powinno być to piętnowane jako zbrodnia decydentów i niepotrzebna ofiara z ludności złożona w imię megalomanii paru idiotów.

• Thanks 2
Opublikowano
20 minut temu, Takeda napisał:

marzyło się rządowi na emigracji i dowództwu AK witanie Rosjan w wyzwolonej Warszawie po gospodarsku.

To co się marzyło rządowi na emigracji jest gówno ważne, gdyby nie terror i zbrodnie Niemieckie do powstania na rozkaz rządu w Londynie ruszyła by nie wielka grupa Warszawiaków.Przed powstaniem mało kto w Warszawie myślał w ten sposób.

Opublikowano

wicia-slabo znasz historie wiec pewnie nie wiesz ze powstancy mieli 2000 sztuk broni palnej-slownie dwa tysiace- reszte mieli zdobyc na niemcach, najwiekszy magazyn broni ak nawet niemcy nie znalezli,tylko niedawno poszukiwacze skarbow...

garnizon niemiecki liczyl ponad  17 tysiecy zolnierzy-powstancow bylo wszystkich przez caly okres nawet mniej.. wiec pisanie o wielkiej liczbie jest zwyklym klamstwem. 

ilu bylo wtedy mieszkancow warszawy ?? po wymordowaniu zydow pewnie ponizej miliona, do tegotrzeba odliczyc prage, z 700tysiecy na pewno

samymi sanitariuszkami,lacznikami,malymi powstancami nie da sie wygrac- po latach okazalo sie wiekszosc z tych ktorzy przezyli i dozyli bylo powstancami..........

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v