Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MI się wydaje, że był poważny chociaż może z czasem zwolennictwo malało. Pisze o Damianie oczywiście.

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Większość tych co dostali to PO ale jak się PIS wykończy to i oni padną bo ludzie pieniędzy mieć nie będą , nic dwa razy się nie zdarza także niech się śmieją z darmowej kasy .

Akurat nie było podziału dostawali wszyscy. Choć może więcej przedsiębiorców popiera po to nie wszyscy głosowali na kogo kolwiek.

Opublikowano
41 minut temu, galan99 napisał:

Milczą bo nie ma maliny i boja się że trzeba będzie zapłacić za malinę po 40 zł . Mowa o malinie jesiennej .

A jak nie zapłacą po 40 i nie kupią wcale?😂

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Większość tych co dostali to PO ale jak się PIS wykończy to i oni padną bo ludzie pieniędzy mieć nie będą , nic dwa razy się nie zdarza także niech się śmieją z darmowej kasy .

Jak dawali, a my tu na forum łapaliśmy się za głowy i ostrzegali jak to się skończy, to reszta piewców sukcesu widziała tylko wspaniałe wskaźniki związane z konsumpcją. A teraz pizdiec i mówi się że tamto działanie było złe.😂

• Like 1
Opublikowano

Ah te Niemcy tylko wam w głowie. Już widzę te paski w tvp Niemcy słuchają ministra polskiego i będą palić chrustem. Ciekawe kiedy zaczną mniej jeść idąc za rad a Czarnka Ocieplać domy jak mówił Morawiecki czy zaciskać zęby jak proponował Duda?

Opublikowano
43 minuty temu, mirro napisał:

A jak nie zapłacą po 40 i nie kupią wcale?😂

Jak dawali, a my tu na forum łapaliśmy się za głowy i ostrzegali jak to się skończy, to reszta piewców sukcesu widziała tylko wspaniałe wskaźniki związane z konsumpcją. A teraz pizdiec i mówi się że tamto działanie było złe.😂

Mi chodzi po ile maliny na skupie .

Dali bo dbali o biznes a teraz biznes mówi że za duża inflacja , do nawozu też już płacą , suszowe poszło do ARMR , zobaczymy po Nowym Roku może coś ceny zaczną spadać.

Z energią Pis się za kiwał w kozi róg tylko że nie słyszę że gdzieś w Europie są nadwyżki i coś tanieje to jak ich tak bez granicznie krytykujesz to jeszcze zobaczysz oby gorzej nie było

Porzeczka ma dojść do 12 zł a dawniej była po 30 gr a wiem że masz ..

Opublikowano (edytowane)

Kto pali węglem? Tyle razy pisałem, że ten rząd to niedojdy co nic nie umieją. Pinokio zamiast zająć się tym co w kraju jeździł po zachodzie i opluwał rządy tamtych krajów

Wyciekła afera PiS! Koniec Morawieckiego? (msn.com)

, minister klimatu i środowiska Anna Moskwa w wystąpieniu do premiera Mateusza Morawieckiego już w marcu biła na alarm i domagała się pilnego utworzenia rezerwy strategicznej węgla kamiennego. Jak wynika z ujawnionej rządowej korespondencji, premier dopiero po dwóch miesiącach zdecydował o utworzeniu niewielkiej rezerwy węgla. Dopiero po prawie 4 miesiącach wydał decyzję, która „umożliwia spółkom prawnie i finansowo podjęcie działań, zmierzających do zapewnienia węgla dla gospodarstw domowych”.  

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Dnia 5.07.2022 o 12:12, jacek1296 napisał:

To jesteś głuchy? nie słyszysz tego hałasu? Mam pole 500m od wiatraka 2mw. Na dłuższą metę hałas bardzo uciążliwy. Żeby nie było, na mojej ziemi miały stanąć 4szt., nie zgodziłem się.

to kolega nietoperz? Czyli mam rozumieć, że chodzisz cały czas w słuchawkach lub stoperach? 45 decybeli 500 metrów od domu słyszysz? Czyli w domu nie używasz nawet odkurzacza, a o sprzęcie zmechanizowanym w polu nie wspomnę, bo od takiego ciągnika to pewnie już krew z uszu leci co?

1 godzinę temu, Denwer napisał:

FX8EeQuWAAAPD3k?format=jpg&name=small

Niemcy mają 3400 ton i się nie chwalą

Opublikowano
Takeda napisał:

Dnia 5.07.2022 o 12:12, jacek1296 napisał:

To jesteś głuchy? nie słyszysz tego hałasu? Mam pole 500m od wiatraka 2mw. Na dłuższą metę hałas bardzo uciążliwy. Żeby nie było, na mojej ziemi miały stanąć 4szt., nie zgodziłem się.

to kolega nietoperz? Czyli mam rozumieć, że chodzisz cały czas w słuchawkach lub stoperach? 45 decybeli 500 metrów od domu słyszysz? Czyli w domu nie używasz nawet odkurzacza, a o sprzęcie zmechanizowanym w polu nie wspomnę, bo od takiego ciągnika to pewnie już krew z uszu leci co?

Jak łopata przechodzi przed wieżą co coś tam furlchnie. Efekt jest mniejszy jak samochód przejeżdżający 100 m od domu. W porównaniu do trasy szybkiego ruchu 3km od zabudowań to dtobiazg.

Opublikowano
1 godzinę temu, Takeda napisał:

Tak z ciekawości, skąd wiesz, że 45db? Resztę przemilczę.

Opublikowano

stan sobie pod linia wysokiego napiecia i posluchaj...

to nie chodiz o halas tylko o te 4 wiatraki ktore nie stoja i nie daja kasy a ten sasiad zlodziej  pieniadze za darmo ma 🤣

Opublikowano (edytowane)

Banderowskie upadlińce zaczynają sie ujawniać.

23-latka postrzelona przez UPA-kraińców w Rzeszowie (16.07.2022).  23-letnia Zuzanna wraz z rodzicami przyjechała odebrać klucze do jej mieszkania, które wcześniej wynajmowała dwóm mężczyznom. Umowa najmu wygasła. Kobieta nie została wpuszczona do środka, ale otworzyła drzwi zapasowymi kluczami. Agresywnym mężczyznom to się nie spodobało - strzelili jej w brzuch i ramię, a ojciec dziewczyny został zalany gazem pieprzowym. Przestępcy zostali aresztowani. Jednym z nich był 24-letni Ukrainiec. Niemal natychmiast na miejsce zdarzenia pojawił się wiceszef prokuratury rejonowej, który zabronił o tym publicznie mówić, bo Ukraińcy są dla Polaków braćmi. Ja pitolę - dzieje się rezuny pod prokuratorskim parasolem - śmiać się czy płakać? Będą nas Polaków ryzać i będzie tak jak na Wołyniu gdzie Wołyńska Brygada Armii Krajowej broń trzymała po magazynach bo taki był rozkaz z Londynu a Polska Samoobrona nie miała czym się obronić przed banderowcami.

294383650_1727258917612492_4220808796499

Ci mordercy to ukraińskojęzyczni zbrodniarze z banderowskiej Ukrainy, informacja załganych mediów, że sprawcami są rosyjskojęzyczni jest zamierzonym plugawym kłamstwem . Obaj mordercy są z okolic Lwowa.

Edytowane przez many13
  • Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, galan99 napisał:

Kto nakazał zamykać bary , hotele  i inne bo Covid , kto na kazał . 

To rząd musiał zapłacić , każdy kraj płacił .

Rzad nic nie zaplacil bo nie ma zadnych swoich pieniedzy. 

5 godzin temu, Denwer napisał:

FX5O469WYAAJIiv?format=jpg&name=small

Niemcy zawsze dawali sobie radę i tym razem tez tak bedzie. 

4 godziny temu, Denwer napisał:

FX8EeQuWAAAPD3k?format=jpg&name=small

50 miliardow? Toz to sa zadne rezerwy. Jesli tyle mamy to tak jakbysmy nic nie mieli. 

Opublikowano

psychiatra nie odradza ci ogladania filmow  ?? nakrecasz sie jeszcze bardziej i spotkanie z ukrainskimi pielegniarkami coraz blizej 🤣

odszczekales juz sprawe z warszawy ?? klamales ze to byli ukraincy a okazalo sie prawdziwi polacy-

znowu klamiesz ,gdzie masz napisane ze to byli ukraincy ?? jeszcze do niedawna rosyjska flage mieli na balkonie..

masz jakis honor czy tylko urojenia ??

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, many13 napisał:

Banderowskie upadlińce zaczynają sie ujawniać.

23-latka postrzelona przez UPA-kraińców w Rzeszowie (16.07.2022).  23-letnia Zuzanna wraz z rodzicami przyjechała odebrać klucze do jej mieszkania, które wcześniej wynajmowała dwóm mężczyznom. Umowa najmu wygasła. Kobieta nie została wpuszczona do środka, ale otworzyła drzwi zapasowymi kluczami. Agresywnym mężczyznom to się nie spodobało - strzelili jej w brzuch i ramię, a ojciec dziewczyny został zalany gazem pieprzowym. Przestępcy zostali aresztowani. Jednym z nich był 24-letni Ukrainiec. Niemal natychmiast na miejsce zdarzenia pojawił się wiceszef prokuratury rejonowej, który zabronił o tym publicznie mówić, bo Ukraińcy są dla Polaków braćmi. Ja pitolę - dzieje się rezuny pod prokuratorskim parasolem - śmiać się czy płakać? Będą nas Polaków ryzać i będzie tak jak na Wołyniu gdzie Wołyńska Brygada Armii Krajowej broń trzymała po magazynach bo taki był rozkaz z Londynu a Polska Samoobrona nie miała czym się obronić przed banderowcami.

294383650_1727258917612492_4220808796499

Ci mordercy to ukraińskojęzyczni zbrodniarze z banderowskiej Ukrainy, informacja załganych mediów, że sprawcami są rosyjskojęzyczni jest zamierzonym plugawym kłamstwem . Obaj mordercy są z okolic Lwowa.

18 minut temu, many13 napisał:

Weś idioto e puknij się w czuprynkę - nie mam obowiązku ciebie edukować - nie p;asi nie oglądaj - schowaj się do mysiej nory i żyj w swoim smrodku

https://vk.com/video720127097_456239601?t=48s

Znowu manipulujesz szmato ruska!!!

https://rzeszow-news.pl/sa-zarzuty-dla-dwoch-mezczyzn-za-postrzelenie-23-letniej-zuzanny-g/?fbclid=IwAR3EBbkBaDNL51GbnxzJLwn8PcfCEEdtNhKW3KXqJNfDyz1Pe6GYhsjNKj4

"zarzuty w tej sprawie przedstawiono Mateuszowi M., mieszkańcowi Tarnobrzega, i Sebastianowi S., mieszkańcowi powiatu rzeszowskiego"

I nie otworzyła drzwi zapasowymi kluczami tylko był wezwany ślusarz.

Opublikowano

PRZEKAZUJĘ WAM WIEDZĘ O POWSTANIU NACJONALISTYCZNEJ UKRAIŃSKOJĘZYCZNEJ UKRAINY

W ŻADNEJ SZKOLE ŚWIATA TEGO NIGDY NIE UCZYLI!

Kto i dlaczego stworzył ukraińskojęzycznego potwora? Stworzyła ich Austria dla swoich potrzeb. Od 1772 roku – I rozbiór Polski, nasze kresy wschodnie razem ze Lwowem aż do roku 1918 były częścią Austrii. W interesie zaborcy było skłócić ze sobą nacje zamieszkałe na ziemiach zaboru. Polacy byli najliczniejszą nacją na ziemiach austriackiego zaboru, byli nacją majętną i najlepiej wykształconą. Drugą po Polakach, bardzo liczną nacją była nacja ukraińska, jedyną ich siłą była liczebność. Byli nacją bez znaczenia, bez majątków, byli parobkami w polskich majątkach, w polskich domach, byli niższej kategorii służbą. Poczucie krzywdy u każdej nacji budzi bunt, który przeradza się w nienawiść. Umiejętnie prowadzona polityka zaborcy sprawiła, że wrogiem polskiej nacji nie był zaborca- Austriak, a Ukrainiec, dla Ukraińców najgorszym wrogiem był Polak. Austriak dla nich był przyjacielem, chronił ich przed bezprawiem polskich jaśnie panów. Zaborca doskonale rozumiał na czym polega dziel i rządź. W austriackim zaborze nigdy nie było powstań, buntów, niezadowolenia, powodem ich braku była wzajemna nienawiść nacji, którą rozstrzygał zaborca najczęściej na korzyść Ukraińca. Ta nienawiść nacji ukraińskiej do polskiej, była coraz bardziej zapiekła. W zaborze austriackim jak grzyby po deszczu wyrastały nacjonalistyczne organizacje ukraińskie, które śniły o wolnej niepodległej Ukrainie na ziemiach Polski. Masowy napływ Ukraińców do austriackiej armii podczas I wojny był wynikiem obietnic Austriaków o utworzeniu-po zwycięskiej wojnie, wolnego państwa Ukrainy. Tymczasem Polacy wcielani do armii nie chcieli walczyć. 11 listopada 1918 roku prezydent USA Wilson uznał prawo Polaków do niepodległości. Nie ma nawet jednego słowa o jakiejś Ukrainie. Niepodległość odzyskało państwo polskie. Pokonani Austriacy przekazali Ukraińcom swoje uzbrojenie, w tym klucze do lwowskiego arsenału. Zdemobilizowani Ukraińcy byli mobilną zdyscyplinowaną siłą uzbrojeni w broń przekazaną im przez Austriaków. Postanowili zająć Lwów, który wg ich mitów był od zawsze miastem Ukrainy. A kiedyś, dawno temu, Lwów odebrali im polskie jaśnie pany. Wojnę o zdobycie Lwowa wspierała bolszewicka Rosja i osobiście tow. Stalin, który był pod Lwowem, walczył po stronie Ukraińców! I dalej. Prawda jest taka, że Piłsudski był sojusznikiem Ukrainy, wrogiem Polaków, zrobił wszystko by…. podarować Lwów i nasze kresy Ukraińcom. To Piłsudski odwołał generała Tadeusza Rozwadowskiego który dowodził obroną Lwowa i szala zwycięstwa była już po stronie Polaków. Odwołany Rozwadowski nie krył rozgoryczenia! Piłsudski w armii tracił grunt pod nogami swoją decyzją o zaprzestaniu obrony Lwowa. Po odwołaniu generała Rozwadowskiego, mieszkańcy Lwowa, zwykli ludzie , nawet młodzież i dzieci bronili Lwowa i…. obronili!! Piłsudski starannie unikał wizyt we Lwowie, podczas jednej z wizyt- chyba tylko jednej, ludzie pluli na niego, rzucali w niego kamieniami, wyzwali go najgorszymi słowami, we Lwowie był ścierwem, był powszechnie znienawidzony. Dla Lwowiaków był zdrajcą i kanalią, którym rzeczywiście był i nie tylko wobec Lwowiaków. Piłsudski urodził się k**wą, żył jak k**wa i zdechł jak k**wa i dlatego jest bohaterem III RP i jest pochowany na Wawelu, bo to jedyne miejsce pochowku dla takich „ bohaterów”

Opublikowano
8 godzin temu, tomek222 napisał:

Znowu manipulujesz szmato ruska!!!

PYTAM   SIĘ  PROSTYTUTKO JANKESKIEGO ALFONSA Z CZY WARTO UMIERAĆ DLA DOBRA JANKESKIEGO ALFONSA?

Nie jestem w stanie zrozumieć chamskiej prostackiej bezmyślności . Zachowanie wobec Rosji, jest trudne do pojęcia.  Czujesz się „bezpieczny” bo pkt. 5 paktu NATO „gwarantuje”  militarną pomoc sojuszu, gdyby Rosja nas zaatakowała. Wykonywanie poleceń USA wobec Rosji, to dosłownie igranie z unicestwieniem własnego narodu. Na zdrowy rozum, zadaniem prowokacji jest zmusić ofiarę do agresji za pomocą eskalacji wrogich czynów. Musi dojść do konfliktu. Rosja uderzy w lokajów USA z NATO i UE. Pytam się Ciebie prostytutko jankeskiego alfonsa. Co zrobisz jak Rosja pierwszym uderzeniem unicestwi 80% waszego narodu, pierwszym uderzeniem!! Ma do tego siły i środki . Co zrobi polski naród jak umrze w jednej chwili 34 mln ludzi!? Jaka to pociecha dla trupów, że Rosji też nie ma!? Pytam czy śmierć kilkuset milionów ludzi w Europie, jest dobrą ceną za pokonanie Rosji w darze USA? Rosja ma siły i środki by zniszczyć świat, a nie tylko prostytutki z NATO i UE. Wojna z Rosją, to koniec życia na ziemi. Pytam się prostytutko jankeskiego alfonsa , czy Twoim zdaniem pokonanie Rosji bez względu na straty własnych narodów warte jest otwartej wojny, w której nikt nie ma szans wygrania!? NIKT.

Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

Ciekawe skąd my tyle tego złota mieliśmy jak cały kraj biedę klepał.🤣 

tyle zydów co w polsce mieszkało to tylko niechby po jednym złotym zebie mieli to już tys . ton złota 😆               apo drugie to cos mi sie zdaje ze kupują to złoto  na rekordowo drogim kursie .

11 godzin temu, jacek1296 napisał:

U mnie miały stać 4 szt., ale odmówiłem.

toż to kuraznosząca złote jaja .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v