Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

Szreder apeluje o niewprowadzaniu sankcji do rosji 

Tak po prawdzie te sankcje to wuja dadzą i z drugiej strony pokazują jak słabe jest to całe NATO i  UE. 

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

Każdy by nam chętnie wcisnął swój stary sprzęt, ale jak przychodzi do pozyskania licencji i technologii, to kończy się na gadaniu. A nasze fabryki i biura doświadczalne najchętniej by pozamykali od ręki. Cóż jest wart kraj bez swojego sprzetu obronnego i technologii, które może wymianiac na inne i sprzedawać, aby na tym zarabiać.

Dopiero teraz się obudzili, że z Białorusi do Niemiec nie jest tak daleko

to już jest wina naszych decydentów, i trochę naszego zacofania technologicznego. 

Opublikowano
PRIMO napisał:

5 minut temu, Roman176 napisał:

Szreder apeluje o niewprowadzaniu sankcji do rosji 

Tak po prawdzie te sankcje to wuja dadzą i z drugiej strony pokazują jak słabe jest to całe NATO i  UE. 

Unia to się nadaje do prostowania bananów

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Raczej ogórków 🥒

Opublikowano
Roman176 napisał:

1 godzinę temu, jacus napisał:

ywa to naprawde kobieta-jedna z nielicznych co do ktorych  nie ma watpliwosci..

głupi zawsze z głupim się dogada 

1 minutę temu, Ywa napisał:

absolutnie; wstyd zostanie naszemu rzadowi niestety

ja wstydzę się za ciebie jako Polak Ślązak 

z ciebie taki Ślązak jak z koziej dupy trąba.

jahooo napisał:

1 minutę temu, songo napisał:

wstyd to co robią Niemcy ale też wstyd że polska jest tak słaba że nawet nie ma czym ponoć Ukrainie...

jest słaba - bo tak chcą Niemcy i Francja, a także inni "sojusznicy", mamy być słabym krajem i koniec

polska jest słaba bo się nie zbroila, nie mamy żadnego własnego sprzętu wojskowego... a kupujemy rzadko i drogo...

jahooo napisał:

3 minuty temu, Leszy napisał:

To tylko gadanie. 

Każdy by nam chętnie wcisnął swój stary sprzęt, ale jak przychodzi do pozyskania licencji i technologii, to kończy się na gadaniu. A nasze fabryki i biura doświadczalne najchętniej by pozamykali od ręki. Cóż jest wart kraj bez swojego sprzetu obronnego i technologii, które może wymianiac na inne i sprzedawać, aby na tym zarabiać.

Dopiero teraz się obudzili, że z Białorusi do Niemiec nie jest tak daleko

Niemcy dzisiaj są też słabe, pewnie nie wysyłają nic Ukrainie bo tak jak polska za bardzo nie mają co. choć suche dane pokazują że polska to jednak większe padło.

Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Akurat w byłych państwach bloku wschodniego i byłych respublikach ZSRR które do Unii weszły nie  ma wojsk Rosyjskich, a na Ukrainie, Białorusi są. Są nawet w Kazachstanie i Gruzji. 

• Like 1
Opublikowano

Naprawdę szkoda ludzi i niepotrzebnej śmierci.. I  czuje się już winna, że nasz kraj uczestniczy w tym precedensie i przyłożył się do rozpętania wojny 'szarpiac za nogawkę'. Wstyd mi za naszych polityków ogromnie, że taki los nam zgotowali. Byłoby mniej ofiar.

Opublikowano
Przed chwilą, Ywa napisał:

Naprawdę szkoda ludzi i niepotrzebnej śmierci.. I  czuje się już winna, że nasz kraj uczestniczy w tym precedensie i przyłożył się do rozpętania wojny 'szarpiac za nogawkę'. Wstyd mi za naszych polityków ogromnie, że taki los nam zgotowali. Byłoby mniej ofiar.

Nie rozpaczaj, u naS narazie spokój a tam to przecież wszystko po jednym psie 

Opublikowano
3 minuty temu, Ywa napisał:

Można wiedzieć o czym ty pierniczysz? 

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, Ywa napisał:

Przez nasz  rzad marionetkowy i szczujnie amerykańska  eskalacja konfliktu będzię nie współmierna. Po co drażnić niedźwiedzia i go budzić. On chciał niewiele, ale ugodzisz jego ego i zapłacisz za to m.in. własna gospodarka, na amen możesz już zamykać. Potem podrapiesz się po głowie i pomyślisz jaki głupi ten nasz rzad. I czy było warto za kawałek niewdzięcznej komediantki Ukrainy poświęcać aż tyle? Polskę?

Leć do Moskwy jeśli tak bardzo pachnie ci rozporek Putina

• Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gregor1284 napisał:

narazie spokój 

Taaaa weź sie wybierz  na wożonko w okolice  stacji paliwowych , jak zobaczyłem ceny i kolejki  to az zerkołem na wskaźnik czy aby do chałupy dojade na tym co mam w baku , a sprzet paliwożerny niestety 

Dobrze ze po flaszke kolejki nie było i wogole że jeszcze była xD

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

Taaaa weź sie wybierz  na wożonko w okolice  stacji paliwowych , jak zobaczyłem ceny i kolejki  to az zerkołem na wskaźnik czy aby do chałupy dojade na tym co mam w baku , a sprzet paliwożerny niestety 

Bida umysłowa była, jest i będzie 😉

Opublikowano (edytowane)

Sami sobie ceny nakręcili , a dzis cały dzien w trasie byłem i do 15-stej  z cenami relatywny   spokój , a o 10 rano to tankowałem na luzaku i jeszcze hot-dog-a szamałem 

Tera , dzwoniłem po ziomalach co by sie powozić po terenie i zobaczyc czy dalej sie tłamaszą w kolejkach , ale juz kazdy dziś najebany tak samo jak ja

jakis smutny dzis dzień :(

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

A no smutny bo człowiek dorabia się całe życie i teraz widzi ze to może stracić.I weź tu pracuj jak to wszyto może być bez sensu.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Na ubogo ze szwagiero , czysciocha ,

daj spokój jakos niby normalnie , ale uj wie co bedzie dalej , 

taka prawda paliwo to dla obecnego człowieka to  jak pozywienie ,

bez niego nic nie bedzie jesli bedzie drogie albo jego nie dostatki 

wogole nawozy itd ... ehhhhh

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Coś tłustego chociaż pite? 😂

Edytowane przez V12
Opublikowano
17 minut temu, witejus napisał:

Leć do Moskwy jeśli tak bardzo pachnie ci rozporek Putina

on już gadała ze jej potomków uratowała Rosja w czasie wojny .... babcia była tak brzydka ze musiała liczyć na pomoc hołoty i tak powstała yawa 

https://i1.jbzd.com.pl/contents/2022/02/Gb1s2sQUaVfqw2Xga5DTLP44SlCUfi0Z.mp4?fbclid=IwAR1WxarHjTx5ntXBJlEB2YXQ2bp4iEbEgrpCckPXktjh-vCaDqjyQOKJDOQ

https://i1.jbzd.com.pl/contents/2022/02/TBWQThmSTiU1DDb9KAPMLBiIfgFLax8k.mp4

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

on już gadała ze jej potomków uratowała Rosja w czasie wojny .... babcia była tak brzydka ze musiała liczyć na pomoc hołoty i tak powstała yawa 

Roman ty jak przyebiesz to z grubej rury🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v