Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 minuty temu, Pafnucy napisał:

życzę bycia odważną pod ostrzałem tego mordercy niewinnych.

nie boję sie moich braci słowiańskich

27 minut temu, DTaras napisał:

Bogdan jest zawiedziony, że nikt Ogniem i Mieczem sprawy nie załatwia...

Bo to raz...

No wiem, dałeś sie poznać w temacie szczepionkowym, że starchliwy jesteś jak cholera!

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ywa napisał:

No wiem, dałeś sie poznać w temacie szczepionkowym, że starchliwy jesteś jak cholera!

a ja uważam że się nie bałem przyjąć nieznanego. dla mnie to odwaga. strach to mieli ci co bali się powikłań.

a po za tym, biorę bardziej nowatorskie leki niż te szczepionki. sram na powikłania, bo wolę niż objawy.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Pafnucy napisał:

strach to mieli ci co bali się powikłań.

Ja sie dalej  boje , zbednych mi rzeczy nie tykam 

A mimo tego ze nie  bralem do zyje zdrów. I w chooj ludzi wokol mnie tak samo 

Edytowane przez V12
Opublikowano
Ywa napisał:

23 minuty temu, Pafnucy napisał:

życzę bycia odważną pod ostrzałem tego mordercy niewinnych.

27 minut temu, DTaras napisał:

Bogdan jest zawiedziony, że nikt Ogniem i Mieczem sprawy nie załatwia...

Bo to raz...

Nie boisz się braci słowiańskich... a kto im powoedział żeś ty z nimi? Zanim byś to wyjaśniła byłabyś bratowa w całej kompanii. Może i jestem strachliwy ale stracha to do siebie, że dotyczy żywych...

Opublikowano

Znajomy jest w wojsku i mówi że teraz pali się pomarańczowe światło. Jak się zapali czerwone muszą jechać na granice. Dodał jeszcze że Polska jest tak słabo uzbrojona że tam nie ma nic 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

Dopytaj sie czy coś o rezerwie przebąkuja

Taka rezerwa, że równie dobrze można zaciągnąć cywili. Ja na karcie jestem dowódcą bwp-a, w którym siedziałem dwa razy w życiu.

Kiedyś miałem czas mobilizacji 7 dni. To nie wiem, czy po tym czasie miałbym po co do jednostki jechać.

Opublikowano (edytowane)

Wywiad USA ocenia, że w ciągu 3-4 dni padnie Kijów, a w ciągu 7 - reszta Ukrainy

Patrząc na informacje o ruchach wojsk rosyjskich widać , że chcą zamknąć armię Ukrainy w kotle od zachodu i południa, uderzenie idzie na Łuck i Lwów od północy z Białorusi oraz od Prypeci i Sumy (chyba) kleszcze na Kijów

Jeśli Putinowy zamarzy się uderzenie z Białorusi w stronę Królewca, to 2 dni i po sprawie

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, damian303 napisał:

Taka rezerwa, że równie dobrze można zaciągnąć cywili. Ja na karcie jestem dowódcą bwp-a, w którym siedziałem dwa razy w życiu.

Kiedyś miałem czas mobilizacji 7 dni. To nie wiem, czy po tym czasie miałbym po co do jednostki jechać.

No dokladnie , te pospolite ruszenia bez przeszkolenia dobrego , w razie co to słanie ludzi na pewna...

Zresza iles dziesiat moze'i ponad 50 % to fizycznie nie ogarnie takie ludzie maja zszargane zdrowia i brak kondycji , 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

prawda to że z Zamościa widać ogień na Ukrainie???

w linii prostej do Łucka jest chyba z 70km - to może być prawda przy ładnej pogodzie jak dziś

edit:patrzę na mapę - ze 140 w sumie do Łucka wprost

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
Przed chwilą, tytanowyJanusz napisał:

prawda to że z Zamościa widać ogień na Ukrainie???

Przy samej granicy słychać teraz w nocy może i będzie widać od Zamościa do granicy 60 kilometrów .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Przy samej granicy słychać teraz w nocy może i będzie widać od Zamościa do granicy 60 kilometrów .

w linii prostej nie ma tyle

edit:patrzę na mapę - ze 140 w sumie do Łucka

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

że co słychać?

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, cinek1808 napisał:

Powołują takich piździk*w w rurkach gdzie nawet nie będzie miał siły utrzymać broni a co dopiero strzelić. 

A co to rurki ,

nawet jak  sie dobrze wyglada fizycznie to , ja znam mniej niz wiecej takich 20-30 latkow , 

takich co do fizycznej sie nie nadaja w ekstremalnych do tego warunkach 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Pokazują w TV jak Ukraińcy uciekają. Był wywiad z jakimś , facet młody 30 lat zamiast bronić ojczyzny to ucieka jsk szczur. Rozumiem Kobiety i dzieci. Tak jak w Syrii do Europy uciekali młode byczki

Opublikowano

Się uczepiliście tych rurek. jestem ciekaw ilu z was by się obsrało gdybyście dostali wezwanie w trybie natychmiastowym i znaleźli się kilka kilometrów od miejsca ostrzału. Czy rurki czy robocze spodnie co to za znaczenie. Trzeba wiele czasu poświęcić również na psychiczne przygotowanie się do tego co może czekać nas froncie.

Cały ten wot to mięso armatnie i tyle.

Opublikowano
4 minuty temu, cinek1808 napisał:

Pokazują w TV jak Ukraińcy uciekają. Był wywiad z jakimś , facet młody 30 lat zamiast bronić ojczyzny to ucieka jsk szczur. Rozumiem Kobiety i dzieci. Tak jak w Syrii do Europy uciekali młode byczki

Też będę uciekał jak bedzie trzeba... Z rodziną oczywiście😗

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

🤣razeam z Morawieckim pakuj się i

5 minut temu, Winnetou napisał:

Też będę uciekał jak bedzie trzeba... Z rodziną oczywiście😗

bye bye

Micha ryżu jedź , jedź , krzyż ci na drogę ale już nie wracaj ,nam tu ciebie nie potrzeba.
Panie weź pan ze sobą Aleksandra i skrzynkę smirnofa i leć lepiej do Włodzimierza może da się jeszcze ugadać ,żeby Warmi i Mazur w marcu nie wyzwalał, ci z zachodu to nam pomogą tak jak w 39.
Co to, Morawicki ucieka z kraju?
Edytowane przez Ywa
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v