Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
mirro napisał:

A jak mają się nie upominać, kiedy Państwo dalej ma głęboko w poważaniu konieczność uregulowania stanu prawnego?

Bo oddać żal a zapłacić za swoje się nie godzi. Przy czym oddanie powinno być rozliczone wraz z kosztami dodatkowymi utrzymania nieruchomości z racji wieku jak i ewentualnej odbudowy. Ale tu się kłania nałożenie dodatkowych obowiązków ustawą czyli wracamy do punktu wyjścia...

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Bo oddać żal a zapłacić za swoje się nie godzi.

No to klops. Klasyczne podejście jak i do pandemii. "Walczymy, robimy co się da ale kto ma umrzeć, to i tak umrze, więc na wiele nie liczcie."😂

Opublikowano
mirro napisał:

14 minut temu, galan99 napisał:

Strategicznie wątpliwe, taktycznie możliwe, tylko na ch*j komu wszystko równać z ziemią? Widać za dużo facet gra na kompie, bo czynnika ludzkiego nie bierze pod uwagę. 

Ale skoro już wydumał taki plan, to ja widzę jego szersze zastosowanie i to nawet w stosunku do tego Pana. Czyli separujemy KRS i Izbę Dyscyplinarną a potem równamy je z ziemią. Jak będą uciekać to się odstrzeli i koniec konfliktu z Unią.😂

Tam ktoś policzył straty i wygląda to tak: 3-10 tys. ruskiego sałdata, 5 - 15 tys. ukraińskiego i 25 tys ludności cywilnej. No to oznacza iż na Ukrainie najlepiej iść do wojska a i jednocześnie, że szykuje się modernizacja ruskiej artylerii bo chyba planują wystrzelić wszystko co mają...

Opublikowano
jahooo napisał:

widzisz - nie ma, o większość majątku starają się Gminy Żydowskie, które roszczą sobie prawo do występowania jako spadkobiercy. I o to jest cały krzyk, że Polskie prawo nie zezwala na takie występowanie jako "spadkobierca zastępczy".  Albo jest spadkobierca naturalny, albo go nie ma i koniec, kropka. Nie ma wyjątków

gminy nie ugrały za wiele na własnym majątku to poszły krok dalej. W moim rejonie Niemiec zabierał (tudzież zmuszał do sprzedaży jak to gmina argumentowała) a Państwo Polskie miałoby oddawać. Toteż linia obrony była obstawiona podwójnie, nie mają argumentów ale spraw nie umarzają a jedynie zawieszają łachudry. Potem wszystko skumulują i będą się pruli o ustawy w USA. Różnica jest taka, że jak jechałeś do tego biurowca na Mokotowie 10 lat temu to było czuć jakieś wsparcie...

jahooo napisał:

Nie oszukujmy się , z tych kilku milionów, którzy zginęli, niewielu pozostawiło jakiekolwiek pamiątki po sobie Gminy Żydowskie chca wymusić takie prawo, aby stali się spadkobiercami powszechnymi tych, co pozostawili mienie bezspadkowe, gdzie nie ma żadnych dokumentów ani testamentów. To, co zgodnie z prawem nie tylko Polskim, ale ogólnie międzynarodowym przynależne jest skarbowi państwa. Gdyby taki numer chcieli zrobić w USA, prawnicy by ich wysmieli, ale nasz kraj jest słaby i nie potrafi sobie z tym poradzić

Aleee w USA to genetycznie niemożliwe. Chyba, ze Polska to kawałek USA...

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

inaczej ośle był kombinat fortschnit tam produkowali ogólnie tej marki dla wszystkich 

a jsw i jsw sa to ta sama ?

właśnie pisze z największym patałachem co żyje wyobraźnią masz kogoś z rodziny zagranicą co się uczy ? 

Dla jakich wszystkich? Czyli dla kogo? 

Jsw tą samą bo trudno żeby kopalnie przenosili ale np Ursus nie ten sam, tak samo jak Romet. 

He, he he wyobraźnią powiadasz? Lepsze to jak w oparach PISocjalizmu żyć marzeniami o komunie. 

Wybierasz się  edukować się za granicę? Nie robił bym tego bo tam to już nikt cie nie zrozumie. No i wódka sporo droższa. 

Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

I bardzo dobrze - niech kroją!

Ćwoków trzeba szczuć na innych szczególnie jak bieda.

Czyli sam jesteś ćwok bo ciebie też kroją,chyba że jesteś samowystarczalny jak średniowieczny chłop

Opublikowano
21 godzin temu, DTaras napisał:

Gdzie! Po tyle... U mnie leci okolica 5,5. Popier..li się Wam w głowach od tego dobrobytu. Zresztą, już to chyba nastąpiło skoroś taki zadowolony z sukcesu o podłożu: "udało się"

Wam to się popierdzieliło od tego ciągłego narzekania ... W centralnej Polsce takie ceny .  Nigdzie nie napisałem że jestem zadowolony , jest taka cena a nie inna i się żyje , a kto uwierzył że będzie tanie paliwo , chyba tylko frajer ...

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Wybierasz się  edukować się za granicę? Nie robił bym tego bo tam to już nikt cie nie zrozumie. No i wódka sporo droższa. 

Jak wyjedzie za wschodnią granicę tak w okolice Ałmaty to i wódka i opiaty  tanie, a po ich spożyciu dogada się bez problemu😁 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

🙈

Screenshot_2022-02-08-10-43-43-71_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

jest masa takich Fake-kont zakładanych przez rosyjskich trolli - wystarczy prześledzić, kto kupił domenę, zresztą często nawet nie starają się tego ukryć

w ciągu ostatnich 2 tygodni CERT namierzył prawie 10 tys takich nowych stron, które wyłudzają dane i kradna pieniądze na Orlen, Tesla-X i inne "super" projekty

Opublikowano

@jahooo nawet się tym nie interesowałem , wyświetliło na głównej 

Szukam przyczepy na FB a te polityczne czy inne tematy mnie nie obchodzą 

Opublikowano

igrafika_20220118_06.png

Czyli linia od Kijowa przez Dniepr po Odesse na południu , zachodnia Ukraina na razie zostaje , może UE zrobi tam sobie enklawę i zgodzi się na aneksje terenów na mapie w poł - wsch . części .

Opublikowano

Enklawę w tym burdelu? A po co? Anektować resztę do spółki z Węgrami a nawet Łukaszence odpalić kawałek i z głowy.  

Wielokrotnie pisałeś że jesteśmy niezależni i suwerenni a teraz że UE się zgodzi byśmy coś sobie anektowali?  Wątpisz w naszą siłę i niezależność? 

Opublikowano
galan99 napisał:

Ja jestem za obowiązkową służbą wojskową na 24 miesiące .

Żadnego wojska tak nie wyszkolisz w naszych realiach. U nas nawet zawodowym nima prawa się nic spir..ć. Nawet na poligonie.

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Ja jestem za obowiązkową służbą wojskową na 24 miesiące .

Dopiero by byli chłopy a nie troczki od kalesonów .

I kto miałby szkolić te lebiegi życiowe 🤨 może sam Macierewicz?😱🤦‍♂️

Opublikowano

ja jestem przeciw przemocy czy to w wojsku czy w pracy. nigdy nikogo nie uderzyłem, tylko sam byłem bity popychany i wyzywany. nawet na forum śmieją się ze mnie a niech śmieją udaję, że deszcz pada. zresztą jestem slaby i chorowity. mama nie miała mleka gdy się urodziłem i krowa mnie karmiła stąd krzywica z powodu braku witaminy d3. niech będę i troczkiem ale do wojska nie pójdę tak się boję, że mi ktoś zrobi krzywdę już  wolę umrze,ć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v