Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

ja z folwarku..co prawda krolewskiego ale zawsze. prababka w czworakach mieszkala, zakonnice wies mialy a po kasacji zakonu prywatny wlasciciel.

no bywa.

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

galan wiesz co u nas z takimi panami jak ty robili ??

kłaniali sie do jaj? :D

Opublikowano (edytowane)

Wiem dobrze wiem .

Najśmieszniejsze, że celem dążeń Chin mogą być głównie ziemie wielkiej Rosji, a Putin tego chyba nie rozumie . 

Edytowane przez galan99
Opublikowano
42 minuty temu, Ulman napisał:

@mirro, jak wygląda na tym tle nasz potencjał? Mamy z połowe tego co UPAina?

To co jest w tej tabelce wcale nie przekłada się na zdolne bojowo. Oczywiście nasz stan posiadania też  ma się też nijak do zdolnego bojowo.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Dniepr do rzeki powinno nasze być .

Ja wirze że będą  nasze ziemie .

Szkoda ze nie byłeś w 1997 na Bałkanach. Wtedy nie pisałbyś w ten sposób. Tam tez wierzyli że coś powinno być ich a nie tych drugich. 

Opublikowano
13 godzin temu, DTaras napisał:

Żeś Roman się zapatatajał. W Dedederach robur to był koncern na miarę swoich możliwości. Robił w pip rzeczy bo tam fabryki dostawały zadania produkcji dodatkowej, pobocznej. W zakładach trabanta klepano łódki i zabawki... Robur produkował też piecyki na olej, gaz i zajmował się mechaniką precyzyjną. Ta działalność jako rentowna przetrwała.. Robur jako pojazd był jak szejsiona...

trochę pokrętnie to napisałeś to było kombinaty np,. kombinat samochodowy kombinat rolniczy itp produkują do dzisiaj w roburze silniki i całe kompresory do ciężarówek itp

kombinatach rolniczych dalej są produkowane maszyny prywatne bodajże fella  do czego dążę zakłady w niemczech produkują dążyli do prywatyzacji krajowej jak z cukrowniami i maszynami akcje dzielone miedzy pracownikami i plantatorami jak w czechach 

21 godzin temu, Ulman napisał:

Liczeniem Romana się nie przejmuj . On liczy po swojemu i mu zawsze złodziejstwo wychodzi.

ty najlepiej wiesz 

21 godzin temu, Ulman napisał:

Roman, skąd wiem? Bo studiowałem w wawie w ciekawych czasach i jeszcze ciekawszych ludzi spotykałem.

dużo ludzi studiowało i jest patałachami i na mamy garnuszku 

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

kombinat samochodowy kombinat rolniczy

A powiedz mi co łyknęło Amazone w Lipsku? Nie zakłady wielkiego DDR koncernu Fortschritt? 

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Ja z Panów .

A może z chamów.

1 godzinę temu, jacus napisał:

galan wiesz co u nas z takimi panami jak ty robili ??

Służyli za podnóżek jak dziedzic do powozu wsiadał.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, many13 napisał:

Drugi wariant zakłada jawną agresję ze strony rosyjskiej. - Może dojść do ataków rakietowych i lotniczych na kluczowe dla Ukrainy obiekty. Powodem byłby na przykład rzekomy ostrzał terytorium rosyjskiego. Oprócz oczywistych szkód, postawiłoby to Kijów przed dylematem: czy odpowiadać działaniami militarnymi, dostarczając tym samym Putinowi pretekstu do kolejnych ataków, czy też nie reagować, jednocześnie dając przyzwolenie na dalszą eskalację agresji ze strony rosyjskiej.

igrafika_20220118_06.png

no mówiłem że na euroazjatyckim lądzie najbardziej potrzebna zadyma jankesom
nawet kacapom plany strategiczne za free rysują

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

272995857_5307620629272649_2646346353030

I bardzo dobrze - niech kroją!

Ćwoków trzeba szczuć na innych szczególnie jak bieda. Kiedyś bieda byłą winą Tuska a teraz przedsiębiorców. Jak takie rzeczy czytam to tylko sie upewniam ze dla PISowskich frustratów powinna być taryfa +20%

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

trochę pokrętnie to napisałeś to było kombinaty np,. kombinat samochodowy kombinat rolniczy itp produkują do dzisiaj w roburze silniki i całe kompresory do ciężarówek itp

ty najlepiej wiesz 

dużo ludzi studiowało i jest patałachami i na mamy garnuszku 

Jakie silniki produkują w Roburze?

W rozmowach z tobą to zdecydowanie wiem najlepiej, co ci się bardzo nie podoba i dlatego piszesz o patałachach.

możliwe ale produkuje 

Ta sama firma co za komuny produkuje czy tylko nazwa została?

tak ale tam produkowali łożyska = dla fortschnit 

I to jest kwintesencja głupoty i przyczyna upadku wszystkich firm za komuny. Jeśli był zakład który robił łożyska dla jednej marki to juz w chwili powstania takiego pomysłu było bankrutem.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

I to jest kwintesencja głupoty i przyczyna upadku wszystkich firm za komuny. Jeśli był zakład który robił łożyska dla jednej marki to juz w chwili powstania takiego pomysłu było bankrutem.

inaczej ośle był kombinat fortschnit tam produkowali ogólnie tej marki dla wszystkich 

Ta sama firma co za komuny produkuje czy tylko nazwa została?

a jsw i jsw sa to ta sama ?

W rozmowach z tobą to zdecydowanie wiem najlepiej, co ci się bardzo nie podoba i dlatego piszesz o patałachach.

właśnie pisze z największym patałachem co żyje wyobraźnią masz kogoś z rodziny zagranicą co się uczy ? 

Opublikowano
jahooo napisał:

Przeciez stan prawny jest uregulowany - jak nie ma spadkobierców, mienie przechodzi na skarb państwa

wystarczy egzekwować prawo, a nie oddawać kamienice 130-latkom

to nie jest problem prawa, tylko przekupstwa sędziów

To nie takie proste bo po przejęciu przez skarb Państwa może spadkobierca się odnaleźć. Spadkobierca może dysponować majątkiem za życia i po śmierci co oznacza, że można otworzyć testament nawet w kilkanaście, dziesiąt lat po śmierci...

Inna sprawa iż majątek przejmowany przez Państwo musi mieć uregulowane wcześniejsze sprawy spadkowe a notarialne nabywanie spadków ma tu lukę...

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

To nie takie proste bo po przejęciu przez skarb Państwa może spadkobierca się odnaleźć. Spadkobierca może dysponować majątkiem za życia i po śmierci co oznacza, że można otworzyć testament nawet w kilkanaście, dziesiąt lat po śmierci...

Nie oszukujmy się , z tych kilku milionów, którzy zginęli, niewielu pozostawiło jakiekolwiek pamiątki po sobie

Gminy Żydowskie chca wymusić takie prawo, aby stali się spadkobiercami powszechnymi tych, co pozostawili mienie bezspadkowe, gdzie nie ma żadnych dokumentów ani testamentów. To, co zgodnie z prawem nie tylko Polskim, ale ogólnie międzynarodowym przynależne jest skarbowi państwa.

Gdyby taki numer chcieli zrobić w USA, prawnicy by ich wysmieli, ale nasz kraj jest słaby i nie potrafi sobie z tym poradzić

• Like 1
Opublikowano
mirro napisał:

23 minuty temu, Denwer napisał:

No i wszystko jasne, PIS trole przekierowują nienawiść Narodu na sklepikarzy.😂

Sz kufa - trafiają się "matematycy". Niestety. Niewiem. Do kuratorium miszę się zgłosić o dodatek za udzielone szkolenia z VAT i matematyki poziom szkoły podstawowej. Już miałem takich co odwrotność iloczynu kazali robić różnicą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v