Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

i nie każdy bezdomny to menel
nie wiedza stanowi o wielkości i mądrości istoty żywej

kimkolwiek jesteś  zanim włączysz sprawdź czy masz czterdzieści minut bo ten obraz przykuwa

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Rogas71 napisał:

Ale wichura nawet pogoda nie powstrzyma Owsiak by dzieci wystawić pod kościołem 😜

No to jedni będą stali pod kościołem a drudzy przyjdą do kościoła w taką wichurę.😂 Co ich łączy? Ano potrzeba , poczucie obowiązku, albo zwykłe przeświadczenie że warto postać z puszką. Oczywiście można w tym dniu również pójść w trampkach na Śnieżkę ale wtedy to już jest bohaterstwo.🤣

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

A ja gupi cały czas myślałem że międzyrzędowe są dużo węższe.😂

Rozłożą ciężar i na redlinie śladu nie zostawisz. Choć guma rosyjska to nie wiadomo jak się zachowa😁

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

Bo to koła do między rzędowej uprawy np porzeczek ,jedno koło w jednym rzędzie ,drugie w drugim.

Tylko jeszcze trza szczudłowca  jakiego poszukać do tych kół, żeby  okraczył krzaczory.😂

Opublikowano

https://www.o2.pl/plotki/kuba-wojewodzki-sprzedaje-kanapy-dla-wosp-chetnych-nie-brakuje-kwota-jest-ogromna-6731890002303680a. Starych kanap i u mnie nie brakuje też chętni e je Na WOŚP przekażę a co tam nie będę żałował na chore dzieci 😜

Opublikowano (edytowane)

Polska jak na razie nie przekazała żadnego uzbrojenia Ukrainie, ani defensywnego, ani ofensywnego - i tak trzymać. Spanikowany UPAdliński   mynyster obrony szuka poparcia militarnego nawet w odległej Australii a Polacy milczą. Cisza w temacie - rzekomo nasz naczelny wojak chory jest na covida. Rozmawiał już osobiście z ministrami obrony Wielkiej Brytanii, Stanów Zjednoczonych, Izraela, Węgier, Szwecji, Litwy, Kanady. Czego ta tchórzliwa nacja która Krym oddała bez żadnego wystrzału się boi. Jak na razie nasz nierząd zaskakuje mnie pozytywnie -  polityka wyczekiwania. Chyba to jest właściwe, nie ma co drażnić Syberyjskiego Tygrysa w sytuacji gdy UPAdlińske rezuny ciągle mają hortensje do naszych wschodnich granic Przemyśla i Zamościa.  Musimy wiedzieć, że ciągle aktywny Prawy Sektor skupiającyt kilkuna­stu skrajnie nacjonalistycznych i neonazi­stowskich partii bądź organizacji (główne: Zgromadzenie Socjalno-Narodowe, C-14, Biały Młot, Wszechukraińska Organizacja „Tryzub” im. Stepana Bandery). Z „Try­zuba” wywodzi się szef Prawego Sektora, Dmytro Jarosz. Jego zastępca, Andrij Tarasenko, głosi niezmiennie, że Polska winna zwrócić Ukrainie miasto Przemyśl plus kilkanaście okolicznych powiatów, a pytany o wołyńską rzeź Polaków warczy: „ — Zupełna brednia, nic takiego nie było!”. Retoryka prawosektorowców ucieszyłaby samego Goebbelsa i Himmlera, podob­nie jak ich stroje zdobione symbolami nazistowskimi. A ich wyszkolenie bojowe i  uzbrojenie mogłoby zadziwić niejedną światową „jednostkę specjalną”. To efekt włączenia się do Prawego Sektora długo szkolonych bojówek UNA-UNSO (wśród członków rej wodzili ekswojskowi). Gdy protest Majdanu się zaognił — bojówki te przejęły na zachodniej Ukrainie kilka du­żych magazynów wojskowych, zdobywając 15 tysięcy karabinów, w tym broń automa­tyczną i snajperską, a także działka prze­ciwlotnicze, wyrzutnie rakietowe „Strza­ła”, etc. (i nie są to informacje z telewizji kremlowskich, tylko z mediów niemiec­kich i anglosaskich). Wkrótce potem Maj­danem wstrząsnęła gromka palba i trup zaczął się „ścielić gęsto”. Kulminacją stała się „doba snajperów” (20 luty) — krwawe żniwo Majdanu. Dobrze, że chociaż podstępem zdołano tym rezunom odebrać atomówkę.

17795931_174364436417026_4530843918868163859_n.jpg

Edytowane przez many13
Opublikowano
2 minuty temu, many13 napisał:

Jak na razie nasz nierząd zaskakuje mnie pozytywnie -  polityka wyczekiwania. Chyba to jest właściwe, nie ma co drażnić Syberyjskiego Tygrysa w sytuacji gdy UPAdlińske rezuny ciągle mają hortensje do naszych wschodnich granic Przemyśla i Zamościa.

A co mielibyśmy im niby przekazać?  Stalowe hełmy? 😂 Jest okazja bo właśnie wróciły z remontu i są za***iście pomalowane.🤣

7 minut temu, many13 napisał:

A ich wyszkolenie bojowe i  uzbrojenie mogłoby zadziwić niejedną światową „jednostkę specjalną”. To efekt włączenia się do Prawego Sektora długo szkolonych bojówek UNA-UNSO (wśród członków rej wodzili ekswojskowi)

Zdziwiłbyś się ( albo i nie, bo tu akurat pokrywa się to z Twoimi demonami) kto ich tam szkolił.🤣

• Haha 1
Opublikowano

Z jednej strony zbiórka na chore dzieci z drugiej poparcie strajku kobiet.  Dzisiaj rozdają serduszka a wczoraj jeszcze malowali czerwone pioruny.  Jakąś nie logikę tutaj widzę.

Opublikowano (edytowane)

Ty tez różny bywasz. :D nie logikę też pokazałeś.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

To kiedy przestajesz bić żonę?😂

A co ja żonę bije? Nie masz argumentu to jakieś bzdury wypisujesz bez sensu

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

To kiedy przestajesz bić żonę?😂

Mirek , troche głupie i nie na miejscu oskarżenie 

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Mirek , troche głupie i nie na miejscu oskarżenie 

Nie ma nic mądrego do powiedzenia to pisze bzdury. Zresztą dzisiaj żadna nowość pranie mózgu przez TV swoje robi.

2 minuty temu, mirro napisał:

Sugerujesz że Strajk Kobiet zabija dzieci. 

Skoro życie ludzkie jest od poczęcia a ci ludzie chcą legalizacji aby to życie zakończyć to jak to nazwać?

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Nie ma nic mądrego do powiedzenia to pisze bzdury.

no sam od bzdur zacząłeś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v