Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

starsi emeryci przez internet ci złożą 😁 popytaj sie ludzi tam zatrudnionych to ci powiedzą jak to jest przygotowane i ile razy więcej jest tych wniosków w porównaniu z 500+

fajnie ładnie się ogląda na tv

matka pracuje w urzędzie .. sam składałem wniosek na te 12 tyś 

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

kto ciśnie? bardzo miło z Romkiem rozmawiamy. Romek to moja Kolega jest.

a twoja watroba co na to ??? wytrzyma to kolegowanie ??

50 minut temu, racyl napisał:

tera maja pejdzery-gyd danie gotowe to sygnal dzwoni i idziesz do bufetu.

31 minut temu, racyl napisał:

Romek żyjesz w wirtualu a ja mam w domu pracownika co sie tym zajmuje ale jak wiesz lepiej to niech ci będzie 😂

juz niedlugo roboty ubedzie 500 + do zus-u dali, nie wiedziec czemu-tylko polityka centralizacja, tam pewnie juz sie ciesza..

Opublikowano

49 minut temu, Ulman napisał:

A ch*j z VW. Coś się na nich uwziął? Ja pisze o przedsiębiorstwie pod nazwą TVP w którą  rocznie wkłada się 2 mld i uzyskuje 160 mln zwrotu. za***isty biznes😆 To już dawno nie powinno istnieć z przyczyn ekonomicznych . Politycznie tez byłoby zdrowiej gdyby to zlikwidować.

to po co kupiłeś dotowanego vw na 10 mld to nie powinno istnieć jak to jest kupić od auto od Hitlera 

49 minut temu, Ulman napisał:

A ch*j z VW. Coś się na nich uwziął? Ja pisze o przedsiębiorstwie pod nazwą TVP w którą  rocznie wkłada się 2 mld i uzyskuje 160 mln zwrotu. za***isty biznes😆 To już dawno nie powinno istnieć z przyczyn ekonomicznych . Politycznie tez byłoby zdrowiej gdyby to zlikwidować.

to po co kupiłeś dotowanego vw na 10 mld to nie powinno istnieć jak to jest kupić od auto od Hitlera 

42 minuty temu, racyl napisał:

omek żyjesz w wirtualu a ja mam w domu pracownika co sie tym zajmuje ale jak wiesz lepiej to niech ci będzie 😂

niewiem lepiej ... moja Babcia nawet z domu nie wychodziła 

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

juz niedlugo roboty ubedzie 500 + do zus-u dali, nie wiedziec czemu-tylko polityka centralizacja, tam pewnie juz sie ciesza..

odpowiedż jest prosta żeby zus było łatwiej dokapitalizować. kiedyś Jacuś słusznie zauważył że te wszystkie socjale do gopsu wpływały liczyły się do dochodu gminy. Ona mogła się wtedy zadłużać na większe kwoty.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, racyl napisał:

lepiej się nad sobą zastanów, potrafisz naklepać zdać po całą stronę a nic sensownego z nich nie wynika.

Nawet konkretnie nie potrafisz odpowiedzieć na dany temat. niby z twojej odpowiedzi wynika że coś jest zielono a może czerwone i tak zawsze jest.

Mój przekaz jest jasny nie ma socjalu za darmo, tak samo jak nie ma ludzi którzy nie zostali skrzywdzeni za swoją długoletnią ciężką pracę na  polskim ładzie.

Podobnie jest z reklamami od spółek skarbu panstwa dostaje je ten kto szczeka w rytm partii rządzącej, tak było i jes

Więcej konkretnego działania kolego a mniej zastanawiania.

przeceniłem zatem  prościej

bez socjalu na elementarne przeżycie szybko by się wszystko rozleciało bo nie dasz dobrowolnie to siłą jeszcze więcej wezmą a przy okazji resztę rozwalą i o kant d..py argumenty jakoby to za darmo nie powinno się a tylko za coś; tylko kwestia możliwości. mało istotne jak rozdasz bo to i tak socjal czyli tak jak w błoto

Mi się to też nie podoba ale tak jest i jeśli jest tego jakiś cel czy sensowne wyjście to ja takiego nie widzę bez radykalnej przebudowy od której uchowaj nas Panie a i tak czy to ewolucyjnie czy w rewolucji nastąpi.

a pokrzywdzonych emerytów zawsze się ochotnicze hufce znajdą nawet jak dasz dwudziestkę czwórkę bo pokrzywdzony czy nie to jest względne

wyjaśnienia w tej mojej pisaninie

zaś co dla mnie syf i prymitywizm kulturowy zawsze będę tak nazywał i g mnie obchodzi czy to się komu podoba czy nie

przecież nie zabraniam a prawo oceny mam jak każdy.

o @Roman176 mentzena tam wcześniej wkleił to nawet sobie obejrzę. to jest propaganda innej kategorii z elementami prób stosowania logiki.
kiedyś przypomnę jak radzi sobie Mentzen przyparty do muru przez kto wie czy nie mądrzejszego od siebie ale to kiedy indziej

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Roman176 napisał:

niewiem lepiej ... moja Babcia nawet z domu nie wychodziła 

I powiedz że jeszcze babcia e-wniosek wypełniła 😂

Nie ma e-wniosku, możesz sobie wydrukować wypełnić, zeskanować i odesłać w załączniku

Opublikowano

Roman, nie wierzę że jesteś aż takim debilem jak to próbujesz pokazać.  Linkujesz Mentzena więc zakładam że cokolwiek z tego co mówi zrozumiałeś.. Doskonale rozumiesz o czym pisze ale że nie masz ŻADNYCH argumentów to musisz odprawiać taką szopkę. 

A tak przy okazji - Mentzen kpi z takich socjalistów jak ty więc po co się nim podpierasz?

Obejrzyj sobie na dobranoc bajkę z morałem. 

Bajka o Koniku polnym i Mrówce Krzysztof Habich UPR SPRAWIEDLIWOSC? JKM Nowa Prawica KNP - YouTube

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Roman, nie wierzę że jesteś aż takim debilem jak to próbujesz pokazać.  Linkujesz Mentzena więc zakładam że cokolwiek z tego co mówi zrozumiałeś.. Doskonale rozumiesz o czym pisze ale że nie masz ŻADNYCH argumentów to musisz odprawiać taką szopkę. 

zawsze za 2 zdana za dużo powiesz ... ale chyba tym ze cię zagoiłem twoimi głupotami 

3 minuty temu, Ulman napisał:

A tak przy okazji - Mentzen kpi z takich socjalistów jak ty więc po co się nim podpierasz?

Obejrzyj sobie na dobranoc bajkę z morałem. 

naprawdę 

4 minuty temu, Ulman napisał:

stare jak świat 

Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

bez socjalu na elementarne przeżycie szybko by się wszystko rozleciało bo nie dasz dobrowolnie to siłą jeszcze więcej wezmą a przy okazji resztę rozwalą i o kant d..py argumenty jakoby to za darmo nie powinno się a tylko za coś; tylko kwestia możliwości. mało istotne jak rozdasz bo to i tak socjal czyli tak jak w błoto

do 2015 socjalu ąż takiego znaczącego nikt nie dawał i nie widziałem żeby  ktoś sobie siłą sam brał cokolwiek od Państwa

teraz są rozbudzone apetyty i ciężko będzie to zahamować bo wszystkim wszystko się należy

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Nie masz Roman żadnych argumentów. Nie brnij bo nie jestes na tyle bystry by z tego wyjść bez obciachu.

sam wpadasz w swoje ku łapki i słowa a ja jestem mózgiem pamięci 

Opublikowano

Ty nawet poprawnie swojej myśli nie umiesz do neta przenieść więc nie pisz tu o mózgu. Najpierw zacznij go uzywać do tego żeby rozumieć co czytasz i łączyć fakty, potem zapamietuj. Jak będziesz zapamiętywał rzeczy których nie rozumiesz to całe życie będziesz gamoniem.

Opublikowano
41 minut temu, jacus napisał:

tylko pamietaj ze alkohol niszczy mozg

ulman więcej pije 

42 minuty temu, Ulman napisał:

Ty nawet poprawnie swojej myśli nie umiesz do neta przenieść więc nie pisz tu o mózgu. Najpierw zacznij go uzywać do tego żeby rozumieć co czytasz i łączyć fakty, potem zapamietuj. Jak będziesz zapamiętywał rzeczy których nie rozumiesz to całe życie będziesz gamoniem.

niewiem teraz dałeś mi do myślenia wole być gamoniem niż tobą 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v