Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

widzi że niedobrze przez PiS, to oczekuje zmian pod każda postacią....

Opublikowano
4 godziny temu, racyl napisał:

Pierwsze lata rządów PiS upłynęły pod znakiem "plusów" dla niektórych: #500plus, #300plus, #13emerytura itd.

Ostatnie lata rządów PiS upłyną już pod znakiem "minusów" dla wszystkich, bo przez #PolskiŁad, #inflacja, #drożyzna każdy będzie miał jakiś #minus w portfelu.

U germanców też widać pis rządzi🙆🏻‍♂️

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-inflacja-w-niemczech-najwyzsza-od-1992-r,nId,5753318

Opublikowano
jacus napisał:

tak jka ja - konto fejkowe,nie mam znajomych,tylko kilka grup , czasami cos napisze-nasza pani wojt juz dawno mnie zablokowala.

Teraz to się inaczej robi ze względu na stopnie prywatności. Niema tam już interesujących informacji ale od wielkiego dzwona ...

mirro napisał:

Jak nie zbudujemy? Wiatraki zaraz wypłyną ze Stoczni Szczecińskiej. 😂 To będą setki wiatraków pływających po Bałtyku. 😂

Wiatraki? Może śmigła od tych nowych śmigłowców...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Roman176 napisał:

bo tak gada opozycja i tak musi być 🙄

12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nwm, ale dla mnie jest różnica między inflacją rzędu 4-5% a inflacją wynoszącą prawie 10%. Gdyby nie działania naszego wspaniałego rządu w postaci pustego pieniądza, bylibyśmy na podobnym poziomie inflacji jak Niemcy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

co do przejmowania to  połowa kobiet rodzących dzieci w belgi ma pochodzenie inne niż belgijskie z tym że połowa tej połowy ma nadane

już obywatelstwo belgijskie        

4 minuty temu, Roman176 napisał:

jak prawdziwi muzułmanie tam mają po 5 dzieci i w krótkim czasie przejmiemy niemcy bez wojny tylko jeszcze  tych ciapatych pokonamy 

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

też tam wszystek socjal dają dla polubień przede wszystkim

no , wiodziałeś jak emigranci z białorusi chcieli tam jechać i to raczej nie do pracy 

Opublikowano
jacus napisał:

chyba zartujecie-smak macie od bimbru zniszczony ???  na majonezie babuni wychowani-bez smaku,zapachu -dla facetow w rurkach😂 

A to z kolei druga stroną tego produktu - nie masz wrażenia że łt wpierdzielasz.

mirro napisał:

3 minuty temu, jacus napisał:

chyba zartujecie-smak macie od bimbru zniszczony ??? 

Majonez mi nie smakuje, za to bimberek tak.😂

Ale jak bimberek bez jajka z majonezem? "Leżę, leżę, uwaliłem się jak zwierzę..."

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

taka dygresja bo mi wyskoczyło jak ceny kartofli sprawdzałem i nie wiem co to za "zamiennik"?

że co.png

A kto tobie na wiosce takie ceny zapłaci ?

po 1zł to się udaje indywidualnie sprzedać i to bez większego zainteresowania

6 minut temu, jarecki napisał:

no , wiodziałeś jak emigranci z białorusi chcieli tam jechać i to raczej nie do pracy 

no pewnie, nikt nie chcę pracować 😂

jak już to ciężko zmusić próżniaka do roboty a tym bardziej takiego zmuś żeby siedział na zimnie w lesie

Opublikowano
jarecki napisał:

w pierwszych 2  latach od wprowadzenia 500 plus była inflacja niska , a za wzrost cen owoców i warzyww tamtym okresie wszyscy ekonomiśći  uznali zasiłki 500 plus  ale to było 5 lat temu i wszyscy o tym mieli prawo zapomieć , kolejna taka mała zwyżka cen owocówi warzyw to była wypłata 13emewrytura z czasem to się unormowało .

Ano unormowało się. Zamiast skokowych wzrostów jest postęp geometryczny..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v