Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, skywalker89 napisał(a):

Zależy do czego ma być ciągnik, ja biorę małego pomocnika valtre a, ma być amortyzowana ośka, sprzęgło w guziku w wajsze że tak powiem +1 pół bieg, elektrohydrauliczny rewers, ehr i to.może też za drogo jak dla mnie na ten moment bo ok 230k netto. 

Za to co napisałem znajdziesz już serie g, ale jak dla mnie przesiadając się z n135 do g, gdzie g miała być jako state mniejsze nki, to jest jakieś nieporozumienie jeśli chodzi np o hałas silnika czy w ogóle kabina, ale może.kwestia przyzwyczajenia się. W tej a lepiej się czułem. 

Seria A ma amortyzowana kabinę a oś amortyzowana jest dopiero dostępna w serii G

2 godziny temu, krystal1 napisał(a):

Gdzie znalazłeś Valtra A za 230 tys ? 

Chyba pisał o wersji GL 12x12 

H4 od 250 netto.

Opublikowano

Poprawiałem to, że kabinę, nie wiem czemu się nie zapisało. 

Tak na skrzyni gl, ale ważne że 40km i jakaś połówka jest i elektrohydrauliczny rewers. 

Najbardziej mnie wkurza że mało kto w tych mniejszych ciągnikach oferuje kabinę amortyzowaną, o ośce nie wspominając. Jak np chcemy fajny kompaktowy ciągniczek ok 4,5t to by akurat tak z ośką było, ale nie bo mają być tanie takie graty i łby rolnikom odskakiwać..

Opublikowano (edytowane)

Podobno pod koniec roku dla MF 5M ma być możliwość zamówienia osi amortyzowanej.

W małym gabarycie to jedynie Argo (Landini i McCormick) może mieć oś amortyzowaną).

Co ciekawe to w ciągnikach sadowniczych także występuje.

Edytowane przez WojtekBuawski
  • Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, Darek8787 napisał(a):

Podobno jest w New Holland jakiś Super steer może to podobny patent

Co jest coś innego. Zresztą w Valtrze nazywa się Quick steer. Tym się zmienia ile obrotów kołem kierownicy jest od skrajnego skrętu kol w lewo i prawo. Nie ma to wpływu na promień zawracania. 

Opublikowano
57 minut temu, skywalker89 napisał(a):

Poprawiałem to, że kabinę, nie wiem czemu się nie zapisało. 

Tak na skrzyni gl, ale ważne że 40km i jakaś połówka jest i elektrohydrauliczny rewers. 

Najbardziej mnie wkurza że mało kto w tych mniejszych ciągnikach oferuje kabinę amortyzowaną, o ośce nie wspominając. Jak np chcemy fajny kompaktowy ciągniczek ok 4,5t to by akurat tak z ośką było, ale nie bo mają być tanie takie graty i łby rolnikom odskakiwać..

Miałeś ja na tescie? 

Opublikowano
1 godzinę temu, odrion napisał(a):

Co jest coś innego. Zresztą w Valtrze nazywa się Quick steer. Tym się zmienia ile obrotów kołem kierownicy jest od skrajnego skrętu kol w lewo i prawo. Nie ma to wpływu na promień zawracania. 

a te super steer w NH nie zmniejsza promienia zawracania? Tak myślałem. To na co to wpływa? w katalogach na pewno SS ma wiekszy rozstaw osi i co to daje? screen z NH T6 poniżej z Konedata(swoją drogą fajna stronka z danymi technicznymi ciągników i kombajnów)

20250214_235947.jpg

Opublikowano

New Holland T7.190 Sidewinder II

19x6 eco full-powershift

amortyzowana oś

adaptacyjny układ kierowniczy z przygotowaniem pod gps

pompa 150l

joystick zaawansowany z 3 przyciskami

4 pary ehr

sterowanie z blotnika z ehr

power beyond

przedni tuz pod tylne zawory

kabina zestaw deluxe 2

radio z bluetooth

światła robocze 12 lamp led

radar

opony 650/65 r42 michelin

gps rtk poziom 3

isobus

intelliturn + hts2

przygotowanie pod ramę okienną dla monitora Intelliview IV plus

obciążnik na przedniego tuza 1 tona

Wycena na 520 tysięcy netto.

Myślę że oferta nie jest zła jak na takie wyposażenie.

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Peron napisał(a):

Ile teraz NH t5.120 DC na wypasie?

Zależy co rozumiesz przez opcje na wypasie. Z fabryczną nawigacją, wyświetlaczem i innymi bajerami pewnie 400 netto pęknie. Kolega wyceniał ostatnio bliźniaka od case, czyli vestruma. Tuz, miekka oś, zawory elektro, navi, przygotowanie do tura, klima automatyczna, esm i inne bajery 399 netto. Cena obowiazywała przy zakupie dwoch sztuk 

Opublikowano
21 godzin temu, Badwolf napisał(a):

Tak. Chodziło mi o Smart stop.

Wycena axos 3.110

Wersja komfort; tylny tuz 5.4 t, hydraulika wydatek 87l, Smart stop, isobus, ledy ( gratis), przekładnia 24/12, większe opony r38 mitasa, automatyczne stabilizatory na cieglach dolnych, fotel pneumatyczny, 3 zawory hydrauliczne, bez obciążników przednich

295 netto, " do lekkiej negocjacji". Finansowanie mają 3x 0 + 50 % wkładu jak cnh

Co myślicie?

ILE ?, 300tyś za takiego pizdryka ?. Jak kupowałem swojego to jeszcze byłem u Sobola to w prost mi powiedział że tego nie zamawia i każdemu odradza i w sumie jakbym miał już kupować to na pewno nie axosa. Jak masz hajs to dopłać do ariona, ewentualnie mf 5s...

• Like 1
Opublikowano

Też myślałem że to będzie fajny budżetowy ciągniczek od Claasa, bo coś tam na filmie mówili że niewiele więcej niż 200 będzie kosztował, ale to co piszecie to żaden budżetowy, znaczek musi kosztować...

Opublikowano
30 minut temu, ThePerkins napisał(a):

ILE ?, 300tyś za takiego pizdryka ?. Jak kupowałem swojego to jeszcze byłem u Sobola to w prost mi powiedział że tego nie zamawia i każdemu odradza i w sumie jakbym miał już kupować to na pewno nie axosa. Jak masz hajs to dopłać do ariona, ewentualnie mf 5s...

No właśnie też się zdziwiłem że taka cena za niego. Jak mówiliście, Teraz patrzę arion 115 km w first Claas 343 z komputerem jakimś i lepszym wyposażeniem. A on ma z ponad tone więcej masy i amortyzowana os. Ciekawe czy np z tej ceny można coś urwać jakby np odjął komputer czy szyberdach?

Opublikowano
Badwolf napisał:

30 minut temu, ThePerkins napisał(a):

No właśnie też się zdziwiłem że taka cena za niego. Jak mówiliście, Teraz patrzę arion 115 km w first Claas 343 z komputerem jakimś i lepszym wyposażeniem. A on ma z ponad tone więcej masy i amortyzowana os. Ciekawe czy np z tej ceny można coś urwać jakby np odjął komputer czy szyberdach?

jeszcze w starym roku był arion 430 był za 334 a teraz 10 drożej? z tej wersji first claas nic nie odejmiesz bo to już nie będzie wtedy first claas jedynie możesz dodać. W nim nie ma panoramicznego dachu nie patrz na te zdjęcie w reklamie bo to tylko przykład. Na ten first claas jest taka jakby promocja jak wyceniałem w zwykłej wersji tzn. trend oni jakoś tak to nazywają to wychodziło nie dużo taniej i z gorszym wyposażeniem.

Opublikowano
2 godziny temu, kibix napisał(a):

Z Kalisza wycena ? 

Na spokojnie pierwsza cyfra w cenie to powinna być czwórka. 

z Brodnicy, orientowałem się i W Case i w New Hollandzie u kilku dealerów i nigdzie cena poniżej tych 520 nie chce zejść

Opublikowano
2 godziny temu, Michallem napisał(a):

Zależy co rozumiesz przez opcje na wypasie. Z fabryczną nawigacją, wyświetlaczem i innymi bajerami pewnie 400 netto pęknie. Kolega wyceniał ostatnio bliźniaka od case, czyli vestruma. Tuz, miekka oś, zawory elektro, navi, przygotowanie do tura, klima automatyczna, esm i inne bajery 399 netto. Cena obowiazywała przy zakupie dwoch sztuk 

Zamówiłem właśnie NH T5.110 DC prawie na fullu, kabina oś amortyzowana, 4 elektrozawory, 1 miedzyosiowy, przedni tuz, full oświetlenie LED 360°, łącznik hydrauliczny sterowany z zewnątrz, klima automatyczna, podgrzewacz powietrza, elektryczne podgrzewane lusterka, ISOBUS kat3, pełny pakiet GSM i hts, przygotowanie pod navi, skórzana kierownica, okno dachowe, monitor IV plus.

Cena 365 netto.

Opublikowano
1 minutę temu, Pronar82a napisał(a):

Zamówiłem właśnie NH T5.110 DC prawie na fullu, kabina oś amortyzowana, 4 elektrozawory, 1 miedzyosiowy, przedni tuz, full oświetlenie LED 360°, łącznik hydrauliczny sterowany z zewnątrz, klima automatyczna, podgrzewacz powietrza, elektryczne podgrzewane lusterka, ISOBUS kat3, pełny pakiet GSM i hts, przygotowanie pod navi, skórzana kierownica, okno dachowe, monitor IV plus.

Cena 365 netto.

Gdzie taka cena?

Opublikowano
6 godzin temu, mx_racer napisał(a):

jeszcze w starym roku był arion 430 był za 334 a teraz 10 drożej? z tej wersji first claas nic nie odejmiesz bo to już nie będzie wtedy first claas jedynie możesz dodać. W nim nie ma panoramicznego dachu nie patrz na te zdjęcie w reklamie bo to tylko przykład. Na ten first claas jest taka jakby promocja jak wyceniałem w zwykłej wersji tzn. trend oni jakoś tak to nazywają to wychodziło nie dużo taniej i z gorszym wyposażeniem.

Od lutego były podwyżki. Ja zamówiłem jeszcze w starej cenie.

Opcje wyposażenia można ujmować i dodawac bez większych problemów. 

Prawda jest natomiast niewielka różnica w cenie miedzy golasem w wersji trend ada first claas

Opublikowano
5 godzin temu, farcry90 napisał(a):

z Brodnicy, orientowałem się i W Case i w New Hollandzie u kilku dealerów i nigdzie cena poniżej tych 520 nie chce zejść

Tu sami fachowcy od negocjacji, dealerzy zjeżdżają im z ceny o 50tyś😂

• Like 1
Opublikowano
W dniu 13.02.2025 o 22:45, MarekDFagrofarm410 napisał(a):

U jakiego dilera zamawiałeś ? Jaką była dopłata do cmatic ?

W Kalchemie zamawiany, a skrzynia cmatic około 30 tyś drożej wychodzi 

Opublikowano
19 minut temu, rotor32 napisał(a):

Tu sami fachowcy od negocjacji, dealerzy zjeżdżają im z ceny o 50tyś😂

Jakbyś czytał uważnie temat to byś wiedział czemu w jednym miejscu np najtaniej wychodzi steyr, w innym case a gdzieś indziej valtra czy mf. Wszystko zależy od polityki lokalnych dealerów. Wystarczy czytać komentarze które coś wnoszą do tematu a nie tylko nazwa ciągnika i cena. 
A już chyba nie trzeba pisać o tym jak są postrzegani klienci którzy zajeżdżają na plac i robi im się miękko na nogach na widok nowego ciągnika. 
Przytoczę tu tekst kolegi ,, jak potrafisz negocjować to negocjuj, a jak nie potrafisz to zamknij m…( buzie) i przepłacaj „. 

• Like 1