Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mozę być ale jak będzie w półmetku żniw qq jak okażą się niskie plony a jak okażą się większe niż oczekiwania to cena spadnie, w zeszłym roku była ta druga opcja ale za miesiąc po żniwach qq cena strasznie wybujała, po prostu jak wszyscy wiozą i robią się kolejki to obcinają, może czasem warto potrzymać na polu dłużej albo sprzedać na początku jak na mokro, ale kto to wie.

Opublikowano
52 minuty temu, Strongman napisał:

Mozę być ale jak będzie w półmetku żniw qq jak okażą się niskie plony a jak okażą się większe niż oczekiwania to cena spadnie, w zeszłym roku była ta druga opcja ale za miesiąc po żniwach qq cena strasznie wybujała, po prostu jak wszyscy wiozą i robią się kolejki to obcinają, może czasem warto potrzymać na polu dłużej albo sprzedać na początku jak na mokro, ale kto to wie.

Jeżeli nie ma dzików i za procent będzie więcej niż 6 zł

Opublikowano
5 godzin temu, Mateusz1q napisał:

A w Wielkopolsce jest opłacalność jak susza kolejny rok i sypie po 6-8 ton, na Podlasiu to chociaż padało i nadrobisz wydajnością

Na Podkarpaciu ani wydajność ani ceny

2 godziny temu, AniaYogi napisał:

Skup zboza Kowalczyk kukurydza mokra przy 30% 780-800 dopłata do 25%. 

W jakiej miejscowości i skąd te różnice w cenie?

5 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Opublikowano
15 godzin temu, Mateusz1q napisał:

A w Wielkopolsce jest opłacalność jak susza kolejny rok i sypie po 6-8 ton, na Podlasiu to chociaż padało i nadrobisz wydajnością

To i tak nieźle. Ja też z Wlkp, w mojej najbliższej okolicy kuku są tragiczne. Plon na razie z tego co widziałem od 0 do 5t, ta 5t to nawet w miarę wyglądała, a 0 to na piaskach, brak kolby. Na najlepszych glebach będzie trochę lepiej. Cena 880-900. To już kolejny słaby rok na kuku, z kim się nie rozmawia to schodzi z uprawy, albo mocno ogranicza. 

Opublikowano
2 godziny temu, driver24 napisał:

To i tak nieźle. Ja też z Wlkp, w mojej najbliższej okolicy kuku są tragiczne. Plon na razie z tego co widziałem od 0 do 5t, ta 5t to nawet w miarę wyglądała, a 0 to na piaskach, brak kolby. Na najlepszych glebach będzie trochę lepiej. Cena 880-900. To już kolejny słaby rok na kuku, z kim się nie rozmawia to schodzi z uprawy, albo mocno ogranicza. 

gdzie po 900

Opublikowano
11 minut temu, Marecki2922 napisał:

Podlaskie, kolega sprzedał po 900 prywatnie ktoś kupił, koszone w sobotę wilgotność poniżej 30 , a w większości skupów cena około 800 

Komuś prywatnie to pewnie cena brutto. Jeszcze jak wilgotność poniżej 30%.to normalna cena.tyle co na słupie 800netto.

6 minut temu, Murphys napisał:

Taki rejon. Żadnej znaczącej firmy wokół nie ma która by coś przetwarzała

Nic nie zrobisz. W zeszłym roku się fajnie zabroniło to w tym pujdzie po kosztach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v