Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o masło z mlekovity to w hurtowni jest taniej niż w sklepie ale np z polmleku masło jest tańsze w sklepie.

Ja np biorę śrutę 20% białka, czasami folie do owijania, rok temu trochę wysłodków w granulach, wiadomo nabiał do domu. Mają też np nasiona kukurydzy, płyny do dezynfekcji itd

Opublikowano

Możesz od produktów w sklepie (wszystkich nie tylko nabial) po paliwo, rzepak,koncentraty produkty mlekozastepcze, płyny chemię itp. I tak to trzeba kupić , a ludzie mają ból d... Z tym

• Like 2
Opublikowano
15 godzin temu, asus921 napisał:

Chyba nie macie konkurencji w okolicy, albo lubicie byc dymani...

Otóż to. Znajomi biorą tylko paliwo bo wychodzi kilka groszy drożej niż u innych hurtowników co wożą na okolicy. Na innych produktach jest minimum 10 % wiecej a zazwyczaj 15-20% z tego co mówili jak porównywali ceny z okolicznymi sklepami 

Opublikowano
krzychu121 napisał:

15 godzin temu, asus921 napisał:

Chyba nie macie konkurencji w okolicy, albo lubicie byc dymani...

Otóż to. Znajomi biorą tylko paliwo bo wychodzi kilka groszy drożej niż u innych hurtowników co wożą na okolicy. Na innych produktach jest minimum 10 % wiecej a zazwyczaj 15-20% z tego co mówili jak porównywali ceny z okolicznymi sklepami 

Przecież nawet te 20% więcej niż u konkurencji to 1gr z tej premii, więc i tak macie te 4gr. Cena i tak lepsza niż w polmleku, szkoda że mlekowity nie ma w mojej okolicy

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, magic88 napisał:

Przecież nawet te 20% więcej niż u konkurencji to 1gr z tej premii, więc i tak macie te 4gr. Cena i tak lepsza niż w polmleku, szkoda że mlekowity nie ma w mojej okolicy

Chyba nie rozumiesz o co chodzi. Jakby mlekowita zwracala koszty zakupów to chwała im za to a nawet powinni zwiększyć ta lajalnosciowke. Po co ktoś miałby zostawiać np 20 tys w innych sklepach jakby mógłby kupić pelnoporcjowki i inne środki w mlekowicie za te 20 tys i mlekowita by mu je zwróciła. Normalnie charytatywnie by działała 😄

W tej lajalnosciowce chodzi o to że ,,sklep'' ma zarabic żeby się utrzymac i rozwijać ale też musi część kasy oddać rolnikom więc dlatego ceny są wyższe. Ogarnął?

Asus. Nie wiem jak. Mówią że biorą paliwo a nie wnikałem co i jak . Tylko widzę cysternę przynajmniej raz w miesiącu 

Opublikowano
45 minut temu, asus921 napisał:

U mnie jest bardziej 30-50%, bo to prywatny biznes w kontenerze.

@krzychu121

W jaki sposob biora tylko paliwo ? Przeciez tego im nie rozpisza na "co miesiac" ?

Biorę tylko paliwo w każdym miesiącu i jest ok a paliwo jest minimalnie droższe bo to jest zerówka 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Mlekowita nie zapłaci bo Darek dobrze żyje z rządem. Gdzie tylko jakieś otwarcie czy statuetki dla mlekowity to zaraz jest minister rolnictwa albo jakiś wice :)

Właśnie o to chodzi uokik w Polmleku był w Mlekpolu i Łowiczu jest a Mlekovite omija 

Opublikowano
2 godziny temu, OptimuSPrimes napisał:

Śmiejecie się z Mlekovity  ze to czy tamto ale jeszcze sie możecie zdziwić .są w stanie  dać cenę najlepsza w kraju bo są najwięksi.👍

Czekamy z niecierpliwością na to zdziwienie, najlepiej w formie premii świątecznej 👍

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Jaro70 napisał:

Biorę tylko paliwo w każdym miesiącu i jest ok a paliwo jest minimalnie droższe bo to jest zerówka 

Jaki masz mniej wiecej limit i ile tego paliwa bierzesz co miesiac? Mozesz w wiadomosci jak niechcesz publicznie. Kiedys sie orientowalem co do paliwa to minimalne zamowienie bylo chyba 3tys litrow. To ja jestem duzo za maly na takie ilosci co miesiac, a na caly rok mi tego na "premie nie rozpisza".

Nawozy tez duzo drozsze zawsze byly, to sie nie oplaca co miesiac brac i przeplacac tylko dla tej premii. Nawet niema jak kupic nawozu tylko do limitu, bo tylko bigbag, a big bag takiej saletry to duzo za duzo jak na moj limit. Wiecej przeplace niz zyskam.

Edytowane przez asus921
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, asus921 napisał:

Jaki masz mniej wiecej limit i ile tego paliwa bierzesz co miesiac? Mozesz w wiadomosci jak niechcesz publicznie. Kiedys sie orientowalem co do paliwa to minimalne zamowienie bylo chyba 3tys litrow. To ja jestem duzo za maly na takie ilosci co miesiac, a na caly rok mi tego na "premie nie rozpisza".

Nawozy tez duzo drozsze zawsze byly, to sie nie oplaca co miesiac brac i przeplacac tylko dla tej premii. Nawet niema jak kupic nawozu tylko do limitu, bo tylko bigbag, a big bag takiej saletry to duzo za duzo jak na moj limit. Wiecej przeplace niz zyskam.

Nie wiem jaki oddział jesteś, ja Baranowo i nie ma problemu z ilością, możesz i po 100 l brać a możesz wziąć więcej i rozpisać na 2 miesiące 

Edytowane przez Jaro70
Opublikowano

A nie po 1,20? A może te mleko takie jak te knury co do nas pchają a dobre mięso na powrocie wywożą. Największe mleczarnie w Niemczech mają średnią cene za październik 59-62 euro centów co w przeliczeniu wychodzi ok. 2,90zl nikt w Polsce tak dobrze nie płaci 

9 minut temu, Dream1990 napisał:

Od sąsiada zza zachodniej granicy pełne mleko już przyjeżdża po 2,20 zł. Kto mówił że mleka brakuje?

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

I dobrze że jedzie 

Wielu nie rozumie że ludzi najzwyczajniej w świecie nie stać na te ceny 

11 minut temu, Dream1990 napisał:

Od sąsiada zza zachodniej granicy pełne mleko już przyjeżdża po 2,20 zł. Kto mówił że mleka brakuje?

Dnia 1.12.2022 o 06:47, Karol3512 napisał:

Kozienice 20000

Jaka cena? 

3 minuty temu, Marcin441 napisał:

ok. 2,90zl nikt w Polsce tak dobrze nie płaci

Ryki 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez Matey
      Jakie będą ceny słomy w sezonie 2020? W jakich cenach jesteście w stanie sprzedać słomę w Waszych regionach Polski? Czy warto sprzedać słomę z pola? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Temat dotyczący cen słomy w roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273040-ceny-slomy-2019/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      W jakich cenach sprzedajecie ziemniaki w 2022 roku? Czy przy niskich cenach produkcja ziemniaków jest opłacalna? Kiedy spodziewacie się wzrostów cen w waszych regionach za ziemniaki przemysłowe i jadalne? Czy pozyskanie nowych rynków zbytu pozwoli na osiągniecie lepszych cen? Jak Wy, oraz rolnicy z okolic prognozujecie ceny w sezonie 2022? Zapraszamy do dyskusji.
      Link do tematu z sezonu 2020/2021:

• Dodaj nową pozycję...
v