Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 1.05.2022 o 11:40, michal_19 napisał:

Mlekovita

IMG_20220501_113725.jpg

Dnia 1.05.2022 o 12:48, lamboEVO100 napisał:

57 gr ? A nie było 37 gr i dołożyli 10 gr? 

20 gr było od dawien dawna w cenniku, dołożyli 10 na marzec, w kwietniu dwa razy, raz 17 potem 10, to razem daje 57. 

Opublikowano

Pytanie poza ceną do ludzi co sieją żyto na kiszonkę a później kukurydzę.

Czy można kisić żyto jak jeszcze się nie wyklosiło ? Czy muszę czekać . Bo czas ucieka a chciałbym siać kukurydzę i też zrobić dobrą z żyta kiszonkę .

Opublikowano
17 minut temu, Damianek20 napisał:

Pytanie poza ceną do ludzi co sieją żyto na kiszonkę a później kukurydzę.

Czy można kisić żyto jak jeszcze się nie wyklosiło ? Czy muszę czekać . Bo czas ucieka a chciałbym siać kukurydzę i też zrobić dobrą z żyta kiszonkę .

Najlepiej jak się jeszcze nie wyklosilo tylko  że teraz to bedziesz miał mniej towaru 😛

Opublikowano

Zajebiście, współczuję tym co zrezygnowali ogółem całe te.

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

Najlepiej jak się jeszcze nie wyklosilo tylko  że teraz to bedziesz miał mniej towaru 😛

Serio lepiej jak się nie wyklosiło ? 

Nie zależy mi aż tak na ilości bo pozbyłem się sporo bydła więc nawet 15 bel jest wystarczające z 70 arów 

Opublikowano
4 minuty temu, Damianek20 napisał:

Serio lepiej jak się nie wyklosiło ? 

Nie zależy mi aż tak na ilości bo pozbyłem się sporo bydła więc nawet 15 bel jest wystarczające z 70 arów 

To jak masz co kosic to kos bo jak się wyklosi to już słoma 😛 najlepszy moment na koszenie to jak zaczyna wypuszczać kłosy 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, radekz200 napisał:

To jak masz co kosic to kos bo jak się wyklosi to już słoma 😛 najlepszy moment na koszenie to jak zaczyna wypuszczać kłosy 

A ile ma leżec po skoszeniu ?

Edytowane przez Damianek20
Opublikowano
53 minuty temu, Damianek20 napisał:

Nie mam swojej prasy a robię to pierwszy raz, trawe trzymałem 2 dni 

IMG_20220503_193858.jpg

😮😮😮 To teraz się nie dziwię że żyto na kiszonkę przed sianiem kukurydzy da radę zebrać . A i nie dziwne że ziemia droższa w innych częściach kraju jak 1,5 plonu można zebrać.

U nas na warmi dopiero żyto połowę wysokości tej ma .

Opublikowano

Centrum też jakoś żytko bez rewelacji w dodatku robi się sucho....chyba jutro trzeba wodę puścić. Najlepiej jak zaczyna się kłosic zawsze to przypada na +-15tego. W tamtym roku akurat nie miałem żyta ale zawsze na 15tego juz miałem posiana kuku po życie. W tym roku będzie raczej później chociaż pogoda potrafi nadrobić stracony czas 

Opublikowano
1 godzinę temu, sebe1033 napisał:

😮😮😮 To teraz się nie dziwię że żyto na kiszonkę przed sianiem kukurydzy da radę zebrać . A i nie dziwne że ziemia droższa w innych częściach kraju jak 1,5 plonu można zebrać.

U nas na warmi dopiero żyto połowę wysokości tej ma .

To żyto jest słabe wysokość ok 60 cm bo nie miałem kasy na nawóz i dałem tylko 100 kg saletry na 70 arów tyle że pole dobrze utrzymane co drugi rok sporo obornika .

Opublikowano

Włoszczowa znów tnie na tłuszczu, za pierwszą połowę nie wysłali wyników, człowiek zagoniony nie zapytał i teraz na fakturze widzi czemu nie wysyłali...

15-30tys, b. 3.57, t. 4.07, 2.18 netto, w tym 3 gr na udział. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v