Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, MariuszDe napisał:

Intermilk ilość około 5 tys cena za grudzień - 1,80brutto ryczałt +10 gr listopad/grudzień średnia cena za 2021OSM Konskie/Intermilk tylko 1,46 brutto z tym że pierwsze msc słabiutko a po połowie dużo lepiej

Przenieś się do Mlekovity to cena wzrośnie

48 minut temu, ukaszProcho napisał:

Albo myśli czy uciąć wam 5 gr czy 10 😂

i czy na parametrach coś jeszcze uciąć czy nie

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Xawier napisał:

Przenieś się do Mlekovity to cena wzrośnie

i czy na parametrach coś jeszcze uciąć czy nie

Myślę że przy mojej ilości i parametrach to wiele bym nie zyskał. Pewnie byłaby większą średnia gdybym cały rok dawał do tej,, mleczarni,, co teraz ale trudno... Żaden ze mnie dostawca i u mnie z zakończeniem bliżej niż dalej także... 

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
3 godziny temu, Mikecow napisał:

Mlekovita, ponad 3000 litrów, 1,70 brutto. Są tu jacyś dostawcy z powiatu Tarnowskiego?

Ja z sąsiedniego powiatu(i województwa) co potrzebujesz wiedzieć?

Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

@Primula94 Ty w plomleku? Dlaczego się nie przeniesiesz...? z taką ilością to z roku kilka groszy nadleci w cholerę kasy

Ostatnie miesiące zrobiła się różnica,  ale np w lato i początkiem jesieni była cena podobna jak i u innych. Ale fakt ze przez ostatnie 3 msc to już trochę słabiej. Bo niby dają premie,  ale zawsze  mniej niż inni. Zobaczę co będzie za grudzień, ewentualnie styczeń. Ogólnie to już mam dość upominania się o "swoje" i jeszcze te podejście kierowniczki... jak to ona powiedziała do sąsiada z wioski "że ze mną nie idzie się dogadać, bo mi cały czas mało " no wiadomo jak ojciec przez tyle lat się nie upominał i jebali go po 20-30 gr co by miał więcej,  to był  dla nich dobry. A jak ja się upominam to zły.  

Jak się przeniosę to w grę wchodzi Piatnica, Giżycko i teraz ten agrocomplex daje 2.05-10 beż żadnych premii, ale oni to trochę taka niewiadoma.

6 godzin temu, radekz200 napisał:

Kurła myślałem ze u Ciebie 2 z przodu jest 😛 duzo brakuje? 

1.84 netto dla vatowca 1.93, ryczałtowca 1.96.

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, Mikecow napisał:

Mlekovita, ponad 3000 litrów, 1,70 brutto. Są tu jacyś dostawcy z powiatu Tarnowskiego?

Trzy tysiące i taka cena ? 

Opublikowano
8 godzin temu, Primula94 napisał:

Ostatnie miesiące zrobiła się różnica,  ale np w lato i początkiem jesieni była cena podobna jak i u innych. Ale fakt ze przez ostatnie 3 msc to już trochę słabiej. Bo niby dają premie,  ale zawsze  mniej niż inni. Zobaczę co będzie za grudzień, ewentualnie styczeń. Ogólnie to już mam dość upominania się o "swoje" i jeszcze te podejście kierowniczki... jak to ona powiedziała do sąsiada z wioski "że ze mną nie idzie się dogadać, bo mi cały czas mało " no wiadomo jak ojciec przez tyle lat się nie upominał i jebali go po 20-30 gr co by miał więcej,  to był  dla nich dobry. A jak ja się upominam to zły.  

Jak się przeniosę to w grę wchodzi Piatnica, Giżycko i teraz ten agrocomplex daje 2.05-10 beż żadnych premii, ale oni to trochę taka niewiadoma.

To ja mam tylko 1,82 

41 minut temu, Łolek napisał:

Ciekawe czy nam wyjdzie z 1,8

Wyjdzie bo taka sama cena jak za listopad 😛

Opublikowano
9 godzin temu, Primula94 napisał:

Jak masz możliwość iść do Piątnicy to za czym czekasz? Chyba nie liczysz że Polmlek będzie płacił podobnie 

Opublikowano
3 godziny temu, komizmo napisał:

Właśnie, co by to było jakby zaplacili z 20 groszy wincyj. Od razu palma

Ceny ok 2 zł wydają się spoko, tylko że w tamtym roku folie unterland 750 kupiłem po 330 zł w tym na ogłoszeniach jest po 500, śruta sojowa w tamtym roku jak dobrze pamiętam bez GMO kosztowała tyle co teraz z GMO, i tak wychodzi że za dużo się nie podskoczy  przy tych 2 zł 😶

Opublikowano
Primula94 napisał:

9 godzin temu, pedro2 napisał: @Primula94 Ty w plomleku? Dlaczego się nie przeniesiesz...? z taką ilością to z roku kilka groszy nadleci w cholerę kasy Ostatnie miesiące zrobiła się różnica,  ale np w lato i początkiem jesieni była cena podobna jak i u innych. Ale fakt ze przez ostatnie 3 msc to już trochę słabiej. Bo niby dają premie,  ale zawsze  mniej niż inni. Zobaczę co będzie za grudzień, ewentualnie styczeń. Ogólnie to już mam dość upominania się o "swoje" i jeszcze te podejście kierowniczki... jak to ona powiedziała do sąsiada z wioski "że ze mną nie idzie się

typowe dla prywaciarza ostatni podnosi pierwszy opuszcza a płaci według ,,indywidualnych,, cenników

Opublikowano
26 minut temu, slawek74 napisał:

typowe dla prywaciarza ostatni podnosi pierwszy opuszcza a płaci według ,,indywidualnych,, cenników

Tylko ponad 80 tys litrów miesięcznie to już powinni się z takimi i prywatni liczyć 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v