Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
26 minut temu, kiko8 napisał:

Dziś celowo dzwonione  Wilkucice P  tucznik 3.7  a maciora 2 i to z  vat .grubo

Tam ogólnie podobno ostnio się p......o , sporo osób tan wozilo co znam ale zaczęli narzekać,  Jeżów wczoraj 3,80 płacił 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bandzior11 napisał:

Pojechały dziś po 4.30 + VAT żywa nie ma miejsca dlatego nie czekałem bo też zeżrą dużo a zboże drogie koncentraty 

Ja znowusz po 4,1 netto dzis i tak samo jak Ty nie czekałem bo więcej kasy zżerą jak później "wysrają" 😉

Edytowane przez Dontcry
Opublikowano
8 godzin temu, kiko8 napisał:

Dziś celowo dzwonione  Wilkucice P  tucznik 3.7  a maciora 2 i to z  vat .grubo

O kuźwa żeby mięso, czy kiełbasę tak tanio sprzedawali🤔

Opublikowano

Tam zawsze najniższe stawki i waga do 130 kg potem -20 groszy.L sąsiad 3,8 brutto, Tychów 3,5 netto podstawa ,okolice Łodzi zagłębie niskich cen. 

Chociaż najtańsza kiełbasa w sklepie firmowym L.-10.90 nawet zjadliwa. 

Opublikowano
Dnia 19.02.2022 o 20:16, krilan06 napisał:

Co do tych dopłat do prosiąt- czy to prawda, że trzeba mieć minimum 10 loch, aby otrzymać wsparcie?

Nawet jedna locha, pytałem dzisiaj w agencji musisz mieć minimum 10sztuk prosiąt urodzonych i zgłoszonych a jak będzie 9 to nie dostajesz nic a jak 12 to dostajesz tylko na 10sztuk.

Opublikowano
2 godziny temu, MalyRolnik18 napisał:

Nawet jedna locha, pytałem dzisiaj w agencji musisz mieć minimum 10sztuk prosiąt urodzonych i zgłoszonych a jak będzie 9 to nie dostajesz nic a jak 12 to dostajesz tylko na 10sztuk.

Teoretycznie jak ktoś ma 10 wyproszeń po 8 prosiąt nie dostanie nic świetne podejście gratuluje rzązacym

Opublikowano

Przecież we wniosku podaje się ogólna liczbę prosiąt urodzonych w danym okresie. Nawet jak zgłosisz 10 razy po 8 to i tak w irz wychodzi że masz łącznie 80. Wiem bo podałem wniosek i dzisiaj oddałem. Jeszcze mi się dowalila że nie wpisałem wysokości pomocy covid z 2019r. Mówię babie macie w systemie to sprawdźcie i uzupelnie. Ona że wniosek niepoprawnie wypełniony i sam mam sobie poszukać. Uparłem się że chce złożyć a najwyżej ktoś kto będzie to sprawdzał to zadzwoni na uzupełnienie. Z wielką łaską przyjęła.

Opublikowano
1 minutę temu, migacz napisał:

Przecież we wniosku podaje się ogólna liczbę prosiąt urodzonych w danym okresie. Nawet jak zgłosisz 10 razy po 8 to i tak w irz wychodzi że masz łącznie 80. Wiem bo podałem wniosek i dzisiaj oddałem. Jeszcze mi się dowalila że nie wpisałem wysokości pomocy covid z 2019r. Mówię babie macie w systemie to sprawdźcie i uzupelnie. Ona że wniosek niepoprawnie wypełniony i sam mam sobie poszukać. Uparłem się że chce złożyć a najwyżej ktoś kto będzie to sprawdzał to zadzwoni na uzupełnienie. Z wielką łaską przyjęła.

Ja jak bylem po wniosek sama spisała mi mi tylko u mnie suszowe 

Opublikowano
31 minut temu, rafooo napisał:

Teoretycznie jak ktoś ma 10 wyproszeń po 8 prosiąt nie dostanie nic świetne podejście gratuluje rzązacym

Tak z ciekawości, czy na dzisiaj, deklaruje/zgłasza się ilość wyproszonych loch, czy jednak ilość urodzonych prosiąt? 
Pytam, ponieważ kiedy jeszcze świnie miałem, to wpisywałem na karteczce np 101, czy 128, czy 83 sztuki i nikt nie wnikał, od ilu loch te prosięta urodzone/zgłaszane. 

Opublikowano
19 minut temu, adamn999 napisał:

mała giełda +0,06

Ciekawe jak prędko nasi odpowiedzą wzrostem ceny. Wczoraj sprzedane za 4.20 plus VAT. A na słowa że rośnie ostro na rynkach słowa że u nas tyle nie dadzą. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v