Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 5.02.2022 o 09:04, Jurniczek napisał:

Po co drążyć temat i wprowadzać urojone innowacje jak to tylko wina białka i już wcześniej wspominali kol.

dokładnie tak, bilans białka do energii i będzie spokój

Opublikowano
59 minut temu, ws71 napisał:

Znajomy nie wytrzymał i przy obsadzie 4,5 tys szt cykl zamknięty przechodzi na nakładczy, cena z wczoraj 5,10 E kl

Może za mało hodował? Co to jest 4.5 tysiąca? Przy 9 tysiącach dopiero zaczyna się spinać.

• Haha 2
Opublikowano

Dontcry no popatrz a niedawno po 3 zł pisałeś, mówiłem że wzrosty idą. ubojnie dzwonią za tucznikiem nieśmiało i cena w de na giełdzie niby bez zmian ale rozpiętość cen od 1,20 do 1,25 euro a tydzień temu nie było tej rozpiętości tylko sztywno 1,20 także jest nadzieja na wzrosty

Opublikowano

@turtojs w tym roku jeszcze ponizej 4 zl nie sprzedałem ale to nie ma sie czym chwalic bo cena dno, a z tymi wzrostami to obyś miał racje. Choć ja juz zeszlem z lochami o 70% jak nic sie nie zmieni to zostawie jedną a jak sie wkurwie to ani jednej a ze dwa "proszczoki" kupie i uchowam po swojemu aby szmelcu po sklepie nie kupowac. 

Opublikowano
9 minut temu, Dontcry napisał:

@turtojs w tym roku jeszcze ponizej 4 zl nie sprzedałem ale to nie ma sie czym chwalic bo cena dno, a z tymi wzrostami to obyś miał racje. Choć ja juz zeszlem z lochami o 70% jak nic sie nie zmieni to zostawie jedną a jak sie wkurwie to ani jednej a ze dwa "proszczoki" kupie i uchowam po swojemu aby szmelcu po sklepie nie kupowac. 

Ja zapisałem między 17-24 odbiór  a dziś pani dzwoniła czy nie sprzedam w  poniedziałek, pytam o cenę o cena zniżkowa 4.10 plus VAT.  Niby nie ma ja ale cena cały czas w dół. Jeszcze dwie sprzedaże i gaszę światło 🙏 Nie chce tego znać! Choć by były po 20 zł  dość tego! A kg zakawaszacza 15 zł  No żeś kur….

• Thanks 1
Opublikowano
Dontcry napisał:

oj sory pomyliłem Ciebie z Dripolem, on pisał że po 3 zł u niego i 1,5 miesiąca czekania na odbiór, ciekawe jak teraz. po cichu liczę w końcu na jakieś podwyżki, jakaś szansa póki co jest, myślę że mięso z zachodu się kończy a przyczyn upatruję też we wzrostach cen w Hiszpanii i przejęciu rynku od Włoch na wysyłkę do Chin, może to rozładuje coś towaru na zachodzie, większa wysyłka do Chin.

Opublikowano
15 godzin temu, damianos95 napisał:

Od kiedy bo wczoraj gadalem z posrednikiem tez takie cos mi mowil ze sie przekreci to i beda jeszcze bardzo drogie 

Pewnie będą.  Tylko kiedy i jak długo?

Jak by teraz roczek pociagli z cena 6 zł to jakaś normalnosci by  była....

Opublikowano
1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Pewnie będą.  Tylko kiedy i jak długo?

Jak by teraz roczek pociagli z cena 6 zł to jakaś normalnosci by  była....

Slyszalem od takiego starszego goscia ze to co jest obecnie pierdyknie i wroca czasy ze świnie bydlo bedzie drogie i bedzie mialo duza wartosc 

Ze np sprzedaż swinie i bedziesz mogl sporo za to kupic albo zrobic ale ze bedzie tez drozsze jedzenie i bieda w miescie 

W sumie nie wiem czy brac to na powaznie ale 2 lata temu mowil zezacznie sie drozyzna i ze ludzie nie beda mieli kasy kazdy sie smial a jednak sie sprawdza 

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 8.02.2022 o 17:56, lebek5 napisał:

Żywa 4.30 małopolska 

17 godzin temu, Tomasz55555 napisał:

Małopolskie 3.6 netto jednym słowem tragedia.

Jeden dzień różnicy a spadek o 0,70 ???

Opublikowano

Co z tego, że u nas likwidują rodzinne hodowlę jak postawią fermę i zastępuje tyle co było na 10 wsiach. A to czy cena wzrośnie czy nie to tylko gdybanie. Jedno jest pewne jeśli nie wzrośnie to dalej będą ludzie likwidować na potęgę.

Opublikowano

wczoraj sprzedane tuczniki 3,7zł, reszta macior po 1.7.... Zosało ostatnie 11 szt i koniec z tym szkoda kasy zboża i  nerwów wlkp. niebieska strefa. Powodzenia dla tych co chca jeszcze się w to bawic...

Opublikowano

Ceny które piszecie naprawdę zwalają z nóg. A ja myślałem że jak ostatnio poszły to cena dno. A tu jeszcze z metr mułu. Masakra. Ciekawe kiedy to wszystko jebnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v